animae Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Παντως μιλας πολυ γενικα. Ναι, οκ το ξερω οτι οι φαρμακοβιομηχανιες ΔΕΝ θελουν να μαθουμε αν ποτε βγει φαρμακο για τον καρκινο (πχ), αλλα εσυ για ΤΙ και ΠΟΙΟΥΣ συγκεκριμενα μιλας? Γιατι το να μιλαω γενικα οτι "καποιοι" κατεχουν την "αληθεια", δεν λεει κατι. Δεν ειναι θεμα δεν καταδεχονται την αποδειξη, αλλα τουλαχιστον οσες φορες εχει πεσει στην αντιληψη μου τετοιο θεμα, δεν υπαρχει αποδειξη. Ή η "αποδειξη" που υπαρχει στην ουσια δεν μπορει να θεωρηθει ως κατι τετοιο. Κill the wise one! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pastelius Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Π.χ. :Υπαρχουν αρκετοι γιατροι (με τους οποιους εχω συζητησει),που εχουν προτεινει το εξης.Σε καποιον ασθενη που διαγνωσκεται καρκινος,να μην του αναφερθει.Οι πιθανοτητες να εκδηλωθει ο καρκινος αυτος ειναι κατα 85% περιπου λιγοτερες αν δεν του το πει ο γιατρος. Γιατι με το που του το πει,ολη η αρνητικη ενεργεια,το αγχος και ο φοβος,θα συντελεσουν στο να εκδηλωθει ο καρκινος αυτος. Αντε πες το ομως αυτο στον Ε.Ο.Φ. ,που κανει τζιρο καθε χρονο καποιες εκατονταδες εκατομμυρια ευρω απο τα φαρμακα των χημειοθεραπειων... :roll: feel da FUNK blast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Ο πειραματικος ελεγχος εχει σαν σκοπο την πειραματικη επαληθευση.-Εννοειται απο πολλους επιστημονες σε διαφορετικα εργαστηρια-.Οποτε δεν υπαρχει διαφορα :wink: Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Βασικά εκεί είναι όλη η διαφορά. Ας πούμε ότι έχεις ανακαλύψει ένα καινούριο φάρμακο. Ξέρεις πως πάει (χοντρικά) ένας σωστός τρόπος για να ελέγξεις αν δουλεύει? Δίνεις σε ένα γιατρό (Α) 2 πανομοιότυπα μπουκαλάκια (ας πούμε μπουκαλάκια που απλά είναι μαρκαρισμένα Χ και Υ) όπου το ένα έχει το φάρμακό σου και το άλλο έχει το στάνταρ φάρμακο. Ο Α επιλέγει στην τύχη στους μισούς ασθενείς να δώσει το Χ και στους άλλους μισούς το Υ. Ένας άλλος γιατρός (Β) εξετάζει τους ασθενείς και αξιολογεί την κατάστασή τους χωρίς να ξέρει αν έχουν πάρει Χ ή Υ. (Και ας μην ξέρει ούτε αυτός τι είναι το Χ και τι είναι το Υ) Τα αποτελέσματα τα παίρνει ένας στατιστικός και αφού τα επεξεργαστεί καταλήγει σε ένα από τα ακόλουθα συμπεράσματα. 1. Το Χ είναι καλύτερο από το Υ 2. Το Υ είναι καλύτερο από το Χ 3. Τα δύο φάρμακα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα εντός του "πειραματικού σφάλματος". Και ΜΕΤΑ τους αποκαλύπτεις αν το φάρμακό σου ήταν το Χ ή το Υ. Όλα αυτά για να μην υπάρχει προκατάληψη. (Και μου λες ότι έχω ταμπού και προκαταλήψεις?) Οτι δήποτε προκύψει με τεκμηριωμένο τρόπο' date=' είμαι αναγκασμένος να το δεχθώ. Ακόμη και αν χρειαστεί να ξηλώσω όλη την πνευματική μου προίκα. Παραδεξου το,καποιοι εχουν συμφερον στο να μενουμε στο σκοταδι.Ευτυχως καποιοι αλλοι οχι. Μα ναί....υπάρχουν οι μουλάδες, οι "δάσκαλοι", οι Guru, οι χαρτορίχτρες, οι μάγοι, τα μέντιουμ, και η λίστα είναι ατελείωτη. Αυτοί που βγάζουν το μεροκάματο από το σκοτάδι του κόσμου. EDIT: Αυτό με τον ΕΟΦ που το άκουσες? Το λες και το ξαναλές.... Ξέρεις τι κάνει ο ΕΟΦ? Εισπράττει χρήματα (βασικά) από τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας. Η διαδικασία για να πάρεις άδεια για ένα νεο φάρμακο κοστίζει περίπου 10-20.000 Euro. Που τα βλέπεις τα εκατομμύρια? Πρόσεχε pastelius. Οι θεωρίες συνωμοσίας (μας κυνηγάνε και δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε γιατί υπάρχουν συμφέροντα) είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των απατεώνων. (Μπορώ να σου βρω και βιβλιογραφική αναφορά γι αυτο) Επίσης: Μία άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης. Του λές: Η μεθοδολογία με την οποία πήρες αυτές τις μετρήσεις είναι ελλιπής. Σου λέει: Είσαι κολλημένος - γρανάζι του κατεστημένου - τα παίρνεις από τις εταιρείες. Γνωστά πράγματα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mechmg93 Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 ολη η αρνητικη ενεργεια... χωρις να σχολιασω το συνολο της αποψης σου' date=' σε παρακαλω εξηγησε μου αυτο τον ορο. ως φοιτητης μηχανολογος μηχανικος και μαλιστα [b']ενεργειακος[/b], εχω φαει την ενεργεια με το κουταλι :lol: αλλα αυτο τον ορο ποτε δεν τον καταλαβα...... χωρις παρεξηγηση, αλλα επειδη με ενοχλουσε παντοτε αυτη η φραση, το ανεφερα μηπως κ μπορεσεις να μου την εξηγησεις :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 ολη η αρνητικη ενεργεια... χωρις να σχολιασω το συνολο της αποψης σου' date=' σε παρακαλω εξηγησε μου αυτο τον ορο. ως φοιτητης μηχανολογος μηχανικος και μαλιστα [b']ενεργειακος[/b], εχω φαει την ενεργεια με το κουταλι :lol: αλλα αυτο τον ορο ποτε δεν τον καταλαβα...... χωρις παρεξηγηση, αλλα επειδη με ενοχλουσε παντοτε αυτη η φραση, το ανεφερα μηπως κ μπορεσεις να μου την εξηγησεις :wink: Η θολή γλώσσα, η ελαστική χρήση των όρων (οι εννοιολογικές ολισθήσεις) είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της ψευδοεπιστήμης. Χρησιμοποιείται για να προσδώσει επιστημονικοφανή χαρακτήρα σε διατυπώσεις που απλά κάποιος "δάσκαλος" έχει κατεβάσει από το μυαλό του..... για να βγάλει το μεροκάματο :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
animae Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Βασικα δεν ξερω για το συγκεκριμενο παραδειγμα που εδωκε ο παστελιους, αλλα ενα διαφορετικο παραδειγμα: η γιαγια μου ειχε μπολικα προβληματα πιο παλια(καρδια, πιεση, ζαχαρο κλπ κλπ κλπ). Απο την στιγμη που εχει προχωριμενο αλτσχαΐμερ, ολα αυτα εχουν εξαφανιστει. Ουτε καρδιες, πολυ χαμηλοτερο ζαχαρο, ουτε πιεση, ουτε τιποτα. Ειναι αρκετα μεγαλη πιθανοτητα να παιζει ρολο η ψυχολογια και γενικα οι σκεψεις καποιου ατομου στην υγεια του. Δεν το λεω ως βεβαιοτητα, αλλα ως μια περιπτωση που εχει συμβει μπροστα στα ματια μου. Τωρα για καρκινο κλπ, δεν εχω αποψη και δεν θελω να αποκτησω. Κill the wise one! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
animae Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 1)Μα ναί....υπάρχουν οι μουλάδες' date=' οι "δάσκαλοι", οι Guru, οι χαρτορίχτρες, οι μάγοι, τα μέντιουμ, και η λίστα είναι ατελείωτη. Αυτοί που βγάζουν το μεροκάματο από το σκοτάδι του κόσμου. 2)Επίσης: Μία άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης. Του λές: Η μεθοδολογία με την οποία πήρες αυτές τις μετρήσεις είναι ελλιπής. Σου λέει: Είσαι κολλημένος - γρανάζι του κατεστημένου - τα παίρνεις από τις εταιρείες. Γνωστά πράγματα....[/quote'] Στο πρωτο θα διαφωνησω(ειναι αρκετα συμφεροντα πισω απο τετοιες ανακαληψεις, που δεν τις αφηνουν να δουν το φως της ημερας- δεν ειναι θεμα συνομωσιολογιας) και στο δευτερο θα συμφωνησω. Κill the wise one! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Τον Ανούβη δεν τον διάλεξες τυχαία λοιπόν. Δε μου λες τότε' date=' η δική σου άποψη στο θέμα αυτό που ξεκίνησες πού βρίσκεται; Σ'όλες αυτές τις σελίδες δεν κατάφερα να τη βρω κάπου.[/quote'] δεν ξεκίνησα το θεμα με σκοπο να πω κατι αλλα να μαθω τις απόψεις των άλλων. Αν ήθελα να πω κατι θα το έγραφα απο την αρχή. Γιατί σε ενδιαφέρει η άποψή μας; Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 ολη η αρνητικη ενεργεια... χωρις να σχολιασω το συνολο της αποψης σου' date=' σε παρακαλω εξηγησε μου αυτο τον ορο. ως φοιτητης μηχανολογος μηχανικος και μαλιστα [b']ενεργειακος[/b], εχω φαει την ενεργεια με το κουταλι :lol: αλλα αυτο τον ορο ποτε δεν τον καταλαβα...... χωρις παρεξηγηση, αλλα επειδη με ενοχλουσε παντοτε αυτη η φραση, το ανεφερα μηπως κ μπορεσεις να μου την εξηγησεις :wink: Αρνητική ενέργεια σε λίγες κουβέντες: Ο χαμός που γίνεται όταν οι Maiden έρχονται Ελλάδα, παίζουν ένα φοβερό σόου και το κοινό τους αποθεώνει, μόλις μυριστεί ότι δεν θα παίξουν το Alexander the Great τους κάνει να νιώθουν και μ@λ@κ3ς που ήρθαν κιόλας :D Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουνίου 2007 Οι πιθανοτητες να εκδηλωθει ο καρκινος αυτος ειναι κατα 85% περιπου λιγοτερες αν δεν του το πει ο γιατρος. Λοιπόν, θα σας δυσαρεστήσω, αλλά πρέπει να μπει ένα φρένο διότι (αν και κάνουμε ότι μπορούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση) υπάρχει περίπτωση να μας διαβάσει και κανένας που δεν ξέρει τη φάση μας. Φίλε pastelius, αυτό που έγραψες είναι απλά εγκληματικό. Οποιοσδήποτε θα σε διαβεβαιώσει ότι το μεγαλύτερο αίτιο θνησιμότητας στις περιπτώσεις καρκίνων είναι η απίστευτη καθυστέρηση με την οποία ο ασθενής επισκέπτεται για πρώτη φορά τον γιατρό του. Ελάχιστοι είναι οι πολίτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δέχονται εξαμηνιαίες ή ετήσιες εξετάσεις, οπότε οι περισσότεροι πάνε για πρώτη φορά στο γιατρό έχοντας πολύ σοβαρά συμπτώματα προχωρημένου καρκίνου, όταν πλέον δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα. Όχι απλά δεν ισχύει αυτό που λες, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο - οι άνθρωποι πάνε στο γιατρό όταν η αρρώστεια τους έχει ήδη γαμήσει τα πρέκια - αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν όλη η αντικαρκινική εκστρατεία στρέφεται στην προσπάθεια να αυξηθεί ο βαθμός εγρήγορσης για τα πρώτα-πρώτα συμπτώματα και - ασφαλώς - στην εξάλειψη παραγόντων που αυξάνουν τη πιθανότητα εμφάνισης της ασθένειας (το κάπνισμα είναι κλασσικό παράδειγμα). Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ που στην ευχή διαβάζετε αυτές τις ανοησίες, αλλά επίσης δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν να τις δέχεστε και να τις αναπαράγετε. Μόνο αποκρυφιστικά κείμενα διαβάζετε (καμία ειρωνεία για εσένα Anouvis, κυριολεκτικά το γράφω), δεν ρίχνετε καμία ματιά στα φυλλάδια που μοιράζονται στα νοσοκομεία ή - έστω - στις αυστηρές προειδοποιήσεις πάνω στο πακέτο με τα τσιγάρα; Τουλάχιστον δεν διαβάζετε το ιστορικό της ασθένειας και του θανάτου του Bob Marley, ή προτιμάτε να πιστεύετε (κάτι που άκουσα πρόσφατα και θα ήταν πολύ αστείο αν δεν ήταν πολύ τραγικό) ότι η χρήση ειδικών τσιγάρων μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου; Συνέρθετε (και εσύ ειδικά Pastelius, κόψε το κάπνισμα και άσε τα ψόφια). Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις