Formant Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2007 Ta sample rate kai bit depth orizontai panta apo to host programme (opoio kai na einai ayto, Sonar, Cubase, Logic etc) kai i karta ixou douleyei pleon se "slave mode" opos ypagoreyoun ta settings sto sequencer. Ta bits se kamia periptosi den meionontai otan xamilonei i entasi tou kanaliou. Sta 24 bit oi leptomereies akougontai ontos katharotera kai ayto gia 2 logous: 1) Yparxei kalyteri analysi tou simatos kai eidika kapoies leptomereies (reverb tails px) akougontai me kalyteri poiotita. Ayto episis isxyei kai gia EQ kai compressors. 2) To noisefloor einai simantika xamilotero sta 24 bit apo oti sta 16. Ayto simainei pos ta poly xamila se entasi simata eksakolouthoun na akougontai sxedon noise-free (se sxesi me ta 16 bit panta). Fysika to 24-bit processing troei poly perissotero CPU power apo oti to 16. P>Not everyone understands house music... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geopapas Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2007 Οταν έχεις πολλά κανάλια audio σε ένα daw, με πολλά pugs κλπ, τότε στην διαδικασία που λέγεται summing δηλαδή πρόσθεση καναλιών, στα παλιά daw χάνονται κάποια bits, τα λεγόμενα lsb τα οποία αφορούν και τις μικρολεπτομέρειες που αναφέρεις κι εσύ, ουρές reverb κλπ με αποτέλεσμα να μειώνεται το bit depth και η λεπτομέρεια του σήματος. Στα νεότερα daw το σήμα δουλεύεται με 32 ή 64 bit floating point αλγόριθμους, με αποτέλεσμα η δυναμική τους περιοχή να υπερβαίνει κατά πολύ τους υπάρχοντες D/A converters και να μην υπάρχουν απώλειες κατά την επεξεργασία. Τα μαθηματικά που αφορούν την όλη διαδικασία είναι πολύπλοκα και αν θυμάμαι καλά, για κάθε 6db χαμήλωμα του σήματος έχανες κι ένα bit. Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Ψάξε για digital summing, daw bit depth, daw lost bits, κλπ. Ta sample rate kai bit depth orizontai panta apo to host programme (opoio kai na einai ayto, Sonar, Cubase, Logic etc) kai i karta ixou douleyei pleon se "slave mode" opos ypagoreyoun ta settings sto sequencer. Ta bits se kamia periptosi den meionontai otan xamilonei i entasi tou kanaliou. Sta 24 bit oi leptomereies akougontai ontos katharotera kai ayto gia 2 logous: 1) Yparxei kalyteri analysi tou simatos kai eidika kapoies leptomereies (reverb tails px) akougontai me kalyteri poiotita. Ayto episis isxyei kai gia EQ kai compressors. 2) To noisefloor einai simantika xamilotero sta 24 bit apo oti sta 16. Ayto simainei pos ta poly xamila se entasi simata eksakolouthoun na akougontai sxedon noise-free (se sxesi me ta 16 bit panta). Fysika to 24-bit processing troei poly perissotero CPU power apo oti to 16. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nikos76 Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάντως ρε παιδιά αν και δεν έχω το super duper studio (αν και έχω κάποια ποοολυ καλά μηχανάκια…και πολύ καλά ηχεία και συμπαθητικό χώρο) όταν δοκίμασα το samplitude 8 pro (σπασμένο…) έπαθα ζημιά !!!! Και με τον ήχο του – εγώ κατάλαβα μεγάλη διαφορά με το cubase sx 3- και με τα δικά του plug-ins …. Το δούλεψα λίγο καιρό παράνομα (σε ντέμο…για να βεβαιωθώ ότι μου κάνει – με βολεύει να δουλέψω γιατί όπως είπα από ήχο ….σπέρνει!!!!) και …μέσα στις γιορτές πια θα το αγοράσω (το 10pro !!!) . Τολμώ να πω ότι το samplitude σε προκαλεί να δουλέψεις και σαν ηχολήπτης και ότι ο ήχος των protools εμένα μου μοιάζει λίγος (μη βαράτε καλέ …εμένα είπα…) . www.myspace.com/nikosksidis www.nikosxidis.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2007 Αυτά τα δύο που αναφέρει ο φίλος Formant είναι σίγουρα σωστά. 1) Yparxei kalyteri analysi tou simatos kai eidika kapoies leptomereies (reverb tails px) akougontai me kalyteri poiotita. Ayto episis isxyei kai gia EQ kai compressors. 2) To noisefloor einai simantika xamilotero sta 24 bit apo oti sta 16. Ayto simainei pos ta poly xamila se entasi simata eksakolouthoun na akougontai sxedon noise-free (se sxesi me ta 16 bit panta). Αυτός ο απόλυτος ισχυρισμός νομίζω ότι είναι κάπως επικίδυνος μιας και το ζήτημα είναι εξεζητημένο. Ta bits se kamia periptosi den meionontai otan xamilonei i entasi tou kanaliou. Αν έχει κάποιος να παραθέσει κάτι σε αυτό το ζήτημα θα είχε ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάντως ρε παιδιά αν και δεν έχω το super duper studio (αν και έχω κάποια ποοολυ καλά μηχανάκια…και πολύ καλά ηχεία και συμπαθητικό χώρο) όταν δοκίμασα το samplitude 8 pro (σπασμένο…) έπαθα ζημιά !!!! Και με τον ήχο του – εγώ κατάλαβα μεγάλη διαφορά με το cubase sx 3- και με τα δικά του plug-ins …. Το δούλεψα λίγο καιρό παράνομα (σε ντέμο…για να βεβαιωθώ ότι μου κάνει – με βολεύει να δουλέψω γιατί όπως είπα από ήχο ….σπέρνει!!!!) και …μέσα στις γιορτές πια θα το αγοράσω (το 10pro !!!) . Τολμώ να πω ότι το samplitude σε προκαλεί να δουλέψεις και σαν ηχολήπτης και ότι ο ήχος των protools εμένα μου μοιάζει λίγος (μη βαράτε καλέ …εμένα είπα…) . αμα θες πες μας τι μηχανηματα ετσι απο περιεργεια. θενξ αυτο για τα προτουλς που λες μη στεναχωριεσαι δεν εισαι ο μονος που το λεει. http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 αμα θες πες μας τι μηχανηματα ετσι απο περιεργεια. θενξ αυτο για τα προτουλς που λες μη στεναχωριεσαι δεν εισαι ο μονος που το λεει. Υποθέτω ότι μιλάμε για τα Μ-Powered, όπου έτσι όπως τα έχουν κάνει (να λειτουργούν ακόμη και με κάρτες των 100 ευρώ)... τι ήχο να βγάλουν τα έρ(η)μα; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 οκ για αυτα σιγουρα , αλλα εχω ακουσει και απο αλλους για τα ...αλλα τα .. μεγαλα οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερα ηχητικα . εγω δεν εχω καμια εμπειρια απο προτουλς . http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Οποιο σε βολευει.Τα pro tools ειναι Industry standard κυριως γιατι τα χρησιμοποιουν εδω και καιρο στις ΗΠΑ με mac. Απο εκει και περα ΗΧΗΤΙΚΑ διαφορες δεν υπαρχουν (μιλαμε για digital) απο προγραμμα σε προγραμμα μια και τα παντα "πεφτουν" στους convertors (οσο καλυτεροι τοσο καλυτερος και ο ηχος). Συνηθως παντως ο καθενας χρηστης θεωρει "καλυτερο" το προγραμμα το οποιο εχει ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ να χρησιμοποιει... :lol: :lol: :lol: η τελευταια δουλεια της madona παντως εγινε με logic ;) προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-freemindgr Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Ισως και του ΚΑρβελα οι δουλειες να γινονται με logic...Οπως και εκατονταδων χρηστων στο myspace.. Ο καλλιτεχνης δεν υπογραφει κανενα προγραμμα..Ο παραγωγος ειναι υπευθυνος γι'αυτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nikos76 Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάντως ρε παιδιά αν και δεν έχω το super duper studio (αν και έχω κάποια ποοολυ καλά μηχανάκια…και πολύ καλά ηχεία και συμπαθητικό χώρο) όταν δοκίμασα το samplitude 8 pro (σπασμένο…) έπαθα ζημιά !!!! Και με τον ήχο του – εγώ κατάλαβα μεγάλη διαφορά με το cubase sx 3- και με τα δικά του plug-ins …. Το δούλεψα λίγο καιρό παράνομα (σε ντέμο…για να βεβαιωθώ ότι μου κάνει – με βολεύει να δουλέψω γιατί όπως είπα από ήχο ….σπέρνει!!!!) και …μέσα στις γιορτές πια θα το αγοράσω (το 10pro !!!) . Τολμώ να πω ότι το samplitude σε προκαλεί να δουλέψεις και σαν ηχολήπτης και ότι ο ήχος των protools εμένα μου μοιάζει λίγος (μη βαράτε καλέ …εμένα είπα…) . αμα θες πες μας τι μηχανηματα ετσι απο περιεργεια. θενξ αυτο για τα προτουλς που λες μη στεναχωριεσαι δεν εισαι ο μονος που το λεει. Μιλαω για avalov , για genelec , για RME κλπ. . . . .και στον χώρο έχει γίνει ακουστική μελέτη αλλά δεν τα 'χω "χωσει"....δηλ. ακούς σωστα στην θέση του ηχογλυπτη....(ΣΩΣΤΑ για semi pro studio...οχι τίποτα το τρελλό !!!) . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΊΠΑ ΓΙΑ ΤΑ PRO(K)TOOLS είναι απ τη μικρή εμπειρία που είχα απο άλλα studios... κι οχι πως με κοφτει κι ολας ... Εγω ΑΝ ποτε πάρω mac με βλέπω για logic ή για DP .... Αυτά . www.myspace.com/nikosksidis www.nikosxidis.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση