bloody_sunday Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Πως είναι δυνατόν να υπάρχει θέμα "φτηνής" κατασκευής στα ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά που περιέχουν ? Και γιατί τα άλλα έχουν "ακριβώτερα" ηλεκτρονικά ? Δεν κατασκευάζονται όλα σε γραμμές παραγωγής με ρομπότ ? Για το κουτί το καταλαβαίνω' date=' αλλα τα υπόλοιπα ... ... και όσο για το θέμα του θορύβου, μήπως φταίνε άλλοι παράγοντες ?[/quote'] Καλώς ήρθες στην αγορά των ακριβών πεταλιών... ναι, υπάρχει διαφορά με καλά ηλεκτρονικά μέρη, και βεβαίως με τη σχεδίαση... μερικές φορές πάντως, η διαφορά αυτή είναι πολυδιαφημισμένη (overhyped, για να πετάξουμε και το αγγλικό μας) κι έτσι, κάποιες μικρές εταιρίες boutique πεταλιών που φυσιολογικά μάλλον θα φυτοζωούσαν, κάνουν χρυσές δουλειές. Εγώ προσωπικά ναι, ακούω τη διαφορά τις περισσότερες φορές. Όμως θα υπερασπιστώ τα πάμφθηνα Danelectro που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Συγκροτήματα με αρκετό distortion στον ήχο τους τα προτιμούν πολύ συχνά, όπως πχ οι Mogwai. Επίσης, το Danelectro French Toast έχει σχεδόν ακριβώς το ίδιο κύκλωμα με το ιστορικό μεν, πολύ ακριβό δε Foxx Tone Machine αλλά στο 1/5 της τιμής... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pmelidis Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Και επίσης, τα μπερινγκερ δεν ειναι φτηνα μόνο λογω της φτηνης κατασκευής αλλα κυρίως γιατι δεν χρειάστηκε να βάλουν φράγκο κατα την διάρκεια της έρευνας (r & d) γιατί ολος ο σχεδιασμός προήλθε απο reverse engineering πάνω στα πετάλια της boss. εγώ πάντως έχω πάρει -το gd121 (μια χαρά ειναι, δεν πεθαινω κιολας) -το φλαντζερ (πλακα εχει, κατι μικροφωνα περνάω, την κανει τη δουλεια του) -το ακουστικ σιμιουλειτορ(για πεταμα) -το ικουαλάιζερ(τα φορτηγα που περνανε στην ιάσονος στο βόλο λιγότερο θόρυβο κανουν) αλλά το μιντι κοντρολερ fcb1010 σκοτώνει! και ένα σουιτσακι μικρο AB200 που επίσης ειναι οτι πρέπει και βολευει. και αφου τα μπος ειναι ακριβα, γιατι να μην εχω κανα δυο μπερινγκερ για να περάσει η ώρα?? οσο κάνει ενα σιντι κοστίζουν :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 εγω το μονο που μπορω να πω σχετικα με τα behringer δεν εχει να κανει με την ηχητικη τους ποιοτητα (μια και εχω το chromatic tuner)και γι αυτο πιστευω πως ειναι αποψη απολυτα αντικειμενικη...... Ποιοτητα κατασκευης κακιστη.....ξεκολησε ολη η βαση του πεταλιου μονο και μονο επειδη ηταν με velcro πανω στη πεταλιερα.... Tuning accuracy που σαφως χρηζει βελτιωσης........ Ολα αυτα βεβαια μπορουν να εινια και οκ για μερικους αναλογιζομενοι την τιμη του. Απο την αλλη η fcb1010 ειναι παρα πολυ καλη αν και εχει το λιγοτερο user friendly interface που εχω δει σε midi πεταλιερα 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 ... -το ικουαλάιζερ(τα φορτηγα που περνανε στην ιάσονος στο βόλο λιγότερο θόρυβο κανουν) ... WTF? Το EQ παίζει και τους αναστεναγμούς? :lol: :lol: :lol: http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9305&postdays=0&postorder=asc&start=30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pmelidis Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 ... -το ικουαλάιζερ(τα φορτηγα που περνανε στην ιάσονος στο βόλο λιγότερο θόρυβο κανουν) ... WTF? Το EQ παίζει και τους αναστεναγμούς? :lol: :lol: :lol: http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9305&postdays=0&postorder=asc&start=30 χαχα παιζει να ειναι της μοδας η ιάσονος εδω μέσα τελικά έ? πάντως το θόρυβο απο τις εξατμίσεις εννοούσα, αλλα σε κάθε περίπτωση... :D :D :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Και επίσης' date=' τα μπερινγκερ δεν ειναι φτηνα μόνο λογω της φτηνης κατασκευής αλλα κυρίως γιατι δεν χρειάστηκε να βάλουν φράγκο κατα την διάρκεια της έρευνας (r & d) γιατί ολος ο σχεδιασμός προήλθε απο reverse engineering πάνω στα πετάλια της boss.[/quote'] Για αυτό δεν μπορείς να είσαι καθόλου σίγουρος. Το ότι κάτι μοιάζει εξωτερικά δεν σημαίνει ότι μοιάζει ή έχει λόγο να μοιάζει και εσωτερικά. Αυτο που εκμεταλεύεται η Behringer είναι το ότι τα προιόντα της μοιάζουν "εξωτερικά" με κάποια άλλα, που δεν είναι μονο Boss αλλα ένα πλήθος άλλων εταιρειών. Αλλωστε δεν νομίζω ότι κάνουν και έρευνα σε διαστημική τεχνολογία, ενα πεταλάκι είναι ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pmelidis Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Και επίσης' date=' τα μπερινγκερ δεν ειναι φτηνα μόνο λογω της φτηνης κατασκευής αλλα κυρίως γιατι δεν χρειάστηκε να βάλουν φράγκο κατα την διάρκεια της έρευνας (r & d) γιατί ολος ο σχεδιασμός προήλθε απο reverse engineering πάνω στα πετάλια της boss.[/quote'] Για αυτό δεν μπορείς να είσαι καθόλου σίγουρος. Το ότι κάτι μοιάζει εξωτερικά δεν σημαίνει ότι μοιάζει ή έχει λόγο να μοιάζει και εσωτερικά. Αυτο που εκμεταλεύεται η Behringer είναι το ότι τα προιόντα της μοιάζουν "εξωτερικά" με κάποια άλλα, που δεν είναι μονο Boss αλλα ένα πλήθος άλλων εταιρειών. Αλλωστε δεν νομίζω ότι κάνουν και έρευνα σε διαστημική τεχνολογία, ενα πεταλάκι είναι ... προφανώς δεν ειμαι τελείως σίγουρος, απλά τότε που τα βγάλανε ειχε βουηξει ο τόπος με φήμες και ίντριγκες σε διάφορα σάιτ, και είχα διαβάσει πολύ πράμα τότε. σε προιόντα τεχνολογίας πάντα πληρώνεις το r &d, δεν γίνεται αλλιώς. η μπέρινγκερ προφανώς έχει γλιτώσει πολλά λεφτά σε αυτόν τον τομέα και για αυτό είναι πιο φτηνά τα πετάλια. αλλά και πάλι, δεν είμαι απόλυτος. τρελό σερφινγκ έχει πέσει εδώ, που πάντα μιλάνε ωραίοι τύποι και διαβάζω ενδιαφέροντα πράγματα http://musicthing.blogspot.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Ας το δούμε και λίγο διαφορετικά, έτσι για να συνεχίσει η συζήτηση ... γιατί βαριέμαι στην δουλιά. Οταν μια εταιρεία κάνει modeling σε πεταλάκια και ενισχυτές δεν κανει reverse engineering με άλλο τρόπο/μέσο ? Δεν θα έπρεπε τότε να θίξουμε το θέμα και για το Tonelab, το Line6, το GT8 και δεν ξέρω πόσα άλλα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά για ποιό R&D μιλάμε; Ότι R&D (μη χέσω) που έχει γίνει για κλασικά πετάλια της Boss για παράδειγμα έχει καλυφθεί πολλάκις από τις πωλήσεις εδώ και μερικές δεκαετίες! Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2007 αν είναι επιχείρημα οτι είναι πατάτα ενα overdrive πετάλι όταν έχει θόρυβο αν έχεις το gain στο τέρμα τότε και η Αλεξανδράτου αν πάρει 30 κιλά θα είναι μπαζο του κερατά. πάω να ετοιμαστώ για τον satriani πριν μου πέσουνε τα λίγα μαλλιά που μου μείνανε :D :D προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση