evris Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Μισο λεπτο. Τωρα που ολοι εχουν ριξει τους τονους και μπορουμε να πουμε χωρις φοβο και παθος ο καθενας το μακρυ και το κοντο του.... Θετω θεμα νιτροκυτταρινη vs πολυουρεθανη. Αν η εξωτερικη στρωση στο ηλεκτρικο οργανο οντως παιζει καποιο παρατηρησιμο ρολο, τοτε ΠΩΣ δεχεται καποιος να παιζει με οργανο γνησια παλιο ΑΛΛΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ χρωματος η με σπασμενη την μαγικη αυτη επιστρωση ? Δεν θα επρεπε να το ξαναβαψει να του επιδιορθωσει τον ηχο οπως σχεδιαστηκε να ακουγεται οριτζιναλ το 1960? Δηλαδη το οργανο το 1960 βαμενο νιτρο ειχε καλο ηχο. Ξεφλουδισμενο εχει και καλυτερο? Μονο αν το βαψουμε σημερα του τον χαλαμε τον ηχο για παντα? My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 μου φαινεται πως πλεον εχουμε εξαντλησει ολα τα θεματα συζητησης και τον τελευταιο καιρο απλα εχουμε αναλωθει οπως ακριβως κανουν και τα group που παρακμαζουν' date=' στο να αναμασαμε τα greatest hits μας: -ξυλα -tonelab -tele Εγω βαρεθηκα.......[/quote'] Έχεις κάποιο δίκιο...αλλά όταν μιλάμε για gear μοιραία θα πούμε και γι αυτά... Εγώ μια φορά τη βδομάδα μπορώ άνετα να τρώω pizza. Και μία φορά το μήνα να μιλάω για ξύλα. :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Θετω θεμα νιτροκυτταρινη vs πολυουρεθανη. Αν η εξωτερικη στρωση στο ηλεκτρικο οργανο οντως παιζει καποιο παρατηρησιμο ρολο' date=' τοτε ΠΩΣ δεχεται καποιος να παιζει με οργανο γνησια παλιο ΑΛΛΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ χρωματος η με σπασμενη την μαγικη αυτη επιστρωση ? Δεν θα επρεπε να το ξαναβαψει να του επιδιορθωσει τον ηχο οπως σχεδιαστηκε να ακουγεται οριτζιναλ το 1960?[/quote'] μα δεν παιζει ρολο!απλα ειναι πιο ωραιο το νιτρο επειδη γινεται η κιθαρα @ουνι γρηγορα! :D :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 και ως γνωστον, το @ουνι (προς θεου ομως οχι παραγωγης 1950) δινει τεραστιες δυνατοτητες για ενδιαφερουσες αντιχησεις και ηχοχρωματα (ειναι βεβαια παντα και θεμα οργανοπαικτη) :-) Αλλαζω γνωμη. Συμφωνω μονο με τον τακη μετα απο αυτο. My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Στο Μεξικο στην Ολυμπιαδα οι αλτες ειχαν ξεσκιστει στα ρεκορ γιατι ο αραιοτερος (ας πουμε) αερας του υψομετρου ειχε μεγαλη συνεισφορα σε αυτο που κανανε. Αυτό είχε να κάνει με την τιμή του g (επιτάχυνση βαρύτητας). Όπως ελπίζω όλοι θα θυμόμαστε, όσο πιο μακριά είσαι από το κέντρο της Γης τόσο μικραίνει η τιμή του g και η Γη δεν είναι σφαιρική. Είναι συμπιεσμένη στους πόλους. ¶ρα όσο πιο πολύ πλησιάζεις τον Ισημερινό (όπου και είναι μεγαλύτερη η απόσταση απ'το κέντρο της Γης -? μικρότερο g τότε θα μεγαλώνει και το άλμα. Βέβαια δε μιλάμε για τρελές αποστάσεις, ίσα ίσα να περάσεις για μερικά εκατοστά τα ρεκόρ που ως επί το πλείστον έγιναν σε περιοχές με μεγαλύτερο g (πιο κοντά στους πόλους). ¶σε που και με την φασολάδα και τα λοιπά καυτερά στο Μεξικό αποκτάς και επιπλέον προωθητικές ικανότητες :lol: Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 και ως γνωστον' date=' το @ουνι (προς θεου ομως οχι παραγωγης 1950) δινει τεραστιες δυνατοτητες για ενδιαφερουσες αντιχησεις και ηχοχρωματα (ειναι βεβαια παντα και θεμα οργανοπαικτη) :-) [/quote'] :lol: :lol: :lol: εχεις εναν φοβερο τροπο να περιγραφεις οτι λες!εισαι κορυφη! :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Και elavd' date=' κατα την ταπεινη μου αποψη τα αυτια δεν ειναι το μονο κριτηριο για μια κιθαρα.[/quote'] Όταν μιλάμε για ήχο, το αισθητήριο όργανο (τα τελευταία 4000-5000+ χρόνια) είναι το αυτί... Πχ εμένα το rosewood μου αρέσει περισσότερο σαν αίσθηση στο χέρι, αλλά το maple στο μάτι... Το αυτί μου όμως δεν σκαμπάζει από τέτοια... (ίσως είναι κουφό...) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 ...Κάντε ένα google για το how the wood effects on the electric guitar sound και θα δείτε τι λέει ο περισσότερος κόσμος. Και επιτέλους το πλαστικό' date=' και το laminated hardwood, ας πάψουν να θεωρούνται ιδανικά ξύλα! Το χρώμα των μαγνητών, είναι πάντα σχετικό, και εξαρτάται σε τι βάση έχουν στηθεί.... [/quote'] Καλώς το μουτζαχεντίν του κουρδίσματος :lol: . (<--Παρακαλώ δές το αυτό ως 100% καλοπροαίρετο χιούμορ.) Ευτυχώς που έγραψες taq.... γιατί η κουβέντα είχε πιάσει πάτο βαρεμάρας.....παραλίγο να συμφωνήσουμε όλοι :lol: :lol: :lol: :lol: . Απλώς να πω 2 πράγματα. 1) Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι περισσότεροι στα search results του Google. Με ενδιαφέρει η κοινή λογική, η -όποια- μικρή εμπειρία έχω και η εμπειρία ανθρώπων που τους έχω ζήσει από κοντά και ξέρω ότι τα γούστα τους στα όργανα και η αντιμετώπιση ενός οργάνου είναι παρόμοια με τη δική μου. 2) Σαφώς και δεν ακούγονται όλες οι κιθάρες το ίδιο (δεν νομίζω να είπε κανείς το αντίθετο). Απλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει μυστική συνταγή για να πετύχεις διαφορετικό ήχο από strat σε strat παρά μόνο τα γενικά (μακροσκοπικά) χαρακτηριστικά: Βάρος, πάχος μανικιού (+ one-piece VS laminated). Υπόψην, όλα τα rosewood μανίκια είναι κατ' ουσία laminated.....: Είναι 2 κομμάτια ξύλο με διαφορετικές ιδιότητες πρεσαρισμένα μέ κόλλα. Τις μικροσκοπικές ιδιότητες των ξύλων δεν μπορούν οι κατασκευαστές να τις ελέγξουν.... Μπορούν όμως να κρίνουν το αποτέλεσμα (αφού φτιαχτεί ένα όργανο) και αν είναι απαράδεκτο για το όνομα της επιχείρησης να το απορρίψουν. Μ αυτό τον τρόπο να κρατήσουν δηλαδή την ποιότητα σχετικά ψηλά. Και σαφώς, υπάρχουν μπούσουλες για το πως πρέπει να φτιαχτεί....αλλά μέχρι εκεί. Η βασική μου διαφωνία σε όλο αυτό που γράφεις έγκειται στην "εμπειρία δεκαετιών" και στην ειδική γνώση των μεγάλων κατασκευαστών. Αν υπήρχε τέτοια "μυστική" συνταγή θα είχε κυκλοφορήσει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι αρχιμηχανικοί έχουν περάσει από πολλές εταιρείες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Από την άλλη, είναι γνωστό και ότι μικροί κατασκευαστές (π.χ. κάποιοι που φτιάχνουν χειροποίητες strat) χωρίς εμπειρία 10ετιών μπορούν να επιτύχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, αν μια εταιρεία έβγαινε και έλεγε: Φτιάχνω 10 strat και τις δοκιμάζω και κρατάω την καλύτερη και τις υπόλοιπες 9 τις πουλάω για να γίνουν κινέζικα copies αλλά αυτή τη μία την πουλάω 5000 (γιατί πληρώνεις και το κόστος των άλλων 9) , μπορεί και να το σκεφτόμουν. Αλλά αν κάποιος με τεράστιο υπερκέρδος το "ρίχνει στα ξύλα" και στον έλεγχο μαγικών ιδιοτήτων τους....το βλέπω με δυσπιστία. αυτά κι εγώ.... :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
whiteNoise Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Και elavd' date=' κατα την ταπεινη μου αποψη τα αυτια δεν ειναι το μονο κριτηριο για μια κιθαρα.[/quote'] Όταν μιλάμε για ήχο, το αισθητήριο όργανο (τα τελευταία 4000-5000+ χρόνια) είναι το αυτί... Πχ εμένα το rosewood μου αρέσει περισσότερο σαν αίσθηση στο χέρι, αλλά το maple στο μάτι... Το αυτί μου όμως δεν σκαμπάζει από τέτοια... (ίσως είναι κουφό...) http://www.noiz.gr/postp123709.html#123709 1-0 :D προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
electric_wizard Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2007 Στο Μεξικο στην Ολυμπιαδα οι αλτες ειχαν ξεσκιστει στα ρεκορ γιατι ο αραιοτερος (ας πουμε) αερας του υψομετρου ειχε μεγαλη συνεισφορα σε αυτο που κανανε. Αυτό είχε να κάνει με την τιμή του g (επιτάχυνση βαρύτητας). Όπως ελπίζω όλοι θα θυμόμαστε' date=' όσο πιο μακριά είσαι από το κέντρο της Γης τόσο μικραίνει η τιμή του g και η Γη δεν είναι σφαιρική. Είναι συμπιεσμένη στους πόλους. ¶ρα όσο πιο πολύ πλησιάζεις τον Ισημερινό (όπου και είναι μεγαλύτερη η απόσταση απ'το κέντρο της Γης -? μικρότερο g τότε θα μεγαλώνει και το άλμα.[/quote'] Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και το ότι η πόλη του Μεξικό βρίσκεται σε υψόμετρο (2.240 μέτρα παρακαλώ). The World Was A Mess But His Hair Was Perfect... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση