Προς το περιεχόμενο

sonar 6 vs samplitude 8???help me

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους.

θέλω επιτέλους να ξεφύγω από το nuendo.Έχω βαρέθει να μην ακούω ποτέ το ίδιο αποτέλεσμα με την αρχική πηγή.

Σκέφτομαι να περάσω σε ένα πιο σοβαρό sequenscer.

ποιο προτείνετε λοιπόν?sonar6 ή samplitude9 ή καποιο άλλο?Παρακαλώ βοηθήστε με!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου καλύτερος sequencer είναι αυτός που καλύπτει τις ανάγκες σου. Το samplitude είναι κατά τη γνώμη μου από πλευράς audio engine κορυφαίο εμπορικό πρόγραμμα μετά το logic με πολύ αξιόπιστα plugins και βολικό interface. Αν δε σε πειράζει να αλλάξεις συνήθειες τότε samplitude "δαγκωτό" (για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών).

απλά θέλω κάτι πιο κοντά στη πραγματικότητα.να χάνει οσο το δυνατόν λιγότερο.μου είπαν για το pyramix αλλά νομίζω θα δυσκολε΄θτω πολύ.άρα να ξεκινίσω να δουλεύω samplitude???

Νομίζω ότι κακώς αποδίδεις στο sequencer τις όποιες αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτό που ακούς και την "πραγματικότητα".

Ποια πραγματικότητα;Μόνο αν έχεις την απαραίτητη (γιγάντια) τεχνογνωσία και τον απαραίτητο (πανάκριβο) εξοπλισμό για να "συλλαμβάνεις" την πραγματικότητα και εξακολουθείς να μην την ακούς, τότε και μόνο τότε θα τεθεί θέμα ανεπάρκειας του sequencer.

Και ναι μεν το Nuendo δεν είναι τέλειο (ηχητικώς) αλλά δεν παύει να είναι λογισμικό πολυτελείας με το οποίο κάποιοι τελειώνουν ολόκληρες χολυγουντιανές παραγωγές.

Μήπως ψάχνεσαι σε λάθος βάση;

Mea Culpa

δεν έχω τρελά μικρόφωνα κ προενισχύσεις.έχω μια motu ultralite κ ένα PODxt.παίζω ένα ριφ ακούω τον ήχο κ όταν τον καταγράφω ακόμα κ στα 96.0khz δεν είναι ίδιο.υοψιάζομαι λοιπόν οτι φταιει το sequencer.Κάνω λάθος??(είμαι καινούριος στις ηχογραφίσεις για αυτο ρωτάω πολλα)

Δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς είναι διαφορετικό ανάμεσα σε αυτό που ακούς και την ηχογραφημένη καταγραφή του. Έχε όμως υπ' όψιν σου ότι αυτό που σε προβληματίζει είναι το αντικείμενο εκείνου του επαγγέλματος που το λέμε "ηχολήπτης". Ξεκίνα τη μελέτη και θα βγάλεις άκρη. Μπορώ να σου υποσχεθώ ότι δεν φταίει το Nuendo.

Mea Culpa

παίζω ένα ριφ ακούω τον ήχο κ όταν τον καταγράφω ακόμα κ στα 96.0khz δεν είναι ίδιο.υοψιάζομαι λοιπόν οτι φταιει το sequencer.Κάνω λάθος??(είμαι καινούριος στις ηχογραφίσεις για αυτο ρωτάω πολλα)

Σίγουρα κάνεις λάθος. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: γράφεις με line-in την κιθάρα στην κάρτα ήχου ή με μικρόφωνο από ενιχυτή;

Δεν υπαρχει περιπτωση να φταιει το nuendo.Οπως και αποκλειεται να εχεις "καλυτερο ηχο" απο καποιο αλλο προγραμμα (ετσι κι αλλοιως ολα ψηφιακα ειναι και στα αυτια των περισσοτερων,και εμενα,ολα ιδια ακουγονται,απο εκει και περα για το "ποιοτικο" ζητημα ευθυνονται οι κονβερτορες....)

Το να περιμενεις να βγαλεις τελειο ηχο και να κανεις τελεια ηχογραφηση χωρις να εχεις ασχοληθει σοβαρα με το θεμα ειναι σαν να περιμενεις να μπεις ξαφνικα σε ενα ΦΑΝΤΟΜ χωρις να εχεις προηγουμενη ...πτητικη ΠΕΙΡΑ και να πεταχτεις για τσιγαρα στην Istanbul.... :)

Μαθε πρωτα τα ΒΑΣΙΚΑ γυρω απο την ηχογραφηση και για τα υπολοιπα εμεις ειμαστε εδω... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Στο μεταξύ ναι άκουσες ότι το pyramix είναι τέλειο (που όντως είναι), αλλά έχεις μια ιδέα για του τι είδους πρόγραμμα είναι; Ακολουθεί την φιλοσοφία των protools, δλδ τα σοβαρά στηρίζονται σε ειδικά μηχανήματα της εταιρίας για να δουλέψουν, ενώ οι κομμένες εκδόσεις τους με τους συμβιβασμούς τους, είναι λίγες για τον οικιακό χρήστη, όπως πχ για παράδειγμα η υποστήριξη μιντι και διάφορων άλλων λεπτομερειών, κάνοντάς να χάνουν από τον ανταγωνισμό, αποτελώντας ως μια πρώτη γεύση για τα μεγάλα της οικογενείας.

Έπειτα τι μονιτορ έχεις; Ο χώρος σου; Οι ρυθμίσεις στο πρόγραμμα και στην κάρτα είναι οι ίδιες κάθε φορά; Το να κατηγορείς ότι 1 sequencer, όπως το κορυφαίο κατά πολλούς nuendo (στα native μαζί με sequia και logic), ότι φταίει που δεν ακούς κάθε φορά το ίδιο, είναι εκ των ουκ άνευ.

Οπότε όπως είπαν και οι υπόλοιποι ξεκίνα τη "θεωρία" και την πρακτική, να μάθεις τα μηχανήματα σου και εδώ θα είμαστε, στο μέτρο που μπορεί ο καθένας να συμβάλλει. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι πολλοί δίσκοι προέρχονται από απλούστερα και πιο υποτιμημένα προγράμματα όπως πχ το reason, Fl studio, orion.... :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου