Προς το περιεχόμενο

Ήχος Tele: Ξύλα, μαγνήτες ή/και γνώση;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιποοοον, να το πρόβλημα μου... Ειμαι ενας (κατα τα αλλα) ευτυχης κατοχος μιας 50'ς τελε με bigsby...Οι στοκ μαγνητες δεν μου αρεσαν καθολου(texas specials) και αμέσως αλλαχθηκαν με τους απιστευτα καλους Haussel(http://www.guitars.gr/haussel.htm) Broadcasters... To ηχόχρωμα ειναι οτι ακριβως ζητουσα μονο που εχω ενα πρόβλημα, που δεν οφειλεται στους μαγνητες, μιας και το ειχε και με τους προηγούμενους: Ο ηχος βγαινει πολυ κομπρεσαρισμενος, πνιχτος... Δηλαδη ενω η χροια ειναι πολυ καλη, βγαινει σαν να "πνιγεται" μεσα απο το σωμα... Δεν ξερω τι μπορει να φταιει, δηλαδη αν ειναι κατασκευαστικο θεμα η θεμα ηλεκτρικων. Σε αλλους μπορει να αρεσει αυτος ο ηχος αλλα για μενα που την θελω για surf/grind δεν μου κανει, θα τον ηθελα πιο "αερατο"... Το σωμα ειναι swamp ash 3 pieces με πραγματικα πολυ βερνικι πανω... Λετε να φταιει αυτο; Μια πιθανη λύση θα ήταν να αλλάξω σώμα η να βγάλω το βερνίκι; Περιμενω απαντήσεις.. Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 244
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η απάντηση του άσχετου (είναι σαν να παίζω ΛΟΤΤΟ - Κι αν σου κάτσει???) : Έχεις σκεφτεί μήπως φταίει η γέφυρα - bigsby ? (Γι'αυτο την πουλάς βρε την κούκλά?)

Edit: Τα παραπάνω τα λέω γιατί η μοναδική κιθάρα με Bigsby Που έχω δοκιμάσει - παίξει (μια Ibanez archtop) είχε επίσης πολύ κομπρεσσαρισμένο ήχο (το πιθανότερο να φταίγανε οι μαγνήτες γι'αυτο βέβαια) και αυτός είναι ο λόγος που κατέληξα στη Sheraton.

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Οχι δεν την πουλαω για αυτο... Βασικά μαλλον δεν θα την πουλησω, απλα μου ρχεται μια huber σε λιγο καιρο και χρειαζομαι money! ;) Σκεφτομαι να δωσω το νεφρο μου.. :lol: :lol:

Oσο για την γέφυρα κ το bigsby, φημιζεται για το ποσο bright σου κανει τον ήχο και όχι για το ποσο τον κομπρεσάρει!

Το σωμα ειναι swamp ash 3 pieces με πραγματικα πολυ βερνικι πανω... Λετε να φταιει αυτο; Μια πιθανη λύση θα ήταν να αλλάξω σώμα η να βγάλω το βερνίκι; Περιμενω απαντήσεις.. Ευχαριστώ

τι ειναι αυτα που λες παιδακι μου!! 8O ασε το σωμα κατω μια χαρα ειναι (λες και με δυο κομματια θα κομπρεσσαριζε λιγοτερο... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) και ασε το βερνικι ησυχο!! :lol:

Γενικα το bigsby σου δινει οντως λογο ΜΑΖΑΣ περισσοτερο sustain (που το εκλαμβανεις σαν compression).

Παντως για να μην σε σκασω αλλο ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΟΥ και το "compression" θα φυγει....

α,και ο ηχος βγαινει απο τους ΜΑΓΝΗΤΕΣ οχι απο το σωμα (εκτος κι αν παιζεις χωρις ενισχυτη....)

Τι ΒΑΡΟΣ εχει η κιθαρα σου & ποιους HAUSEL εβαλες??

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Eιναι βαριουτσικη η κιθαρα (οχι εξωφρενικα βαρια) και εβαλα του Haussel Broadcasters...(edit)Παρ όλα αυτα νομιζω πως λιγο weight relief θα ηταν πολυ καλο!

δυστυχως οι μαγνητες που εβαλες ειναι απο τη φυση τους κομπρεσαρισμενοι (οπως και στις original blackguards) ,φανταζομαι θα εχουν Flat poles ετσι δεν ειναι?...

το γεγονος οτι η κιθαρα σου ειναι βαρια (ισως και λογω των κιλων του bigsby) της δινει περισσοτερο sustain & compression (και οι περισσοτερες original blackgaurds τα ..ειχαν τα κιλακια τους και για αυτο και ειναι διασημος ο κομπρεσσαριστος "country'' ηχος τους.)

μια 60s τελε (απο αυτες δηλ.που ηταν/ειναι με rosewood fretboard/alder body,οχι βεβαια πως παιζει και κανα ρολο αυτο αλλα συνηθως ειναι ελαφρυτερες, & ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ staggered pickup poles (οι περισσοτερες 60s ,70s τελε εχουν "αναιμικους" απο πλευρας εξοδου μαγνητες) θα σου δωσει περισσοτερο twang & αερινο ηχο

Aχά, ο ήχος της γενικα μου αρέσει, απλα τη"προοριζα" για αλλο είδος..! Εχεις να μου προτείνεις καποιον τύπο μαγνήτη για να αντικαταστήσω τους japan μαγνητες της pink paisley (η οποια ειναι παναλαφρη btw!) tele μου ετσι ωστε να εχω το προαναφερθεν αποτελεσμα;

ΧΑΛΑΡΑ αυτοι

http://www.guitarpartsresource.com/pickups_tele62custom.htm

ειναι οι πιο Twangy μαγνητες που κυκλοφορουν στην αγορα,απιστευτο deal!!

δεν χρειαζεται να αλλαξεις τον neck (ο οποιος ετσι κι αλλοιως για....μοστρα ειναι..:) ) ο bridge αρκει.

παντως αν η κιθαρα σου εχει Ferules δεν βλαπτει σε τιποτα να πειραματιστεις αφαιρωντας το bigsby & βαζοντας μια Vintage 3 saddle bridge,με STEEL saddles)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου