Προς το περιεχόμενο

harley benton GA5 full tube amp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
εγω πιστευω πραγματικα οτι ο χαριλαος ο sf και ισως και αλλοι εδω μεσα πιστευουν οτι τι κατασκευασει μια ..strat ο tom anderson τι οι ιδιοι ειναι το ιδιο πραγμα!δηλαδη οι δυο κιθαρες που θα πεσουν στα χερια ενος επαγγελματια παιχτη θα φανουν ιδιες σε ολα τα επιπεδα!

αν κανω λαθος διορθωστε με αλλα αυτο εχω καταλαβει!

Κατ' αρχήν άλλο συναρμολογώ και άλλο κατασκευάζω. Ποτέ μου δεν ισχυρίστηκα ότι μπορώ να φτιάξω μια κιθάρα από την αρχή ως το τέλος. (Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω μια φορά όμως......το ξέρω κουπί θα βγει....θα την στείλω στον taq να φρίξει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

¶κουσέ με Τάκη: Προσπαθώ χρόνια να καταλάβω τι είναι αυτό το παραπάνω (π.χ. από τη Fender) που κάνουν οι boutique κατασκευαστές όπως π.χ. η Suhr. Αναλογιζόμενος την παραγωγική διαδικασία' date=' το γεγονός ότι έχουν τα ίδια CNC και κατασκευάζουν ένα (γεωμετρικά) σχεδόν πανομοιότυπο πράγμα....τείνω να πιστέψω ότι δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό....απλά -ισως- το κάνουν πιο προσεκτικά.

Τώρα, το κοστος των πρώτων υλών, είναι αμελητέο σε κάθε περίπτωση. To μεγαλύτερο μέρος του κόστους μιας κιθάρας είναι λειτουργικά έξοδα...παρά στην αγορά ξύλων.

Τι μπορει ο suhr να κάνει παραπάνω απο τον fender? Τίποτα στ' αλήθεια...γιατί είναι πολύ απλό αυτό που κάνουν και οι 2. (Μιλάμε για τεχνολογία του ' 50) Μόνο καλύτερο έλεγχο ποιότητας, φινίρισμα κλπ.

Ασφαλώς και ένα τέτοιο όργανο είναι προσεγμένο κατασκευαστικά.

Όταν όμως διαβάζω να γράφονται τέτοια:

"It's John's complete understanding of the entire signal chain ? from the woods and the metal components in a guitar, to the pickups and their materials and structure, to the design layout of the PC board or PTP construction and the value of each component in an amplifier, to the design of the cabinets and its acoustic properties ? that gives Suhr Guitars a distinct advantage in creating the best possible playing experience."

Ξέρω ότι πρόκειται περι πώλησης όφεων και όχι τίμιας υπηρεσίας. Γίνεται κατανοητό αυτό που προσπαθώ να πω?

Ας μου πει: "Είμαι έμπειρος αρχιμάστορας και έχω και άλλους 10, και άμα ψωνίσεις από μένα θα πάρεις ένα πολύ προσεγμένο strat copy επιπέδου custom shop και βάλε. Και επειδή είμαι αρχιμάστορας θέλω να βγάλω και καλό μερκοκάματο". Εκεί να τον παραδεχτώ.

Αλλά όταν μου λέει ότι το όργανο γαμεί επειδή "καταλαβαίνει όλο το signal chain από τα ξύλα μέχρο το μεγάφωνο" ... και το μπουμπίνγκα έτσι και το bolivian rosewood αλλιώς ... αυτό όλο δεν μπορώ παρά να το αντιμετωπίσω με σκεπτικισμό και χιούμορ....ο οποίος συνδυασμός σκεπτικισμού και χιούμορ τις περισσότερες φορές οδηγεί στα ειρωνικά σχόλια.

Κατά τα άλλα τι με περάζει εμένα ο Suhr? Το μεροκάματο μου τρώει? :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator
Ναι σαφώς Χάρη.... σωστά ο καθένας όπως νομίζει..... εσύ μπορεί να το βλέπεις ως πολυτελή εσώρουχα στο σέξ τον τόνο της κιθάρας παίζοντας' date=' εγώ π.χ να ψάχνω διαρκώς παίζοντας και να βλέπω αυτόν που δεν τον ενδιαφέρει ο τόνος σαν το ανέκδοτο με τον τύπο που έμεινε στη μέση της ερήμου με την καμήλα και μόλις έσωσε την γκόμενα του πε κάνε μου ό, τι θές αυτός είπε βάστα μου να .... την καμήλα...[/quote']

Όλα κι όλα....εγώ για τα σουτιέν και τα βρακιά είπα....όχι για τις γκαμήλες. :lol: :lol: :lol:

Οκ Χάρης, καληνύχτα πάω να την πέσω.... δουλειά αύριο....θα σφαχτούμε άυριο για την ποιότητα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΑΤΕΝ εσωρούχων σε σχέση με τις κακές κόπιες των Κινεζικών :wink:

bye m8ie

In Fender Strat we trust!

συμφωνω απολυτα με τον Χαριλαο στα περι suhr, οχι ως κιθαριστας, αλλα ως ανθρωπος με κοινη λογικη.

ενα cnc router πολυ απλα κοβει και επεξεργαζεται το ξυλο μονο του. οποτε ειτε κορεατης εισαι, ειτε αμερικανος ειτε οτιδηποτε αλλο, λαθος να κανεις δεν μπορεις. ελεγχο στα ξυλα επισης δεν μπορεις να κανεις, εκτος και αν διατηρεις προσωπικο "δασος" :D.

oλη η ιστορια, εγκειται στο ποσο "προσεγμενο" θα ειναι ενα οργανο. αυτο προς θεου δεν ειναι αμελητεο, απλα σε οργανα επιπεδου telecaster(η κιθαρα ροπαλο, το πιο απλο οργανο στον πλανητη, γι αυτο την λατρευω), ειναι πολυ ευκολο να κανεις καλη δουλεια, διοτι η πλειοψηφια της "τεχνης" σημαινει" ξερω να χειριζομαι καλα επαγγελματικο τρυπανι"..

απο κει και περα, επισης δεν κατηγορω οποιον θελει να εχει ενα πολυ ακριβο οργανο. ο καθενας κοστολογει το "κατι καλυτερο" με εντελως διαφορετικα κριτηρια. εγω πχ δεν διαθετω μερικες χιλιαδες παραπανω για το quality control του suhr, ενω ο τακης διαθετει..

ολη η ουσια βρισκεται σε αυτο που ειπε ο χαριλαος, δηλαδη, ας πουλανε ΟΣΟ θελουν, αλλα ας μην γραφουν παπατζιλικια οπως αυτο που παρατεθηκε παραπανω.μια χαρα σωστο βρισκω ο καθενας να κοστολογει οσο θελει την καθε παροχη υπηρεσιας του.

κατι τελευταιο, που εχει να κανει με το video και τις 2 strat. επειδη σαν παιχτης ειμαι κ κουλος κ απειρος, θα παραθεσω απλα τι ακουσαν τ αυτακια μου.

oση διαφορα και να υπαρχει, που αμφιβαλλω, ειναι το 1/100 της διαφορας που προκυπτει παιζοντας απλα με το υψος των μαγνητων χρησιμοποιωντας ενα vintage kατσαβιδι. οσοι δεν το εχετε δοκιμασει, καντε μια αποπειρα, και παρατηρηστε αλλαγη χαρακτηρα σε σκασιμο, αλλα και γενικοτερα σε μπασα/μεσαια/πριμα. αυτο το τεστ αρκει για να δειξει ποσο πιο εντονα παιζει ρολο ο μαγνητης στην κιθαρα.

τελος, και για να τονισω την αποψη μου οτι το tone control επηρρεαζεται κυριως απο ηλεκτρικα μερη, θεωρω οτι και τα καλωδια παιζουν πολυ μεγαλο ρολο. αν και διατηρουσα επιφυλαξεις, βρεθηκα μπροστα σε ενα τεστ καλωδιων στο guitar sτοre, oπου ενω επαιζε ο abraxas, o τολης και το αλλο το παληκαρι, ακαριαια αλλαζαν καλωδια(αναμεσα σε κιθαρα/ενισχυτη). η διαφορες που εντοπισα ηταν τοσο εντονες που αν μου το ελεγε καποιος εδω μεσα θα τον επαιρνα στην πλακα..

καλως η κακως μαγνητες/αντιστασεις/πυκνωτες/καλωδια/γεφυρες/saddles θεωρω οτι ειναι αυτα που επηρρεαζουν κατα τεραστιο ποσοστο το τελικο αποτελεσμα.

ok χαριλαει σε πιανω λιγο αλλα κλασσικα δεν θα συμφωνησουμε... :)

το ατομο εχει ..αυταρα και τεραστια εμπειρια και γνωσεις πανω στο οργανο και πες μου οτι ολοι οι επαγγελματιες παιζουν με οργανα,του suhr του tom anderson,του tyler και και και...,παιζουν για το μαρκετινγκ και οχι για αλλους λογους..γιατι αραγε δεν παιζουν με μια καλα σεταρισμενη squier με καλους μαγνητες;

παντως γινεται για ΜΙΑ ΦΟΡΑ να μην καταληξει μια κουβεντα για ξυλα στον suhr?αφου σου ειπα για tom anderson τι μου τα φερνεις παλι στον suhr... :)

EDIT:δεν προσθετουμε και κατι αλλο στο ονομα του Thread? :) Μονο μεχρι την 3 σελιδα εχει θεματολογια αναλογη με τον τιτλο.. 8O

συμφωνω απολυτα με τον Χαριλαο στα περι suhr' date=' οχι ως κιθαριστας, αλλα ως ανθρωπος με κοινη λογικη.

ενα cnc router πολυ απλα κοβει και επεξεργαζεται το ξυλο μονο του. οποτε ειτε κορεατης εισαι, ειτε αμερικανος ειτε οτιδηποτε αλλο, λαθος να κανεις δεν μπορεις. ελεγχο στα ξυλα επισης δεν μπορεις να κανεις, εκτος και αν διατηρεις προσωπικο "δασος" :D.

oλη η ιστορια, εγκειται στο ποσο "προσεγμενο" θα ειναι ενα οργανο. αυτο προς θεου δεν ειναι αμελητεο, απλα σε οργανα επιπεδου telecaster(η κιθαρα ροπαλο, το πιο απλο οργανο στον πλανητη, γι αυτο την λατρευω), ειναι πολυ ευκολο να κανεις καλη δουλεια, διοτι η πλειοψηφια της "τεχνης" σημαινει" ξερω να χειριζομαι καλα επαγγελματικο τρυπανι"..

απο κει και περα, επισης δεν κατηγορω οποιον θελει να εχει ενα πολυ ακριβο οργανο. ο καθενας κοστολογει το "κατι καλυτερο" με εντελως διαφορετικα κριτηρια. εγω πχ δεν διαθετω μερικες χιλιαδες παραπανω για το quality control του suhr, ενω ο τακης διαθετει..

ολη η ουσια βρισκεται σε αυτο που ειπε ο χαριλαος, δηλαδη, ας πουλανε ΟΣΟ θελουν, αλλα ας μην γραφουν παπατζιλικια οπως αυτο που παρατεθηκε παραπανω.μια χαρα σωστο βρισκω ο καθενας να κοστολογει οσο θελει την καθε παροχη υπηρεσιας του.

κατι τελευταιο, που εχει να κανει με το video και τις 2 strat. επειδη σαν παιχτης ειμαι κ κουλος κ απειρος, θα παραθεσω απλα τι ακουσαν τ αυτακια μου.

oση διαφορα και να υπαρχει, που αμφιβαλλω, ειναι το 1/100 της διαφορας που προκυπτει παιζοντας απλα με το υψος των μαγνητων χρησιμοποιωντας ενα vintage kατσαβιδι. οσοι δεν το εχετε δοκιμασει, καντε μια αποπειρα, και παρατηρηστε αλλαγη χαρακτηρα σε σκασιμο, αλλα και γενικοτερα σε μπασα/μεσαια/πριμα. αυτο το τεστ αρκει για να δειξει ποσο πιο εντονα παιζει ρολο ο μαγνητης στην κιθαρα.[/quote']

+1000 :wink:

I couldn't agree more!

EDIT:δεν προσθετουμε και κατι αλλο στο ονομα του Thread? :) Μονο μεχρι την 3 σελιδα εχει θεματολογια αναλογη με τον τιτλο.. 8O

Ναι όντως ο Τάκης έχει δίκιο. Γνώμη μου είναι αν μπορούν οι mods να το κόψουν απο το βιντεάκι και μετα και να φτιάξουν ένα νέο Rosewood VS Maple ή κάτι τέτοιο. (Τάκη βγάλε ρε συ αυτό το fender από το avatar σου... Ο Κάτμαν έβγαλε νέο single! Απαιτούμε Κάτμαν!!! :P :P :P )

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

και πες μου οτι ολοι οι επαγγελματιες παιζουν με οργανα' date='του suhr του tom anderson,του tyler και και και...,παιζουν για το μαρκετινγκ και οχι για αλλους λογους..γιατι αραγε δεν παιζουν με μια καλα σεταρισμενη squier με καλους μαγνητες;[/quote']

τι εννοεις επαγγελματιες?? εννοεις στα μπουζουκια και στα sessions?? προσωπικα περα απο μια μειοψηφια γνωστων καλλιτεχνων, οργανα τυπου anderson εχω δει να εχουν ειτε ερασιτεχνες, ειτε sessionαδες. παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι για να παιρνουν τετοια οργανα οι επαγγελματιες του τυπου που περιεγραψα εγω, ειναι τουλαχιστον αξιοπιστα.

σε αντιθεση με αυτους, η τραγικη πλειοψηφια των κιθαριστων ολων των ειδων συνεχιζει να παιζει fender/gibson/ibanez/esp και δεν εχουν ολοι endorsements.αναμσεσα στις anderson και τις squier υπαρχουν κ ολες οι παραπανω :P

και πες μου οτι ολοι οι επαγγελματιες παιζουν με οργανα' date='του suhr του tom anderson,του tyler και και και...,παιζουν για το μαρκετινγκ και οχι για αλλους λογους..γιατι αραγε δεν παιζουν με μια καλα σεταρισμενη squier με καλους μαγνητες;[/quote']

τι εννοεις επαγγελματιες?? εννοεις στα μπουζουκια και στα sessions?? προσωπικα περα απο μια μειοψηφια γνωστων καλλιτεχνων, οργανα τυπου anderson εχω δει να εχουν ειτε ερασιτεχνες, ειτε sessionαδες. παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι για να παιρνουν τετοια οργανα οι επαγγελματιες του τυπου που περιεγραψα εγω, ειναι τουλαχιστον αξιοπιστα.

σε αντιθεση με αυτους, η τραγικη πλειοψηφια των κιθαριστων ολων των ειδων συνεχιζει να παιζει fender/gibson/ibanez/esp και δεν εχουν ολοι endorsements.αναμσεσα στις anderson και τις squier υπαρχουν κ ολες οι παραπανω :P

ελα καταλαβες τι εννοω..αντε τωρα... :)

γιατι οι fender/gibson/ibanez/esp δεν μαμανε σαν κιθαρες;ειπα εγω αυτο ή οτι δεν παιζουν και με αυτες;

και αν κοιταξεις παραεξω μιχαλη μου θα δεις οτι δεν παιζουν μονο session..αδες κτλ αλλα σιγα σιγα ΠΟΛΥΣ κοσμος που αρχιζει και εκτιμαει αυτα τα οργανα..

εμενα με ξερεις αλλωσε..πουλαω και αγοραζω σαν τρελος..με το που δω κατι που το θεωρω καλυτερο απο αυτο που εχω θα πουλησω αυτο που εχω χωρις δευετρη σκεψη οτι και αν ειναι αυτο! :)

γιατι αραγε η les paul και η suhr μου δεν φευγουν 2 χρονια τωρα με τιποτα ενω ολα τα αλλα..αλλαζουν..(αν εξαιρεσεις μια διημερη κριση που με ειχε πιασει με την suhr.. :lol: )

μακαρι να βρω στρατ που να νιωσω οτι σαν αισθηση και γενικα ειναι καλυτερη και με ξερεις καλα..η suhr εχει φυγει απο το παραθυρο...ελα μου ομως που εχω παιξει με δεκαδες στρατ και ακομα δεν την εχω πετυχει...αυτο γλιτωνεις με τετοια οργανα εκτος των αλλων...

ελα καταλαβες τι εννοω..αντε τωρα... :)

γιατι οι fender/gibson/ibanez/esp δεν μαμανε σαν κιθαρες;ειπα εγω αυτο ή οτι δεν παιζουν και με αυτες;

oχι ρε συ δεν ειπα οτι ειπες κατι τετοιο :)

αυτο που σου λεω περι sessionaδων εχει μεγαλη βαση παντως αν δεις τον καταλογο του anderson.

http://www.andersonguitars.com/whosplaying.html

o λογος που δεν πουλας τις κιθαρες αυτες ειναι επειδη σου "εκατσαν", σε εκφραζουν, καθονται καλυτερα στα χερια σου και πανω απ ολα ΠΡΟΤΙΜΑΣ τον ηχο τους. so simple ;)

Καταρχήν όσον αφορά το video μιλάμε για 2 διαφορετικές κιθάρες ως προς τους μαγνήτες.

Συν του ότι (όπως είπε ο Μιχάλης) το ύψος των μαγνητών παίζει πολύ μεγάλος ρόλο στον τελικό ήχο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν έφτιαξα την Blackie μου (all maple μπρατσο), δοκίμασα σε κάποια φάση τους Haussel classic πάνω της.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας ήχος 99.9% ίδιος με αυτόν της Rockinger strat μου (rosewood), μιας και το σετ που φοράει είναι κατ' ουσίαν ίδιο με τους Haussel.

Όταν της άλλαξα ξανά μαγνήτες, ο ήχος μεταμορφώθηκε!

(Τώρα ετοιμάζομαι για νέα αλλαγή μαγνητών με ΑΚΟΜΗ πιο δραματική αλλαγή...Αναμείνατε νέα ;))

ο άτυχος της υπόθεσης είναι αυτός που ακούει τέτοιες διαφορές

Και μάλιστα όταν παίζει σε μπάντα ή και σε ηχογραφήσεις...

:roll:

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι ο Χαρίλαος και ο Μιχάλης με κάλυψαν 1000% ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου