Προς το περιεχόμενο

Μαγνητες για Grunge παιξιμο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

o cobain έφερε την mustang στην δημοσιότητα.

επαιζε και με jaguar, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΟΝΟΥΣ, είχε super dcistortion στην γεφυρα και PAF στον λαιμό, επίσης είχε 3-way sw και +1 tone control...

για μενα ο cobain δεν νομιζω οτι αξιζει να αναφερεται για το gear του αλλα για αλλα πραγματα.......δεν νομιζω οτι επιδιωξη του ηταν να εδραιωσει εναν δικο του προσωπικο ηχο.....αυτο που ηθελε να δειξει ηταν η αντιθεση του με την κοινωνια της εποχης του αλλα και ειδικοτερα με το μουσικο κατεστημενο της εποχης του...η επιλογη λοιπον μιας "low profile,odd vintage" κιθαρας οπως την περιγραφει και ο Jasemeister εγινε περισσοτερο για λογους συμβολικους παρα ηχητικους....σαν να ηθελε να φωναξει: "κοιταξτε με!!..δεν δινω δεκαρα για ηχους!!..θελω μονο να παιζω και να τα σπαω!!"
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ακριβως

τις κιθαρες του τις εσπαγε και την επομενη τις ξαναεδενε..

εχω κατι ηχογραφισεις σε κατι παλιες κασετες που δεν ακουγες σωστη νοτα. :lol:

www.myspace.com/costaexarhos

o cobain έφερε την mustang στην δημοσιότητα.

επαιζε και με jaguar' date=' ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΟΝΟΥΣ, είχε super dcistortion στην γεφυρα και PAF στον λαιμό, επίσης είχε 3-way sw και +1 tone control...[/quote'] για μενα ο cobain δεν νομιζω οτι αξιζει να αναφερεται για το gear του αλλα για αλλα πραγματα.......δεν νομιζω οτι επιδιωξη του ηταν να εδραιωσει εναν δικο του προσωπικο ηχο.....αυτο που ηθελε να δειξει ηταν η αντιθεση του με την κοινωνια της εποχης του αλλα και ειδικοτερα με το μουσικο κατεστημενο της εποχης του...η επιλογη λοιπον μιας "low profile,odd vintage" κιθαρας οπως την περιγραφει και ο Jasemeister εγινε περισσοτερο για λογους συμβολικους παρα ηχητικους....σαν να ηθελε να φωναξει: "κοιταξτε με!!..δεν δινω δεκαρα για ηχους!!..θελω μονο να παιζω και να τα σπαω!!"

Έτσι είναι.

Γι'αυτό και "έφτιαξε" την Jagstang, το πιο ανίερο & ανούσιο έκτρωμα :D που βγήκε ποτέ απ'την Fender όταν του ζήτησαν να φτιάξει signature μοντέλο. Απλά κόλλησε το ένα μισό απ'τη μια με το άλλο μισό απ'την άλλη.

Και επίτηδες πήδαγε τα σόλο στα πολύ δημοφιλή κομμάτια και έμενε και ξεκούρδιστος για πολύ ώρα.

Πάντως συμφωνώ ο Bassman είναι η τέλεια επιλογή για grunge ενισχυτή.

Βασικό συστατικό για grunge: διάθεση για σπάσιμο χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, επειδή τα μακαρόνια βγήκαν ανάλατα, επειδή το παντελόνι μπήκε στο πλύσιμο, επειδή η μπαταρία του κινητού κρατάει πολύ λίγο, επειδή πλήρωσες 3 Ευρώ για γύρο-πίτα & είναι & σκ@τ@....λολ

Σπάσιμο για την "και καλά" συμπεριφορά.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

για μενα ο cobain δεν νομιζω οτι αξιζει να αναφερεται για το gear του αλλα για αλλα πραγματα.......δεν νομιζω οτι επιδιωξη του ηταν να εδραιωσει εναν δικο του προσωπικο ηχο.....αυτο που ηθελε να δειξει ηταν η αντιθεση του με την κοινωνια της εποχης του αλλα και ειδικοτερα με το μουσικο κατεστημενο της εποχης του...η επιλογη λοιπον μιας "low profile' date='odd vintage" κιθαρας οπως την περιγραφει και ο Jasemeister εγινε περισσοτερο για λογους συμβολικους παρα ηχητικους....σαν να ηθελε να φωναξει: "κοιταξτε με!!..δεν δινω δεκαρα για ηχους!!..θελω μονο να παιζω και να τα σπαω!!"[/quote']

δίκιο εχεις απλως εγω το είπα γιατι δεν είναι λίγοι αυτοι που βλέπουν την jaguar του cobain, πανε και πέρνουν jaguar και μετα λενε γιατι δεν ακούγονται grunge...

ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ:

με τί ηχο θες παίρνεις την ανάλογη κιθάρα:

nirvana->http://www.thomann.de/gr/fender_squier_jagmaster_upgrade_rw_sb.htm

mudhoney->http://www.thomann.de/gr/gretsch_g5246t_electromatic_double_jet.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_65_mustang_rw_db.htm

sex pistols->http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard.htm

και ενα απόκκομα απο το site των pearl jam:

Q: I am just starting to purchase my very first guitar and know absolutely nothing. I want to get some feedback similar to Pearl Jam's. What do you recommend? What do Mike and Stone predominantly use? I assume they use mostly Fender and Gibson but what body style? I am debating primarily between a Fender Strat and a Gibson Les Paul. Is one better than the other to start out with? What are the advantages and disadvantages with each? [...]

A: Mike and Stone predominately play both Fender and Gibson guitars. Stratocasters, Telecasters, and Les Pauls. You're right, one is not necessarily better than the other to start out with; it's just personal preference. If you like a thicker, chunkier sound, buy a Les Paul. (www.gibson.com)(www.fender.com) The biggest difference between the two is going to be in tone and the versatility of the tones one can achieve. The body styles are obviously different too, thus resulting in the way a guitar feels on you. Other than that, the only other BIG difference you'll find between the two models are going to be in price. Fender offers three or four different lines of Strats, based upon the manufacturing location (and subsequent quality of parts and production). There are the Mexican Strats (cheapest), the Japanese Strats (middle of the road), and the U.S. Custom Shop Strats (best and most expensive). That I'm aware of, Gibson does not offer such quality and/or price variations on their Les Pauls.

[...]

ΑΣΧΕΤΟ

διάθεση για σπάσιμο χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, επειδή τα μακαρόνια βγήκαν ανάλατα, επειδή το παντελόνι μπήκε στο πλύσιμο, επειδή η μπαταρία του κινητού κρατάει πολύ λίγο, επειδή πλήρωσες 3 Ευρώ για γύρο-πίτα & είναι & σκ@τ@....λολ

μου θυμίζει αυτό http://www.youtube.com/watch?v=eu-6IppcvRo

Προσωπική άποψη:

Ό,τι κιθαρα κι αν έχεις ο ήχος που θες βγαίνει μέσα από τα πεταλάκια (κυρίως) και τον ενισχυτή (δευτερεύων - αλλά σημαντικό,ε?!) με τις κατάληλες ρυθμίσεις....

Π.χ. o Tom of Rage Against The Machine δεν έπαιζε μια περίοδο / παίζει ακόμα με Tele?? και μην μου πείτε ότι την πρώτη φορά που ακούσατε RATM ΄(όταν έπαιζε με Τελε) καταλάβατε ότι ήταν Τελε....

Υγ: η κιθάρα είναι σαν την σύζηγο...όσο καλή και αν είναι αν δεν την γουστάρεις όταν την βλέπεις.........θα την σουτάρεις

www.LowerCut.gr

Προσωπική άποψη:

Ό' date='τι κιθαρα κι αν έχεις ο ήχος που θες βγαίνει μέσα από τα πεταλάκια (κυρίως) και τον ενισχυτή (δευτερεύων - αλλά σημαντικό,ε?!) με τις κατάληλες ρυθμίσεις....

Π.χ. o Tom of Rage Against The Machine δεν έπαιζε μια περίοδο / παίζει ακόμα με Tele?? και μην μου πείτε ότι την πρώτη φορά που ακούσατε RATM ΄(όταν έπαιζε με Τελε) καταλάβατε ότι ήταν Τελε....

Υγ: η κιθάρα είναι σαν την σύζηγο...όσο καλή και αν είναι αν δεν την γουστάρεις όταν την βλέπεις.........θα την σουτάρεις[/quote']

είμαι σίγουρος πως ενας εμπειρος κιθαρίστας που θα ξερει τι ΘΕΛΕΙ και πως να κανει αυτο που θελει θα μπορέσει και με danlectro να πάιξει death metal.

ενας "πιτσιρικάς" όμως που ψάχνεται ακόμη καλύτερα να δοκιμάσει κατι απλο+δοκιμασμένο...

Μερικά σχόλια...

α) Διαφωνώ ότι δεν υπάρχουν μαγνήτες ειδικά για μουσικά είδη. Υπάρχουν και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι και παρεξηγημένοι, όπως πχ. οι ενεργοί EMG, για τους οποίους λένε σε κριτικές ότι σε μια LTD και κάποιες πιο ακριβές lespaulίστικες της ESP είναι ικανοί σχεδόν για τα πάντα, και όχι μόνο για άγρια πράγματα και scooped mids.

β) Με όλη μου την εμπειρία μέχρι σήμερα είμαι κα-τη-γο-ρη-μα-τι-κός ότι μέχρι και στο grunge ακούς την διαφορά μεταξύ single coils και humbuckers. Ο Morello, αν θέλουμε να καταφύγουμε σε ταμπέλες, δεν έπαιζε grunge, όμως στο βιντεάκι του You Tube που έγινε ποστ τις προηγούμενες μέρες κάπου εδώ γύρω αποδεικνύεται περίτρανα η διαφορά στον θεσπέσιο ήχο του μεταξύ Tele και Les Paul. Η προσωπική μου επιλογή για grunge θα ήταν single coils - δίνουν lo-fi "ξερή" βρωμιά ενώ οι humbuckers "γεμάτη" βρωμιά.

γ) Συμφωνώ για τον Cobain αλλά δεν αναφέρατε το εξής: ο λόγος που δεν έπαιζε με μια κιθάρα της προκοπής ήταν ότι πρώτον, απεχθανόταν οποιαδήποτε εξάρτηση από την μουσική βιομηχανία και δεύτερον, επίτηδες διάλεγε κιθάρες κακής σταθερότητας στο tuning γιατί πίστευε ότι σε ένα live έπρεπε να αγωνίζεται συνεχώς (βρισκόμενος σε μια κατάσταση διαρκούς ψυχολογικής έντασης - γνωστός μαζοχιστής) για να τα βγάλει πέρα.

δ) Κάπου παλιότερα είχα διαβάσει μια άποψη ότι ο ήχος μιας Les Paul σε έναν Fender είναι χάλι, κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα - είτε μιλάμε για τα καθαρά του είτε για τα βρώμικά του. Τρανή απόδειξη ο Neil Young, του οποίου βασικό συστατικό του ήχου του ήταν η θρυλική ταλαιπωρημένη Les Paul με Bigsby πάνω σε έναν τερματισμένο Fender Deluxe... Απαραίτητη σημείωση: o Young φέρει τον τίτλο "ο παππούς του grunge" και ήταν είδωλο του Cobain και των Pearl Jam.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

β) Με όλη μου την εμπειρία μέχρι σήμερα είμαι κα-τη-γο-ρη-μα-τι-κός ότι μέχρι και στο grunge ακούς την διαφορά μεταξύ single coils και humbuckers

¶σχετο αλλά αυτή η διαφορά ακούγεται ως και το νεθομπλακ.

Είπε κανείς ότι δεν ακούγονται διαφορές μεταξύ μονού-διπλου;

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

¶σχετο αλλά αυτή η διαφορά ακούγεται ως και το νεθομπλακ.

quote]

Aν και δεν ξερω τι ειναι το νεθομπλακ' date='θα συμφωνησω!

Θα συμφωνησω και με τον bloody sunday,οταν θελω να παιξω ή να γραψω κατι που στα [u']αυτια μου [/u]ακουγεται grungy προτιμω τα single coils παντα.

Για τους μονούς έχω προτείνει τον Duncan SSL-6 γιατί έχω 2 στη Στρατ μου. Είναι πιο hot από πολλούς διπλούς (μπορείτε να το επιβεβαιώσετε πολύ εύκολα στο site του uncle Seymour) & είναι σαν να κοιμήθηκε μονός με διπλό & να βγήκε αυτό, δεν ξέρει αν είναι μονός ή διπλός. Και κάνει πολύ καλή δουλειά & σαν μονός με κατέβασμα του volume και μεταλλιάζει τρελά με απίστευτο όγκο στο τέρμα. Απίστευτα versatile.

Για το παράδειγμα με του active, έπαιξα με τη νέα μου Schecter (active duncan designed blackouts) κάτι τρελά μπλουζάκια (και πουκαμισάκια) με έναν φίλο πορωμένο και θεϊκό κιθαρίστα και ήταν λες και μόλις γύρισα απ'τα crossroads. Φοβερός χαρακτήρας με κατεβασμένο το volume και πολύ μπλουζ-ροκ κατάσταση με neck-bridge αντίστοιχα.

Επίσης πρότεινα από διπλούς κατά κύριο λόγο με alnico 2 γιατί είναι ακριβώς "η άλλη φάση", διπλοί μαγνήτες με αρκετό looseness για grunge ξεσπάσματα αλλά με όμορφα & μαγευτικά καθαρά.

Πάντως το έχουμε υπεραναλύσει το θέμα. Just get the fcuk out there & play! :D

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου