Προς το περιεχόμενο

Κρέμασμα

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν θέλω τη συμβουλή σας για κάτι για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος και θελω να διαλύσω και τις τελευταίες αμφιβολίες μου.

Εχω 3 κιθάρες ,2 ηλεκτρικές μια κλασσική τις οποίες έχω φυλαγμένες όλη την ώρα μέσα στις θήκες.Απόσο ξέρω δεν είναι και ότι καλύτερο για τα όργανα.Εκτός αυτού τώρα για να ανήξω την ντουλάπα πρέπει να μεταφέρω τις κιθάρες.

Αποφάσισα λοιπόν να τις κρεμάσω στον τοίχο για να εξοικονομήσω χώρο.Δεν έχουν nitro finish το οποίο χαλάει αν μπούν σε βάση τοίχου(άλλο κουλό αυτό- όλες οι βάσεις λένε όχι για nitro finsh.αυτές τις κιθάρες τις έχουμε συνέχεια στο χέρι δλδ?τέσπα)Θα πάρω μερικές Hercules που κλειδώνουν να μη μου έρθει καμιά στο κεφάλι.Οι ηλεκτρικές νομίζω είναι καλύτερα να είναι εκτός θήκης.Η κλασσική όμως?Μήπως ρουφίξει υγρασία το ξύλο?Μηπως αυτό είναι άλλη μια μπαρουφα που λέγεται και δε παθαίνει τίποτα?Πάντως στα μαγαζιά κρεμασμένες στους τοίχους είναι.Να τις κρεμάσω όλες ή να αφήσω τη κλασσική στη θήκη της?

Εκεί που έχω τώρα τις θήκες αλλά και εκεί που θα τις κρεμάσω δεν ειναι κοντά σε καλοριφέρ ούτε έχει πολύ υγρασία.

Προτείνετε λύσεις.Είπαμε εξοικονόμηση χώρου χωρίς να πάθει τίποτα ο εξοπλισμός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κρέμασέ τες άφοβα και απλά να μην αφήνεις να γίνεται φούρνος ή το πιο σύνηθες, να μην αφήνεις ανοιχτά τέντα όλη μέρα όταν έχει πολύ υγρασία και κρυο.

Καλό θα ήταν να μην τα βαράει ο ήλιος γενικά.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Moderator

Ουφ! Είδα τον τίτλο και νόμιζα ότι πιάσατε κανέναν εμπρηστή. :lol:

Οι θήκες έχουν το μειονέκτημα ότι τείνουν να συσσωρεύουν υγρασία και επίσης ότι ο τρόπος που συνήθως τοποθετούνται οι κιθάρες (ξαπλωτές και "ανάσκελα") -υποτίθεται- ότι δεν είναι και ο καλύτερος.

Αν λοιπόν ο χώρος (δωμάτιο) που θα μπούν έχει φυσιολογικές μεταβολές της υγρασίας/θερμοκρασίας, μπορείς να τις έχεις κρεμασμένες και θα είναι μια χαρά.

Βρες το καταλληλότερο σημείο στο χώρο.

Η προσωρινή αποθήκευση σε σκληρή θήκη μπορεί να είναι χρήσιμη μόνο αν για κάποιο ειδικό λόγο η κιθάρα (μαζί με τη θήκη της) θα πρέπει να περάσει από τεράστιες και απότομες αλλαγές υγρασίας. Π.χ. να μείνει κάποιες ώρες στο αυτοκίνητο στον ήλιο, να μπει αποσκευή στο αεροπλάνο κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις - υποτίθεται- ότι πρέπει να αφήνεις το όλο σύστημα να ισορροπήσει και μετά να την βγάζεις από τη θήκη.

Aπ 'το σαιτ του Οικονομάκη....

ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΑ

1. Η ΦΥΛΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΗΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ. Αν η κιθάρα σας έχει παιχτεί πριν την αφήσετε μόνη της θα πρέπει να την σκουπίσετε από τον ιδρώτα που έχει μείνει επάνω της. Όσο καλά κι αν σκουπιστεί όμως πάντα μια ποσότητα υγρασίας παραμένει επάνω της. Αν λοιπόν η επόμενη κίνησή σας είναι να την κλείσετε σε θήκη ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!! Η υγρασία αυτή φυλακίζεται μέσα στην θήκη σας και καθώς εξατμίζεται δημιουργεί ένα νέφος όξινο που μόνο ζημιές προκαλεί. Να λοιπόν γιατί τα μεταλλικά σας μέρη απόχτησαν μικρές τρυπίτσες και ξεφλουδίζουν, γιατί τα ποντεσιόμετρά σας άρχισαν από νωρίς να κάνουν θορύβους, γιατί σκούριασαν οι βίδες και τα τάστα σας και γιατί η κιθάρα σκεβρώνει αδικαιολόγητα. Η κιθάρα μπαίνει μέσα στην θήκη μόνο για σύντομη μεταφορά ή για μακροχρόνια φύλαξη αφού έχουν περάσει πολλές ώρες από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε. Φυσικά, δεν ιδρώνουμε όλοι το ίδιο και πολύ σχολαστικοί σε αυτό το θέμα πρέπει να γίνουν αυτοί που ξέρουν ότι έχουν υγρά χέρια. Οι υπόλοιποι έχετε το νου σας και χειριστείτε το προσεχτικά. Αν την κιθάρα σας την χρησιμοποιείτε καθημερινά τότε να την έχετε έξω από την θήκη και αν σκονίζεται μπορείτε απλά να την ξεσκονίσετε!

2. Όταν δεν χρησιμοποιείτε την κιθάρα σας να την έχετε μπρούμυτα. Αυτό θα βοηθήσει το μανίκι να αντισταθεί στην τάση των χορδών και έτσι απομακρύνεται η μέρα που θα στραβώσει. Προσοχή όμως να μην πιέζονται οι χορδές από σκληρά υλικά για να μην σημαδεύονται τα τάστα σας. Ποτέ μην χαλαρώνετε ή αφαιρείτε τις χορδές επειδή δεν θα χρησιμοποιήσετε για καιρό ένα όργανο. Κίνδυνος να ΅ΆστρίψειΆΆ το μανίκι. Το ξύλο είναι ζωντανό υλικό. Πάντα έχει τάσης μετακίνησης.

3. Αν έχετε ακριβά ακουστικά όργανα επενδύστε στην αγορά ενός υγρόμετρου. Τοποθετήστε το στον τοίχο που βρίσκετε στον ίδιο χώρο με αυτά και παρατηρήστε για καιρό τις ενδείξεις του. Αν δείτε ενδείξεις ακραίες ( κάτω από 40% ή πάνω από 60% ) ή έντονες μεταβολές κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Η κιθάρα σας κινδυνεύει να σπάσει ή να φουσκώσει. Μην αφήνετε τα όργανά σας σε μέρη που μπορεί να υποφέρουν είτε από έντονη υγρασία είτε από έντονη ξηρασία. Μην τα αφήνετε κάπου που μπορεί να τα δει για ώρα ο ήλιος. Μην τα αφήνετε μέσα σε αυτοκίνητα. Αν επιστρέψατε στο σπίτι και η θερμοκρασία είναι πολύ διαφορετική από αυτή που το όργανο συνήθισε δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί. Αφήστε το μέσα στην θήκη του για ώρα και μετά ανοίξτε την λίγο να κυκλοφορήσει αέρας με την νέα θερμοκρασία. Μετά από λίγη ώρα ανοίξτε εντελώς την θήκη. Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμες συσκευές που τοποθετούνται μέσα στην θήκη και ρυθμίζουν την υγρασία. Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Πάλι όμως, να έχει στεγνώσει το όργανο από τα χέρια σας. Όλα αυτά για κάποιους θα φανούν υπερβολικά αλλά η ζημιά μια φορά γίνεται….

Βass is a state of mind...

Ωραια ολα αυτα , αλλα υπαρχει ενα προβλημα

Τις θηκες , τι θα τις κανεις ?? θα τις βγαλεις

στην βεραντα ??

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Τις οδηγιές του οικονομάκη τις έχω ξαναδεί για αυτό θέλω να τις κρεμάσω.

dkall χωρίς πλάκα μερικές από τις θήκες παίζει να τις βάλω στη ντουλαπα στο μπαλκόνι παρέα με το πλυντήριο.

Jase αυτό με την τέντα δε το πιασα...Αμα κάνει κρύο και έχω κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα να κατεβάζω και τις τέντες?Η εννοείς να μην αφήνω πόρτες ανοικτές?

Εγώ πάντως τις έχω κρεμασμένες με τις κλασσικές βάσεις της quik lock τα τελευταία 5-6 χρόνια και είναι απολύτως εντάξει. Αν ήταν να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλαημα πιστευω ότι θα το είχα εντοπίσει ως τώρα , οπότε προχώρα άφοβα. Α! και μην πολυενθουσιάζεσαι με τους μηχανισμούς της Hercules, εγώ με αυτές που έχω είμαι 100% ικανοποιημένος και είναι σταθερότατες.

GS402_m.jpg

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Εγώ πάντως τις έχω κρεμασμένες με τις κλασσικές βάσεις της quik lock τα τελευταία 5-6 χρόνια και είναι απολύτως εντάξει. Αν ήταν να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλαημα πιστευω ότι θα το είχα εντοπίσει ως τώρα ' date=' οπότε προχώρα άφοβα. Α! και μην πολυενθουσιάζεσαι με τους μηχανισμούς της Hercules, εγώ με αυτές που έχω είμαι 100% ικανοποιημένος και είναι σταθερότατες.

[img']http://www.quiklok.com/catalog/reg/files/GS402_m.jpg[/img]

Νομιζω ότι για τη μικρή διαφορα τιμής που έχουν αξίζει να πάρω τη Hercules που η ξύλινη βάση της φαίνεται και πιο ωραία.

Ασχετο αλλά μια φορά είδα από κοντά μια Suzuki να κάνει βουτιά απο ένα hercules διπλό.Ο τύπος δεν την είχε βάλει καλά και όταν πήγε να πάρει την άλλη κιθάρα η suzuki βούτηξε ανάμεσα σε ένα μάτσο Marshall και έφυγε η μισή μπογιά από την πλάτη :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κιθάρα suzuki?????????????????

Λοοοοοοοοοοοοοοοοοολ!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου