Προς το περιεχόμενο

SL ή SX?

Ztelioz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιες είναι οι διαφορές αυτών των 2 sequenser? Το μόνο, που γνωρίζω είναι ότι για surround ήχο χρησιμοποιούμε SX. Από κει και μετά τι χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά στο ένα σε σχέση με το άλλο και ποια είναι η καλύτερη επιλογή (για παράδειγμα στην τρίτη έκδοση) για ερασιτεχνικές κυρίως ηχογραφήσεις?

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Steinberg έχει ένα πρόγραμμα, το οποίο πουλάει σε διάφορες παραλλαγές και διάφορες ονομασίες προκειμένου να πιάσει όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό. Το SL είναι ένα μικρότερο αδερφάκι του Cubase, το SE άλλο αδερφάκι, το Nuendo ο μεγάλος αδερφός και δε συμμαζεύεται. Θα ήθελα πολύ να σου εξηγήσω τις διαφορές τους, όπως επίσης θα ήθελα να υπήρχαν και να ήταν ουσιώδεις, αλλά ακόμη δεν τις έχω καταλάβει. Επειδή όλα αυτά τα θεωρώ έλλειψη σοβαρότητας (που συνοδεύεται και από μία αχαρακτήριστη πολιτική τιμών όσον αφορά τα upgrades) την έκανα από Steinberg - σκέπτεσαι τίποτε καλύτερο; :)

Mea Culpa

• Administrator

Το SL είναι ας πούμε ένα Cubase που απευθύνεται σε project studios που δεν τους αφορά η 5.1 μίξη για κινηματογράφο καθώς και τα διάφορα automation modes που ανεβάζουν την τιμή.

Αντιθέτως προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες που αφορούν καθαρά midi και audio sequencing όπως:

• Unlimited Undo and Redo

• Sample Accurate Automation

• Virtual Instruments & VST Effects

• MIDI Plug-ins

• VST System Link

Η αλήθεια είναι ότι έτσι υπερεξοπλισμένα που είναι τα σημερινά προγράμματα, αμφιβάλω αν ο μέσος χρήστης εκμεταλλεύεται το 50% των δυνατοτήτων τους.

Αντιθέτως πολλές φορές όλα αυτά τα πολύ ειδικά καλούδια λειτουργούν ανασταλτικά στα χέρια ενός songwriter.

Τώρα όσον αφορά το Nuendo, μια που το θέμα ετέθη, είναι ένα πολυκάναλο με έμφαση στο audio και το post-production.

Live and let Live.

Όπως τα λέει ο Yameth είναι, απλά θέλω να επισημάνω ότι όταν πλήρωσα το Nuendo 2 πριν από κανά χρόνο, το πλήρωσα επειδή τότε η Steinberg έδινε τις δυνατότητες για surround μίξη κυρίως στο Nuendo, το οποίο προσπαθούσε να περάσει ως το κατ' εξοχήν πρόγραμμα για πολυμεσικές-ηχητικές κλπ εφαρμογές. Μετά έδωσε freeze στο Cubase. Μετά έδωσε freeze στο Nuendo. Κάποια στιγμή το σετ surround εφέ της (το οποίο το λέει surround edition) το είχε διαθέσιμο μόνο για το Nuendo, σήμερα μπορείς να το φορέσεις σε Cubase ή Nuendo αδιακρίτως. Διαφορές υπάρχουν αλλά είναι δυσθεώρητες και σίγουρα όχι ευθέως ανάλογες των διαφορών στη τιμή. Προσωπικά είμαι νόμιμος ιδιοκτήτης και του cubase και του nuendo, αλλά έρχονται ώρες-ώρες που δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί έκρινα σκόπιμο να τα έχω και τα δύο. Κατά τα άλλα - και πάλι έχει δίκιο ο yameth, που λέει ότι μερικές φορές λειτουργούν ανασταλτικά - διάβασα προ ολίγου τις δυνατότητες του μικρού Cubase και... καράφλιασα. Αν πριν πέντε-έξι χρόνια μας λέγανε ότι θα υπήρχε πρόγραμμα που να τα κάνει όλα αυτά, θα ρωτάγαμε πόσα σπίτια πρέπει να πουλήσουμε για να το πάρουμε...

Mea Culpa

Απ' ότι αντιλαμβάνομαι - άμα ισχύουν οι τιμές: Cubase SX 3 - 711 Euro και Cubase SL 3 - 349 Euro (Θωμάς)-, λαμβάνοντας υπόψην και τις πληροφορίες του Yameth δεν υπάρχει λόγος για περιταίρω προβληματισμό.

Σωστά? Ευχαριστώ παιδιά.

www.myspace.com/pogr

Wow!, έπειτα από την ανακοίνωση της Steinberg ότι όλες οι δυνατότητες του SX θα βρίσκονται πάντα στο Nuendo, ο μόνος λόγος να έχεις και τα δύο είναι αν θες να λειτουργείς δύο υπολογιστές ταυτόχρονα και στον ένα δε χρειάζεσαι τα έξτρα του μεγάλου αδερφού.

Ztelioz, δες κι αυτόν τον συγκριτικό πίνακα για τα διάφορα Cubase:

ftp://ftp.pinnaclesys.com/Steinberg/download/Documents/Cubase_System/Cubase_System_Comparison.pdf

Έχε υπ'όψιν σου ότι αν είσαι φοιτητής, δικαιούσαι 40-50% έκπτωση στις εφαρμογές της Steinberg - έχω όμως την εντύπωση ότι δεν υπάρχει upgrade path.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Φίλε Akisd28 κατατοπιστικότατο το pdf, που αναφέρεις. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζω τι εστί x-over, autlatch ή trim, παρ' όλα αυτά μου άνοιξες λίγο τα μάτια. Τώρα για το θέμα τις έκπτωσης, πάω απλά σ'ένα κατάστημα, δίνω το πάσο και γλιτώνω χρήματα?

www.myspace.com/pogr

Παίρνεις τηλ. τον αντιπρόσωπο (Νάκας) στα κεντρικά (όχι κεντρικό κατάστημα: στα γραφεία) και ζητάς τον κύριο Σπύρο Μπεράτη. (Ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κι ο κ. Κωστάλας, δεν είμαι σίγουρος. Όταν είχα πάρει φοιτητικό το WaveLab 5, οι υπάλληλοι στα καταστήματα δήλωναν πλήρη άγνοια, ο Κωστάλας ήταν φαντάρος, μόνο ο Μπεράτης μπόρεσε και το κανόνισε.) Τελοσπάντων, μόνο τα στοιχεία του πάσο σου χρειάζονται, αλλά θα πρέπει να το παραγγείλουν, την έκπτωση την κάνει η Steinberg. Λογικά θα σου πούνε ότι θα μπει στην επόμενη παραγγελία τους απ'τη Steinberg κτλ. Εμένα μου το καθυστερούσανε πολύ, τους πήρα τηλ. και τους τα 'πα ένα χεράκι και το φέραν με courier (έτσι είπαν) - με δικά τους έξοδα, επειδή έφταιγαν αυτοί.

Οι όροι που λες είναι διάφορα automation modes, που καλό θα ήταν να λειτουργούσαν κιόλας - το trim π.χ. δε λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην έκδοση 2, δεν ξέρω αν το διόρθωσαν στο τελευταίο update. Έτσι κι αλλιώς, το automation το "ζωγραφίζω" με το mouse. Αν το κάνεις κι εσύ έτσι, δε σε ενοχλεί η απουσία αυτών των modes απ'το SL.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου