takis Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 αρα νουμερο ενα στον ηχο μας δεν ειναι οι μαγνητες αλλα η τελευταια..πηγη του ηχου μας,οπως και στην ακουστικη...δηλαδη το μεγαφωνο του ενισχυτη μας!να η νεα θεωρια κυριες και κυριοι!τι μαγνητες και ξυλα μας λετε τωρα!\ τελος του off topic ετσι απλα για να μην υπαρχει παραπληροφορηση... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 επισης ΑΛΛΟ πραγμα η ΠΑΡΑΘΕΣΗ "το σωμα μιας κιθαρας ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι παιζει ρολο στον ηχο μια και αυτο (μαζι με τη γεφυρα και τα αλλα σημεια επαφης της ταλαντουμενης χορδης) διαμορφωνει (χωρις ομως καποιος να μπορει να το προδικασει με σιγουρη μεθοδο μια και καθε κομματι ξυλο ειναι εντελως διαφορετικο απο το αλλο ακομα και απο το ιδιο δεντρο) τους παλμους της χορδης τους οποιους μετα μεταφερει ο μαγνητης στον ενισχυτη,ομως κυριολεκτικα μιλωντας ο ηχος ΔΕΝ βγαινει απο το σωμα οπως σε ενα ακουστικο οργανο αλλα απο το ΜΕΓΑΦΩΝΟ του ενισχυτη..." και αλλο η ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ "το σωμα μιας κιθαρας ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι παιζει ρολο στον ηχο" :roll: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 (χωρις ομως καποιος να μπορει να το προδικασει με σιγουρη μεθοδο μια και καθε κομματι ξυλο ειναι εντελως διαφορετικο απο το αλλο ακομα και απο το ιδιο δεντρο) τους παλμους της χορδης τους οποιους μετα μεταφερει ο μαγνητης στον ενισχυτη' date='ομως κυριολεκτικα μιλωντας ο ηχος ΔΕΝ βγαινει απο το σωμα οπως σε ενα ακουστικο οργανο αλλα απο το ΜΕΓΑΦΩΝΟ του ενισχυτη..." [/quote'] οι διαφορές από δυο κομμάτια μαόνι φαντάζομαι είναι ελάχιστες και σίγουρα πολύ λιγότερες απο τις διαφορές που θα έχουν ένα κομμάτι μαόνι με ενα κομμάτι alder. προσωπικά δεν είμαι υπέρμαχος ούτε της μιας άποψης ούτε της άλλης :wink: προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 προσωπικά δεν είμαι υπέρμαχος ούτε της μιας άποψης ούτε της άλλης :wink: +1000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 και ομως επειδη εχω "φτιαξει" παμπολλες τελε & στρατ μπορω να σου πω οτι στον σημαντικοτερο παραγοντα δηλ. το ΒΑΡΟΣ & τη ΜΑΖΑ μια και αυτο καθοριζει βαση των νομων της φυσικης ( κανας φυσικος ρε παιδια??? :lol: :lol: ) την ταλαντωση ΕΧΟΥΝ τρομερες διαφορες. Μου εχουν πετυχει σωματα απο swamp ash που ζυγιζαν εναν τονο & πουπουλενια σωματα απο μαονι... αλλα και παλι ακομα και ψοφια παναλαφρα σωματα μου εχουν πετυχει και σουπερ resonant πασιβαρα.... οποτε οι ρησεις τυπου "το basswood θα σας δωσει μεσαια" ειναι ΑΚΥΡΕΣ.... (ΠΟΙΟ basswood?το βαρυ,το ελαφρυ,το μεσαιο?? γιατι αν βαλεις βαρυ τα μεσαια θα εξαφανιστουν & θα ερθουν τα πριμα.. και αν βαλεις ελαφρυ θα τονιστουν τα χαμηλομεσαια κτλ ) για να μην αρχισουμε την κουβεντα για την τεραστια επιδραση της ΜΑΖΑΣ του μπρατσου,εκει να δεις γλεντια..... :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 ... οι διαφορές από δυο κομμάτια μαόνι φαντάζομαι είναι ελάχιστες και σίγουρα πολύ λιγότερες απο τις διαφορές που θα έχουν ένα κομμάτι μαόνι με ενα κομμάτι alder. .... Προσωπικά θεωρώ ότι η μάζα του σώματος είναι το βασικό χαρακτηριστικό που καθορίζει τη συμμετοχή του στον τελικό ήχο. Έχω την εντύπωση ότι όχι μόνο διαφορετικά κομμάτια μαόνι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά σε βάρος, αλλά ότι μπορεί τελικά το βάρος του σώματος να καθορίζεται σημαντικά και από άλλους παράγοντες όπως π.χ. τα ρουταρίσματα που έχει. (¶λλο βάρος το 3 single coil άλλο το swimming pool....) Σε μία strat που έφτιαξα πρόσφατα, το τρέμολο block μόνο του είναι το 25% του βάρους του σώματος. Οπότε εκεί νομίζω παίζονται μεγαλύτερες διαφορές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Προσωπικά θεωρώ ότι η μάζα του σώματος είναι το βασικό χαρακτηριστικό που καθορίζει τη συμμετοχή του στον τελικό ήχο. ακριβως και για την μαζα αυτη υπευθυνη ειναι δυστυχως ΜΟΝΟ η ΦΥΣΗ (και η ΤΥΧΗ για αυτο αλλωστε υπαρχουν παμφθηνες κιθαρες απο "κακα" ξυλα που σκοτωνουν) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 http://www.thomann.de/gr/kinman_avn_60b_tele_pickup.htm εεεε, να επαναφερω λιγο την συζητηση μιας και δεν ρωτησα τις θεωριες του καθενος πανω στην ξυλεια και στο ποσοστο συμμετοχης στον ηχο που θα εχει σαν επιπτωση να γινει τo thread Μπορντελο που λεει και ο Κακλαμανης...αυτος o brige σε συνδυασμο με τον texas special neck που ειδη εχω, πως σας φαινεται;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 την περίπτωση που δυο κομμάτια διαφορετικού ξύλου(πχ μαόνι και ash) που έχουν σχετικά ίδιο βάρος μπορεί να έχουν αισθητη διαφορα στον ηχο και στον χαρακτηρα, την αποκλείουμε?? Δεν έχω κάνει και ούτε πρόκειται να κάνω ποτέ τέτοια τεστ Προσωπικά δεν μου χρειάζονται, μου αρκεί μια κιθάρα να ακούγεται και να παίζετε καλά προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2007 την περίπτωση που δυο κομμάτια διαφορετικού ξύλου(πχ μαόνι και ash) που έχουν σχετικά ίδιο βάρος μπορεί να έχουν αισθητη διαφορα στον ηχο και στον χαρακτηρα' date=' την αποκλείουμε?[/quote'] (υποθετω πως) μεσα στους παραγοντες που επιρρεαζουν την ταλαντωση των χορδων ειναι και η πυκνοτητα της ξυλειας και ειναι αδυνατο δυο κομματια απο διαφορετικου τυπου ξυλο να εχουν ιδιο βαρος και ταυτοχρονα ιδια πυκνότητα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση