Προς το περιεχόμενο

nut για ηλεκτρική

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.Έχω μια prs se κορεάτικη και θέλω να την συμμορφώσω λιγάκι γιατί τον τελευταίο καιρό το σετάρισμα της έχει χαλάσει αρκετά.Ένας τεχνίτης οργάνων (ονόματα δε λέμε) μου πρότεινε για να σεταριστεί καλύτερα η κιθάρα θα πρέπει να κάνει τα εξής:

1.Να βάλει αυτό το nut:

http://www.thomann.de/gr/fender_rollensattel_lsr.htm

2.Να τρίψει τα τάστα της καμπυλωτά αλλά χαμηλότερα και

3.Nα βάλει lock κλειδάκια..

Όλα αυτά βεβαίως γιατί θέλω να πετύχω χαμηλότερο action και να μη μου ξεκουρδίζει..

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε? Και αν διαφωνείτε τι μου προτείνετε?

Περιμένω βοήθεια!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το 1) και το 3) συμφωνω απολυτως , το 2) ειναι

θεμα που πρεπει να το αποφασισεις μονος

ΥΓ. 1) Εννοω την αλλαγη του nut με ενα αλλο καλυτερο

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Απο τις προτάσεις του τεχνητη που αναφερεις συμπεραινω οτι προκειται για κιθαρα με τρεμολο (δεν μας λες ποιο μοντελο ακριβως). Τα ταστα σιγουρα δεν εχουν να κανουν με το αν ξεκουρδιζει η κιθαρα, αλλα ισως σου το ειπε για να βελτιωθεί συνολικά ο ηχος της και το feel της ταστιερας. Βεβαια, εδω που τα λεμε, θα μπορουσες να βαλεις μονος σου τοσο το nut οσο και τα κλειδια και να του την πας μετα μονο για σεταρισμα γλιτωνοντας αρκετα λεφτα. Δικη σου η αποφαση!

Αν θυμάμαι καλά οι se έχουν γραφίτη nut.Μήπως να έβαζες κανα graphtech (ιδέα ρίχνω, μη σε πάρω στο λαιμό μου)?Πάντως τα βήματα 1 και 3 καλό είναι να γίνουν, θα κοστίσει αλλά θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Πες ποιο μοντέλο έχεις (santana ή custom?)

Οι στόχοι σου είναι:

Α) Οι χορδές να είναι χαμηλά (δηλαδή όσο πιο κοντά στα τάστα γίνεται χωρίς να τρίζει πολύ).

Β) Να μην ξεκουρδίζει.

Και τα δύο τα βλέπω περισσότερο σαν θέμα καλού σετάπ αποκλειστικά. ¶μα έχεις 9άρες χορδές ένα υβριδικό σετ 10άρες/9αρες θα βοηθήσει να μην τρίζουν πολύ οι μπάσες χορδές.

Nut: για το ξεκούρδισμα είναι ζωτικό να μην σκαλώνουν οι χορδές στο nut. Αυτό το πετυχαίνουν πολύ καλά τα nut από γραφίτη (self-lubricating). Ελάχιστο light machine oil ή chapstick σε nuts από άλλα υλικά επίσης βοηθάει πολύ. Στο χαμηλό σετάπ είναι καθαρά θέμα πόσο καλά έχει κοπεί. Το LSR δεν είναι απαραίτητο (κάνε ένα search να δεις πόσες κιθάρες το φοράνε από κατασκευής και θα δεις ότι δεν είναι και πολλές.

Τάστα: ¶μα τρίψεις τα τάστα και γίνουν χαμηλότερα (θεωρώντας ότι τώρα είναι φτιαγμένα καλά και δεν υπάρχουν κάποια ψηλότερα ή χαμηλότερα απ'τα άλλα) το χαμηλό σετάρισμα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο μιας και θα πρέπει να κατεβάσεις κι'άλλο τις χορδές να είναι κοντά στα (πλέον) χαμηλωμένα τάστα. Το να γίνουν καμπυλωτά τα τάστα δεν νομίζω ότι θα δώσει καλύτερο feel σε ένα χαμηλότερο σεταπ.

Locking tuners: μια καλή ιδέα πάντα. Πάντως ίσως δεν χρειάζονται ούτε αυτά. Αν φροντίζεις να βάζεις σωστά την κάθε χορδή στο κλειδί της (σύνφωνα δηλαδή με τις απαιτήσεις της) και κάνεις τα απαραίτητα "τραβήγματα" να κάτσει καλύτερα στο κλειδί και σιγουρευτείς ότι δεν σκαλώνει κάπου τότε σε συνδυασμό με ένα lubricated nut θα είσαι μια χαρά.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Moderator

Ένα καλύτερο nut ποτέ δεν έβλαψε μία κιθάρα. To LSR το έχω πάνω σε μία strat. Δεν με έχει προβληματίσει ποτέ αλλά από τη άλλη δεν το θεωρώ απαραίτητο "συστατικό" για να μην ξεκουρδίζεται μία κιθάρα. Νομίζω ότι ένα οποιοδήποτε nut σωστά κομμένο και τοποθετημένο μπορεί να είναι αρκετό. Υπάρχουν - όπως προαναφέρθηκε- διάφορα υλικά χαμηλής τριβής όπως αυτά με το γραφίτη ή το tusq.

Το τρίψιμο (leveling) των τάστων μπορεί να βελτιώσει πολύ την κατάσταση και -πράγματι- να χαμηλώσει το action. Ιδιαίτερα αν τα τάστα σου δείχνουν και σημάδια φθοάς, θα βελτιωθεί και το feel. Υποθέτω ότι με το "καμπυλωτά" που αναφέρεις εννοεί το recrowning.

Θεωρώ τα locking κλειδιά τη λιγότερο σημαντική από τις 3 παρεμβάσεις που σου προτείνει ο μάστορας.

Jasemeister kαι harilatron, τα λέτε μια χαρά.

Να πω τώρα την αμαρτία μου, ειδικά μιας και η ταυτότητα του μάστορα δεν είναι γνωστή;

Οι εισηγήσεις του πιό πολύ με ψυλλιάζουν ότι βρήκε σβέρκο για...δάγκωμα, παρά ότι μιλάμε για ζωτικές ανάγκες της κιθάρας. Δεν με πολυπείθει το σενάριο ότι μια PRS, έστω και SE, έχει τόσα κουσούρια πάνω της.

Συγχωρήστε μου την καχυποψία, αλλά...δεν έχουμε δει και λίγα... :?

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Jasemeister kαι harilatron' date=' τα λέτε μια χαρά.

Να πω τώρα την αμαρτία μου, ειδικά μιας και η ταυτότητα του μάστορα δεν είναι γνωστή;

Οι εισηγήσεις του πιό πολύ με ψυλλιάζουν ότι βρήκε σβέρκο για...δάγκωμα, παρά ότι μιλάμε για ζωτικές ανάγκες της κιθάρας. Δεν με πολυπείθει το σενάριο ότι μια PRS, έστω και SE, έχει τόσα κουσούρια πάνω της.

Συγχωρήστε μου την καχυποψία, αλλά...δεν έχουμε δει και λίγα... :?[/quote']

A γεια σου.Τρίψιμο τάστων?Γιατί? τόσο γρήγορα χάλασαν?Και για τί να βάλεις nut των 30 ευρώ?Εχει και φθηνότερα.Και καλά,αφού έχει ήδη γραφίτη nut.Εμένα η cort μου όταν την προτωαγόρασα μετά από 3-4 μήνες άρχισε να τασταρίζει λιγάκι και όταν την πήγα για setup,αντί να αλλάξει το nut μου πρόσθεσε κάτι σαν πάτο, φλούδα να το πώ από κάτω(δωρεάν,δεν έδωσα δεκάρα).Απο τότε ,ακομα και 11 μήνες που την είχα ασετάριστη δε ξαναταστάρισε.Δε λέω, καλά είναι να βάλεις Lsr nut και lock κλειδιά, αλλά ίσως δεν είναι απαιρήτητη μια τόσο ακριβή λύση.

Ρε φίλε πες λίγο απο που είσαι μήπως ξέρει κανένας κανα τεχνικό άλλο,να πάρεις και καμια ακόμα γνώμη.Γιατί αμα δε δούμε την κιθάρα και τι ακριβώς χρειάζεται,μόνο υποθέσεις κάνουμε.

Σε σχέση με τις PRS SE, μπορώ να πω με σιγουριά, γιατί έχω παίξει με αρκετές, ότι έρχονται άσχημα σεταρισμένες από το εργοστάσιο σε αρκετές περιπτώσεις!

Κ εγώ πιστεύω ότι για να καταλήξεις να τρίψεις τα τάστα, σημαίνει ότι απέρριψες όλες τις άλλες λύσεις!

Το ταστάρισμα μπορεί να οφείλεται κ σe λάθος ρύθμιση της γέφυρας!

Αν είσαι από Θεσ/κη, στείλε μου να σου προτείνω κανά τεχνίτη...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου