trolley Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 ναι αλλα ξεχναμε κατι εντελως βασικο. στο linux τα πραγματα αναπτυσσονται με εναν τροπο παρομοιο με αυτον της "φυσικης επιλογης"' date=' δηλαδη, οσα projects ενδιαφερουν μια μεγαλη μεριδα κοσμου, αυτα αναπτυσσονται[/quote'] Ναι, αλλά το να κάνεις μουσική είναι μία "αφύσικη" επιλογή, κόντρα στο ρεύμα των καθημερινών συμβατοτήτων του βιοπορισμού - επομένως απασχολεί λιγότερους ανθρώπους απ' ότι (π.χ.) μία σουίτα γραφείου (σαν το OO). Το ότι είμαστε πληθυσμιακά λίγοι, δεν μας κάνει λιγότερο απαιτητικούς. Αυτές οι απαιτήσεις μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες και αναγκαστικά θα υποστηρίζουμε εκείνους που τις ικανοποιούν. Σημείωση: χρησιμοποιώ linux για τα πάντα εκτός από τον ήχο και τα γραφικά. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα (με κάρτες ήχου' date=' vst και άλλα sequencers και προγράμματα). Οπότε θα πρέπει να περιοριστείς σε ότι είναι συμβατό με το αντίστοιχο open-source. [/quote'] σχετικα με την συμβατοτητα με καρτες ηχου, αν κ το προβλημα το δημιουργουν οι εταιριες με την ελλειπη τους υποστηριξη, αν ασχολεισαι φροντιζεις να αγοραζεις συμβατο hardware. ηξερα εξ αρχξης οτι η kαρτα ηχου που αγορασα ειναι συμβατη. γενικα το ζητημα ασυμβατο hardware Vs Linux, ειναι μια πονεμενη ιστορια. διοτι ο χρηστης απαιτει μια κοινοτητα να υποστηριξει στο 100% μια συσκευη απο τη στιγμη που ο ιδιος ο κατασκευαστης ειναι αδιαφορος και οχι μονο δεν παρεχει drivers αλλα και δεν βοηθα την κοινοτητα να αναπτυξει.αυτο ομως εχει αρχισει και αλλαζει απο τωρα. sequencer, εκτος απο μια φορα που δουλεψα μιση ωρα σε cubase, δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ποτε στη ζωη μου. το ardour στην κυριολεξια προσφερει πολλα παραπανω πραγματα απ οσα μπορει ενας ερασιτεχνης να χρειαστει. σχετικα με την ελλειψη vst, η "ευθυνη" παλι ειναι της steinberg: http://ardour.org/building_vst_support επισης, περιοριζεται οποιος ειχε καποια πραγματα δεδομενα και για καποιο λογο τα στερειται, εγω ποτε δεν ειχα καμια επαφη με ολα αυτα, οποτε ειμαι κατευχαρηστημενος. τελος, το εγραψα εξ αρχης οτι ο σκοπος αυτου του θεματος δεν ειναι η συγκριση μεταξυ λειτουργικων, αλλα μια εναλλακτικη οδος προς καθε ενδιαφερομενο.;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 τελος' date=' το εγραψα εξ αρχης οτι [b']ο σκοπος αυτου του θεματος δεν ειναι η συγκριση μεταξυ λειτουργικων, αλλα μια εναλλακτικη οδος προς καθε ενδιαφερομενο.[/b];) Αυτό είναι απόλυτα σαφές και ελπίζω να μην σου χάλασα το θέμα. Απλά με έχει απασχολήσει κι εμένα το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να έχουμε οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση. Κάθε άλλο. Όπως ανέφερα άλλωστε και στο πρώτο μου post, βρήκα το θέμα που άνοιξες πολύ επιμορφωτικό. Φιλικά. Παναγιώτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Aυτό είναι απόλυτα σαφές και ελπίζω να μην σου χάλασα το θέμα. Απλά με έχει απασχολήσει κι εμένα το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να έχουμε οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση. βεβαιως και ΔΕΝ χαλασες το θεμα, ουτε ειδα τη σταση σου ως αντιπαραθεση. ισα ισα που οι προβληματισμοι σου εκφραζουν μια πολυ μεγαλη μεριδα κοσμου :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tassos1978 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 mechmg93 οι εφαρμογές που ανέφερες μπορούν να τρέξουν και σε BSD διανομές; (πχ PC-BSD) https://www.youtube.com/@tassos1978/videos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 mechmg93 οι εφαρμογές που ανέφερες μπορούν να τρέξουν και σε BSD διανομές; (πχ PC-BSD) σχετικα με το ardour : If you run FreeBSD' date=' just install audio/ardour from the Ports Collection (cd /usr/ports/audio/ardour && make install). You might want to update your ports first using portsnap fetch update. If you want VST support, mark the appropriate checkbox; you will be instructed how to download neccessary file and where to put it.[/i'] απο κει και περα, μπορεις να συμβουλευτεις την παρακατω λιστα για να δεις τι ειναι διαθεσιμο στο ports ;) http://www.freebsdsoftware.org/audio/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tassos1978 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Thanks... να ρωτήσω κάτι άλλο... παίζει να χρησιμοποιηθούν macOS-X drivers σε BSD διανομή; Γιατί απ' ότι γνωρίζω το λειτουργικό των apple βασίζεται σε BSD... https://www.youtube.com/@tassos1978/videos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Thanks... να ρωτήσω κάτι άλλο... παίζει να χρησιμοποιηθούν macOS-X drivers σε BSD διανομή; Γιατί απ' ότι γνωρίζω το λειτουργικό των apple βασίζεται σε BSD... το θεωρω απιθανο' date=' γιατι ο darwin, ο πυρηνας τoυ mac os X απλα ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε καποιο απ τα bsd . παντως χωρις [b']alsa[/b] δεν βλεπω να κανεις κ πολλα πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tassos1978 Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Σεπτεμβρίου 2007 I see... thanks! https://www.youtube.com/@tassos1978/videos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frail Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2008 Ξεθαβω το θεμα γιατι μου εχει δημιουργηθει μια απορια σχετικα με τα LADSPA plugins και την ποιοτητα τους. Μου φαινεται απολυτα λογικο να μην ειναι κορυφαια οπως αλλα πολυ εμπορικα plugins αλλα επειδη δεν εχω σχεδον καθολου εμπειρια απο αυτα το μονο που εχω χρησιμοποιησει ειναι καποια plugins-effects που ειναι ενσωματωμενα στο Cool Edit pro. Καποιος με μεγαλυτερη εμπειρια θα μπορουσε να μας πει τη γνωμη του σχετικα με την διαφορα στην ποιοτητα των LADSPA και αλλων plugins? γιατι απλα διαβαζω ε ενταξει ...δεν ειναι και οτι καλυτερο... αλλα ποσο καλα ειναι τελικα? 東海は十分だ = Only a Tokai is good enough! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση