Framus

Οδυσσέας Παππάς

odis13

Βινταζολάγνος
Μηνύματα
6,519
Πόντοι
2,548
Ρε παιδιά πείτε λίγο γνώμες για Framus ηλεκτρικές.Συγκεκριμένα λέω να πάρω μια Diablo Pro, αλλά όποιως έχει γνώμη για κάποιο μοντέλο ας το πεί, κάτι για γενικό επίπεδο ποιότητας κλπ.Θα πάω σε λίγες μέρες να δοκιμάσω μερικές αλλά είπα να πάρω και μια τρίτη γνώμη.

 
Ανταγωνιζονται αξια πολυ ακριβοτερες αμερικανικες κιθαρες σαν ποιοτητα. Σαν παιξιμο πρεπει να σου πω οτι μια panthera pro που δοκιμασα δεν μου εκανε εντυπωση γιατι το μπρατσο της μου φανηκε αρκετα αβολο. Τωρα απο την στιγμη που θα δοκιμασεις, θα δεις αν σου κανει εσενα. Και απο ηχο παντως σκιζουν. Αυτες που μου αρεσαν παρα πολυ ηταν η diablo custom και η camarillo custom αλλα μονο ως εμφανιση γιατι δεν μπορεσα να τις δοκιμασω. Αν ψαχνεις και για αλλες ευρωπαικες καλες κιθαρες οπως οι framus τσεκαρε και τις palm bay.

 
Είναι πολύ ωραίο όργανο όντως.....αλλά ακριβό.Με αυτά τα λεφτά υπάρχουν και λίγο πιο καλά όργανα.Το θέμα όμως είναι ότι επειδή πρόκειται για ιδιαίτερο όργανο αμα το ερωτευτεις τα σκας και τελείωσε.

Γιατί σε χαλάει ο έβενος μπρε?Χλύδα

Α και το λινκ που έδωσες είναι του custom shop η κανονική αν θυμάμαι καλά είναι λίγο κάτω απο 2000

 
ο εβενος μου αρεσει μονο στα ακουστικα οργανα κ παλι οχι τοσο

δεν με αρεσε το Feeling του!

ναι αυτην στην φωτο που εχει κ το Bigzby(με την οποια εχω κολησει πολυ ασχημα) κανει 2045 euro.

αυτο που λες για πιο καλα οργανα σε αυτα τα λεφτα μιλας για κατι παρομοιο?

δλδ P90 semihollow k bigzby?

γιατι αυτα ειναι που κερδισαν συν το σχημα ενοειτε!

 
Να πω και εγω οτι δοκιμασα framus στον λογοθετη και εντυπωσιαστηκα. Καποια στιγμη οταν με βγαλουν τα οικονομικα μου θα χτυπησω μια παροτι εχω ηδη δυο πολυ καλες ηλεκτρικες..

 
bluezlick είπε:
ο εβενος μου αρεσει μονο στα ακουστικα οργανα κ παλι οχι τοσο

δεν με αρεσε το Feeling του!

ναι αυτην στην φωτο που εχει κ το Bigzby(με την οποια εχω κολησει πολυ ασχημα) κανει 2045 euro.

αυτο που λες για πιο καλα οργανα σε αυτα τα λεφτα μιλας για κατι παρομοιο?

δλδ P90 semihollow k bigzby?

γιατι αυτα ειναι που κερδισαν συν το σχημα ενοειτε!


Mπά δε νομίζω να υπάρχει κάτι παρόμοιοιο , hollow, p90, bigsby.Για αυτό αναφέρθηκα στην ιδιαιτερότητά της.Ειναι και το σχήμα και την κάενι ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Βασικά hollow, με p90 και bigsby μου έρχεται στο μυαλό μόνο μια Yamaha, που είναι περίπου στα μισα (και λιγότερα λεφτά) οπότε δεν έχει νόημα η σύγκριση.Και υπάρχουν και καποιες gibson σκάφη οι οποιες εκτος απο πανάκριβες είναι και δυσευρετες.

Βασικά αν θες bigsby hollow και p90 λέει να κινηθείς σε partcaster.Τhinline tele με bigsby και p90.Αλλά και πάλι θα κοστίσει μπόλικο

 
A εμένα πήγε το μυαλό μου στην epiphone wildcat αλλά αν δε κάνω λάθος έφαγε discontinued στη μάπα.Ειχα ξεχάσει ότι οι epiphone βγάζει ακόμα και το μοντέλο αυτό που έδειξες.Λογικά θα είναι μια χαρά και με μια αναβαθμισούλα στα ηλεκτρικά θα πετάει.

Αν και ο ήχος θα είναι αρκετά διαφορετικός απο τη Hollywood,λόγω κατασκευαστικών διαφορών.

 
φοβερή ποιότητα κατασκευής και πολύ ωραίος ήχος. έχουν δικιά τους προσωπικότητα μιας και οι περισσότερες έχουν περίεργα ξύλα(κυρίως στο μπράτσο...)

 
Το μανικι στις περισσοτερες Framus ειναι ovangkol! Μου εχουν πει οτι ειναι πατεντα της Framus/Warwick γι αυτο δε χρησιμοποιειται και απο αλλες εταιριες! Προσωπικα πιστευω οτι ενω εχει ωραια υφη, με δυσκολευει λιγο στο παιξιμο!

 
087537_723c.jpg


Πα πα πα, τι ΘΕΑ είναι αυτή; Γενικά το 90% των Framus είναι τοπ μόντελς, απλά παθαίνεις πλάκα όταν τις βλέπεις...

odis13 είπε:
Mπά δε νομίζω να υπάρχει κάτι παρόμοιοιο , hollow, p90, bigsby.Για αυτό αναφέρθηκα στην ιδιαιτερότητά της.Ειναι και το σχήμα και την κάενι ακόμα πιο ιδιαίτερη.Βασικά hollow, με p90 και bigsby μου έρχεται στο μυαλό μόνο μια Yamaha, που είναι περίπου στα μισα (και λιγότερα λεφτά) οπότε δεν έχει νόημα η σύγκριση.Και υπάρχουν και καποιες gibson σκάφη οι οποιες εκτος απο πανάκριβες είναι και δυσευρετες.

Βασικά αν θες bigsby hollow και p90 λέει να κινηθείς σε partcaster.Τhinline tele με bigsby και p90.Αλλά και πάλι θα κοστίσει μπόλικο
Όχι απαραίτητα. Aυτή πχ. είναι πάμφθηνη και από ότι έχω ακούσει, εξαιρετική κιθάρα (χωρίς Bigsby όμως):

gtr_Black-tuxedo.jpg


http://www.eastwoodguitars.com/GTRs/tuxedo/tuxedo_frm.htm

Υπάρχει η Υamaha που λες, είναι η Troy Van Leeuwen signature.

P_sa503TVL.jpg


http://www.yamaha.com/guitars/products/productdetail/0,,CNTID%25253D60169%252526CTID%25253D600012,00.html

Πολύ φτηνή - την έχω βρει καινούργια και 550 ευρώ (τη μαύρη). Δεν μου πολυάρεσε όμως, διάβασε τις εντυπώσεις μου εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=10690.msg141260#msg141260 (στο τέλος)

 
Ναι απλά λέω ότι ο συνδυασμός hollow p90 bigsby είναι λίγο σπάνιος.Να τόσα άτομα και αυτες που βρήκαμε μετριουνται στα δάχτυλα.

Τη yamaha και εγώ τη δοκίμασα και δε μου είπε κάτι.....

 
odis13 είπε:
Ναι απλά λέω ότι ο συνδυασμός hollow p90 bigsby είναι λίγο σπάνιος.Να τόσα άτομα και αυτες που βρήκαμε μετριουνται στα δάχτυλα.
Να προσθέσω και 'γω κάτι μια και διάβασα το post και επειδή έχω μια αδυναμία εν γένει στις arched: Peerless tonemaster JH special (arched top, solid ξύλα, scale 25,5, grover κλειδιά, Gibson P90 μαγνήτες (3), made in Korea, και τιμή η μισή και βγάλε σε σχέση με την Framus). Δεν τις έχω βρει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Ας είναι καλά η Αγγλία...

http://www.peerlessguitars.com/e_shop/shop/index.php?page=view_item&class_id=,7,&item_id=43

 


Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top