bloody_sunday Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Δεν θα κερδισεις απολυτως τιποτα' date='μαλιστα ισως λογω της προενισχυσης και του δυνατοτερου σηματος που θα εχεις.... το feedback να ειναι μεγαλυτερο... Ειπαμε....βαζε ΛΙΓΟΤΕΡΑ γκαζια και παιζε ΜΑΚΡΙΑ απο τον ενισχυτη (η τουλαχιστον μην εχεις στραμενη την κιθαρα προς τα μεγαφωνα του) Παντως για ψαξε λιγο ...μεσα σου... :lol: μηπως αγορασες ΛΑΘΟΣ κιθαρα για αυτα που θες να παιξεις? :wink:[/quote'] +100! Συμφωνώ απόλυτα. Καλωσήρθες στο μαγικό κόσμο του feedback... είναι φίλος σου και όχι εχθρός σου!!! :lol: Ήρθε η στιγμή να μάθεις να το χειρίζεσαι! Λίγο δύσκολο αλλά τρομερά χρήσιμο και πολύ ενδιαφέρον ηχητικά (στα σωστά σημεία). Το feedback supressor είναι ένα gate, εφφέ πολύ διαδεδομένο στους συναυλιακούς ηχολήπτες και στους κιθαρίστες διαφόρων extreme gain στυλ, για να βρεις όμως καλό πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά και ουσιαστικά θα "πνίγει" τον ήχο της κιθάρας σου. Εγώ το χρησιμοποιώ καμιά φορά για live ήχο με την ακουστική μου (εκεί συνήθως αν δεν έχεις Ovation είναι απαραίτητο). Με τις συμβουλές εδώ θα καλυφθείς πιστεύω... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Πάντως, αν το σκεφτείς, ο περιορισμός του feedback συνεπάγεται περιορισμό της αλληλεπίδρασης του σκάφους με τον ήχο του μεγαφώνου. Συγκεκριμένα στην απόσβεση των ταλαντώσεων του καπακιού του σκάφους. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στον ηλεκτρικό ήχο βέβαια.. ακουστικα η διαφορα ειναι ΜΕΓΑΛΗ (και το λεω αυτο γιατι τουλαχιστον εμενα μου αρεσει να παιζω και χωρις ενισχυτη με τις διαφορες hollow bodies που κατα καιρους ειχα,μερικες φορες μαλιστα τις ηχογραφουσα και με μικροφωνο ταυτοχρονα με τον ενισχυτη... :wink: ) ουσιαστικα ο ακουστικος ηχος της κιθαρας παει περιπατο... Σε οσες hollow bodies εχω "μπουκωσει" κατα καιρους και στον "ενισχυμενο" ηχο υπαρχει διαφορα ειδικα στον ΚΑΘΑΡΟ ηχο,η κιθαρα παιρνει λιγα (μη φανταστεις καμμια τρελλη διαφορα) μεσαια περισσοτερα καθως και λιγο sustain (κατι που οι τζαζιστες π.χ ΔΕΝ θέλουν...) ενω ακουγεται και λιγο πιο "πεθαμενη" μια και η "ζωντανια" ενος "ετοιμου να εκραγει σκαφους" περιοριζεται....παντως αυτο δεν ειναι αναγκαια κακο ,σκεψου οτι ολοι οι...χοντροροκαδες που επαιζαν με hollow bodies (Τed Nudget, ο τυπος απο τους Cult, ακομα και ο Benson στην καραφιουζιον εποχη του)...μπουκωμενες :oops: τις ειχαν... :lol: :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BoogieMan Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Ωραια...τωρα θα αφησω τα BLUES κ θα φτιαξω DEATH/GRIND METAL μπαντα που θα παιζει μονο με GRETSCH σκαφος !!! τζ-τζ-τζ-τζ-τζ :lol: :lol: :lol: Texas tone that's bad to the bone... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Ετσι-ετσι :lol: να παρεις και αυτον (τον κιθαριστα οχι τον αθλιο τον τραγουδιστη που ειναι για πολλες σφαλιαρες.. :twisted: ) και να κανετε σκαφοεπιθεση!! :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mesimeriaris Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2007 Πραγματι ο ashtbury ειναι για πολλες τετοιες Τι μλκς θεε μου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2007 Guru Share Δημοσιευμένο 4 Ιουλίου 2007 ενα αλλο πραγμα που μπορεις να κανεις σε σκαφος για το feedback ειναι να βαλεις soundpost. ειναι δυο ξυλακια (σαν αυτα που τρωνε οι κινεζοι περιπου) που τα βαζεις με ελαχιστη η και καθολου κολλα (για να βγαινουν αν θελησεις) αναμεσα στο top και back καπακι της κιθαρας. ακουγεται περιπλοκο αλλα δεν ειναι (για τεχνιτη βεβαια οχι μονος). εγω εχω ενα χειροποιητο σκαφος με solid ξυλα (δηλαδη πολυ περισσοτερο feedback απο gretsch, gibson 175 και αλλα σκαφη με laminate ξυλα), και το soundpost εσφιξε λιγο τον ηχο ακουστικα, αλλα η κιθαρα παιζει ανετα στα live - καμμια σχεση με πριν. (και ακουγεται και πιο benson στυλ) YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση