Προς το περιεχόμενο

Classic Player 60s Strat. Να τη δείξω ή θα μου τη ματιάσετε?

elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 175
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μεγειές ρε Λιακο :D

Γεια πες μας τώρα....

Rockinger Kit VS CP60???

Mε ταλανίζει καιρό αυτή η απορία καθώς ξέρεις πως με καίει μια SB Strat με vintage pups και vintage look...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ρωτησω κατι τον ηλια....: το χρωμα στις φωτο που ποσταρες και στο βιντεο ειναι τουλαχιστον 80% αντιπροσωπευτικο της πραγματικοτητας??? γιατι σε κατι αλλες φωτο απο εμπαιυ ειχα δει πολυ πιο εντονο γαλαζιο(δλδ η δκια σου περισσοτερο ασπριζει).....

Υ.Γ.1 και μην ακουσω απο κανεναν πηγαινε και δες σε ενα μαγαζι μονος σου...αθηνα δν εχω βρει καποιον που να τις εχει τωρα....πουθενα ομως!!!!

Υ.Γ.2 τα "μεγεια" ( :) ) ειναι αυτονοητα....;)

Υ.Γ.1 και μην ακουσω απο κανεναν πηγαινε και δες σε ενα μαγαζι μονος σου...αθηνα δν εχω βρει καποιον που να τις εχει τωρα....πουθενα ομως!!!!

Ο Καγμάκης πριν κανα 2-μηνο έγραφε στο site του ότι τις είχε φέρει. Και για του λόγου του αληθές: http://www.kagmakis.com/details1.php?thepid=408&thecid=1&thec2id=11&open=1

:wink:

Σήμερα που θα περάσω, θα το τσεκάρω...

Ας γράψω λοιπόν 2 λόγια για το νέο μου απόκτημα 

Το πρώτο που παρατήρησα, ακόμη και πριν τη βγάλω από το κουτί, ήταν το χαμηλό της βάρος! Δεν τη ζύγισα για να σας πω ακριβώς πάντως είναι πιο ελαφριά από όλες τις strat και tele μου…

Βγάζοντάς την από το κουτί παρατήρησα αμέσως το πολύ όμορφο χρώμα της (pale sonic blue), το οποίο (για όσους ρωτάνε) διαφοροποιείται ανάλογα με το φωτισμό. Πχ σε έντονο φως φαίνεται … οινοπνευματί (έως και άσπρο μπορώ να πω):

DSC03020.jpg

ενώ σε πιο χαμηλό φωτισμό φαίνεται σαφώς πιο σκούρο:

DSC03027.jpg

Η αντίθεση μάλιστα του χρώματος με το έντονα mint green pickuard και τα «παλαιωμένα» πλαστικά μέρη, είναι υπέροχη και παραπέμπει σε ένα παλιό όργανο που απλά είχε ξεχαστεί άπαικτο για πολλά χρόνια ;)

DSC03030.jpg

DSC03056.jpg

Το μπράτσο της σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε θα το έλεγα χοντρό (όπως ισχυρίζονται πολλά reviews που έχω δει). Είναι ένα βολικότατο C-shape, το οποίο σε πάχος μου θύμισε πάρα πολύ αυτό της Rockinger μου.

Είναι λουστραρισμένο πολύ ωραία, με ωραία νερά από πίσω (και χωρίς τη μαύρη λωρίδα) και με καλοβαλμένα medium jumbo τάστα:

DSC03039.jpg

DSC03050.jpg

DSC03051.jpg

DSC03053.jpg

Τα τάστα, σε συνδυασμό με το 12-άρι radius κάνουν τα bends παιχνιδάκι!

Σε αυτό το σημείο να πω 2-3 πράγματα:

1) η κιθάρα ήρθε με απαίσιες 10-άρες Fender χορδές και με ένα αρκετά ψηλό action για τα γούστα μου. Σήμερα, θα αλλαχθούν και τα 2…

2) Η Fender πάνω στο κόκκινο αυτοκόλλητο στο pickguard, αναφέρει 9.25” radius. Από ότι έχω διαβάσει σε αμερικάνικα fora όμως, αυτό ήταν ένα τυπογραφικό λάθος της εταιρείας (η οποία προτίμησε να κολλήσει στις κιθάρες τα χιλιάδες αυτοκόλλητα που είχε ήδη τυπώσει). Πολλοί κιθαρίστες έχουν μετρήσει το radius της CP60s τους και το βρήκαν 12”.

DSC03011Custom.jpg

3) Η αλήθεια είναι ότι, πλέον που έχω κιθάρες και με τι 3 διαθέσιμές radius (7.25, 9.5 και 12), δε θα έλεγα ότι βλέπω και ΤΟΣΟ τρελή διαφορά στο playability. Ακόμη και με το ταπεινό 7.25” της tele μου με τα vintage τάστα, κάνω άνετα bends… (ίσως βέβαια, να είμαι λίγο «ζώο» εγώ και να μη καταλαβαίνω πολύ από αυτά :lol: )

To μπράτσο δεν είναι απόλυτα ρυθμισμένο σωστά. Έχει μια κούρμπα κοντά στο 12ο τάστο. Θα χρειαστεί να κάνω επέμβαση και σε αυτό για να έρθει στα ίσια του.

Επίσης, μια βίδα από το neck plate δεν ήταν βιδωμένη ως το τέρμα:

DSC02998Custom.jpg

Μικρό το κακό, απλά είπα να το αναφέρω κι αυτό.

Το neck plate γράφει "Custom Shop Designed" και αυτό ανέβασε στα μάτια μου το ... mojo της κιθάρας:

DSC03043.jpg

:lol:

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το 2-point tremolo το οποίο είναι αρκετά βολικό (με σχετικά κοντό tremolo arm) και σου δίνει την αίσθηση της ακρίβειας, όπως είχε αναφέρει και ο fenderiarhs παλιότερα. Επίσης δεν θεωρώ ότι χαλάει τη vintage-ίλα του ήχου (θα αναφερθώ πιο κάτω σε αυτό).

Όμως, επειδή είμαι συνηθισμένος από πιο χοντροειδή (6-point) tremolos, νομίζω ότι θα σφίξω λίγο τα ελατήρια, ώστε να κάνω το … «τρεμόλιασμα» (:lol:) πιο δύσκολο…

DSC03060.jpg

DSC03030.jpg

DSC03059.jpg

Το block κατά τη γνώμη μου, ΔΕΝ είναι ατσάλινο:

DSC03063.jpg

Το μαγνητάκι (σε αντίθεση με αυτό της Rockinger) δεν κολλάει πάνω του. Παρόλα αυτά είναι full sized, σαν αυτά των παλιών-καλών Fender.

Μια μικρή λεπτομέρεια εδώ:

Όταν ξεβίδωσα το back plate, είδα ένα μικρό κομμάτι λούστρου κάτω από τα ελατήρια, έτοιμο να αποκοπεί από το σώμα:

DSC03064.jpg

Το κομμάτι αυτό το αφαίρεσα μόνος μου από περιέργεια, για να δω πόσο παχύ είναι τελικά το λούστρο των CP60s. Τράβηξα μια photo για να το δείτε:

DSC03071.jpg

Το νόμισμα του Euro το έβαλα σαν μέτρο σύγκρισης.

Πάμε στο ζουμί τώρα: τον ΗΧΟ της!

Η κιθάρα καταρχήν είναι resonant από μόνη της! Σε αυτό προφανώς βοηθάει και το χαμηλό της βάρος.

Οι μαγνήτες (CS69) παραδόξως μου άρεσαν!!! Τους είχα και παλιότερα και δεν με είχαν ξετρελάνει και τους είχα πουλήσει. Όμως σε αυτή την κιθάρα (ίσως είναι και ψυχολογικό) νομίζω ότι ακούγονται καλύτερα…

Είναι αρκετά τσαμπουκαλίδικοι, αλλά όχι τόσο ώστε να τους χαρακτηρίσει κανείς hot. Βγάζουν αυτό τον γνωστό-all time classic «ξύλινο» Fender ήχο σε όλες τις θέσεις.

Παρόλα αυτά, έχω 3 παρατηρήσεις:

1) (κάτι που το ήξερα από παλιά) ο μεσαίος μαγνήτης δεν είναι RWRP με συνέπεια οι θέσεις 2 & 4 να μην είναι hum canceling.

2) Στις θέσεις 2 & 4 υπάρχει ένα σχετικά έντονο (εν συγκρίσει με άλλα σετ) volume drop, το οποίο πιθανότατα να οφείλεται στον non-RWRP μεσαίο μαγνήτη.

3) Οι 2 ΜΙ χορδές περνώντας πάνω από τον neck μαγνήτη, περνάνε σχεδόν έξω από τους πόλους. Βέβαια, δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό στον ήχο όταν έπαιζα με σε αυτή τη θέση, σε καμία από τις 2 χορδές. Είναι μάλλον οπτικό το ζήτημα, απλά ήθελα να το αναφέρω ;)

DSC03056.jpg

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει τελικά αν θα τους κρατήσω τους CS69, μιας και έχω ένα πολύ καλό σετ Haussell p90 σε μέγεθος μονού.

Πάντως, όπως και να έχει, η κιθάρα έχει 100% pure vintage ήχο Fender που στα καθαρά έχει ένα πολύ όμορφο ακουστικό χαρακτήρα…

Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι είναι μια κιθάρα με πολύ έντονο vintage χαρακτήρα, ισάξιο με αυτόν της (κατά πολύ ακριβότερής) 62ri, πολύ ωραίο ήχο και playability και άψογη αισθητική.

Τα αρνητικά που ανέφερε σε καμιά περίπτωση δεν με χαλάσανε. Τα περισσότερα άλλωστε (αν όχι όλα) ήταν πταίσματα! :)

Σήμερα θα την εξερευνήσω ακόμη πιο πολύ, και μετά το σετάρισμα, θα προσπαθήσω να κάνω ένα A/B τεστ με τη Rockinger και να σας πω το …πόρισμά μου ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Mε ταλανίζει καιρό αυτή η απορία καθώς ξέρεις πως με καίει μια SB Strat με vintage pups και vintage look...

Το συμπέρασμα θα βγει απόψε (μάλλον)....:lol:

Πάντως το Sonic Blue της Rockinger είναι πιο βαθύ από αυτό της Fender που είναι πιο ... ξεθωριασμένο.

Δες μια photo από τη Rockinger ενός φίλου μου:

sonic_blue.jpg

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου