Προς το περιεχόμενο

Ήχος Tele: Ξύλα, μαγνήτες ή/και γνώση;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ετσι...ετσι...deadendmind

κι εγω τοσο καιρο σε οποιο θεμα και να μπω οι μισες και παραπανω απαντησεις ειναι για πεταμα, εκει που καποιος λεει κατι σοβαρα (ασχετο αν ειναι λαθος ή οχι) μπορει να πεταχτει καποιος modulator και μη ( το αν ειναι modulator δεν σημαινει οτι θα λεει οτι θελει) και το γαμ..ει το θεμα. και φυσικα αν αρχισει καποια μαλακια υπαρχουν παντα καποιοι να την συνεχισουν. μπραβο τουλαχιστον σ' αυτον που εσβησε τα κολοδαχτιλα και τα υπολοιπα....

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 244
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εστω οτι ηταν καποιος παντελως ασχετος που αγορασε μια κιθαρα και ο ηχος της δεν ηταν αυτο που περιμενε. Τι σκατα θα καταλαβαινε απ τις 12 σελιδες με πιπες που γραφει αυτο το thread???

σε καταλαβαινω και εχεις δικιο σε ολα αυτα που εγραψες εκτος απο το παραπανω.

εισαι σιγουρος οτι εχουν γραφτει μονο πιπες σε αυτο το thread και οτι δεν εχουν γραφτει πολυτιμες πληροφοριες για εναν παντελως ασχετο που μολις ασχοληθηκε με την κιθαρα;

για να ξαναδιαβασε λιγο το thread και δες τι εχουν γραψει ο taq,o sf,o harilatron κτλ κτλ..

σε ολα τα αλλα που ειπες +1000

εχουν γραφτει παρα πολυ πολυτιμες πληροφοριες απλα ετσι οπως παρουσιαζονται, ειναι σαν να μην υπαρχουν, αυτο εννοουσα...Δεν ηθελα να απαξιωσω κανεναν..

Εχω την εντυπωση, πως οι μαγνητες της κιθαρας (οι stock) δεν ειναι texas specials... Mηπως μπορει να μου πει καποιος καποιο χαρακτηριστικο του neck η του bridge μαγνητη;;

Οι μαγνήτες σου είναι το πιθανότερο Γιαπωνέζικοι vintage style tele set. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αν σου αρέσει το "χρώμα" της vintagιάς, η γνώμη μου είναι ότι το έχει όμως και με το παραπάνω, αλλά απλά ώς εκεί. Εγώ τους θεωρώ αρκετά μέτριους. Αν θέλεις κάτι πιό μοντέρνο σε ήχο,

(φυσικά είναι υποκειμενικό αυτό φίλε, αλλά επειδή μαζί με την γνώμη μου είναι και 5-6 άλλων κιθαριστών που δεν συμμετέχουν στο φόρουμ, εγώ απλά θα στο πώ και ώς εκεί)

Θα σου πρότεινα το τέλε σετ noiseless του Μπίλ Λόρενς. Δεν είναι οι νόισλες που χρησιμοποιεί τώρα η Fender (Samarian) είναι πολύ διαφορετικοί στο χρώμα του ήχου, και δεν "μπουκώνουν" τους έχω στην μοναδική τέλε που έχω μία Vintage classic player deluxe reissue 1967, limited run of 200 pieces worldwide. Έχουν ωραίο punch, η ενδιάμεση θέση είναι όλα τα λεφτά (εμένα διαθέτει και S1 switch επιτρεποντάς μου και σειριακή συνδεσμολογία εκτός από παράλληλη στη μεσαία θέση) αλλά πραγματικά είναι ωραίοι μαγνήτες.

Και μεταξύ μας η Γιαπωνεζούλα σου λέει χοντρά με το bigsby σαν κιθάρα. (δεν εννοώ την ομορφιά της.)

:wink:

In Fender Strat we trust!

Ακριβως και μην ξεχνας το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ:

ο Fender ηταν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ και ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ κιθαρα...

στα...τετοια του τα ...ξυλα με αλλα λογια δηλ.

Ο μοναδικος του σκοπος ηταν να παραγει μια ΦΘΗΝΗ κιθαρα ΜΑΖΙΚΗΣ παραγωγης (η οποια θα ηταν ΓΕΡΗ θα μπορουσε να "σερβιριστει" απο τον ιδιο τον κιθαριστα (χαρακτηριστικη ηταν η διαφημηση: "σας χαλασε το μπρατσο η θελει ταστα? πεταξτε το και βαλτε ενα καινουργιο... :lol: ) με το ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ κοστος

ουτε σε ΕΝΑΝ καταλογο της Fender μεχρι το 90 ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ που χρησιμοποιουνταν....ολη αυτη η παραφιλολογια για ξυλα' date='μηλα και πρασινα αλογα ξεκινησε απο τους ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ του Fender που μη μπορωντας να εχουν ουτε το 1% της μεγαλοφυϊας του αποφασισαν να "συνεχισουν" (τρομαρα τους...) το ¨εργο" του (παραγοντας υποτιθεμενα "καλυτερα" & "βελτιωμενα" αντιγραφα tele & strat....(μια και οι υπολοιπες σχεδιασεις του ηταν λιγο...πολυπλοκες για τα μυαλα τους....)καταπατωντας ΟΛΕΣ τις βασικες ΗΘΙΚΕΣ business επιλογες & πρακτικες του δηλ. το χαμηλο κοστος και την ΑΠΛΟΤΗΤΑ της κατασκευης (αν εβλεπε ο Leo μια καινουργια strat να πουλιεται $2000 θα αφριζε απο το κακο του και αν ακουγε για custom shop μαλλον θα πεθαινε απο τα γελια.....)μετα απο αυτον τον καταιγισμο παραπληροφορησης "τσιμπησε" και η τωρινη Fender & μπηκε και αυτη στο παιχνιδι και να που καταντησαμε να θες ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (& μια περιουσια) ΑΠΟ ΤΟΝ...ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗ για να αγορασεις μια...σανιδα με χορδες & τρεις πλαστικες βασεις με ...συρμα...πανω στην οποια ειναι ...βιδωμενο με 4 ξυλοβιδες ενα κομματι ..μακροστενο ξυλο:)

Modular κιθαρες που μπορει να φτιαξει και ενα δεκαχρονο με κατσαβιδι ειναι οι Fender (και ΑΥΤΗ ακριβως ειναι η μαγεια τους) χωνεψτε το...ολα τα αλλα ειναι mumbo jumbo...ανθρωπων που απλα θελουν να ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ στην πλατη των αλλων,αντε γιατι νησαφι πια....:) :)

& I rest my case... :roll: :lol:[/quote']

Μνησθητι μου Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!!! 8O 8O 8O 8O

Ότι θα έλεγαν κάποτε του LEΟ ότι καρφώνει σανίδες και παίζει με αυτές ο κόσμος δεν το περίμενα ΠΟΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!

Ούτε περίμενα να υποβιβάσουν το ταλέντο του εφευρέτη της Stratocaster σε πάναπλη ιδέα που θα έπαιζαν τα δωδεκάχρονα μαζί της για να κάνει μουσική ο Jef Beck!!!

Ο Βασιλιάς είναι νεκρός !!!!

Ζήτω oi Squier!!!!

(όλοι μαζί)

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

In Fender Strat we trust!

Και τέλος για να είμαστε και on topic' date=' πιστεύω ότι η συγκεκριμμένη τέλε και όλες οι τέλε που είναι φτιαγμένες από την Fender έτσι όπως είπε ο φίλος vintage 50s & Bigsby MIJ, έχουν με ΣΤΟΙΧΗΜΑ το ίδιο πάνω κάτω "κομπρεσάρισμα" από κατασκευής είναι λογικό ότι έγινε κάποια επιλογή και δεν πήγαν στον Κυρ μήτσο να πάρουν υλικά για κιθάρες!!!οπότε ό, τι και να κάνει ημίμετρο θα είναι.... μάλλον θέλει άλλη τέλε που να του κάνει.... πολύ απλά.... δεν μπορείς να έχεις Fender 70s και να θέλεις modern ήχο stratocaster. [/quote']

ωπα!τωρα το ειδα αυτο!!

Τι επιλογη ρε Τακη μου?? :lol:

ΕΙΔΙΚΑ η Fender & αν πηγαινε στον μπακαλη της γωνιας..... :lol:

Τι να πρωτοθυμηθω..

Το ..νιτρο που αποφασισαν να βαψουν τις κιθαρες τους γιατι διπλα τους υπηρχε ενα εργοστασιο επιπλων και ο Leo το επαιρνε ...κοψοχρονια....

Το...Bigsby που εβαζαν στις tele γιατι.....ειχαν και καποιες Gibson & φοβοντουσαν μη χασουνε πελατες???? :)

Το rosewood που αποφασισαν να βαλουν στις κιθαρες τους μονο και μονο επειδη οι πελατες παραπονιοντουσαν οτι το maple "λερωνε"?..

To truss rod που δεν ενοουσε να βαλει στις κιθαρες του (για αυτο αλλωστε οι πρωτες tele ΔΕΝ ειχαν trussrod ) & μονο "υπο την απειλη των οπλων δεχτηκε τελικα να βαλει... :lol:

Το alder που αρχισε να βαζει μετα το 59 επειδη...ακριβηνε το ash??

Την επιλογη του ξυλου συμφωνα με το ΧΡΩΜΑ της κιθαρας? (transparent ash,solid alder)

Την απιστευτη ποικιλια ξυλων στα σωματα των Fender το 60 & 70 (μεχρι και απο ..... μουρια βαζανε οι αθεοφοβοι και πολλες φορες το μισο σωμα ηταν ash & το αλλο μισο.....μαονι!!!

Τους μαγνητες που ηταν τυλιγμενοι ΕΝΤΕΛΩΣ στην τυχη??(αλλοι τσιτα στο γκαζι και αλλο εντελως "μουγκοι"?

Τα 1000αρια ποντεσιομετρα που βαζανε στις Fender μετα το 66 επειδη παραγγειλανε ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ την δεκαπλασια ποσοτητα ποντεσιομετρων για τους...ενισχυτες τους & αφου δεν μπορουσαν να τα χρησιμοποιησουν ολα στους ενισχυτες τους..ειπαν να τα βαλουν στις κιθαρες τους.... ?

Δεν υπαρχει "μοντερνος" ηχος strat παρε μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ STRAT & βαλε την σε εναν ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ με delay & chorus & να την...πετιεται η...μοντερνια... :lol:

Μη τρελλαθουμε κι ολας...

καλά εδώ που τα λέμε οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις έγιναν εντελώς τυχαία, όποτε δεν λένε κάτι απαραίτητα όλα αυτά.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

(αν εβλεπε ο Leo μια καινουργια strat να πουλιεται $2000 θα αφριζε απο το κακο του και αν ακουγε για custom shop μαλλον θα πεθαινε απο τα γελια

επειδή είμαι τεχνικός θα πω πως υπάρχουν κατσαβίδια από 1-2 Ευρώ μέχρι και 30 Ευρώ το ένα(τα facom πχ).

οπτικά και τα δυο φαίνονται κοινά συνηθισμένα κατσαβίδια(πλαστική λαβή, μεταλλική μύτη) αλλά στην χρήση τους, οι διαφορές είναι τεράστιες.

το ακριβό είναι πανάλαφρο, είναι κατασκευασμένο από πολύ καλύτερα κράματα και αντέχει στον χρόνο απίστευτα, οπότε κάνεις την δουλειά σου πολύ πολύ καλύτερα.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε μια καλά κατασκευασμένη κιθάρα.

Οπτικά(ειδικά από μια φωτογραφία) δεν έχει διάφορες από μια φθηνότερη,αλλά στην χρήση της οι διάφορες είναι σημαντικές και για έναν έμπειρο παίχτη είναι απαραίτητες.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Ζήτω oi Squier!!!!

Μια χαρά είναι οι Squier' date=' έχω βρει σε πολλά μοντέλα καλύτερη και πιο προσεγμένη ταστιέρα από τη μεξικανα fender μου. Αν βάλεις και αυτά:

http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_ssl1_set_california.htm

είσαι

[img']http://www.illusionsgallery.com/King-Arthur-Butler-L.jpg[/img]

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

(αν εβλεπε ο Leo μια καινουργια strat να πουλιεται $2000 θα αφριζε απο το κακο του και αν ακουγε για custom shop μαλλον θα πεθαινε απο τα γελια

επειδή είμαι τεχνικός θα πω πως υπάρχουν κατσαβίδια από 1-2 Ευρώ μέχρι και 30 Ευρώ το ένα(τα facom πχ).

οπτικά και τα δυο φαίνονται κοινά συνηθισμένα κατσαβίδια(πλαστική λαβή' date=' μεταλλική μύτη) αλλά στην χρήση τους, οι διαφορές είναι τεράστιες.

το ακριβό είναι πανάλαφρο, είναι κατασκευασμένο από πολύ καλύτερα κράματα και αντέχει στον χρόνο απίστευτα, οπότε κάνεις την δουλειά σου πολύ πολύ καλύτερα.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε μια καλά κατασκευασμένη κιθάρα.

Οπτικά(ειδικά από μια φωτογραφία) δεν έχει διάφορες από μια φθηνότερη,αλλά στην χρήση της οι διάφορες είναι σημαντικές και για έναν έμπειρο παίχτη είναι απαραίτητες.[/quote']

εισαι σιγουρος ρε κωστα;γιατι εγω νομιζα οτι ολη αυτη η παραφιλολογια για ξυλα,ξεκινησε απο τους ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ του Fender που μη μπορωντας να εχουν ουτε το 1% (εδω γελαμε :lol: )της μεγαλοφυϊας του αποφασισαν να "συνεχισουν" το ¨εργο" του παραγοντας υποτιθεμενα(εδω ξαναγελαμε :lol: ) "καλυτερα" & "βελτιωμενα" αντιγραφα tele & strat....μια και οι υπολοιπες σχεδιασεις του ηταν λιγο...πολυπλοκες για τα μυαλα τους....(εδω ξαναγελαμε.. :lol: )

επισης ηξερα οτι καταντησαμε να θελουμε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & μια περιουσια(εδω γελαμε) ΑΠΟ ΤΟΝ...ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗ για να αγορασουμε μια...σανιδα με χορδες & τρεις πλαστικες βασεις με ...συρμα...πανω στην οποια ειναι ...βιδωμενο με 4 ξυλοβιδες ενα κομματι ..μακροστενο ξυλο

δηλαδη δεν ειναι Modular κιθαρες που μπορει να φτιαξει και ενα δεκαχρονο με κατσαβιδι οι Fender?

δεν ειναι ετσι δηλαδη ρε κωστα?? :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου