Vrass Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 .....Έκανα μια έρευνα και είδα ότι το sunburst δεν είναι το γνωστό αλλά αυτό που η Fender ονόμαζε sunburst στα 50s' date=' [b']δηλαδή στην ουσία περισσότερο tobaccoburst[/b]. Οι άτιμοι έκαναν πιστή αναπαράσταση των μοντέλων των 50s. ...... Είναι τα δύο διαφορετικά sunburst που έχει η fender (και άλλες εταιρίες), το ένα είναι το "3-Color Sunburst" και το άλλο το "2-Color Sunburst" σύμφωνα με την ονομασία που τους δίνει η Fender. Και εγώ πάντως μεταξύ των δύο προτιμώ το 2-Color Sunburst. Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 ...Ειδικά σε μπράτσα maple που τις περισσότερες φορές τα λουστράρουν με τα τάστα φορεμένα' date=' μένει πάνω στα τάστα μια λεπτή φλούδα από λούστρο η οποία πρέπει να φύγει για να μπορείς να παίξεις σωστά. Και η Fender στα φθηνά μοντέλα το λουστρό αυτό δε το αφαιρεί...[/quote'] Και όχι μόνο στα απολύτως φτηνά.... Π.χ. η δική μου american deluxe strat είχε πάνω στα τάστα βερνίκι με το κιλό.... +1 δυστυχως...... 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Πουθενά βερνίκι στα τάστα της δικιάς μου. Το nut άψογα κομμένο. Και εκτός από όλα τα ωραία προηγούμενα του custom wiring που έγραψα, ο μεσαίος μαγνήτης έχει αντίθετη πολικότητα κι έτσι δημιουργεί humbucking διάταξη με αυτόν της γέφυρας στην θέση 2, με ενδιαφέροντα ηχητικά αποτελέσματα και μάλιστα χωρίς... βζζζζζ... Η αγριάδα του bridge επίσης μετριάζεται με το 1o tone (όσο άγριοι μπορεί να είναι τρεις σχετικά mellow αλλά πλούσιοι σε αρμονικές μαγνήτες του 50). ¶λλη ωραία πινελιά είναι οι bevelled μαγνήτες, ακριβώς όπως στα φίφτις, ενώ παρομοίως (και πιστή στην ιστορία) η Classic Player 60s δεν έχει bevelled άκρα. Να και οι φωτό μου.Προσέξτε στην πρώτη ότι οι μαγνήτες και τα knobs έχουν aged white χρώμα και όχι άσπρα σαν το γάλα: Τα πίσω της. Αυτή η φωτό είναι χωρίς φλας για να δείξω τις κανονικές αποχρώσεις του tobaccoburstοειδούς. Βέβαια έβγαλα το πίσω cover για πιο παραδοσιακό λουκ. Στο βιδωτό λέει "Custom Shop Designed": Kι αυτή με φλας. Tα "νερά" του ξύλου φαίνονται καλύτερα: Kαι τέλος, μια ακόμη ωραία πινελιά κιθαριστικής ιστορίας, τα Kluson που κλειδώνουν για ανελέητες τρεμολιές. Το ξύλο μας κάνει πάλι "νερά"! Μade In Mexico. Θα πιω μια τεκίλα στην υγεία των Μεξικάνων που την έφτιαξαν. To pickguard θα αλλαχθεί πάραυτα με aged pearl, που είναι πολύ πιο ωραίο από το απλό white pearl αλλά κι απ'το cream pearl. Oι διαφορές φαίνονται εδώ: white pearl cream pearl aged pearl Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 ΥΠΕΡΟΧΗ!!!! Please κάνε μου μια χάρη!!! ΜΗ βάλεις pearl pickguard σε αυτό το vintage κουκλί!!!! 2 ερωτήσεις: > Το block είναι τελικά ατσάλινο? > Πώς lock-άρουν τα κλειδιά? www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 ... ΜΗ βάλεις pearl pickguard σε αυτό το vintage κουκλί!!!! ... +137 :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dkall Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Πολυ ωραια , ετσι μου ερχετε να παρω και αυτη. Ψαχτο λιγο με το pickg. γιατι βλεπω οτι εχει μονο 8 τρυπες αντι 11 ...γηρασκω αει διδασκομενος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 ΄Ετσι λέτε; Για να μην χαλάσει το "κατά εικόνα και ομοίωση" του 50; Ή γιατί αντιπαθείτε το pearl γενικότερα; Για εξηγείστε. Θα το σκεφτώ... :-D Η Fender έχει σαν γνήσιο ανταλλακτικό white pearl pickguard για 50s strats, τα οποία pickguards είχαν τότε όντως 8 τρύπες κι όχι 11, όπως από τα 60s και μετά... όσο περισσότερο ψάχνει κάποιος την κιθάρα τόσο περισσότερο βρίσκει λεπτομέρειες κατευθείαν από το 50! 8O To μπλοκ είναι από πρεσσαρισμένο ατσάλι. Τα tuners σφίγγουν με μισή στροφή (του κυλίνδρου, όχι της "τουλίπας"!), και χαλαρώνοντάς τα η χορδή παραμένει κλειδωμένη - για να βγει ξεβιδώνεις λίγο την βιδίτσα που βρίσκεται απάνω τους από την πλευρά του headstock. Μετά, μόλις βάζεις καινούργια χορδή, αυτό μαγκώνει μόνο του καθώς σφίγγεις! Τόσο εύκολο που θα μπορούσε να το κάνει κι ένα μωρό. Η γέφυρα και στις 2 Classic Player είναι 2 point vintage style και ποτέ δεν είχε γίνει πριν διαθέσιμη σε strats εκτός μοντέλων του Custom Shop. To χρώμα της 50s το κοστολογούν 50 δολλάρια παραπάνω (έτσι λέει το site της Fender) αλλά οι τιμές των δυο χρωμάτων (2 tone sunburst και shoreline gold) στα μαγαζιά είναι οι ίδιες. Γενικά από ότι έχω δει μέχρι στιγμής, στην 50s έχει γίνει πολύ περισσότερη δουλειά στις λεπτομέρειες. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 ?Ετσι λέτε; Για να μην χαλάσει το "κατά εικόνα και ομοίωση" του 50; Ή γιατί αντιπαθείτε το pearl γενικότερα; Για εξηγείστε. Θα το σκεφτώ... :-D Προσωπικά' date=' θα έλεγα και για τους 2 λόγους. Αν και η μία και μοναδική φορά που είδα pearloid και μου άρεσε, ήταν πάνω σε ένα πολύ παρόμοιο tobacco burst στην deluxe ενός φίλου. :wink: Η Fender έχει σαν γνήσιο ανταλλακτικό white pearl pickguard για 50s strats, τα οποία pickguards είχαν τότε όντως 8 τρύπες κι όχι 11, όπως από τα 60s και μετά... όσο περισσότερο ψάχνει κάποιος την κιθάρα τόσο περισσότερο βρίσκει λεπτομέρειες κατευθείαν από το 50! 80 ... Off-topic το σχόλιό μου, αλλά το 60s από το σύγχρονο pickguard διαφέρουν στη θέση μίας από τις 11 τρύπες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2007 το σημαντικό ρε παίδες είναι ότι το όργανο σκοτώνει και αφήστε τις 8 και τις 12 βίδες εκεί που κάθονται. Απλά παίξτε μουσική και χαρείτε την :wink: προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stavrilian Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2007 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2007 Μεγειες μεγειες!!!! +1 για το aged pearl pickguard! Μην τους ακους bloody_sunday, η περλα τα σπαει! :wink: Εκει που πραγματικα πρεπει να σκοτωνει ομως, ειναι πανω στο αλλο χρωματακι της CP 50's... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση