Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αγορά λαμπάτου ενισχυτή

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνταξιδιώτες, γεια σας.

Νέο μέλος του forum και οφείλω πριν απΆ όλα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας, το χρόνο σας, τις γνώσεις σας και τη διάθεσή σας να τις μοιραστείτε. Πριν λίγο καιρό σας ανακάλυψα και ήδη έχω μάθει πολλά από εσάς.

Θα ήθελα τη γνώμη και τις συμβουλές σας σχετικά με την αγορά λαμπάτου ενισχυτή. Μετά από αρκετό διάβασμα στο δίκτυο, προσανατολίζομαι προς δύο κατευθύνσεις:

• Peavey Classic 30
  • Vox ac-15cc1 (αν και με χαλάει λίγο το made in China)

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι τα αντίστοιχα με αυτούς. Η κιθάρα μου είναι Stratocaster Deluxe Plus(USA) με sensor μαγνήτες. Θα τον χρησιμοποιήσω κυρίως σε home – studio και κάποια live σε μικρούς σχετικά χώρους. Με ενδιαφέρει πολύ μια καθαρή και με όγκο βάση, πάνω στην οποία θα «χτίσω» σιγά – σιγά τον ήχο μου με πεταλάκια (έχω σιχαθεί πια τα ψηφιακά «τζιτζίκια»). H «βρωμιά» του ενισχυτή δηλαδή, με ενδιαφέρει από λίγο έως καθόλου. Η μουσική που παίζω κυμαίνεται σε μια all – around rock κατάσταση, όχι metal.

Αν καταλήξω στον vox, αργότερα μάλλον θα αλλάξω το ηχείο του (γίνεται εύκολα;..). Προς το παρόν δύσκολο να φτάσω οικονομικά αυτόν με το Cellestion Blue AlNiCo.

Προφανώς και πρέπει να πάω μια βόλτα με τη Fender μου να τους ακούσω αναλυτικά, αλλά είπα να σας ρωτήσω πρώτα...

Τα πεταλάκια τώρα είναι μια άλλη ιστορία, ας ξεκινήσουμε όσο πιο σωστά γίνεται με τα θεμέλια.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όλους.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε φίλοι.

8)

The light was yellow, sir...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλως ήρθες φιλαράκο.Για αυτό που θες είναι πολύ καλοί και οι 2.Δηλαδή έχουν πολύ καλά καθαρά που φτιάχνουν μια γερή βάση για πεταλακομανία.Απο κει και πέρα είναι τι χροιά θες στα καθαρά.Ο Peavey προσανατολίζεται προς κλασσικά fenderικά και ο Vox έχει πιο βρετανικά.Αν έλεγες κάνα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από αυτά που θες να παίξεις θα βοηθούσες.Τώρα για το ηχείο που αναρωτιέσαι είναι σχετικά εύκολο να το αλλάξεις απλώς θέλει λίγη προσοχή

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Φίλε spiegate7 σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Τώρα να τολμήσω να το ξεστομίσω; Θα τολμήσω: με τρελαίνει ο ήχος του Gilmour (σώπα!!!) και ιδιαίτερα στα: Shine on… , Another brick … , I need a dirty woman (τι μέταλλο!) και On an island. ¶λλες μεγάλες καψούρες είναι ο Brian May και ο Martin Barre των Jethro Tull. Διαφορετικές «σχολές» θα μου πείτε... (αν και οι δύο πρώτοι είχαν συναντηθεί κάποτε – ποτέ μου δεν κατάλαβα το γιατί).

Πριν με πάρετε με τις πέτρες, να εξηγηθώ: δεν είμαι κανένας φιλόδοξος άμυαλος που ονειρεύεται να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Παραδείγματα από ηχοχρώματα που με έχουν εντυπωσιάσει σας παραθέτω.

Γενικά, θα ήθελα να καταφέρω καθαρή και fat βρωμιά, καθώς και clean ήχους με κράτημα , όγκο και τα καντίνια να μη τζιτζικίζουν στις ψηλές. Γύρευε τώρα και τι πετάλια θα χρειαστώ...

Και πάλι τις ευχαριστίες μου.

φιλε και εχγω αυτο ακριβως ηθελα και τελικα κατεληξα στον vox και δεν το μετανιωσα καθολου...

το θεμα ομως με τον vox και τα πεταλακια ειναι ....

hate it or love it.

υπαρχουν πεταλια που παιζουν θεικα και αλλα που ειναι για τον ...

Practice cures most tone issues - John Suhr

Φίλε liako σ'ευχαριστώ. Μάλλον κι εγώ τον Vox λέω να χτυπήσω τελικά.

Ποιο ηχείο φοράει ο δικός σου? Αν θέλεις, πες μου κανένα πεταλάκι κι από τις δυο κατηγορίες love & hate...!

Ποια είναι αυτά που συνεργάζονται θεικά με τον Vox;

Το maid in China μας χαλάει πολύ;

8)

• Moderator

...

Ποια είναι αυτά που συνεργάζονται θεικά με τον Vox;

Το maid in China μας χαλάει πολύ;

8)

Πάντως εγώ έχω ένα τέτοιο VOX και μου φαίνεται μια χαρά.

Με το made in China:

Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται καλή. Με τους κινέζους δεν έχω κανένα πρόβλημα. Για να ακριβολογώ, αν εξαιρέσουμε τις εκπομπές ρύπων, τις δημόσιες εκτελέσεις, την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την παιδική εργασία και κάτι άλλα ψιλά, ....μετά δεν έχω κανένα πρόβλημα. :lol:

Χωρίς να είμαι και πολύ γνώστης Gilmour, θα έλεγα ότι χρειάζεσαι έναν λαμπάτο με το απαραίτητο headroom για τα καθαρά.

Από κει και πέρα καλό θα είναι το tone filter stage να μπορεί να δεχτεί πετάλια χωρίς άσχημες συνέπειες.

Συνήθως οι λαμπάτοι για στούντιο εγγραφές πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις (πιστεύω) για λογικές εντάσεις, όπως ο Fender Pro Junior...

Οι έχοντες εμπειρίαν ας με διορθώσουν αν χρειάζεται.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Moderator

Gilmour- ξεgilmour, αν θέλεις να παίξεις καθαρή συγχορδία και να ακουστεί "κρυστάλλινη" πρέπει να έχεις headroom.

Δεν έχω περιεργαστεί το classic 30 αλλά πιθανώς και λόγω της σχεδίασης και λόγω των προδιαγραφών του να έχει περισσότερο headroom.

Ο Jethro ξέρει τι χρειάζεται από αυτήν την άποψη.

Πάντως ο VOX πριν αρχίσει να βρωμίζει σοβαρά....κάνει σοβαρή φασαρία. :lol:

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχετε τρελαθει ολοι με το peavey classic? Καλος ενισχυτης μου φανηκε αλλα οχι κατι το φοβερο, στην ιδια κατηγορια χρηματων (ελαχιστα παραπανω) ακουσα τον blues deluxe, που τον εφαγε κανονικα τον peavey...Και σε χροια, αλλα πολυ περισσοτερο σε headroom!!!

Ριξε μια ματια και εκει, ειμαι σιγουρος πως δεν θα απαγοητευτεις :wink:

Απο τους δυο ενισχυτες σαφως ο PV εχει αυτο που χρειαζεσαι περισσοτερο (δηλ.Headroom) μια και λειτουργει σε ταξη Α/Β και εχει βεβαια περισσοτερα watt (& περισσοτερες τελικες λυχνιες)... :wink:

Το στοκ μεγαφωνο του δε ,δεν ειναι καθολου κακο σε αντιθεση με αυτο του VΟΧ που ειναι για τα μπαζα......

Προφανως stavrillian ακουσες καποιον "σκοτωμενο" Peavey γιατι ειναι φυσικα αδυνατον ενας ενισχυτης 15 watt να εχει περισσοτερο Headrοοm απο εναν αλλον ενισχυτη 30 watt που φοραει τις ιδιες λυχνιες (διπλασιες ομως σε αριθμο) και εχει σχεδον την ιδια σχεδιαση Α/Β..... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου