Προς το περιεχόμενο

Ήχος Tele: Ξύλα, μαγνήτες ή/και γνώση;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ προσωπικά...με τα όργανα έχω πρόβλημα το παραδέχομαι... παίζω με boutique....κάνω ράνω... και τελικά διαπιστώνω οτι όσο καλύτερος γίνομαι τόσο λιγότερο...με ενδιαφέρει το μέσο... αν έχεις χέρι έχεις και αντίληψη και αν έχεις αντίληψη μουσική...χειρίζεσαι και τα μηχανίματα κατάλληλα...και για να λέμε την αλήθεια οι περισσότεροι..στο forum...έχουμε gear σχεδόν ισάξιο με πολύ pro παιχτών (δεν εξετάζω vintage μη vintage)...ποιός όμως παίζει πραγματικά καλά???!

δεν είμαι δογματικός σε αυτό το θέμα...σίγουρα ένα καλό μηχανιμα είναι καλύτερο απο ένα κακό...αλλα τελικά αυτό είναι που μετράει ή η εμπνευση το διάβασμα και το ταλέντο?!?

(αυτά τα λέει ένα υπερ gear freak!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 244
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν αξίζει να τσακώνεστε πάντως, τόσες ώρες χαμένες, καλύτερα να τζαμάρατε ή να πίνατε μπύρες. Ή να πηγαίνατε σε κανα κωλόμπαρο (ass-bar).

LEGO people live in houses made of their own flesh.

εγώ προσωπικά...με τα όργανα έχω πρόβλημα το παραδέχομαι... παίζω με boutique....κάνω ράνω... και τελικά διαπιστώνω οτι όσο καλύτερος γίνομαι τόσο λιγότερο...με ενδιαφέρει το μέσο... αν έχεις χέρι έχεις και αντίληψη και αν έχεις αντίληψη μουσική...χειρίζεσαι και τα μηχανίματα κατάλληλα...και για να λέμε την αλήθεια οι περισσότεροι..στο forum...έχουμε gear σχεδόν ισάξιο με πολύ pro παιχτών (δεν εξετάζω vintage μη vintage)...ποιός όμως παίζει πραγματικά καλά???!

δεν είμαι δογματικός σε αυτό το θέμα...σίγουρα ένα καλό μηχανιμα είναι καλύτερο απο ένα κακό...αλλα τελικά αυτό είναι που μετράει ή η εμπνευση το διάβασμα και το ταλέντο?!?

Κατάθεση ψυχής κιθαρίστα...... :wink:

In Fender Strat we trust!

αλλα τελικά αυτό είναι που μετράει ή η εμπνευση το διάβασμα και το ταλέντο?!?

παιξε μουσικη και θα καταλαβεις

ποιός όμως παίζει πραγματικά καλά???!

ολα οσα συζητιουνται εδω μεσα τα σκεφτομαι εδω και μερες και ενω κατα βαση συμφωνω' date=' εχω καποιες κυριες διαφωνιες. προσωπικα ποσως με ενδιαφερει η τεχνικη καταρτιση(απο ενα σημειο και μετα), και η μελετη.

και τι θελω να πω με αυτο για να μην παρεξηγηθω. βρισκω εντελως ματαιο, την σπαταλη χρονων και χρονων, μελετης, τεχνικης εξελιξης και ξανα παλι μελέτης, ωστε καποιος κιθαριστας να καταληξει στα 30-35 να μπορει πλεον να παιξει σωστα τα κομματια των 5 αγαπημενων του κιθαριστων.

[b']για μενα παντοτε ο σκοπος ηταν και θα παραμεινει η δημιουργια[/b], ειτε αυτη εκφραζεται απο μια αλληλουχια 48 ακκορντων ειτε 2. για να εξηγηθω, θεωρω τον εαυτο μου κακο κιθαριστα, χαμηλου επιπεδου και θα ηθελα να ειμαι λιγο καλυτερος.αλλα δεν ειναι αυτος ο στοχος μου. καθε φορα που πιανω την κιθαρα μου με αυτα τα λιγα που μπορω να παιξω, και οσο μπορω, εκφραζομαι μεσα απο τις δικες μου ιδεες και μουσικη.

και επειδη πλατιασα, ολα αυτα τα εγραψα, γιατι τελικα θεωρω οτι το ψιριζουμε πολυ το θεμα. ολοι εχουμε λογο στον καλο εξοπλισμο, δεν θελει παρασημα ουτε γαλονια για να παρεις ενα λαμπατο. πολλες φορες η αισθητικη και οι απαιτησεις του αυτιου δεν ειναι αναλογες της κιθαριστικης ικανοτητας.

επισης θελω να τονισω ακομα μια φορα, οτι οι στοχοι ενος μουσικου δεν ειναι παντα προφανεις. η πρωτη σκεψη θα ηταν οτι στοχος του κιθαριστα ειναι να γινεται καλυτερος. ειναι απλα μια ακδοχη. ο καθενας σκεφτεται αλλιως και θετει διαφορετικους στοχους. και στην περιπτωση μου αυτος ειναι η δημιουργια

συγνωμμη αν πλατιασα :roll:

τι ωραια και καλα θα ηταν παντως παιδια εμεις που δεν ημαστε..hendrix κτλ,να δημιουργουσαμε ετσι χωρις μελετη...

ειναι πολυ βολικο να λες δεν μου χρειαζεται η μελετη(μην με παρεξηγησεις μιχαλη δεν αναφερομαι σε εσενα απλα αφορμη πηρα απο μια λεξη σου :wink: ),προσπαθω να δημιουργησω..

ολα χρειαζονται κατα την γνωμη μου..απλα πολλοι βαριομαστε να βαλουμε τον κωλο μας κατω να μελετησουμε ή δεν εχουμε ωρα αρκετη για το χομπυ μας και λεμε οτι δεν χρειαζεται μελετη...αυτος ο..μαμαουα..πως επαιζε και συνθετε-δημιουργουσε χωρις να μελεταει;(κλασσικη δικαιολογια της λουτσας)

εμενα προσωπικα η ΣΩΣΤΗ μελετη και η μελετη με προγραμμα μου εχει ανοιξει..τεραστιο κοσμο μπροστα μου,μου εχει ανοιξει ΤΕΛΕΙΩΣ το μυαλο ιδιατερα απο αποψη συνθεσης και φιλοσοφιας γενικα(ο οποιος θα βγει καποια στιγμη και παραεξω μην νομιζεται οτι παιζω μονο Blues/rock.. :) )

σε αυτο με εχει βοηθησει ο φοβερος δασκαλος μου(πιστευω ειναι πολυ σημαντικο να πεσεις σε καλο δασκαλο).η σελιδα του ειναι αυτη για οποιον θελει να ακουσει ενα δειγμα δουλειας του(αν και ποτε δεν επαιξε ρολο σε εμενα οτι ο καλος δασκαλος πρεπει να ειναι και πολυ καλος παιχτης :wink: )

http://www.myspace.com/zachariades

edit:οταν λεω μελετη το τελευταιο που εννοω ειναι μελετη ..τεχνικης :wink:

τι ωραια και καλα θα ηταν παντως παιδια εμεις που δεν ημαστε..hendrix κτλ' date='να δημιουργουσαμε ετσι χωρις μελετη...

ειναι πολυ βολικο να λες δεν μου χρειαζεται η μελετη(μην με παρεξηγησεις μιχαλη δεν αναφερομαι σε εσενα απλα αφορμη πηρα απο μια λεξη σου :wink: ),προσπαθω να δημιουργησω..

ολα χρειαζονται κατα την γνωμη μου..απλα πολλοι βαριομαστε να βαλουμε τον κωλο μας κατω να μελετησουμε ή δεν εχουμε ωρα αρκετη για το χομπυ μας και λεμε οτι δεν χρειαζεται μελετη...αυτος ο..μαμαουα..πως επαιζε και συνθετε-δημιουργουσε χωρις να μελεταει;(κλασσικη δικαιολογια της λουτσας)

εμενα προσωπικα η ΣΩΣΤΗ μελετη και η μελετη με προγραμμα μου εχει ανοιξει..τεραστιο κοσμο μπροστα μου,μου εχει ανοιξει ΤΕΛΕΙΩΣ το μυαλο ιδιατερα απο αποψη συνθεσης και φιλοσιφιας γενικα(ο οποιος θα βγει καποια στιγμη και παραεξω μην νομιζεται οτι παιζω μονο Blues/rock.. :) )[/quote']

ημουν σιγουρος οτι δεν εκφραστηκα σωστα και οτι θα παρεξηγηθω. εγραψα παραπανω οτι δεν ειμαι καλος κιθαριστας και οτι θα ηθελα να ειμαι καλυτερος. δεν απαξιωσα τη μελετη. απλα την εθεσα σε αλλη προτεραιοτητα.

οδηγεισαι σε λαθος συμπερασματα κατα τη γνωμη μου, γιατι πηρες αξιωματικα ως παραδειγμα τον Hendrix. αναφερθηκες λοιπον σε μια μουσικη φορμα οπου η κιθαρα και δει η βιρτουοζιτε κιθαρα ειναι σχεδον απαραιτητη.

δεν ειναι ομως μονο αυτο μουσικη, και η δημιουργια δεν εμπεριεχει απαραιτητα σολο κιθαρα, πολλες φορες μαλιστα δεν εμπεριεχει καν κιθαρα.

δεν απαξιωσα τη μελετη. απλα την εθεσα σε αλλη προτεραιοτητα.

οδηγεισαι σε λαθος συμπερασματα κατα τη γνωμη μου' date=' γιατι πηρες αξιωματικα ως παραδειγμα τον Hendrix. αναφερθηκες λοιπον σε μια μουσικη φορμα οπου η κιθαρα και δει η βιρτουοζιτε κιθαρα ειναι σχεδον απαραιτητη.

δεν ειναι ομως μονο αυτο μουσικη, και η δημιουργια δεν εμπεριεχει απαραιτητα σολο κιθαρα, [b']πολλες φορες μαλιστα δεν εμπεριεχει καν κιθαρα.[/b]

και εγω σου ειπα οτι δεν αναφερομαι σε εσενα και ξερω οτι δεν απαξιωσες την μελετη. :wink:

τωρα hendrix και βιρουοζιτε κιθαρα αυτο δεν το καταλαβα και πολυ αλλα οκ!

στο τελευταιο που ειπες συμφωνουμε 100%!πολλες φορες που επαιξα με ενα roland:

http://www.rolandus.com/products/productdetails.aspx?ObjectId=592&ParentId=53

που ειχε ηχους synth κτλ,και τους οποιους ελεγχες με την κιθαρα, μετα απο καποια ωρα παιξιματος.."ξεχνουσα" οτι ειμαι..κιθαριστας ή οτι παιζω κιθαρα και αυτο το συναισθημα μου αρεσε παρα πολυ και με βοηθουε καποιες φορες να ειμαι πιο δημιουργικος! :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου