Προς το περιεχόμενο

Το αφεντικο τρελλαθηκε?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για λεσπολι πάντως έχω φάει σκάλλωμα με δαύτην E-LP-117CTM_STB.jpg

ή αυτήν black.jpg

να και με μονούς που αρέσουν σε πολλούς gold.jpg

Αλλά οι 2 τελευταίες πολύ ακριβές βρε αδερφάκι μου!

Τι έπιπλα είναι αυτά;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η 1η edwards. Για πολλούς μια από τις πλέον υποτιμημένες κιθάρες. Ίσως να οφείλεται στο ότι είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στην Ιαπωνία.

Οι άλλες 2 είναι navigator. Πανάκριβες....

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.espguitars.co.jp/index2.html (ναι ναι παρακλάδια της esp είναι! )

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Το τσέκαρα το λινκ, τι άπαιχτα κιθαρόνια είναι αυτά!

Και πάρα πολύ καλή δουλειά στις φωτογραφίες τους οι μάγκες.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Κοίτα οι συγκεκριμένες μου κίνησαν την περιέργεια, καθώς έβλεπα πολλά γιαπωνέζικα συγκροτήματα να τις χρησιμοποιούν και έλεγα δεν μπορεί! Μέλι έχουν;

Ψάχνοντας στο νετ βρήκα αρκετές, πολύ καλές κριτικές. Και για τα 700¤ περίπου που κοστίζουν (χωρίς τελωνεία), μου φαίνονται πολύ καλύτερες ως επιλογές, από άλλες του στυλ fender mexico, squier, epiphone, ltd κτλ κτλ

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι δεν εξάγονται, καθώς θα τους κυνηγήσουν λόγω κάτι παλιών ιστοριών με πατέντες, οπότε ή απ' ευθείας παραγγελία, ή e-bay, ή με το επόμενο ταξίδι στην χώρα των shogun, θα έρθει 1 τέτοια Ελλάδα!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

.....Δλδ από 1 σημείο και μετά' date=' για να υπερβείς 1 μικρό εμπόδιο και να ανέβεις μισό κλικ παραπάνω, τα λ7 που πρέπει να δαπανήσεις ακολουθούν λογαριθμική και όχι ανάλογη κλίμακα....[/quote']

boukaw7 συμφωνώ απόλυτα! Έτσι είναι ακριβώς και δεν ξέρω αν γίνεται να περιγράψεις με ακριβέστερο τρόπο την πραγματικότητα από την παραπάνω περιγραφή σου!

Tigka metal!!!

Θα συμφωνήσω ως προς την υπερκοστολόγηση.

Από την άλλη όμως' date=' είναι άλλο αυτό και άλλο πράμα το αν η αύξηση στην τιμή, ακολουθεί παράλληλη πορεία της αυξήσεως της ποιότητας του παραγομένου αποτελέσματος.

Δλδ από 1 σημείο και μετά, για να υπερβείς 1 μικρό εμπόδιο και να ανέβεις μισό κλικ παραπάνω, τα λ7 που πρέπει να δαπανήσεις ακολουθούν λογαριθμική και όχι ανάλογη κλίμακα. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες (άλλα υλικά, άλλη μεθοδολογία, περισσότερες εργατοώρες; Δεν ξέρω). Οπότε λογικό είναι σε 1 προϊόν 3πλάσιας αξίας και κορυφαίας ποιότητας να μην σημαίνει ότι γίνεται [b']άμεσα[/b] αντιληπτή αυτή η διαφορά στον χρήστη, σε σχέση με 1 μέσης αξίας και καλής ποιότητας. :wink:

Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι...

Στο ελεύθερο εμπόριο ο καθένας κοστολογεί ΟΣΟ θέλει τη δουλειά του (και καλά κάνει), αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι οτιδήποτε είναι ακριβό είναι καλό και τούμπαλιν...

Και τι εννοώ:

Συμφωνώ ότι πληρώνοντας κάτι, είτε αυτό είναι προϊόν, είτε υπηρεσία κλπ, δεν πληρώνεις μόνο τα υλικά που χρειάζονται (τα οποία πιθανώς να είναι πάμφτηνα) αλλά και την τεχνογνωσία και αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό.

ΟΜΩΣ πολλές φορές, η υπερκοστολόγηση κάποιου προϊόντος/υπηρεσίας, ανεβάζει στα μάτια του υποψήφιου αγοραστή την πραγματική αξία του προϊόντος/υπηρεσίας.

Πάρτε ένα απλό παράδειγμα:

Έστω ότι χαλάει η TV σου και την πας για φτιάξιμο. Έστω επίσης ότι η βλάβη οφείλεται σε ένα Χ εξάρτημα (πολύ κοινό), με κόστος 1-2¤.

Σενάριο 1ο: Πας την TV σε έναν ηλεκτρονικό, την κοιτάει και αμέσως σου λέει: "αααα, δεν είναι τίποτα....Κάηκε το Χ εξάρτημα. Μισό, να πάω μέσα στο εργαστήριο να στο αλλάξω και θα την πάρεις αμέσως πίσω....

Γυρνάει και σου ζητάει πχ. 40¤ για τη ζημιά.

Σενάριο 2ο: Πας την TV σε έναν ηλεκτρονικό, την κοιτάει και σου λέει: "Η ζημιά δεν είναι και τόσο απλή, όσο μπορεί να δείχνει. Φαίνεται να κάηκε το Χ εξάρτημα, αλλά εγώ πρέπει να την κρατήσω, να την ελέγξω, μήηηηπως έχει προκαλέσει κι άλλες βλάβες....μπλα μπλα μπλα...

Την κρατάει και στην επιστρέφει μετά από μια βδομάδα και σου ζητάει 40¤ για τη ζημιά.

Σε ποιον από τους 2 παραπάνω τεχνικούς θα έδινες με μεγαλύτερη ευκολία τα 40¤ σου????

Πιθανότατα στον 2ο, ο οποίος, ουσιαστικά έκανε το ίδιο πράγμα, απλά με περισσότερη "σάλτσα" και "παραμύθι"....

Αυτή λοιπόν η ιστορία, πιστεύω ότι γίνεται σε ΟΛΟ το εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων και των μουσικών οργάνων.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πολύ ποιοτικά όργανα. Δεν θέλω να γίνω μηδενιστής και απόλυτος.

Απλά θέλω να πω, ότι πολλές φορές, κοιτώντας ένα ακριβό όργανο, καλό θα είναι να προσπαθούμε να διακρίνουμε τι από αυτά που πληρώνουμε είναι ουσία και τι "σάλτσα"... ;)

My 2 cents ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου