Athan_68 Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους' date=' ήσασταν υπέροχοι. Είδικά ο Jasemeister. Χωρίς πλάκα, υπάρχει κανένας διπλός που να σπλιτάρεται και να ακούγεται κατά 90% σαν μονός;quote'] Η Rio Grande βγαζει καποια μοντελα διπλων που ειναι 2 μονοι σε ενα ακριβως για λογους split και με πολυ καλες κριτικες. Ριξε μια ματια στο site, ειναι αρκετα διαφωτιστικο. http://www.riograndepickups.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Μα γιατί Κώστα με αποπέρνεις έτσι; Αφού αυτή http://www.prsguitars.com/513/index.html δεν είναι και τόσο ακριβή http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?sw=prs+513&x=0&y=0 8O Πάντως έμπα στο site της seymour duncan και κοίτα εκεί που κάπου απαντάει σε μια τέτοια ερώτηση να δεις ακριβώς που οφείλεται. Τώρα αν θες τον "όγκο" του 2πλου και καλά καθαρά, τότε με το σπλιτάρισμα θα κάνεις δουλειά σου. Βέβαια δεν θα πιάσεις τα καθαρά του μονοπήνιου, αλλά είναι θέμα προτεραιοτήτων. Πάντως σύμφωνα με τα όσα λέγονται δεξιά και αριστερά (και επιφυλάσσομαι λόγω ράδιου αρβύλας), οι μονοί που πακετάρονται σε διπλούς, όπως λέει και ο Athan_68, χάνουν σε όγκο σε σχέση με τον 2πλο. Εντάξει μέχρι θρας θα παίξεις, αλλά δεν θα σε πάρει ο Glen Benton για κιθαρίστα του στη νέα παγκόσμια τουρνέ του :lol: "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Πάλι Haussel... τους Haussel τους έμαθα μέσα από αυτό το φόρουμ, και γνώρισα και τον Ντούκα που είναι ψυχούλα. Ψηνόμουν να τους πάρω αλλά μετά από τόση εμμονή Haussel, Ηaussel, Haussel, νιώθω ότι μου έχουν βγει κάπως απ΄τη μύτη και θα στραφώ στους Bare Knuckle. Mην αρχίσουμε πάλι πλιζ, άποψή μου είναι, δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα! Συνηγορώ πάντως ότι χάνονται πολλά στο σπλιτάρισμα και ότι είναι μια λύση γιαλαντζί. Εγώ θα έβαζα συνδυασμό, πχ humbucker σε bridge και μονό (πχ P90) στο neck. Θα φρόντιζα επίσης να μην έχουν μεγάλη διαφορά στο output για να μην επισκιάζει ο ένας τον άλλο, και να εστιάζουν σε διαφορετικές συχνότητες έτσι ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται ωραία στη μεσαία θέση. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Προφανως και υπαρχουν παρα πολλοι κατασκευαστες boutique μαγνητων που φτιαχνουν εφαμιλλους μαγνητες με αυτους του Haussel. Εγω αυτο που υποστηριζω πως δεν προκειται να στο κανει ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος(η εστω ελαχιστοι), εκτος απ τον Haussel ειναι το να σου μιλησει στο τηλεφωνο,να του στειλεις τραγουδια, βιντεακια, να του πεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ θες και να εχεις τρομερο αποτελεσμα, καθως θα χει μετατρεψει σε ηχο τουλαχιστον το 90% αυτων που του εχεις πει. Εφ οσον λοιπον εχω εναν coil maker που μπορει να μου φτιαξει οτι ακριβως θελω στις τιμες ενος εργοστασιακου σετ, δεν εχω λογο να στραφω αλλου, εκτος αν προκειται περι real vintage μαγνητων. Aυτα οχι για να τσακωθουμε, αλλα για να δικαιολογησω και εγω την γνωμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Συμφωνώ με αυτά που είπαν τα παιδιά για τους Hausell, σπλιτάρουν πολύ ωραία, ακόμα και ο Gatton.Επίσης πολύ ωραία σπλιτάρουν ορισμένοι PRS.Οι seymour duncan επίσης σπλιτάρουν καλά, ίσως όχι όσο καλά όσο οι PRS/ Haussell αλλά δε βαριέσαι.... Και ένα τιπ του μπαρμπα σευμουρ για να κάνεις διπλο να μοιάζει με μονό: Ξεβιδώνεις τις βίδες-polepieces από το ένα πηνίο και ....γουαλά!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Εγω αυτο που υποστηριζω πως δεν προκειται να στο κανει ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος(η εστω ελαχιστοι)' date=' εκτος απ τον Haussel ειναι το να σου μιλησει στο τηλεφωνο,να του στειλεις τραγουδια, βιντεακια, να του πεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ θες και να εχεις τρομερο αποτελεσμα, καθως θα χει μετατρεψει σε ηχο τουλαχιστον το 90% αυτων που του εχεις πει.[/quote'] Το κάνει κι ένας άλλος Γερμανός, ο David Barfuss που μου είχε φτιάξει το custom set John Mayer παλιότερα ;) Παρεπιπτόντως, αν και έχω ένα σετ Big Mag Haussel και είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος, ήθελα να πω ότι κάποια στιγμή του είχα στείλει email ρωτόντας τον κάτι πολύ απλό, και απάντηση δεν πήρα ποτέ... www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 δεν ξερω, δεν μοιυ χει συμβει ποτε αυτο...Το μονο που συμβαινει ειναι το οτι λειπει για αρκετα μεγαλα χρονικα διαστηματα και σε μαιλ πολλες φορες αργει να απαντησει.. Τι ελεγε ο Barfuss..? Εχει καποιο site? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2007 Τι ελεγε ο Barfuss..? Εχει καποιο site? http://www.myspace.com/davidbarfuss http://stores.ebay.de/Davids-Guitar-Pickups www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν έχω αμφιβολία ότι έτσι είναι που τα λες deadendmind. Aς κάνω όμως μια υπόθεση: Aς πούμε ότι έχουμε έναν κατασκευαστή custom μαγνητών, ο οποίος φτιάχνει μαγνήτες ακριβώς έτσι όπως τον θέλει ο καθένας. Δέχεται λοιπόν προτάσεις, απαιτήσεις, μουσικές σαν παραδείγματα κλπ. Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει τι θέλει ακριβώς ο πελάτης του, ο οποίος του περιγράφει 100 πράγματα. Εκείνος, από τα πρώτα 5 καταλαβαίνει τι χρειάζεται και ανατρέχει στις έτοιμες λύσεις του που έχει φτιάξει ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς να δίνει στον πελάτη του να καταλάβει ότι δεν κάνει τίποτα σπέσιαλ και ακούγοντας βερεσέ τα υπόλοιπα 95. Πχ θέλω ήχο σαν των Zeppelin σε εκείνο το τραγούδι, θέλω humbucker σαν από ΖΖ Τop, θέλω γρέζι σαν του Κιθ Ρίτσαρντς. Το μόνο εύκολο: ή παίρνει κάτι προκάτ ή φτιάχνει κάτι σύμφωνα με τις προϋπάρχουσες συνταγές που ακολούθησε κόσμος και κοσμάκης πριν από σένα, βάζοντας το τάδε ¶λνικο με το τάδε scatterwound, χρησιμοποιώντας το δείνα σύρμα και αν χρειαστεί κάνοντάς το ελαφρά overwound ή όχι, κι όξω απ΄την πόρτα. Δεν λέω βεβαίως ότι η κατασκευή χειροποίητων μαγνητών είναι εύκολη υπόθεση, ούτε ότι ο Haussel τα κάνει αυτά (μάλιστα είχα εντυπωσιαστεί από ένα σπέσιαλ μαγνήτη που σου είχε φτιάξει και που είδα σε ένα ποστ σου). Μήπως όμως απλά καταφεύγει σε προκάτ λύσεις (όπως όλες οι εταιρίες, από την μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη) και η όλη σπέσιαλ μεταχείριση είναι ένας μύθος; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να πιστεύεις το αντίθετο; Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δε νομίζω εκείνος ο humbucker για 10χορδη κιθάρα(σα τηλεκοντρολ ηταν ρε παιδι μου) να ήταν προκάτ λύση.Ουτε ο bridge για τετράχορδη telecaster.Τώρα άμα το ζητήσεις ένα κλασσικό PAf με περισσότερα μπάσα πχ θα πάρει ένα δικό του PAf και θα τον τροποποιήσει ανάλογα.Και από το μηδεν να ξεκινούσε θα κατέληγε σε κάτι που θα ήταν ένας τροποποιημένος PAF. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση