Προς το περιεχόμενο

Πυκνωτικο για home studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αποφασισα να παραγειλω απο Thomann ενα μικροφωνο για να αρχισω να χτιζω καποιο στουντιακι. Μεχρι τωρα ομως δεν το εχω ψαξει και ειμαι λιγο ασχετος απο πυκνωτικα(εως εντελως ασχετος). Διαφωτιστε με please..!

 

Κατ αρχας, χρειαζονται απαραιτητως καποια προενισχυση ή μπορουν να δουλεψουν και χωρις?

 

Δευτερον, το budget ειναι αρχικα μικρο, οποτε ρωταω τη γνωμη σας για Behringer B-2. Σε αυτες τις τιμες κυμαινομαι. Ειναι καλο μικροφωνο ή εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο στην ιδια τιμη περιπου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε schaitas. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προμηθευτείς είναι μια κάρτα ήχου. Όσον αφορά όμως για μικρόφωνο, εγώ προτείνω το AKG αυτό http://www.thomann.de/gr/akg_perception_200.htm το οποίο όμως χρειάζεται ενίσχυση phantom power. Οπότε καλό θα ήταν η κάρτα ήχου να διαθέτει phantom power. Το μικρόφωνο το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το έχω και το έχω δουλέψει πολύ στο home studio μου. Για το μπάτζετ που διέθετα, και που διαθέτεις εσύ τώρα, είναι απο τα καλύτερα στην κατηγορία.

 

Υ.Γ. Ελπίζω να έβαλα σωστά το λίνκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για το tip. Μπορεις να μου δωσεις και καποια πληροφορια για phantom power καρτα ηχου? Υπαρχει καποια καλη σε λογικη τιμη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ο,τι έχω καταλάβει το μπάτζετ σου είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το δικό μου :P , οπότε δεν έχω παρά να σου προτείνω την κάρτα ήχου την οποία έχω εδω και κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι η Fast Track Pro της εταιρείας M-Audio. Την είχα αγοράσει 250 ευρώ περίπου, πριν κανα 10μηνο. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να πάρεις μια καλή κάρτα ήχου και πιστεύω ότι αυτή έιναι μια αρκετά καλή κάρτα σε αυτά τα λεφτά.

 

Βέβαια σε συμβουλεύω να περιμένεις και προτάσεις άλλων παιδιών απο το site.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω.

Φανταζομαι ομως λογικα οτι τα μικροφωνα usb δεν χρειαζονται phantom power καρτα, αφου δεν συνδεονται στην καρτα! Απο αυτην την αποψη δε συμφερει να παρω ενα πυκνωτικο usb? Μου αρεσε αυτη η ιδεα, μιας και το mic θα ειναι παντα στο pc... Help ρε παιδια!!!! Πειτε μου please οτι ξερετε για τα usb condenser mics. Υπερ και κατα... Ολο κ καποιος θα ξερει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με τα usb μικροφωνα διαβαζα τις προαλλες μια σημαντικότατη δυσλειτουργία τους....

 

Αναγνωριζονται σαν καρτα ηχου απο τα DAW και ετσι δεν μπορείς να παίξεις με παρα πανω απο ενα....

 

Αυτό προσωπικά δεν μου άρεσε καθολου.....Τωρα εσυ διαλέγεις....

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ schaitas. Βλέπω ότι ψάχνεσαι γενικώς για να φτιάξεις το home studio σου και επειδή σχετικά πρόσφατα μπήκα και εγώ στη διαδικασία αυτή, θα σε συμβούλευα να κάνεις σοβαρή διερεύνηση για τα το τι θες να πάρεις. Πόσα χρήματα θα μπορούσες να δώσεις, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, πόσο χρόνο προτίθεσαι να διαθέσεις, τι μουσικές γνώσεις έχεις, είναι κάποιοι από τους προβληματισμούς που πρέπει να έχεις. Καλά κάνεις και ρωτάς εδώ μέσα, αλλά μη βασιστείς στη γνώμη κάποιου ότι, πχ αυτό το έχω και είναι το καλύτερο για τα χρήματά του. Μπορείς εσύ να το αγοράσεις, και μετά από λίγο καιρό να καταλάβεις ότι δε θα ήταν αυτό ακριβώς που ήθελες. Πχ αγοράζεις μια κάρτα ήχου και μετά διαπιστώνεις ότι θα ήθελες να είχες περισσότερες εισόδους, ή ότι το latency δε σε ικανοποιεί (την έπαθα εγώ έτσι) ή ότι οι converters της δεν σου προσφέρουν την ποιότητα που θες. Ακόμα, αν πιστεύεις ότι θα έχεις το χρόνο να ασχοληθείς σοβαρά με το "σπορ", κάνοντας κάποιες budget αρχικές αγορές δεν είναι πάντα η οικονομικότερη λύση, διότι, αργότερα (μπορεί και ιδιαίτερα σύντομα) θα τα πουλήσεις (χάνοντας αρκετά) για κάτι πιο ποιοτικό. Καλά τα USB μικρόφωνα, αλλά γενικά θα σου πρότεινα να πας σε δοκιμασμένες / κλασικές λύσεις και όχι best buys νέα προϊόντα. Ακόμα, ό,τι μπορείς να δεις ή να ακούσεις από κοντά (σε κατάστημα ή σε σπίτι ή studio γνωστού σου, κάνε το. Βλέπω μένεις Θεσσαλονίκη, οπότε έχεις αυτή τη δυνατότητα. Τέλος, στη διευρεύνησή σου θα σε βοηθήσει το internet (εκτός από το Noiz μας) διαβάζοντας reviews και άλλα ξένα forums που ασχολούνται με αυτό, πχ http://www.gearslutz.com/board/

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου