mechmg93 Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 και εγω σου ειπα οτι δεν αναφερομαι σε εσενα και ξερω οτι δεν απαξιωσες την μελετη. :wink: τωρα hendrix και βιρουοζιτε κιθαρα αυτο δεν το καταλαβα και πολυ αλλα οκ! απλα με το παραδειγμα σου "κλειδωσες" την εννοια της δηιουργιας στην κιθαριστικη μουσικη, μαλιστα φερνοντας ως παραδειγμα ισως τον σπουδαιοτερο βιρτουοζο που πατησε ποτε στη γη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 και εγω σου ειπα οτι δεν αναφερομαι σε εσενα και ξερω οτι δεν απαξιωσες την μελετη. :wink: τωρα hendrix και βιρουοζιτε κιθαρα αυτο δεν το καταλαβα και πολυ αλλα οκ! απλα με το παραδειγμα σου "κλειδωσες" την εννοια της δηιουργιας στην κιθαριστικη μουσικη' date=' μαλιστα φερνοντας ως παραδειγμα ισως τον σπουδαιοτερο βιρτουοζο που πατησε ποτε στη γη.[/quote'] οκ καταλαβα που το πας αλλα μην λες οτι κλειδωσα την εννοια της διμουργιας με τον hendrix ο οποιος ισως ηταν ο ..ορισμος της δημιουργιας πανω στην κιθαρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Μιχάλη μου η διμηουργία, είναι κάτι το πολύ σχετικό. Για να διμηουργήσεις χωρίς γνώσεις πρέπει να είσαι ταλέντο από κούνια.... (Tommy Bolin). Αλλά για να πάς παραπέρα πρέπει να εμβαθύνεις παίζοντας και μελετώντας. Αυτό που λές δεύτερη προτεραιότητα, π΄ρέπει να σκέφτεσαι σιγά σιγά να σου γίνει πρώτη, γιατί καλά με τα 2 ακκορντάκια το 1-5 και την τέλεια πτώση που λέμε είναι εύκολο. Αλλά όχι για τα 48 ακκόρντα που λές αλλά έστω και για 5-7 ακκόρντα, πρέπει για να τα βάλεις σε μιά λογική σειρά να μελετήσεις, εκτός και αν διμηουργείς αλλά τουρλού τουρλού. Υπάρχουν 2 τρόποι. Η κάθεσαι και μελετάς μόνος σου από βιβλία ή πάς σε κάναν δάσκαλο και σου εξηγεί 5 πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι αμέσως θα σου ανοιχτούν νέοι ορίζοντες, και θα καταλάβεις πως είναι να γίνεσαι καλύτερος κιθαρίστας. Για να παίξεις επίσης τα πέντε τραγούδια που λές στα 30-35 αφού λιώσεις στις ασκήσεις τεχνικής είναι το μόνο εύκολο, μιάς και γι αυτό μόλις πάρεις λίγο τα πάνω σου τσακίζεις το guitar pro και είσαι και καλά κορυφή. Αλλά το να κατανοήσεις γιατί η σύνθεση είχε ανάγκη αυτή την τεχνική, και γιατί έπρεπε να παιχτούν κάποια πράγματα ΈΤΣΙ όπως τα έγραψε ο διμηουργός είναι ακόμα μεγαλύτερη ΗΔΟΝΗ. Μεταξύ μας όπως στην καθημερινή ομιλία μας χρησιμοποιούμε τόνους για να τονίζουμε τις λέξεις έτσι και η μουσική έχει κάποιους κανόνες.... αν δεν τους ακολουθείς είσαι παράτονος συνεπώς ακούγεσαι κάπως...εκτός αν μιά ζωή γουστάρεις να παίζεις και να φτιάχνεις διμηουργίες τζαζέ... όταν λοιπόν φτάσεις σε ένα επίπεδο πάνω στην κιθάρα και όταν καταλάβεις βασικές έννοιες της μουσικής, θα έχεις φτάσει και στο επίπεδο να κρίνεις και το-τα όργανα που παίζεις και όλα τα άλλα για τα οποία τα λέμε εδώ... :wink: In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 όταν λοιπόν φτάσεις σε ένα επίπεδο πάνω στην κιθάρα και όταν καταλάβεις βασικές έννοιες της μουσικής' date=' θα έχεις φτάσει και στο επίπεδο να κρίνεις και το-τα όργανα που παίζεις και όλα τα άλλα για τα οποία τα λέμε εδώ... :wink:[/quote'] στον συλλογισμο σου κανεις ενα πολυ μεγαλο λαθος θεωρω. η γνωση μουσικης δεν εχει να κανει απαραιτητα με την γνωση κιθαρας. πολυ καλος μου φιλος ειναι αυτοδιδακτος κιθαριστας και "κουλος" βασει των κριτιριων που τιθενται εδω μεσα, το πτυχιο του ομως στο πιανο τον εχει βοηθησει στο να ειναι ενας εξαιρετικος μουσικος. επισης δεν μπορω να καταλαβω σε ποιες βασικες εννοιες της μουσικης πρεπει να εχει εντρυφισει καποιος για να γραψει ενα κομματι?? μηπως η εννοια κομματι στο μυαλο σου σημαινει κατι πολυ συγκεκριμενο??? Αλλά το να κατανοήσεις γιατί η σύνθεση είχε ανάγκη αυτή την τεχνική' date=' και γιατί έπρεπε να παιχτούν κάποια πράγματα ΈΤΣΙ όπως τα έγραψε ο διμηουργός είναι ακόμα μεγαλύτερη ΗΔΟΝΗ[/quote'] 7 χρονια στο πιανο αυτο εκανα και επειδη ενιωθα κομπιουτερ και οχι ανθρωπος το σταματησα. αν και τωρα θα τα αντιμετωπιζα πολυ διαφορερτικα ολα αυτα.(κοινως...εχω μετανιωσει οικτρα που το σταματησα.. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Πωωω αλλαξε και ο τιτλος τωρα, μια χαρα! Στοιχημα 2 αγελαδες και 1 μεξικανικη σελα πως σε 4 μερες το πολυ το θεμα θα βρισκεται στο περι ανέμων και υδάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 όταν λοιπόν φτάσεις σε ένα επίπεδο πάνω στην κιθάρα και όταν καταλάβεις βασικές έννοιες της μουσικής' date=' θα έχεις φτάσει και στο επίπεδο να κρίνεις και το-τα όργανα που παίζεις και όλα τα άλλα για τα οποία τα λέμε εδώ... :wink:[/quote'] στον συλλογισμο σου κανεις ενα πολυ μεγαλο λαθος θεωρω. η γνωση μουσικης δεν εχει να κανει απαραιτητα με την γνωση κιθαρας. πολυ καλος μου φιλος ειναι αυτοδιδακτος κιθαριστας και "κουλος" βασει των κριτιριων που τιθενται εδω μεσα, το πτυχιο του ομως στο πιανο τον εχει βοηθησει στο να ειναι ενας εξαιρετικος μουσικος. επισης δεν μπορω να καταλαβω σε ποιες βασικες εννοιες της μουσικης πρεπει να εχει εντρυφισει καποιος για να γραψει ενα κομματι?? μηπως η εννοια κομματι στο μυαλο σου σημαινει κατι πολυ συγκεκριμενο??? Αλλά το να κατανοήσεις γιατί η σύνθεση είχε ανάγκη αυτή την τεχνική' date=' και γιατί έπρεπε να παιχτούν κάποια πράγματα ΈΤΣΙ όπως τα έγραψε ο διμηουργός είναι ακόμα μεγαλύτερη ΗΔΟΝΗ[/quote'] 7 χρονια στο πιανο αυτο εκανα και επειδη ενιωθα κομπιουτερ και οχι ανθρωπος το σταματησα. αν και τωρα θα τα αντιμετωπιζα πολυ διαφορερτικα ολα αυτα.(κοινως...εχω μετανιωσει οικτρα που το σταματησα.. ) Mike δεν πάω τη κουβέντα εκεί που θές να το πάς, εννοώ απλούστερα πράγματα από αυτά που σκέφτηκες. Νομίζω ήμουν σαφής. Μπορεί φυσικά κατά την αποψή σου να κάνω και μεγάλο σφάλμα. Αλλα δεν νομίζω ότι μπορεί ο Σουμάχερ να οδηγεί μονοθέσιο, και να μην έχει δίπλωμα ως πολίτης στην προσωπική του ζωή, και να μην ξέρει που πέφτει αν όχι η τάπα της βενζίνης τουλάχιστον το ψυγείο του αυτοκινήτου του. Δεν θα ήταν λίγο τραγικό αυτό? Deadend mind you are absolutely right!!! In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Επίσης τώρα που το σκέφτομαι πως μπορεί ένας κουλός όπως λές να έχει άποψη στον ήχο της κιθάρας? λογικά ο κουλός δεν έχει κάν δυναμική στην πένα, δεν γνωρίζει ακκόρντα κλίμακες και τεχνική..... και μουσική να ξέρει δεν είναι κιθαρίστας .... πως εκφέρει γνώμη και έχει και άποψη? Περίεργο δεν έιναι? Μίλησα εγώ ποτέ για πιάνα και αρμόνια, και synths? Μα είμαι άσχετος! Δεν θα μπορούσα ποτέ. In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Επίσης τώρα που το σκέφτομαι πως μπορεί ένας κουλός όπως λές να έχει άποψη στον ήχο της κιθάρας? λογικά ο κουλός δεν έχει κάν δυναμική στην πένα' date=' δεν γνωρίζει ακκόρντα κλίμακες και τεχνική..... [/quote'] κουλος στο noiz ειναι οποιος δεν μπορει να παιξει 700 νοτες το λεπτο, δεν εχει μελετησει 48 κιθαριστες και δεν μελεταει 4 ωρες την ημερα :P :P αυτος που περιγραφιες δεν ειναι κουλος, απλα δεν ειναι κιθαριστας :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 κουλος στο noiz ειναι οποιος δεν μπορει να παιξει 700 νοτες το λεπτο' date=' δεν εχει μελετησει 48 κιθαριστες και δεν μελεταει 4 ωρες την ημερα :P :P[/quote'] εγω θα ελεγα το αντιθετο...εδω μεσα αυτοι οι κιθαριστες που λες τρωνε φοβερο κραξιμο(πολλες φορες ειναι λιγο αδικο),και η πλειοψηφεια μας ειμαστε πολυ..αργα χερια... :) επισης δεν μπορω να καταλαβω σε ποιες βασικες εννοιες της μουσικης πρεπει να εχει εντρυφισει καποιος για να γραψει ενα κομματι?? το μονο που θα μπορουσα να πω σαν πρωτη σκεψη ειναι πολυ γενικα να ξερεις τις βασικες γνωσεις περι αρμονιας στην μουσικη...(να ξερεις να κανεις harmonized ενα chord και να ξερεις τι chord ειναι σε καθε συγκεκριμενη βαθμιδα..τα πολυ απλα δηλαδη...) πχ:η 7 βαθμιδα της major σκαλας(πηρα την πιο ευκολη σκαλα) τι chord ειναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2007 Όχι ρε Μιχάλη δεν νομίζω ότι είναι αυτό ... τι λές τώρα .. σιγά μην πυροβολεί και πιό γρήγορα από την σκιά του για να μην τον πουν κουλό. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Έχεις μεγάλο δίκιο ότι η μουσικές γνώσεις σε βοηθάνε σε οποιοδήποτε όργανο, είναι πολύ σωστό, αλλά το να μην ξέρεις και το όργανο δηλαδή να είσαι κουλός όπως λέω παραπάνω δεν νομίζω ότι βοηθάνε ιδιαίτερα οι μπορεί κατά τα άλλα απίθμενες μουσικές γνώσεις. Αν μελετήσεις όμως την κιθάρα ως όργανο γρήγορα οι όποιες μουσικές γνώσεις έχεις θα σε πάνε αμέσως παραπάνω.. διορθωσέ με αν σφάλω ειλικρινά!. :wink: between δεν εννοώ παντελώς άσχετους με την κιθάρα εννοώ την συμπαθή τάξη των "γρατζουνιστών" In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση