Προς το περιεχόμενο

Ήχος Tele: Ξύλα, μαγνήτες ή/και γνώση;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και μας τα'λεγε ο SF "πάρτε τέλε να δείτε το ΦΩΣ!"

Το είδα το φως & τυφλώθηκα!

8)

ααα τώρα είναι καλύτερα!

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 244
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Νταξει, εξελισσομαστε σιγα σιγα.. Σε λιγο θα παρει και κοινωνικοπολιτικη τροπη το θεμα (και νομιζω πως η ωρα "περι ανεμων και υδατων" πλησιαζει επικινδυνα!)

Νταξει' date=' εξελισσομαστε σιγα σιγα.. Σε λιγο θα παρει και κοινωνικοπολιτικη τροπη το θεμα (και νομιζω πως η ωρα "περι ανεμων και υδατων" πλησιαζει επικινδυνα!)[/quote']

Δεν μπορώ να υποκρίνομαι άλλο.

deadendmind είναι όλα μέρος μιας μυστικής συνομοσίας μας να σε κάνουμε να βαρεθείς την κιθάρα γενικότερα και να μας πουλήσεις τα καλούδια σου κωψοχρονιά :D

Βρε φουκαρά και συ μια ερώτηση έκανες και εξελίχτηκε σε war of the worlds. Δεν ξέρεις ότι είμαστε

Ex_libris_three_birds_cropped_for_web.jpg

?

Αν η σιωπή είναι χρυσός μάλλον ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο πλούσιοι :wink:

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

και νομιζω πως η ωρα "περι ανεμων και υδατων" πλησιαζει επικινδυνα!)

οντως και εγω εχω αρχισει και τρομοκρατουμαι!ξεκολλα ρε με το περι ανεμων και υδατων μας εφαγες! :lol: :P :wink:

Απο τις πιο φτηνες προσβολες θεωρω σε ενα μουσικο φορουμ το "δεν εχεις μουσικη παιδεια".

Εγω προσυπογραφω καθε λεξη του mechmg93 και τυχαινει να μας αρεσει παρομοια μουσικη και ναι,γνωριζω ποια ειναι η 7η βαθμιδα της Cmaj.Aν με ρωτουσε ομως κανεις σε στυλ εξεταστη (!!!!) θα ενιωθα τοσο προσβεβλημενος (ιντερνετικα,μη φοβαστε θα κοιμομουν το βραδι) που δεν θα απαντουσα,γιατι αν απαντουσα θα ηταν σαν να βρισκω ενισχυτικα επιχειρηματα για την προταση "o blue ειναι μαλακας".Γιατι αν δεχομουν να εξεταστω σε κατι αντικειμενικο (τη γνωση)(και από ποιόν???με εξεταζουν καθημερινα οι καθηγητες μου και εχω φαει τις μουτζες μου,δεν εχω αναγκη εξεταση απο ανθρωπους που δεν γνωριζω και δεν με εχουν δει να παιζω ποτε) μιλωντας για κατι αοριστο ή εστω μη εξ αρχης ορισμενο (την παιδεια) θα ημουνα μαλακας.

Επισης,takis (σε γραφω ετσι γιατι αν καταλαβα καλα και ο taq λεγεται Τάκης) τυχαινει να γνωριζω κιθαριστες (προσωπικα εννοω) που δεν γνωριζουν τα ονοματα των συγχορδιων,δεν ξερουν να τις παραγουν,επ ουδενι να τις παιξουν σε 7 θεσεις με τους αρπισμους τους και τους τροπους τους,τα οποια στοιχεια θεωρώ το ΕΛΑΧΙΣΤΟ απαιτουμενο για να παιξει καποιος αυτοσχεδιαστικα και ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ οτι παιζουν τρομερα.Αυτο εμενα μου εχει μαθει πολλα.Εχω αδικό?

τυχαινει να γνωριζω κιθαριστες που δεν γνωριζουν τα ονοματα των συγχορδιων' date='δεν ξερουν να τις παραγουν,επ ουδενι να τις παιξουν σε 7 θεσεις με τους αρπισμους τους και τους τροπους τους,τα οποια στοιχεια θεωρώ το ΕΛΑΧΙΣΤΟ απαιτουμενο για να παιξει καποιος αυτοσχεδιαστικα και ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ οτι παιζουν τρομερα.Αυτο εμενα μου εχει μαθει πολλα.Εχω αδικό?[/quote']

καταρχην η ερωτηση ηταν..ρητορικη..δεν περιμενα απαντηση. :wink:

και την εκανα επειδη ρωτησε:"επισης δεν μπορω να καταλαβω σε ποιες βασικες εννοιες της μουσικης πρεπει να εχει εντρυφισει καποιος για να γραψει ενα κομματι??"

για το θεμα των φιλων σου...οχι δεν εχεις κανενα αδικο και ειπα οτι υπαχουν καποια τετοια ταλεντα που το κανουν!δεν ειναι παντα απαραιτητες οι ..θεωρητικες γνωσεις αυτο εννοειται!

αυτο στον μιχαλη το ειπα μονο και μονο γι αυτες τις 2 κουβεντες του:

"πιστευω οτι αστειευεσαι.. δηλαδη οι rock μοuσικοι που ακους απο παιδακι σκεφτονται ετσι οταν συνθετουν?? ρε τακη μη με καραφλιασεις "(τελειως απαξιωτικη δηλωση για πολυ κοσμο και χωρις επιχειρηματα.κοινως..ισοπεδωση και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο)

"απλα με το παραδειγμα σου(hendrix) "κλειδωσες" την εννοια της δηιουργιας στην κιθαριστικη μουσικη"(δεν μπορεις να το λες αυτο για τον κιθαριστα που ειναι ο.. ορισμος της δημιουργιας και ..ελευθεριας στο παιξιμο)

οκ και με βαση το παραδειγμα των φιλων σου σε τι διαφωνεις μαζι μου; τι βγαινει απο αυτην την κουβεντα;οτι ακολουθουμε τον δρομο τους και αφηνουμε στην ακρη την μελετη;

Καλα ...εμεις για αλλου κινησαμε για αλλου και αλλου η ζωη μας παει! :lol: :lol: :lol:

αντε να βρεις τωρα τιτλο αφεντικο!! :lol: :lol: :lol:

Παντως μια και ειναι ενδιαφερον το θεμα προσωπικ νομιζω οτι η μεγαλη παρεξηγηση ειναι οτι θετουμ το θεμα σε ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΕΙΣ μια και αγνοουμε τον παραγοντα ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,τον παραγοντα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ & τελος τον παραγοντα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ καθε συνθετη/δημιουργου/μουσικου

Σιγουρα ΤΟ βασικοτερο ολων για να γραψεις μουσικη ειναι "ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ" και αυτο ειναι 100% ΧΑΡΙΣΜΑ και ΔΕΝ ΜΑ-ΘΑΙ-ΝΕ-ΤΑΙ (μπορει η καλλιεργια να βοηθησει καποιον αταλαντο να μαθει τα "εργαλεια" της "δουλειας" αλλα ΠΑΝΤΑ θα γραφει φλατ και ανεμπνευστα .

Αν ισχυε αλλωστε το αντιθετο ολοι οι αποφοιτοι αρμονιας,φουγκας,συνθεσης και θεωριας θα γινονταν αυτοματα...ΜΠΕΤΟΒΕΝ :lol: :lol: :lol:

Απο εκει και περα εχει τεραστια σημασια το ΕΙΔΟΣ της μουσικης που θελει να ασχοληθει ο καθε μουσικος,αν θελει να παιζει ΠΑΝΚ π.χ δεν χρειαζεται να ξερει τζαζ αρμονια και συνθεση,αν ομως θελει να παιξει ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ μουσικη η να γραψει μια σονατα ΠΡΕΠΕΙ να εχει κλασσικη μουσικη παιδεια.

Γενικα στην ΠΟΠ μουσικη (στην οποια ΣΥΝΗΘΩΣ αναφερομαστε) η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ εξηζητημενη "μουσικη παιδεια" αλλα απλα μια γνωση της "μουσικης ΑΛΦΑ ΒΗΤΑΣ" (δηλ. των βασικων ακκορντων και μελωδικων εργαλειων) τα παραδειγματα εκατονταδων "ασχετων" που εχουν γραψει αριστουργηματα ειναι περιτο να αναφερθουν

Κατι ΤΡΟΜΕΡΑ σημαντικο ειναι ομως οτι αγνοουμε και τον παραγοντα ΕΞΕΛΙΞΗ μεσα απο μια ΜΠΑΝΤΑ (που κατα τη γνωμη μου ειναι και ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ καταλητης για να γινεις ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ μουσικος αλλα και καλυτερος "παιχτης".

ΜΟΝΟ μεσα απο Interactive παιξιμο μπορει να γινει αυτο γιατι η μουσικη ειναι ΟΜΑΔΙΚΟ αθλημα.

Για αυτο αλλωστε βλεπουμε ροκ μπαντες να ξεκινανε ΑΣΧΕΤΟΙ και να καταληγουν ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ (Madness,U2,Clash κτλ)

Τωρα προσωπικα μιλωντας εμενα η κλασσικη και θεωρητικη μου καταρτηση ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ δεν με εχει βοηθησει ΚΑΘΟΛΟΥ (δηλ. τα ιδια αθλια τραγουδια θα εγραφα και κλασσικη και θεωρητικη παιδεια να μην ειχα :lol: ) οι μονες περιστασεις που μου εχει φανει χρησιμη ειναι οταν χρειαζεται στο στουντιο να "επικοινωνησω" με session μουσικους (κυριως "κλασσικων" οργανων) οπου οντω το να γραψω μια απλη παρτιτουρα στα γρηγορα απο το να προσπαθω να τους τραγουδησω τα μερη που θελω να παιξουν βοηθαει (αυτο ομως γινεται ΠΟΛΥ σπανια)

Αντιθετα εμαθα παρα πολλα απο τα παμπολλα γκρουπ στα οποια ειχα συμμετασχει ειτε σαν κιθαριστας ειτε σαν πληκτρας ειτε σαν ντραμμερ γιατι τελικα αυτος ο "συγχρωτισμος" με ανθρωπους συνηθως πολυ πιο ταλαντουχους απο εμενα με διδαξε ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ....

Οποτε ολη η θεωρητικη κουβεντα του αν "χρειαζεται" η τεχνικη καταρτηση στη μουσικη ειναι καθαρα οξυμωρη.... :wink:

Στον Johny Greenwood & στους Green Day ΔΕΝ χρειαζεται ,στον Joe Pass & τον Miles Davies ναι χρειαζεται...

Παντως ΚΑΝΕΙΣ μεγαλος παιχταρας απο τους πολλους που εχω γνωρισει τοσα χρονια στο...γιαπι :lol: δεν σνομπαρε τους "ατεχνους" συναδελφους του,ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ....συνηθως αυτο το κανουν ανθρωποι που εχουν βαθια κομπλεξ και δεν παιζουν με αλλους ανθρωπους (γιατι ακριβως δεν μπορουν να παιξουν με αλλους ανθρωπους λογω της ιδεολογιας που κουβαλουν)

Οι μεγαλοι μουσικοι γενικα ενθαρυνουν και επιβραβευουν τους "χειροτερους" συναδελφους τους και συνηθως προσπαθουν να τους βοηθησουν (και εχω δεκαδες προσωπικα παραδειγματα τα οποια βεβαια δεν αφορουν κανενα... :lol: )

Δεν θα ξεχασω ποτε στη ζωη μου ενα βραδυ στη Βοστωνη που ο ερασιτεχνης τοτε (τρομερος τωρα) ντραμμερ μου επαιζε σε ενα τζαζ κλαμπ "τζαζ" με μερικα αλλα λευκα αγορακια....παιζαν επιεικως τρισαθλια :lol: οταν ξαφνικα μετα το τελος ενος κομματιου ακουσα ηχηρες επεφημιες και χειροκροτηματα καθως και ενα 'great beat man" απο το διπλανο τραπεζι...γυριζω και ποιος λετε οτι ητανε.....Ο ELVIN JONES!!! 8O

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

οκ και με βαση το παραδειγμα των φιλων σου σε τι διαφωνεις μαζι μου; τι βγαινει απο αυτην την κουβεντα;οτι ακολουθουμε τον δρομο τους και αφηνουμε την ακρη στην μελετη;

Αν ισχυριζομουν κατι τετοιο,τοτε κι εγω δεν θα εκανα μαθηματα και θα ηταν ακυρες παπαριες οτι εγραψα ως εδω.Τα ειπα αυτα γιατι δεν μπορω να βλεπω φρασεις και υπονοιες για τη μουσικη παιδεια καποιου ή ποσο κουλος ειναι ,ειδικα μαλιστα,σε συζητησεις που εχουν ξεκινησει σε θεματα τεχνικα-εξοπλισμου.(εχω βαθια υποψια οτι πολλοι εδω μεσα σχετιζουν την τεχνικη τους καταρτιση και το τι νομιζουν οτι ακουν με τις μουσικες τους γνωσεις)

Αναλογα θα απαντουσα (σε περιπτωσεις που θα πιστευα οτι ο αλλος θα ακουσει την αποψη μου) σε αλλες περιπτωσεις που θα εβλεπα καποιον αυτοδιδακτο να ισχυριζεται οτι καλως δεν μελεταει,επειδη εχει ήδη μουσικη παιδεια.

Η συνοπτικη μου αποψη για αυτα ειναι:

Οποιος νομιζει οτι σαν αυτοδιδακτος μπορει να ισοπεδωνει κοπο ετων αλλων μουσικών επειδη δεν ηξερε να διαβαζει πενταγραμμο ο Hendrix και ο Gilmour είναι σαν να λεει οτι ισα κι ομοια ο Gilmour + Hendrix με τον ιδιο.Εκει απαιτειται επεμβαση :lol:

Διπλα αν εχεις δει,ενας ισχυριζεται οτι τα tabs είναι καλυτερος τροπος αποτυπωσης της μουσικης στο χαρτι για την κιθαρα,απότι ειναι η παρτιτουρα :lol:

Από την αλλη,παω και ξεστραβωνομαι γιατι γνωριζω πολυ καλα οτι δεν ειμαι ο Hendrix ή ο Mozart ή ο Κωστας Μαρτακης,αλλα ταυτοχρονα αναγνωριζω οτι οσα κανω με εκπαιδευση,καποιος αλλος τα κανει απο μονος του.Εχει μεγαλη σημασια ομως το ποιος χειριζεται αυτες τις φρασεις.Αν το ελεγε μονος του ο αυτοδιδακτος οτι λαλαει και σπερνει εναντι καποιου που μελεταει,το πιο πιθανο θα ειναι να παιζει απαραδεκτα.Πρεπει οι αλλοι να κρινουν.

Ειναι απο τις λιγες φορες που η αληθεια ειναι οντως στη μεση :lol:

να πω επισης οτι η δηλωση μου για τον μιχαλη ηταν..ατυχης,και θα ηθελα να του ζητησω συγγνωμη δημοσια...ημουν πολυ υπερβολικος και τωρα που το σκεφτομαι απορω γιατι το ειπα... :oops:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου