Silot Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2005 Καταρχάς μίλησα για τελικό με 6V6 και όχι 6L6. Η διαφορά είναι μεγάλη... Έπειτα, το να πάρεις ένα Matchless για το εξοχικό σου Τακούλη μου είναι αν μη τι άλλο υπερβολικό και ολίγον άσκοπο, καθώς ο Sampson σχεδίασε τους Matchless έχοντας κατα νου τον τέλειο Vox ήχο στα πλαίσια μιας μπάντας ή ενός καλού session. Όσον αφορά στα περι Henderson που ανέφερες δεν έχω γνώμη γιατί μεν εγώ τους συγκεκριμένους υπερενισχυτές τους έμαθα μέσω Elton John και Αγγλικής indie σκηνής, αλλά είχα δε και την ευτυχία να τους ακούσω σε άγριες συνθήκες σε ένα big-budget session για γνωστό pop εγχώριο 'καλλιτέχνη', απ΄τα χεράκια μου. Τώρα το αν είναι συγκεκριμένος ο Matchless χρηστικά θα το διαπιστώσεις όταν και άν επιχειρήσεις να παίξεις πχ funk, ή roots blues με αυτόν, και μια που το έφερε η κουβέντα, νομίζω πως έχεις ήδη καταλάβει οτι τα high-end μηχανήματα είναι ...high-end γιατί καταφέρνουν ΕΝΑΝ μοναδικό ήχο στην πιο ευκρινή και χρήσιμη μορφή του. Φιλιά πατριωτάρα, θα τα πούμε το Πάσχα στο νησί μας !!! Leo got it right the first time Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Θα συμφωνήσω ξανά με τον silot & θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε απο τον ήχο που βγάζει ενας συγκεκριμένος κιθαρίστας (ειδικά σε κάποιο cd) μια & εκτός απο τον ενισχυτή παίζουν ρόλο πολλές ακόμα παράμετροι μια εκ των οποίων (& η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ) είναι το "χερι" του κιθαρίστα (το οποίο δυστυχώς δεν αγοράζεται :lol: ) ΟΛΟΙ οι μεγάλοι κιθαρίστες έχουν τον δικό τους ήχο με ότι ενισχυτή & να παίξουν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν απο μερικά χρόνια τη συναυλία του B.B.KING στο Λυκαβηττό.Για κάποιο λόγο ο αγαπημένος ενισχυτής του B.B.KING (ενας solid state LΑΒ) δεν λειτουργούσε & ο μάνατζερ του παρήγγειλε απο εγχώρια εταιρία ενοικιάσεως μηχανημάτων εναν "αντικαταστάτη". Οταν ο B.B.KING ρωτήθηκε ΤΙ ενισχυτή προτιμάει είπε 'ξέρεις εναν απο αυτούς που εχουν on/off ,volume & treble :!: " Εν κατακλείδι η συναυλία ξεκινά και βέβαια ο ΒΒ έχει τον κλασικό προσωπικό του ήχο σε όλο του το μεγαλείο,κοιτάζω προσεκτικά τη σκηνή για να δω με τι παιζει (ημουν backstage σε όλη τη διάρκεια του στησήματος & της συναυλίας) & τι να δω?Επαιζε με εναν τραντζιστοράτο PEAVEY SCORPION!!! Το ίδιο συνέβει και μετον Peter Buck των REM πριν μερικά χρόνια όταν έπαιξαν στην Αθήνα που όταν "ανατινάχθηκε" ο VOX AC30 του συνδέθηκε σε χρόνο dt με εναν PV CLASSIC 50 που είχε για back up & σε διαβεβαιώ ότι ο ήχος του δεν άλλαξε ΚΑΘΟΛΟΥ.... Δε λέω ΣΙΓΟΥΡΑ τα καλά μηχανήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στον καλό ήχο αλλα το να νομίζουμε ότι θα πετύχουμε τον ίδιο ήχο με το ειδωλό μας μόνο & μόνο επειδή έχουμε τον ίδιο εξοπλισμό είναι αφελές :wink: Τουλάχιστον εγω τόσα χρόνια έπαιζα με tele & deluxe όπως ο Danny Gatton αλλα για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο δεν ακουγόμουν όπως αυτός :lol: Μάλλον θα έφταιγε η πένα :lol: :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 σωστος ο super....θα ηθελα την γνωμη σας παιδια για τον engl screamer 50 combo..τον ακουσα στον λογοθετη τις προαλλες λιγο βιαστικα,και δεν με ενθουσιασε αλλα μου εκατσε μια καλη ευκαιρια και το σκεφτομαι..600 ευρω και ειναι σχεδον καινουργιος (990 απο θωμα,1100 απο λογοθετη) ακουω λοιπον.. προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Πολύ δίκιο έχει ο superfunk. Μου πήρε κάμποσα χρόνια να το καταλάβω, αλλα το κατάλαβα και επαψα να δίνω τόσο σημασία στον εξοπλισμό και τον "ήχο μου" όσο στο να μάθω να παίζω καλλίτερα και να βρώ τον δικό μου δρόμο και στύλ. Θυμάμαι όταν ήμουνα γυρω στα 20 είχα ένα φίλο που έπαιζε σχεδόν τα πάντα βάζοντας την κιθάρα του κατευθείαν σε ένα Marshall. Αν έκλεινες τα μάτια δεν καταλάβαινες σχεδόν καμμία διαφορά απο τον Μπλάκμορ, τον Κνοπφελ ή τον Γκάλαχερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 σωστος ο super....θα ηθελα την γνωμη σας παιδια για τον engl screamer 50 combo..τον ακουσα στον λογοθετη τις προαλλες λιγο βιαστικα,και δεν με ενθουσιασε αλλα μου εκατσε μια καλη ευκαιρια και το σκεφτομαι..600 ευρω και ειναι σχεδον καινουργιος (990 απο θωμα,1100 απο λογοθετη) ακουω λοιπον.. μια χαρά ενισχυτής και κατασκευασμένος σαν θωρηκτό τον έχω χρησιμοποιήσει (μόνο το καθαρό του κανάλι,που απο εκεί κρίνεται ενας ενισχυτής κατα τη γνώμη μου) σε μερικές δουλειές & μου άρεσε πολύ :wink: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 μια χαρά ενισχυτής και κατασκευασμένος σαν θωρηκτό τον έχω χρησιμοποιήσει (μόνο το καθαρό του κανάλι' date='που απο εκεί κρίνεται ενας ενισχυτής κατα τη γνώμη μου) σε μερικές δουλειές & μου άρεσε πολύ :wink:[/quote'] σε ευχαριστω super..την πεμπτη θα παω να τον ακουσω και μαλλον θα τον παρω(μετα θα παω να τσιμπισω και την πεταλιερα του απτον λογοθετη..195 ευρω) προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
eangle Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Θα σου έλεγα και εγώ ότι τον θεωρώ καλό ενισχυτή τον έχω παίξει αρκετά γιατί σκεφτόμουν να τον πάρω καλά καθαρά και καλό γκάζι το μόνο που με χάλασε ήταν Το κοινό EQ αν δεν σε πειράζει αυτό, και στα 600 ευρω που λες οκ . βέβαια υπάρχει Και ο carvin στα 700 αλλά δεν τον έχω ακούσει http://www.myspace.com/theohatz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 ο carvin εχει 700 ελλαδα καινουργιος?απο που?μιλαω για τον screamer οχι τον thunder ok? προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
eangle Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 CARVIN φέρνει ο τσιτιριδης μίλησα μαζί του και μου είπε ότι σε μερικές μέρες θα είναι εδώ 700 ευρω όσο για τον engl τον screamer έχω παίξει και εγώ, και μάλιστα έχει ένα ωραίο footswitch (Clean, Crunch, Soft Lead, Heavy Lead) http://www.myspace.com/theohatz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2005 προς silot: silotουλη μου πρωτον στην κερκυρα συγκεκριμενα εχω μπαντα και θα παιζουμε συχνα live αλλα και να μην ειχα ισως για εσενα να ειναι ασκοπο αλλα για εμενα δεν ειναι να τον εχω στο εξοχικο μου για τις ηχογραφησεις αλλα και για την κ@@@λα μου. :wink: κατα δευτερον στο εξοχικο θα κανουμε και ολες τις προβες μας αρα... :wink: τριτον επειδη συνεχιζεις και δεν καταλαβαινεις τι σου λεω ξερω τον ηχο του matchless οχι μονο απο το dog party και ειναι ο αλλος ηχος που θελω αν εξαιρεσεις τα καθαρα του twin μου.αλλα εσυ εκει επιμενεις να μου αλλαξεις και το γουστο.αλλα παλι και τουτο.αυτον τον ΕΝΑ ηχο θελω ρε silotουλη... :wink: αντε να τα πουμε και στο νησι απο κοντα μπας και σε πεισω και μετα πεισεις και εσυ τον superfunk οτι δεν χρειαζεται να με...ψηνετε να μην τον παρω γιατι ξερω τι θελω οταν θελω κατι.δεν με ενδιαφερει για ποιον και για τι τον σχεδιασε ο Sampson.ο ηχος του μου αρεσει.για funk ή roots blues εχω τον twin :wink: προς superfunk: ρε super μην λεμε αυτονοητα πραγματα οσο αναφορα οτι βασικοτερο ειναι τα δακτυλα του παιχτη κτλ.το αν δεν καταλαβαινεις πολλες φορες τις διαφορες εστω και τις μικρες μεταξυ των ενισχυτων ισως ειναι και θεμα αυτιου και αντιληψης...(γενικα μιλαω..) :wink: αυτη η καραμελα που λενε οι πιο πολλοι οτι ολοι με οτι και να παιξουν ακουγονται ακριβως το ιδιο ειναι ρομαντικο και ωραιο και ισως να ισχυει αλλα οχι 100% εγω ας πουμε οταν καποιος παιξει (ας πω τους ενισχυτες που εχω εγω),με mesa boogie,marshall και fender amps,θα καταλαβω αμεσως τα μεσαια του boogie,τα πιο πριμα και γενικα πιο bright υφος του marshall και το τελειο καθαρο του twin.δηλαδη ο satriani με τον peavy οταν παιζει ακουγεται το ιδιο απο οτι με τον marshall;oχι φυσικα τωρα για τον bb.king να πουμε τι;ο ηχος πρωτον ειναι απαισιος για εμενα προσωπικα οπως και το ..vibrato του...χεχε... :twisted: τωρα ρε super δεν υποννοω κατι αλλα επειδη εσυ δεν καταλαβες οτι επαιζε με τρανζιστορ αυτο σημαινει οτι και ΟΛΟΙ οι αλλοι δεν το καταλαβαν..; :roll: αλλα να ξερεις οτι ενας λογος που δεν αλλαζει πολυ ο ηχος ειναι γιατι οι κιθαρες που εχουν ειναι κορυφαιες και χρωματιζουν πολυ τον ηχο σε οτι ενισχυτη και να μπουν(οπως και τα δακτυλα.. :P ).... δεν περιμενω και δεν θελω να ακουστω σαν τον henderson.απλα ισως πρεπει να καταλαβουμε οτι καποια πραγματα τα εχουν δοκιμασει αλλοι...για εμας και εχουν καταληξει σε καποια.τα οποια δεν ειναι τυχαια.. :wink: . και σιγουρα κανεις δεν μπορει να ακουστει ακριβως οπως καποιος αλλος αφου αν το παμε και πιο μακρια ειναι θεμα ανατομικο του χεριου,το ποσο κατεχει καποιος το οργανο αλλα και το τι feel εχει ο καθενας μας σαν κιθαριστας ειναι παντα διαφορετικο τι ειναι αυτο που με βρηκε παλι..ρε παιδια σας εχει κανει μηπως καποια μυνηση η εταιρια MATCHLESS...A.E. και κανετε ετσι επειδη σας ειπα οτι μπορει να παρω ενα τετοιο εργαλειο.πραγματικα εχω παθει πλακα με αυτην την αντιδραστικοτητα και με πιανουν τα γελια... 8O ρε παιδια διακρινω ενα κομπλεξ με οτι ειναι ακριβο;δεν ξερω πως αλλιως να αντιληφθω τετοιο ντορο επειδη θελω matchless,στο τελος silotουλη μου τον εβγαλες και αχρηστο τον ενισχυτη... 8O silot απο 21/4 θα ειμαι στο νησι...ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα :wink: Υ.Γ. η ζωη ειναι πολυ μικρη για να μην εχεις ηχο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση