JAM Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 Θα ήθελα σιγά-σιγά να βάλω μπρος την απόκτηση μιας Fender Strat μιας και είμαι κάτοχος Gibson (την οποία λατρεύω, απλά θεωρώ ότι μια fender πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ενός κιθαρίστα). ΚατΆαρχήν αν είχα πολλά λεφτά θα έπαιρνα την vintage Ά62 την οποία έχω ακούσει και έπαθα πλάκα. Και αν είχα χρόνο θα έφτιαχνα μία σύμφωνα με τις οδηγίες του superfunk (κάποια στιγμή όμως θα το κάνω!!) Δυστυχώς διαθέτω μέχρι 700-800ευρώ (αν είναι περίπτωση!). Θέλω straτ για τους εξής λόγους: 1. Για τον κλασικό ήχο της fender strat. 2. Για το τρέμολο. 3. Για να της βάλω midi μαγνήτη – Ο Pat Metheny φταίει γι αυτό! (επίσης λυπάμαι να τρυπήσω την les paul) Οι απορίες μου: Παλιά είχα ακούσει την mexico classic 70Άs και θυμάμαι μου άρεσε. Τι λέτε ?? Ένας φίλος βρήκε μεταχειρισμένη 800¤ την vintage Ά62. Να κοιτάξω και για μεταχειρισμένη? Οι japan (έχουν καταργηθεί νομίζω?) είναι καλύτερες απο mexico ? Εχω βρει μια japan 400¤. Και κάτι τελευταίο : επειδή πιστεύω ότι θα χρησιμοποιώ πολύ το τρεμολο (αλλά Mike Oldfield), πόσο εύκολα ξεκουρδίζονται οι κιθάρες αυτές ? Οι αμερικάνικες υπερτερούν στο θέμα αυτό ?? Αυτά. www.intravenus.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 Θα δοκιμασω να απαντησω σε ολες τισ ερωτησεις σου. Η mexico classic 70's δεν ειναι κακη επιλογη. Ομως μη περιμενεις ποιοτητα αντιστοιχη των made in usa. Εγω ασυζητητι θα κατευθυνομουν προσ την αγορα του μεταχειρισμενου για να μην κανς συμβιβασμους ως προς αυτο που θελω. Αν και η αγορα στην Ελλαδα ειναι πολυ μικρη με υπομονη και ψαξιμο νομιζω θα βρεισ μια 62 reissue σε καλη κατασταση και καλθτερη τιμη απο καινουργια. Καποιοες japan τησ δεκαετιας του 80 που ειχα δοκιμασει ηταν πολυ πολυ καλεσ και κοντραριζαν στα ισια τισ αμερικανικες και σιγουρα υπερτερουσαν εναντι των mexico.......Αυτο ομως δε συμβαινει με ολα τα μοντελα ενω ειναι και σχετικα σπανιες. Το τρεμολο προσφερει αρκετα καλη σταθεροτητα αλλα οχι για σκληρη χρηση......μη περιμενεις na exoun αποδοση floyd rose αν κανεις συχνα dive bombs κ.λ.π. Ναι οι αμερικανικες εχουν πιο προσεκτικα κομενα nuts k.l.p kαι εχουν καλυτερη σταθεροτητα 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
akisd28 Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 θεωρώ ότι μια fender πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ενός κιθαρίστα Μάλλον δε συμφέρει να'χεις πολλά σπίτια... :lol: Σοβαρά τώρα, έχε υπ'όψιν σου ότι ο MIDI μαγνήτης αλλιώνει ελαφρώς τον ήχο της κιθάρας σου γενικότερα, καθώς πρέπει να είναι αρκετά κοντά στις χορδές για να έχει καλό tracking. Δεδομένου ότι τοποθετείται πολύ κοντά στη γέφυρα, αυτό έχει ως συνέπεια την απώλεια κάποιων υψηλών αρμονικών. (Όταν είχα guitar synth, το χρησιμοποιούσα με κιθάρα που δε με ενδιέφερε ο ηλεκτρικός ήχος της - αρχικά είχα βάλει το μαγνήτη σε μια Gibson και ψαχνόμουνα... :wink: ) Πιο συγκεκριμένα για τη Strat που ψάχνεις, οι γιαπωνέζικες κι οι μεξικάνικες είναι αρκετά κοντά, κομμάτι από κομμάτι διαφέρει. Οι αμερικάνικες είναι μια κατηγορία πάνω. Επίσης, οι Vintage re-issues (US) είναι κατά τη γνώμη μου αισθητά πιο "Fender" (κοινώς: ο ήχος Fender που έχουμε στα αυτιά μας από κλασσικούς δίσκους κτλ.) από τις American Standard, Deluxe κτλ. σειρές. Το ίδιο ισχύει και για το feel τους. url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2005 με 475 αγοράζεις ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ strat κιτ απo την rockinger (kit μονο κατα όνομα αφού με 25 ευρώ ακόμα σου κόβουν και το nut και ουσιαστικά αγοράζεις κιθάρα) απίστευτα καλά ξύλα (2 κομμάτια alder),θαυμάσιοι μαγνήτες (χειροποίητοι γερμανικοί),jumbo frets και τέλειος ήχος. highly recommended :wink: τώρα για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στο τρέμολο βάζεις και ενα σετάκι gotoh vintage lock κλειδιά και καθάρισες. με 700-800 ευρώ φτιάχνεις βέβαια και ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ custom strat! τώρα αν θέλεις σώνει και καλά Fender τότε κατα τη γνώμη μου οι καλύτερες απο όλες είναι οι MADE IN JAPAN (με αλλαγή μαγνητών βέβαια) έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο τις made in USA ,πιό σταθερή ποιότητα και ίσως τα ωραιότερα μπράτσα που φόρεσαν ποτέ εργοστασιακές Fender... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
analogtreehouse Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Jam θα σου πρότεινα εφόσον δεν καταφύγεις στη κατασκευή να ρίξεις μια ματιά στις g&l εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ (ειδικά η ταστιέρα είναι απλά τέλεια )σε σχέση με ότι έχω παίξει από τη Fender(απ'ότι βρίσκεται σε κυκλοφορία).Με λίγο ψάξιμο θα βρεις ίσως μια μεταχειρισμένη σε πολύ λογικά λεφτά... Μιας και το έφερε η κουβέντα παίζουν ρόλο τα ξύλα κτλ σε μια κιθάρα που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά με MIDI μαγνήτη(από περιέργεια :wink: )? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Α και οι Fender Japan όχι μόνο δεν έχουν καταργηθεί αλλά ζούν & βασιλεύουν :wink: http://www.fenderjapan.co.jp/ www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kaisos Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Πάρε την rockinger... Εγώ πήρα την tele απο εκεί και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τα αμερικάνικα μοντέλα... Αν δεν θες να την μεταπουλήσεις και θες μια καλή κιθάρα ανεξαρτήτου ονόματος....μην το συζητάς καθόλου Αν τώρα κολλάς στο όνομα αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ προσωπικά το θεωρώ χάσιμο χρημάτων... Φιλικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JAM Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 ΤΕλικά με τα midi τι γίνεται? Αλλοιώνεται ο φυσικός ήχος της κιθάρας ? Παίζει ρόλο η ποιότητα της κιθάρας στον midi ήχο? www.intravenus.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
akisd28 Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2005 (Sorry yia ta greeklish: h ADSL mou ta'pai3e :evil: kai eimai se Internet cafe. :wink: ) Ta 3ula den paizoun rolo sto MIDI. O fusikos hxos alloiwnetai epeidh a magnhths einai poly konta stis xordes kai h el3h pou askei periorizei thn kinhsh tous. url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zoidberg Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2005 Φίλε Jam, γεια χαρά. Σχετικά με τις διαφορές American και Mexico (για τις Japan δεν έχω άποψη) υπάρχει ένας μεγάλος μύθος. Υπάρχει ένα site (νομίζω της Fender στην Ευρώπη) που εξηγεί με το νι και με το σίγμα τις διαφορές ανάμεσα σε Μεξικό και Αμερική (μαγνήτες, ξύλα, φινίρισμα κλπ), ΑΛΛΑ για δοκίμασε να πας σε ένα κατάστημα με κιθάρες (κι αν πιστεύεις ότι δεν έχεις εξασκημένο αυτί, πάρε μαζί και κάποιο φίλο σου) για να δοκιμάσεις μια Αμερικάνικη και μια Μεξικάνικη. Κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να μαντέψεις, βάζοντας κάποιον να παίζει πότε με τη μια και πότε με την άλλη. Πάω στοίχημα ότι δε θα μαντέψεις σωστά ούτε τις μισές φορές... Αυτό που σου λέω είναι στάνταρ, έχοντας παραβρεθεί σε τέτοιες δοκιμές από υποτίθεται έμπειρους ακροατές (που σου αραδιάζουν και διάφορες τεχνικές λεπτομέρεις που έχουν μάθει απ’ έξω) κλπ κλπ κι έχω γελάσει με τη ψυχή μου. Φυσικά, ο πωλητής θα σου πει ότι οι Αμερικάνικες μπλα μπλα καλύτερες μπλα μπλα, για προφανείς λόγους. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ: Προς Θεού, ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ: Για παράδειγμα, τα τάστα είναι κάπως διαφορετικά (ακόμα και στο μέγεθος), τα κλειδιά επίσης, το σύστημα tremolo, οι μαγνήτες κλπ και γενικότερα υπάρχουν σχεδόν παντού τέτοιες διαφορές που κάνουν τις δύο κιθάρες διαφορετικές στην αίσθηση, στο παίξιμο (για όσους έχουν εντρυφήσει σε αυτό το θέμα -και φυσικά δεν είναι λίγοι) κλπ. ΟΜΩΣ, επαναλαμβάνω, στο θέμα του ήχου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να καταλάβει ακόμα κι έμπειρο αυτί. Τσέκαρέ το. Επίσης, να ξέρεις ότι μικρές διαφορές (δεν μιλάω για καλύτερο ή χειρότερο, λέω απλά διαφορετικό) έχουν όλες οι κιθάρες από κατασκευής, αλλά όχι τέτοιες που να σου επιτρέπουν να πεις με σιγουριά «αυτή είναι καλύτερη ή χειρότερη». Λένε πάντως πως αυτή η φυσιολογική διαφορά από κιθάρα σε κιθάρα, στις Μεξικάνικες είναι μεγαλύτερη (φαντάζομαι πως δεν τις προσέχουν τόσο, όσο τις Αμερικάνικες;;;) με αποτέλεσμα να βγαίνουν και κομμάτια που είναι χειρότερα σε σχέση με τη στάνταρ –εννοώ κυμαινόμενη σε πολύ μικρά όρια- ποιότητα των πιο καλά τεσταρισμένων Αμερικάνικων -κάτι που πληρώνεις βέβαια, μαζί με τα ακριβότερα εργατικά χέρια της Αμερικής σε σχέση με τα Μεξικάνικα ή τα Γιαπωνέζικα εργατικά... Επιπλέον, στο δίκτυο βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν Μεξικάνικη και απλώς αλλάζουν τους μαγνήτες, γιατί ακόμα κι έτσι στο σύνολο βγαίνει λιγότερο απ’το να πάρεις μια Αμερικάνικη εξαρχής. Αυτό δεν το γνωρίζω ο ίδιος, απλώς το μεταφέρω (νομίζω στο harmony-central τα’χω διαβάσει -ρίξε και κει μια ματιά να δεις τι λένε γι’ αυτές τις διαφορές, να διαβάσεις και για Αμερικάνους που προτιμάνε τις Μεξικάνικες...) Γενικώς, θα σου’λεγα έχε τα αυτιά σου ανοιχτά και κρίνε. Είναι αστείο πόσο μπορεί μια αίσθηση (πχ το πόσο ακριβό πιστεύουμε ότι είναι αυτό που παίζουμε) να επηρεάσει, εν προκειμένω, την ακοή μας. Έχω κι άλλα παραδείγματα και με ακουστικά όργανα... Εκεί να δεις τι γίνεται... Αν, τέλος, ενδιαφέρεσαι ακόμα για Strat, πουλάω τη δική μου, που είναι παντελώς αμεταχείριστη. Βλπ για λεπτομέρειες στις αγγελίες του site ή στείλε μου mail για λεπτομέρειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση