Προς το περιεχόμενο

Mεγάλη Μούφα (Big Muff)

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...Λέω ουσιαστικά να φτίαξω ένα κουτί που να του βάλω μέσα αντιστάσεις και διάφορα τέτοια και που να παρεμβάλεται στο σήμα της κιθάρας.Θα χρειαστεί μπαταρία?Δηλαδή να φέυγει το σήμα από τη κιθάρα ' date='να περνάει από ότι βάλω μέσα στο κουτί και να πάει στον ενισχυτή.Οπως δεν χρειάζονται μπαταρία τα ποτενσιόνετρα της κιθάρας.Να έχω κάτι παρόμοιο στο πάτωμα που να κακοποιεί το σήμα[/quote']

Βέβαια γίνεται, το πιο απλό είναι να βάλεις ένα εξάρτημα παράλληλα στο σήμα σου. Μία αντίσταση ή μία δίοδο.

¶ντε, καλές κατασκευές !!! :)

Bleed Capacitors,αντιστάσεις,πυκνωτές,όλα θα τα βάλω.Θα το #@!#^@#! το σημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator
...

1. Για να περναει το σημα της κιθαρας απο το πεταλι και να λειτουργει το κυκλωμα γινεται μονο με http://www.carlmartin.com/product_combinator2.htm

...

Αυτό είναι για να δημιουργείς προεπιλεγμένους συνδυασμούς πεταλιών.

odis13, αποκλειστικά με παθητικά στοιχεία δεν έχω ακούσει -μέχρι στιγμής- κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αν είναι να ξεκινήσεις την πεταλολογία/κυκλωματολογία θα συνιστούσα να φτιάξεις ένα από τα απλά DIY πετάλι και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με τις τιμές των αντιστάσεων/πυκνωτών και με τον τύπο των transistor. Διαφορετικά, -αν δεν ξέρεις από ηλεκτρονικά- το θεωρώ πιθανό να μην πάρεις καν ήχο στην έξοδο του κατασκευάσματός σου. :wink:

...

1. Για να περναει το σημα της κιθαρας απο το πεταλι και να λειτουργει το κυκλωμα γινεται μονο με http://www.carlmartin.com/product_combinator2.htm

...

Αυτό είναι για να δημιουργείς προεπιλεγμένους συνδυασμούς πεταλιών.

odis13' date=' αποκλειστικά με παθητικά στοιχεία δεν έχω ακούσει -μέχρι στιγμής- κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αν είναι να ξεκινήσεις την πεταλολογία/κυκλωματολογία θα συνιστούσα να φτιάξεις ένα από τα απλά DIY πετάλι και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με τις τιμές των αντιστάσεων/πυκνωτών και με τον τύπο των transistor. Διαφορετικά, -αν δεν ξέρεις από ηλεκτρονικά- το θεωρώ πιθανό να μην πάρεις καν ήχο στην έξοδο του κατασκευάσματός σου. :wink:[/quote']

Kαι εγώ το θεωρώ πολύ πιθανό.

Τέσπα αυτό θα είναι το πρώτο project.Κάποτε θα κάνω και ένα κανονικό πετάλι.Τώρα απλώς ξεκοιλίαζω παλιά ραδιόφωνα,κομπιουτεράκια κλ και μαζέυω υλικά.

Ερώτηση άσχετου:

Aυτά τα κυλινδρικά βαρελάκια αντιστάσεις ε?Αυτά που είναι σα φακιές πυκνωτές είναι?

• Moderator

...

Aυτά τα κυλινδρικά βαρελάκια αντιστάσεις ε?Αυτά που είναι σα φακιές πυκνωτές είναι?

...

Ναι...Υπάρχουν και βαρελάκια όμως που είναι δίοδοι και βαρελάκια που έχουν τα 2 πόδια από την ίδια πλευρά και είναι πυκνωτές.

ψιλό άσχετο... αγόρασα το big muff και του πείραξα τους πυκνωτές εισόδου και εξώδου και έβγαλα 2 διόδους γιάτι το ήθελα για μπάσο.

Το πεταλάκι τα σπάει!

λοιπόν το αγόρασα από τις χορδές 70 ευρώ...

Το ήθελα γιατί είναι από τα πιο θρηλικά πεταλάκια (και το έχουν και οι muse και πολλοι άλλοι μπάσίστες)...

Το πεταλάκι επιδή είναι για κιθάρα κόβει πολύ τα μπάσα και τα μεσέα κοινώς δεν πίανει σχέδον τίποτα από το φάσμα 40-600hz με αποτέλεσμα να ακούγετε ΠΑΡΑ πολύ βρομια και απολύτως τίποτα γλυκό...... (πράγμα που δεν νομίζω να το θέλει κανεις μπασίστας.... τουλάχιστον εγώ εχω γερό complex :D :D :D )

Κατέβασα το tonestack calc και με 1-2 συμβουλές είδα πως το φάσμα αυτό καλύπτεται αλλάζωντας τον C1 και τον C2 με 0.1 και αφαιρώντας την D1 και D2 (κόβετε λίγο η βρομιά)

Τώρα ακούγετε τόσο τέλειο... Ρυθμίζωντας το TONE εχεις και βρομιά άν θέλεις αλλά μπορείς να το γυρίσεις και σε κάτι πιο ενδιάμεσο... αν και δεν μπορείς να το παίξεις σε κιθάρα πια... (καλύτερα να μην μου το πέρνει ο κιθαρίστας :p)

Αν θέλετε σχηματα και τέτοια πείτε μου... έχω τα αυθεντικα...

Όσο και το tonestack νομίζω είναι MUST για όποιον αποφασίσει να το moddarei...

Τέλος ήθελα να πώ πως αυτά που λένε για το Russian & Usa είναι ανάξια τόσης συζήτησης γιατί θά δείτε με το calculator πως δεν κάνει διαφορα....

Εγώ προτείνω να αγοράσετε το USA (οχι πως προκειτε να βρείτε το άλλο haha) και moddare......

Μην ξεχνάτε πως η μόνη διαφορά μεταξύ των 2 είναι η ποιότητα των υλικών (μύθος....) και 2 πυκνωτές και μία αντίσταση....

Κοινώς μπορείτε να μετατρέψετε το USA σε Russian... (και είναι και πιο όμοφο btw)

• Moderator

...

Τέλος ήθελα να πώ πως αυτά που λένε για το Russian & Usa είναι μεγάλες πι*ες γιατί θά δείτε με το calculator πως δεν κάνει διαφορα....

...

Μην ξεχνάτε πως η μόνη διαφορά μεταξύ των 2 είναι η ποιότητα των υλικών (μύθος....) και 2 πυκνωτές και μία αντίσταση....

...

Μην ξεχνάς ότι 2 πυκνωτές και μια αντίσταση μπορούν να κάνουν ένα κύκλωμα να ακούγεται πολύ διαφορετικό. Εξάλλου αυτοί που έχουν ακούσει δίπλα-δίπλα και τα 2 λένε ότι το usa είναι λίγο πιο πριμαριστό. Κάτι το οποίο δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω...αφού -όπως είπες κι εσύ- έχουν κάποιες διαφορές στις τιμές κάποιων παθητικών στοιχείων.

Καλό είναι λοιπόν, ανεξάρτητα από την άποψή μας, να μην χαρακτηρίζουμε πι*ες τις απόψεις των άλλων. :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου