Προς το περιεχόμενο

Θεμα με Tonelab...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα εσένα ειδικά βοηθάει και ο ενισχυτής σου στο να "γλυκάνει" το γκάζι Ηλία...

Απλά αναρωτιόμουνα αν μπορώ να ηχογραφήσω καλά drives χωρίς να χρειαστεί να παρεμβάλω τον ενισχυτή (πχ όταν θέλω να ηχογραφήσω βράδυ...)

εγω φιλε το κανω αυτο που λες για τα..βραδια με αυτο και με εξαιρετικα αποτελεσματα:

http://www.wicasta.com/music/gear/mk2.html

απο το power out του amp σε αυτο στα πεταλια σου και στην καρτα ηχου σου!

αλλα τα καλυτερα τα εχω ακουσει για αυτα:

http://www.mercenary.com/pga04addimop.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παντως ατομα επειδη εχω γραψει δεκαδες φορες (και σε δεκαδες δισκους ολων των στυλ) με μικροφωνα και σε αρκετα studio σας λεω οτι σε εγγραφη με μικροφωνο (που πιστευω οτι ειναι και η καλλιτερη) παιζουν ρολο τοσα πραγματα που ειναι δυσκολο να βγαλεις αυτο που θες με ενα μονο μικροφωνο μπροστα απο ενα ενισχυτη, βλ, χωρος, ειδος μικροφωνου, ΠΟΣΑ μικροφωνα, αποσταση απο ηχειο, για να μην πω ΠΟΥ (γωνιες κι ετσι) γιατι αυτο αποτελει μονο του σπουδη, αυτα

Make me fries...

Kι εγώ πολύ σπανια να μη γραψω direct.Ετσι εχω συνηθίσει επειδη μια ζωή παίζω με πεταλιέρες + οτι κυρίως γραφω βράδυ.

Πάντως πολύ πρόσφατα δοκίμασα να γραψω κατι πολύ απλό που δεν κάνει πολύ θόρυβο με ενα SM57 στον ProJr με μόνο εφφέ ενα delay από το Line6 DL4 (ετσι για να γραψω μια φορά με ποιότητα) και απέτυχα παταγωδώς.Ενω είχα φτιάξει τρομερό ήχο με τις εντάσεις του ενισχυτή,τις ρυθμίσεις του πεταλιού κλπ,αυτό που εγραψα δεν είχε καμμία σχέση.Φυσικά ο λόγος είναι η απειρία μου,η ασχετοσύνη μου σαν ηχοληπτης, το δωμάτιο μου κλπ ,αλλά εν κατακλείδι παλι direct εγραψα και ειχα πολύ καλύτερο αποτελεσμα.Home παραγωγή είναι,δεν μπορούμε να τα εχουμε όλα.

Kι εγώ πολύ σπανια να μη γραψω direct.Ετσι εχω συνηθίσει επειδη μια ζωή παίζω με πεταλιέρες + οτι κυρίως γραφω βράδυ.

Πάντως πολύ πρόσφατα δοκίμασα να γραψω κατι πολύ απλό που δεν κάνει πολύ θόρυβο με ενα SM57 στον ProJr με μόνο εφφέ ενα delay από το Line6 DL4 (ετσι για να γραψω μια φορά με ποιότητα) και απέτυχα παταγωδώς.Ενω είχα φτιάξει τρομερό ήχο με τις εντάσεις του ενισχυτή' date='τις ρυθμίσεις του πεταλιού κλπ,αυτό που εγραψα δεν είχε καμμία σχέση.[b']Φυσικά ο λόγος είναι η απειρία μου,η ασχετοσύνη μου σαν ηχοληπτης, το δωμάτιο μου κλπ[/b] ,αλλά εν κατακλείδι παλι direct εγραψα και ειχα πολύ καλύτερο αποτελεσμα.Home παραγωγή είναι,δεν μπορούμε να τα εχουμε όλα.

Blue επαναλαμβάνω ΚΑΙ σε σένα την ερώτηση που έκανα και στους υπολοίπους:

Drive έχεις ηχογραφήσει direct ή μόνο καθαρούς ήχους (delays, modulation κλπ τα αγνοούμε) ???

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Ναι εχω γραψει drives,τσεκαρε το γαλα στο σημείο με τα wah.

Είναι 2 φορες τα ίδια drives με μονη διαφορα οτι τη μια φορα το wah ειναι pre και την αλλη post.Δεν ειναι ο κλασικος drive ήχος,αλλα ειναι αυτο που ηθελα.

Πάντως πολύ πρόσφατα δοκίμασα να γραψω κατι πολύ απλό που δεν κάνει πολύ θόρυβο με ενα SM57 στον ProJr με μόνο εφφέ ενα delay από το Line6 DL4 (ετσι για να γραψω μια φορά με ποιότητα) και απέτυχα παταγωδώς.Ενω είχα φτιάξει τρομερό ήχο με τις εντάσεις του ενισχυτή' date='τις ρυθμίσεις του πεταλιού κλπ,αυτό που εγραψα δεν είχε καμμία σχέση.[b']Φυσικά ο λόγος είναι η απειρία μου,η ασχετοσύνη μου σαν ηχοληπτης, το δωμάτιο μου κλπ[/b] ,αλλά εν κατακλείδι παλι direct εγραψα και ειχα πολύ καλύτερο αποτελεσμα.Home παραγωγή είναι,δεν μπορούμε να τα εχουμε όλα.

Blue επαναλαμβάνω ΚΑΙ σε σένα την ερώτηση που έκανα και στους υπολοίπους:

Drive έχεις ηχογραφήσει direct ή μόνο καθαρούς ήχους (delays, modulation κλπ τα αγνοούμε) ???

ΝΑΙ και με εξαιρετικα αποτελεσματα,In fact για ΠΟΛΥ drive προτιμω το direct recording γιατι ακουγεται πιο "σφιχτο" :wink:

δοκιμασε το εξης setting

amp:uk blues

speaker: vox ac15

gain 5-8

virtual gain all the way up

mid 70%

treble 30%-40%

bass 50%-60%

channel vol 7-9γ

πλακωσε τα μετα και με εναν καλο κομπρεσσορα με rate 4:1 γρηγορο attack & slow release,τονισε και λιγο με eq τους 200-600 & θα εισαι.....

ετοιμος.... :wink:

(παρα πολλα βρωμικα σε αυτα που σου εχω στειλει,ξερεις εσυ, εχουν γραφτει ετσι....)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

κι εγω φιλε μου γκαζια εγραψα, 90% γκαζια γραφω, μονο που χρησιμοποιω πιο "modern shred" ηχους, αλλα και πιο vintage hard rock (η προταση του superfunk απο την πειρα μου φαινεται αψογη) και ειναι μια χαρα

Make me fries...

Μιας και αρχιζω σιγα σιγα και "ανακαλυπτω" την Tonelab παρτε (οσοι ενδιαφερεστε) για σουπερ smooth ΠΟΛΥ γκαζι σαν τα παλια του Malmsteen (βλ Alcatrazz, Rising force το πρωτο). Βασιστηκα αρκετα στον ηχο που παρεθεσε λιγο πριν ο Superfunk αλλα εγω καθοτι "ανωμαλος" τον αλλαξα ως εξης:

• Tube od: 5.9, 10, 10
    UK blues: 10, 10, 7.5, 6.9, 5, 7.5
    cabinet US v30 4x12
    και αρκετο βαθακι HALL 1. Παιζω βεβαια με fast track κι οχι με μονο αλλα και με μονο με μια μικρηηη τροποποιηση πιστευω θα σπερνει. Τωρα παιζω Far beyond the sun και το φχαριστιεμαι

Make me fries...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου