mechmg93 Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 το μονο που θα μπορουσα να πω σαν πρωτη σκεψη ειναι πολυ γενικα να ξερεις τις βασικες γνωσεις περι αρμονιας στην μουσικη...(να ξερεις να κανεις harmonized ενα chord και να ξερεις τι chord ειναι σε καθε συγκεκριμενη βαθμιδα..τα πολυ απλα δηλαδη...)πχ:η 7 βαθμιδα της major σκαλας(πηρα την πιο ευκολη σκαλα) τι chord ειναι; πιστευω οτι αστειευεσαι.. δηλαδη οι rock μοuσικοι που ακους απο παιδακι σκεφτονται ετσι οταν συνθετουν?? ρε τακη μη με καραφλιασεις και ειμαι νεο παλικαρι :lol: :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Αν μελετήσεις όμως την κιθάρα ως όργανο γρήγορα οι όποιες μουσικές γνώσεις έχεις θα σε πάνε αμέσως παραπάνω.. διορθωσέ με αν σφάλω ειλικρινά!. :wink: εννοειται οτι χρειαζεται και αυτο!μην τα ισοπεδωνουμε ολα!αλλωστε εχει πολλες φορες και διαφορετικη προσεγγιση η κιθαρα απο το πιανο! το οτι το παινο μπορει να σε βοηθησει αλλωστε δεν μπορει να το το ..απορριψει κανενας! ειχα διαβασει συνεντευξη του satriani στην οποια ελεγε οτι απο τα μαθηματα που τον ενεπνευσαν πιο πολυ ηταν τα μαθηματα που εκανε με εναν πιανιστα! :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 το μονο που θα μπορουσα να πω σαν πρωτη σκεψη ειναι πολυ γενικα να ξερεις τις βασικες γνωσεις περι αρμονιας στην μουσικη...(να ξερεις να κανεις harmonized ενα chord και να ξερεις τι chord ειναι σε καθε συγκεκριμενη βαθμιδα..τα πολυ απλα δηλαδη...)πχ:η 7 βαθμιδα της major σκαλας(πηρα την πιο ευκολη σκαλα) τι chord ειναι; πιστευω οτι αστειευεσαι.. δηλαδη οι rock μοuσικοι που ακους απο παιδακι σκεφτονται ετσι οταν συνθετουν?? ρε τακη μη με καραφλιασεις και ειμαι νεο παλικαρι :lol: :lol: :lol: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!αστο δεν γινεται αυτη η κουβεντα απο εδω μεσα..γιαυτο και αποφευγω να μιλαω για τετοια θεματα και μιλαω μονο για gear! μηδεν παιδεια ρε γαμωτο εδω στην ελλαδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 μηδεν παιδεια ρε γαμωτο εδω στην ελλαδα... :roll: :!: :?: :wink: αν και ειλικρινα λυπαμαι για την συλλογιστικη που σε οδηγησε να αμφιβαλεις για την παιδεια μου' date=' θα το παραβλεψω και θα σου απαντησω επι της ουσιας. αυτο που με ρωτησες μπορουν να στο απαντησουν εκατομμυρια ανθρωποι πανω στον πλανητη γη. μη σου πω και περισσοτερα. αυτο το επιπεδο θεωρητικης γνωσης που αναφερεσαι το διδαχτηκα απο την κυρια Αβερωφ στο ωδειο του Νακα(ας ειναι καλα οπου και αν βρισκεται αυτη η γυναικα), σε μαθηματα αρμονιας, οταν πηγαινα στην Πεμπτη δημοτικου. [b']τοτε[/b] λοιπον εγω και αλλα 20 ατομα σε μια αιθουσα με τον μεγαλυτερο να πηγαινει εκτη δημοτικου, μπορουσαμε να σου απαντησουμε οχι μονο σε αυτη την ερωτηση και σε πολλες αλλες. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ????? ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ??? τετοιου επιπεδου γνωση προσφερεται ΑΠΛΕΤΗ εδω και δεκαετιες. αν το σκεφτεις καλα oμως απεχει χιλιαδες μιλια απο την ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. δεν εχω καμια διαθεση να συνεχισω την κουβεντα αυτη. αλλωστε εχουμε ξεφυγει εντελως απο το θεμα που εθεσε ο deadenedmind. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 επισης ρωτησες αυτο: "επισης δεν μπορω να καταλαβω σε ποιες βασικες εννοιες της μουσικης πρεπει να εχει εντρυφισει καποιος για να γραψει ενα κομματι?? " και σου απαντησα αυτο: "το μονο που θα μπορουσα να πω σαν πρωτη σκεψη ειναι πολυ γενικα να ξερεις τις βασικες γνωσεις περι αρμονιας στην μουσικη...(να ξερεις να κανεις harmonized ενα chord και να ξερεις τι chord ειναι σε καθε συγκεκριμενη βαθμιδα..τα πολυ απλα δηλαδη...) πχ:η 7 βαθμιδα της major σκαλας(πηρα την πιο ευκολη σκαλα) τι chord ειναι;" τωρα πως εβγαλες συμπερασμα οτι εγω εννοουσα οτι πιστευω οτι οι rock μοuσικοι που ακους απο παιδακι σκεφτονται ετσι οταν συνθετουν μονο εσυ ξερεις; :lol: :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 το μονο που θα μπορουσα να πω σαν πρωτη σκεψη ειναι πολυ γενικα να ξερεις τις βασικες γνωσεις περι αρμονιας στην μουσικη...(να ξερεις να κανεις harmonized ενα chord και να ξερεις τι chord ειναι σε καθε συγκεκριμενη βαθμιδα..τα πολυ απλα δηλαδη...)πχ:η 7 βαθμιδα της major σκαλας(πηρα την πιο ευκολη σκαλα) τι chord ειναι; πιστευω οτι αστειευεσαι.. δηλαδη οι rock μοuσικοι που ακους απο παιδακι σκεφτονται ετσι οταν συνθετουν?? ρε τακη μη με καραφλιασεις και ειμαι νεο παλικαρι :lol: :lol: :lol: Και όμως Μιχάλη μου σκέφτονται. Αν αναλύσεις με έναν δάσκαλο κάποιες ρόκ συνθέσεις θα εκπλαγείς πόσο όμορφα σκέφτηκαν τρόπους να γεφυρώσουν μουσικά ιδέες. Δεν πιστεύω να υποστηρίζεις ότι πετάνε 3 ακκόρντα και ένα σόλο και φτιάχνουν το Highway star, και το Hotel California. In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 μηδεν παιδεια ρε γαμωτο εδω στην ελλαδα... :roll: :!: :?: :wink: και ομως μιχαλη μου ετσι ειναι sorry που το λεω! τα ισοπεδωνεις ολα χωρις να εισαι σιγουρος! και ειδες τι γινεται;σου φαινεται γελοιο και αστειο το οτι σε ρωταω να μου πεις...."η 7 βαθμιδα της major σκαλας(πηρα την πιο ευκολη σκαλα) τι chord ειναι;" κατι που σε παρα πολλους θεωρειται δεδομενο και απο τις βασικες γνωσεις θεωριας και αρμονιας για να συνθεσης! ειναι σαν μου λες οτι δεν ξερεις ποια μοναδικη..διεση εχει η σκαλα G major και να γελας με την ερωτηση και να μου λες..ελα ρε τακη ποιος τα σκεφτονταν αυτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NightCrawler Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 m7b5 ? Locrian mode? 1b3b5b7? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 ............ In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NightCrawler Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 εγώ συμφωνώ οτι η θεωρία και η αρμονία βοηθά πολύ...αλλα υπάρχουν παααααααααααααάρα πολλοί παίχτες που έπαιξαν και χωρίς αυτά...απλά πρεπεί ναχεις πολύ ταλέντο για να μην χρειάζεσαι τα αρμονικά και θεωρητικά βοηθήματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση