Προς το περιεχόμενο

Θα εχω προβλημα αν βγαλω ολες τις χορδες?

vs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω να αλλαξω γεφυρα στην κιθαρα...

...για να το κανω προφανως θα βγαλω ολεσ τις χορδες,ετσι?

Δεν θα τρελαθει το μπρατσο (οπως λεει και το αρθρο για το σετ-απ) ?!?!?!?

'Η μηπως το σκεφτομαι λαθος?

www.LowerCut.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι κι αλλοιως αλλος τροπος να αλλαξεις γεφυρα δεν υπαρχει,οποτε τι το ρωτας? :)

Στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν παθαινει τιποτα και επανερχεται στην αρχικη του θεση με το που θα ξαναβαλεις χορδες (ειδικα αν ειναι παχυ μπρατσο δεν καταλαβαινει Χριστο,αν ειναι πιο λεπτο μπορει να θελει ρυθμισμα) αν δεις οτι ξερυθμιστηκε τοτε αστο καμμια μερα να δεις μηπως και ξαναρθει αν δεν ξαναρθει σπαταλησε ...1 λεπτο για να το ξαναφερεις...:)

Το σωστο ειναι βεβαια να μην το κανουμε αυτο (δηλ. να βγαζουμε ολες τις χορδες μαζι) συνεχεια οταν αλλαζουμε χορδες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εγω ως μικρος και αμαθος ειχα βγαλει ολες τις χορδες για να τις αλλαξω, ξερω SF θα με κραξεις αλλα δεν ηξερα...

Τελικα το μονο που καταφερα ηταν να κανω την ζωη μου δυσκολη και να θελει το μπρατσο απανωτα ρυθμισματα για να ερθει στα ισια του....

Βεβαια για να αλλαξεις γεφυρα....

Εγω ως μικρος και αμαθος ειχα βγαλει ολες τις χορδες για να τις αλλαξω' date=' ξερω SF θα με κραξεις αλλα δεν ηξερα...

Τελικα το μονο που καταφερα ηταν να κανω την ζωη μου δυσκολη και να θελει το μπρατσο απανωτα ρυθμισματα για να ερθει στα ισια του....

Βεβαια για να αλλαξεις γεφυρα....[/quote']

εγω 6 χρονια τις βγαζω ολες μαζι και ποτε δεν εχει παθει κατι το μπρατσο..οποτε δεν υπαρχουν παντα απολυτοι κανονες σε αυτα... :wink:

μέχρι πρόσφατα τις έβγαζα όλες μαζί στο μπάσο μου το καθάριζα και ήμουν άρχοντας, αλλά την τελευταία φορά παρουσίασε πρόβλημα (το μπράτσο) και το 'κοψα....

Βass is a state of mind...

μέχρι πρόσφατα τις έβγαζα όλες μαζί στο μπάσο μου το καθάριζα και ήμουν άρχοντας' date=' αλλά την τελευταία φορά [b']παρουσίασε πρόβλημα (το μπράτσο) και το 'κοψα[/b]....

Ελπίζω να έκοψες το μπράτσο και όχι το βγάλσιμο των χορδών... :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

προφανώς κάνω πλακα...

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

παρεπιπτοντως προς τους ιδιαιτερα ευαισθητους , μια και τον τελευταιο καιρο εχουμε πληθωρα "ευαισθητων" threads του στυλ οι φωτιες στην Ηλεια επηρεαζουν τη κιθαρα μου?, να (ξανα)πουμε πως οι κιθαρες δεν ειναι και τοσο μη μου απτου......δε χρειαζεται να τις φοβαστε και να τις μεταχειριζεστε λες και προκειται για προσελανες καποιας κινεζικης δυναστειας του 1700..........πειραξτε, αλλαξτε μαγνητες, αλλαξτε τους μανικια αλλαξτε τους τα φωτα.....μονο ετσι θα μαθετε......Και οπως σωστα εχει πει και αλλο μελος....δε χρειαζεται να τις πηγαινετε για service λες και προκειται για ιεροτελεστια.....δεν ειναι alfa romeo.....κιθαρες ειναι και καλο θα ειναι να μαθετε να το κανετε μονοι σας :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(το σεταπ)........ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ......

2 things are infinite:the universe&human stupidity

παρεπιπτοντως προς τους ιδιαιτερα ευαισθητους ' date=' μια και τον τελευταιο καιρο εχουμε πληθωρα "ευαισθητων" threads του στυλ οι φωτιες στην Ηλεια επηρεαζουν τη κιθαρα μου?, να (ξανα)πουμε πως οι κιθαρες δεν ειναι και τοσο μη μου απτου......δε χρειαζεται να τις φοβαστε και να τις μεταχειριζεστε λες και προκειται για προσελανες καποιας κινεζικης δυναστειας του 1700..........πειραξτε, αλλαξτε μαγνητες, αλλαξτε τους μανικια αλλαξτε τους τα φωτα.....μονο ετσι θα μαθετε......Και οπως σωστα εχει πει και αλλο μελος....δε χρειαζεται να τις πηγαινετε για service λες και προκειται για ιεροτελεστια.....δεν ειναι alfa romeo.....κιθαρες ειναι και καλο θα ειναι να μαθετε να το κανετε μονοι σας :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(το σεταπ)........ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ......[/quote']

Σωστός. Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Εγώ την πρώτη μου κιθάρα (yamaha ERG-121) την έχω για ...εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή είναι με σκαφτά τάστα (αλα malmsteen), σκάφτηκε για να χωρέσει Floyd Rose Tremolo, καλωδίωση απο μπροστά (στυλ Gibson) και άλλα πολλά.

παρεπιπτοντως προς τους ιδιαιτερα ευαισθητους ' date=' μια και τον τελευταιο καιρο εχουμε πληθωρα "ευαισθητων" threads του στυλ οι φωτιες στην Ηλεια επηρεαζουν τη κιθαρα μου?, να (ξανα)πουμε πως οι κιθαρες δεν ειναι και τοσο μη μου απτου......δε χρειαζεται να τις φοβαστε και να τις μεταχειριζεστε λες και προκειται για προσελανες καποιας κινεζικης δυναστειας του 1700..........πειραξτε, αλλαξτε μαγνητες, αλλαξτε τους μανικια αλλαξτε τους τα φωτα.....μονο ετσι θα μαθετε......Και οπως σωστα εχει πει και αλλο μελος....δε χρειαζεται να τις πηγαινετε για service λες και προκειται για ιεροτελεστια.....δεν ειναι alfa romeo.....κιθαρες ειναι και καλο θα ειναι να μαθετε να το κανετε μονοι σας :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(το σεταπ)........ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ......[/quote']

+20000000000000 :wink:

και βεβαια καθε κιθαρα συμπεριφερεται διαφορετικα (μιλαμε για ξυλα οχι για σιδερα.....)

παντως αν φοβαστε αλλαζετε τις χορδες μια-μια για να ειστε 100% σιγουροι (προσωπικα μονο 3-4 φορες απο τις οποιες οι τρεις σε ΜΠΑΣΟ οπου ειναι φυσικα τεραστιες οι δυναμεις που ασκουν οι χορδες μου εχει "χαλασει"¨το relief...οταν εβγαλα ολες τις χορδες... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου