Προς το περιεχόμενο

Κρέμασμα

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι ρε έκανε και 280 ευρώ τρομάρα της......πάλι καλά που έπεσε και τσακίστικε και δε τη πήρε ο φίλος μου.Μετά του βρήκα μια Cort πολύ καλλύτερη με 200 ευρώ.

Πλακα πλάκα η suzuki για 150 -190 ευρά κάλή ηταν.Αλλά όχι και 280.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Jase αυτό με την τέντα δε το πιασα...Αμα κάνει κρύο και έχω κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα να κατεβάζω και τις τέντες?Η εννοείς να μην αφήνω πόρτες ανοικτές?

Όχι, τέντα εννοώ τελείως (για τα παράθυρα/πόρτες).

Παλιότερα όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία είχα αφήσει τη Strat μου στο stand της και η μάνα μου κάθε μέρα άνοιγε τα παράθυρα για 3-4 ώρες και επειδή μένω κοντά στο ρέμα Χαλανδρίου η υγρασία μου μάμησε το neckplate, τα κλειδιά και τις βίδες...βέβαια κατά τα άλλα δεν έπαθε τίποτα γιατί ως γνωστόν οι Μεξικάνες Fender είναι πιο ανθεκτικές και από Leopard.

Να φανταστείς ότι και τα μεταλλικά μέρη που έβγαλαν αυτά τα μάυρα σημαδάκια το έπαθαν μετά από καθημερινή έκθεση στο κρύο και στην υγρασία για 6 μήνες....

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Και η αποθέωση (από το kithara.gr).....

Έχω ακούσει κατά καιρούς και διάφορες απόψεις για το πώς πρέπει να στηρίζεται η κιθάρα. Καταρχήν: Σε καμία περίπτωση δεν κρεμιέται στον τοίχο! Το έχω δει όχι μόνο σε μαγαζιά (όπου το κάνουνε για «εφέ» σε κιθάρες που δεν παίζει κανείς) αλλά και σε σπίτι σε κιθάρα που παίζεται καθημερινά σχεδόν! Αν η κιθάρα στηρίζεται από κορδονάκι π.χ. στα κλειδιά τότε το βάρος καταμερίζεται δυσανάλογα στο μπράτσο έτσι ώστε αρχίζει και στραβώνει η ταστιέρα. Έχω δει κιθάρα που είναι «ξεχασμένη» σε τοίχο ταβέρνας εδώ και λίγες δεκαετίες, και κατεβαίνει από εκεί μια φορά το χρόνο το πολύ. Το μπράτσο της ήτανε απαράδεκτο! Στο τέταρτο-πέμπτο-έκτο τάστο ανέβαινε, στη συνέχεια χαμήλωνε και μετά το έντεκα ανέβαινε και πάλι. Και το τρίξιμό της ήταν απαράδεκτο. Ακόμη παρατήρησα και κάτι άλλο. Στις χορδές ΣΟΛ και ΡΕ το τρίξιμο των χορδών ήτανε πολύ πιο έντονο.

Ξανακοίταξα πιο προσεκτικά την κιθάρα και είδα ότι στο κέντρο της ταστιέρας και στα τάστα 4-5-6 η κιθάρα φούσκωνε ακόμη περισσότερο. Αυτό ωστόσο δεν μπόρεσα να το εξηγήσω. Κάτι πρέπει να συνέβαινε με τις τάσεις που αναπτύσσονται. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας μου απαντήσει. Για να καταλάβετε πόσο έντονο ήταν το σκέβρωμα, πατούσα τέταρτο τάστο στη χορδή ΣΟΛ, και αντί να βγει «ΣΙ» έβγαινε «ΝΤΟ» με τρίξιμο και στο 5ο τάστο πάλι «ΝΤΟ» έβγαινε (καθαρότερα όμως)! Αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι οι τάσεις που αναπτύσσονται είναι εντονότερες σε επιμέρους σημεία και λιγότερο έντονες αλλού, όταν το σημείο στήριξης είναι τα κλειδιά και η κιθάρα είναι στον αέρα σε κατακόρυφη θέση.

Για το λόγο αυτό λοιπόν είναι σημαντικό η κιθάρα να φυλάσσεται πάντα στη θήκη της και να στηρίζεται οπωσδήποτε και το μπράτσο. Συνδυάστε πολύ απλά τον αυχένα του ανθρώπου με την ταστιέρα. Τόσο πολύ προσοχή θέλει το μπράτσο. Έχουν αναπτυχθεί θέματα για το κατά πόσο πρέπει η κιθάρα να κάθεται με τις χορδές προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Και οι δύο θέσεις είναι λάθος! Αν η κιθάρα είναι «γυμνή» και την έχετε ξαπλωμένη πάνω σε ένα καναπέ ή σε ένα κρεβάτι, τότε το μπράτσο είναι στον αέρα και δεν βρίσκεται σε σταθερή θέση. Είτε λοιπόν είναι με τις χορδές προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, γίνεται ζημιά καθώς σκεβρώνει το μπράτσο. Το ιδανικό είναι να φυλάσσεται η κιθάρα μέσα στη θήκη της, αλλά σε θήκη που συγκρατεί το μπράτσο.

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Βass is a state of mind...

• Moderator

Να προσθέσω ότι καλό είναι επίσης οι κιθάρες να μην παίζονται ποτέ και να μπαίνουν σε ειδικές αεροστεγείς βιτρίνες, με αέρα από το εργοστάσιο που τις κατασκεύασε.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια πρέπει να μπαίνει και ένας γυψονάρθηκας πάνω από τις χορδές και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην την αντικρύζει σμιχτοφρύδης τις μέρες που έχουν μέσα "ρ".

Όποιος ενδιαφέρεται πουλάω σε πολύ λογική τιμή 4 κυβικά (σε Κ.Σ) Καλιφορνέζικο αέρα του '54.

Να προσθέσω ότι καλό είναι επίσης οι κιθάρες να μην παίζονται ποτέ και να μπαίνουν σε ειδικές αεροστεγείς βιτρίνες' date=' με αέρα από το εργοστάσιο που τις κατασκεύασε.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια πρέπει να μπαίνει και ένας γυψονάρθηκας πάνω από τις χορδές και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην την αντικρύζει σμιχτοφρύδης τις μέρες που έχουν μέσα "ρ".

Όποιος ενδιαφέρεται πουλάω [b']σε πολύ λογική τιμή[/b] 4 κυβικά (σε Κ.Σ) Καλιφορνέζικο αέρα του '54.

στο καλύτερο το κοψες....Έλα δώσε λεπτομέρειες...Ενδιαφέρομαι....... 8) :lol: :lol: :lol: :lol: [/b]

Βass is a state of mind...

Όποιος ενδιαφέρεται πουλάω σε πολύ λογική τιμή 4 κυβικά (σε Κ.Σ) Καλιφορνέζικο αέρα του '54.

ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Χαρίλατρε χρείζομαι οπωσδέιποτε τον vintage αέρα για τη suzuki μου.Θα μου κάνεις μια καλή προσφορα?

Btw ,αυτό πα να πει ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΕΡΑΣ

Και η αποθέωση (από το kithara.gr).....

Έχω ακούσει κατά καιρούς και διάφορες απόψεις για το πώς πρέπει να στηρίζεται η κιθάρα. Καταρχήν: Σε καμία περίπτωση δεν κρεμιέται στον τοίχο! Το έχω δει όχι μόνο σε μαγαζιά (όπου το κάνουνε για «εφέ» σε κιθάρες που δεν παίζει κανείς) αλλά και σε σπίτι σε κιθάρα που παίζεται καθημερινά σχεδόν! Αν η κιθάρα στηρίζεται από κορδονάκι π.χ. στα κλειδιά τότε το βάρος καταμερίζεται δυσανάλογα στο μπράτσο έτσι ώστε αρχίζει και στραβώνει η ταστιέρα. Έχω δει κιθάρα που είναι «ξεχασμένη» σε τοίχο ταβέρνας εδώ και λίγες δεκαετίες' date=' και κατεβαίνει από εκεί μια φορά το χρόνο το πολύ. Το μπράτσο της ήτανε απαράδεκτο! Στο τέταρτο-πέμπτο-έκτο τάστο ανέβαινε, στη συνέχεια χαμήλωνε και μετά το έντεκα ανέβαινε και πάλι. Και το τρίξιμό της ήταν απαράδεκτο. Ακόμη παρατήρησα και κάτι άλλο. Στις χορδές ΣΟΛ και ΡΕ το τρίξιμο των χορδών ήτανε πολύ πιο έντονο.

Ξανακοίταξα πιο προσεκτικά την κιθάρα και είδα ότι στο κέντρο της ταστιέρας και στα τάστα 4-5-6 η κιθάρα φούσκωνε ακόμη περισσότερο. Αυτό ωστόσο δεν μπόρεσα να το εξηγήσω. Κάτι πρέπει να συνέβαινε με τις τάσεις που αναπτύσσονται. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας μου απαντήσει. Για να καταλάβετε πόσο έντονο ήταν το σκέβρωμα, πατούσα τέταρτο τάστο στη χορδή ΣΟΛ, και αντί να βγει «ΣΙ» έβγαινε «ΝΤΟ» με τρίξιμο και στο 5ο τάστο πάλι «ΝΤΟ» έβγαινε (καθαρότερα όμως)! Αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι οι τάσεις που αναπτύσσονται είναι εντονότερες σε επιμέρους σημεία και λιγότερο έντονες αλλού, όταν το σημείο στήριξης είναι τα κλειδιά και η κιθάρα είναι στον αέρα σε κατακόρυφη θέση.

Για το λόγο αυτό λοιπόν είναι σημαντικό η κιθάρα να φυλάσσεται πάντα στη θήκη της και να στηρίζεται οπωσδήποτε και το μπράτσο. Συνδυάστε πολύ απλά τον αυχένα του ανθρώπου με την ταστιέρα. Τόσο πολύ προσοχή θέλει το μπράτσο. Έχουν αναπτυχθεί θέματα για το κατά πόσο πρέπει η κιθάρα να κάθεται με τις χορδές προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Και οι δύο θέσεις είναι λάθος! Αν η κιθάρα είναι «γυμνή» και την έχετε ξαπλωμένη πάνω σε ένα καναπέ ή σε ένα κρεβάτι, τότε το μπράτσο είναι στον αέρα και δεν βρίσκεται σε σταθερή θέση. Είτε λοιπόν είναι με τις χορδές προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, γίνεται ζημιά καθώς σκεβρώνει το μπράτσο. Το ιδανικό είναι να φυλάσσεται η κιθάρα μέσα στη θήκη της, αλλά σε θήκη που συγκρατεί το μπράτσο.

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?[/quote']

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ........τελικα στο site που ανεφερες βλεπεις τα καλυτερα.........

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου