Προς το περιεχόμενο

Τα παιδιά απ'τη Nippon (japanese appreciation thread)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπα μόνος. Είχα ψαχτεί μέσω πρεσβείας και site από Japan και βρήκα ότι ήθελα.

Α ναι και κάτι ακόμα. Δεν πιστεύω να πήγες σε λεγόμενη τουριστική περίοδο ε;

Τι να πω βρε kpeyos, θα σου ήταν τυχερό φαίνεται!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Κοίτα για να μην παρεξηγηθώ, δεν φρίκαρα κι όλας, έχει τόσα πράγματα να κάνεις και να δεις, κι αν το ψάξω και λίγο καλύτερα θα θυμηθώ κι άλλα θετικά των Ιαπώνων, και εντάξει πχ όταν έφτασα στη Νagoya, αρχές άνοιξης, ήταν λες κι ήμουν μέσα σε καρτ-ποσταλ κλπ...

Απλά επειδή γενικά μου αρέσει να ταξιδεύω, και έχω ταξιδεψει αρκετά θεωρώ, παραξενεύτηκα λίγο με την λατρεία στους Ιάπωνες. Εντάξει, καλή φάση, για μένα όμως υπάρχουν και πολύ πιο ενδιαφέρουσες κουλτούρες και χώρες. Γι αυτό και στο πρώτο μου post στάθηκα και κυρίως στα αρνητικά...γιατί μπορείς να πας και διακοπές κάπου που τέτοια σκηνικά δεν παίζουν...με τα λεφτά και μόνο που θα ξοδεψεις...εκτός κι αν όντως είσαι τόσο κολλημένος με την κουζίνα τους, τα έθιμά τους, την δομή της κοινωνίας τους, τα σπαθιά τους κλπ. Εκει δεν έχω να πω κάτι, γουστα είναι αυτά.

2. Οι γκόμενες' date=' οι οποίες ούτως ή αλλιώς δεν μπορούν να συγκρηθόυν με τις Κινέζες, τις Ταιλανδές, τις Ινδονησιανές (TOP), η ακόμα και με τις Φιλιπινέζες, δεν θα γυρνούσαν να σε κοιτάξουν ούτε κι αν ήσουν ο τελευταίος άντρας στον πλανήτη αφού δεν είσαι Ιάπωνας, αλλά Κα΄ι΄τζιν (βάρβαρος)...[/quote']

Aυτό μου τό πε και ένας καθηγητής μου απ' τη σχολή. "Ούτε οι πουτ@νες δε γυρνούσαν να μας κοιτάξουν. :D Κάθε βράδυ πηγαίναμε για bowling τελικά. :P ". Επίσης μου είπε και για την τυπική ευγένεια που αναφέρεις.

Και ένα άλλο περιστατικό (από τον ίδιο): Υπήρχε μια μεγάλη αυλή στρωμένη με χαλίκι που είχε πάνω της σχέδια. Αφού περίμεναν να δουν οτι όντως το πατάς το συγκεκριμένο χαλίκι και δεν είναι διακοσμητικό, διαπίστωσαν και την ύπαρξη ενός τύπου που η δουλειά του ήταν να ξαναστρώνει και να ξανασχεδιάζει το χαλίκι πίσω από κάθε περαστικό.

Παρανοϊκά πράγματα, θα πάθαινα νευρικό κλωνισμό εκεί!

one colour: black - and shades of grey

Παντως το θεμα των τιμων ειναι λιγο υπερβολικο,ακομα και για το Τοκυο (εκτος κι αν θελεις να αγορασεις η να νοικιασεις σπιτι...) ειδικα τωρα με την τρομερη κατρακυλα που εχει παρει το γιεν....

Τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ μεσαιας κλασης ειναι ΠΑΜΦΘΗΝΑ (σε σχεση με ΗΠΑ & ΕΥΡΩΠΗ & βεβαια με Ελλαδα) με 80 ευρω την ημερα μεση τιμη ειναι τζαμπα για μεγαλουπολη (βρες μου στην Αθηνα η στο Λονδινο,δεν μιλαω καν για ΝΥ ξενοδοχειο της προκοπης κατω απο 150 ευρω και θα κανω τουμπες.... :lol: )

το πλεον απιστευτο ειναι οτι ολα τα ξενοδοχεια δεχονται κρατησεις ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ η νουμερο καρτας (επικρατει το λεγομενο honor system δηλ. τους λες οτι θα πας και απλα αυτοι ειναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι θα πας μια και το....υποσχεθηκες.....)

το φαγητο (οχι βεβαια στο......HILTON) ειναι φθηνοτερο απο την Αθηνα (και που δεν ειναι βεβαια),ενω και το μετρο (για αυτο το τερας που ειναι...) με ενα μεσο κοστος 1 ευρω ανα διαδρομη ειναι υπερ-λογικο.

εννοειται οτι ουτε καν σκεφτομαστε το ταξι,τα...φρουτα & τα ..μπαρ με...γυναικες....

:lol: :lol:

το μονο πανακριβο ειναι τα τρενα αλλα με την JR Rail card γυρνας ολη την Ιαπωνια για 7 ημερες με 270 ευρα,καθολου ασχημα... (εδω Αθηνα Σαλονικη με επιστροφη εχει παει 80 ευρω???)

απο εκει και περα οντως δεν σε δεχονται ΠΟΤΕ 100% σαν μελος της κοινωνια τους (γιατι να το κανουν αλλωστε αφου κανενας "ξενος" δεν μπορει να ενσωματωθει 100% σε μια τοσο διαφορετικη & αποκομμενη κοινωνια) αλλα ειναι ΠΟΛΥ ευγενικοι & εξυπηρετικοι σε σημειο υπερβολης (νοιωθεις σαν παιδι με ειδικες αναγκες που ολοι φοβουνται να το στενοχωρησουν :lol: )

ο πλεον ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ on line guide (τα εχει ΟΛΑ) για την ΙΑΠΩΝΙΑ ειναι αυτος

http://www.japan-guide.com/

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator
Κοίτα' date=' δεν είπα ότι ήταν αφιλόξενοι, ούτε αγενείς...ήμουν πολύ συγκεκριμένος...είπα ρατσιστές!!! Αλλά πολύ τυπικοί κατά τ' άλλα!!!

...

[/quote']

Μάλλον θα πρέπει να οργανώσουν 2-3 αντιρατσιστικά φεστιβάλ και σιγά-σιγά θα το ξεπεράσουν. :lol: :lol: :lol:

Βρε Superfunk αυτά ακριβώς είχα δει κι εγώ, γιαυτό παραξενεύτηκα τόσο.

Όσο για τό

αλλα ειναι ΠΟΛΥ ευγενικοι & εξυπηρετικοι σε σημειο υπερβολης (νοιωθεις σαν παιδι με ειδικες αναγκες που ολοι φοβουνται να το στενοχωρησουν)
Όντως ρε παιδάκι μου το παρακάνουν!

Πάντως για το ότι δεν σε κάνουν πλήρη μέλος της κοινωνίας τους, πες μου 1 χώρα πέραν αγγλίας-αμερικής, που να το κάνει!

Πάντως για το ότι δεν σε κάνουν πλήρη μέλος της κοινωνίας τους, πες μου 1 χώρα πέραν αγγλίας-αμερικής, που να το κάνει!

ΑΓΓΛΙΑΣ????? :lol: :lol:

Ας γελασω :lol: :lol: :lol:

Μονο στις ΗΠΑ υπαρχει πραγματικο melting pot (ετσι ειναι αλλωστε και η.....σχεδιαση της χωρας!) :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

και καλά η Αγγλία δεν αυτοπλασάρεται και αυτή ως πολυπολιτισμική χώρα που μπορεί να αφομοιώνει όλους τους λαούς;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου