Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση Live

kontras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες

το Σάββατο έχουμε live και θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να το ηχογραφήσω. Δηλαδή από την κονσόλα, τί να βρω, κανα mp3 player? mini disc?

μερσί

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να γράψεις από την κονσόλα με ένα μίνι ντισκ, αλλά προσωπικά όσες συναυλίες έχω γράψει με βιντεοκάμερα ο ήχος βγήκε μια χαρά... όχι όλες βέβαια, άλλες βγήκαν πάρα πολύ καθαρά όπως αυτή π.χ. :

και σε άλλες δεν καταλάβαινες τι γίνεται - εξαρτάται και από τον ίδιο τον ήχο που θα έχεις στο live..

url=http://www.echidna-band.com]Echidna

Rattlehead, μαλλον αποτελεις εξαιρεση.

Δυστυχως η καψα της καμερας εχει την ταση να "μπουκωνει" στα live. Και βεβαια ειναι λογικο, διοτι οι κατασκευαστες της, δεν υπολογιζαν πως θα επρεπε να αντεξει σε τοσο μεγαλες ηχητικες πιεσεις!

Απο την αλλη, η καλυτερη ηχογραφηση θα γινει μεσω της κονσολας και με οποιοδηποτε εξωτερικο μεσο ηχογραφησης. Ξεκινωντας απο ενα απλο mini disc και καταληγοντας σε hard disc recording μεσω ενος laptop. Ετσι θα εχεις το "καθαρο" σημα που δινει η κονσολα, και θα εισαι και ησυχος πως δεν θα peakαρει καθε φορα που θα χτυπαει το ταμπουρο ο drummer!

Μπορείς να γράψεις από την κονσόλα με ένα μίνι ντισκ' date=' αλλά προσωπικά όσες συναυλίες έχω γράψει με βιντεοκάμερα ο ήχος βγήκε μια χαρά... όχι όλες βέβαια, άλλες βγήκαν πάρα πολύ καθαρά όπως αυτή π.χ. :
και σε άλλες δεν καταλάβαινες τι γίνεται - εξαρτάται και από τον ίδιο τον ήχο που θα έχεις στο live..[/quote']

Αυτό είναι καθαρά?? 8O 8O 8O

Μπορείς να γράψεις από την κονσόλα με ένα μίνι ντισκ' date=' αλλά προσωπικά όσες συναυλίες έχω γράψει με βιντεοκάμερα ο ήχος βγήκε μια χαρά... όχι όλες βέβαια, άλλες βγήκαν πάρα πολύ καθαρά όπως αυτή π.χ. :
και σε άλλες δεν καταλάβαινες τι γίνεται - εξαρτάται και από τον ίδιο τον ήχο που θα έχεις στο live..[/quote']

Μπορει να μην ειναι καθαρο, αλλα ειναι διαφημιση για τη μπαντα,ετσι? :roll:

αμα περισσευει μια auxiliary στην κονσολα (δυο ακομη καλυτερα αμα θες να κανεις και κανενα paning για πιο στερεο ηχογραφηση ) κανε με τα ακουστικα κατα την διααρκεια του τσεκ (εσυ θα παιζεις, οποτε λογικα καποιος φιλος σου) μια δευτερη μιξη και ηχογραφησε σε οτι μεσο θελεις . μινι ντισκ , λαπτοπ κλπ

Θα ειναι πολυ καλυτερα απο το να ηχογραφησεις αυτο που στελνετε στο pa , γιατι αυτο ειναι ρυθμισμενο με βασει τον χωρο . Αν δηλαδη ο χωρος ειναι μικρος , τα τυμπανα θα ακουγονται πολυ απο μονα τους οποτε στην κονσολα θα τα εχετε πιο χαμηλα αρα θα ηχογραφηθουν σε χαμηλη ενταση σε σχεση με αλλα οργανα οπως πχ φωνη

Μπορει να μην ειναι καθαρο, αλλα ειναι διαφημιση για τη μπαντα,ετσι? :roll:

Είναι αυτό διαφήμηση? 8O 8O 8O 8O 8O

μαλλον το αντιθετο ειναι...

E, ο καθενας εξαρταται πως το βλεπει :P Απλα ( γιατι δεν εχω δει το βιντεο ομολογω ) φανταζομαι πως καταρριπτει τη λογικη "και μια καμερα αρκει για ηχογραφηση"..

freemindgr δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται περίεργο να έχω βιντεοσκοπήσει δικά μου live. Ο λόγος που το έβαλα το link είναι προφανώς γιατί ήθελα να γίνω κατανοητός για το τι εννοώ όταν λέω "καθαρά" με κάμερα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω διαφήμιση "στα μουλωχτά" γιατί στο noiz δεν βρίσκεται το... target group και άλλωστε υπάρχει το κατάλληλο τόπικ για διαφήμιση (βλ μπάντες noiz-άδων).

Επίσης δεν είπα ότι "μια κάμερα αρκεί για ηχογράφηση". Είπα ότι αν έχεις καλό ήχο στην συναυλία και ο ήχος στην κάμερα έχει περισσότερες πιθανότητες βγει καθαρός (=να καταλαβαίνεις τι παίζεται) όπως επίσης ότι υπάρχει η πιθανότητα να γίνεται ένας χαμός και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται. Και με mini disk έχω κάνει ηχογράφηση και κατέληξα στο ότι δεν αξίζει και τόσο ο κόπος. Όλα αυτά βέβαια την υπόθεση ότι θέλεις απλώς μια ηχογράφηση για να την ακούς εσύ και οι φίλοι σου και όχι για να την βγάλεις κανονικά σε cd.

url=http://www.echidna-band.com]Echidna

Aν υπαρχει ενα laptop μπορείται απλά να παρετε μια στερεοφωνική εξοδο και με καποιο DAW ή καποιο προγραμμα σαν το Audacity να ηχογραφησετε....

Time is just a fraction of the sine.......

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου