Sonata-Arctica Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2007 Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, που να δέχεται ένα αρχείο midi, έτσι όπως είναι με όλα τα όργανα και να το μετατρέπει σε άλλου τύπου αρχείο, δίνοντας του επίσης και ρεαλιστικότερο ήχο? δεν με ενδιαφέρει να έχει τόσο καλό ήχο, απλά να είναι απλό και να είναι πιο ρεαλιστικό απο το κλασσικό midi. To χρειάζομαι για να βάζω τα τραγούδια που γράφω στο guitar pro στο mp3 μου να τα ακούω και για να έχω μια πιο ρεαλιστική προεπισκόπηση πριν κάνω την ηχογράφηση... Ευχαριστώ! Απ ότι έψαξα μάλλον κάτι σαν το bandstand της NI χρειάζομαι. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Υπάρχει τίποτα παρόμοιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2007 Δεν είναι το MIDI που έχει αυτό το φτωχό ήχο αλλά η κάρτα ήχου σου.Το MIDI είναι απλές εντολές, δεν περιέχει ήχο. Μπορείς να επιλέξεις στο sequencer πρόγραμμά σου ως output κάποιο software synth-sampler. Αν έχεις το cubase η δουλεια γίνεται πολύ εύκολα με το reason το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να έχεις πολλά διαφορετικά synth-samplers-drum machines χωρίς να τρώει πολύ performance (για το τελευταίο δεν είμαι και πολύ σίγουρος, εγώ παντως δεν είχα πρόβλημα). Υπάρχουν άπειρα software synthesizer γενικά αλλά εδώ ας πει κάποιος άλλος τι προτείνει γιατί εγώ είμαι hardwarάκιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
michelangel Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2007 Σωστά τα λέει ο neeq. Θες Cubase ή παρόμοιο DAW και ένα VST που να έχει General Midi (GM). Αυτά απ' όσο ξέρω είναι το bandstand που ανέφερες, αλλά και το Edirol Hyper Canvas και ακόμα καλύτερα το Hypersonic 2 (έχει επιλογή GM στις ρυθμίσεις). Μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς αν πχ δε σου αρέσει ο ήχος σε κάποιο όργανο, αν βέβαια τα έχεις. ¶λλη λύση θα ήταν, αν είχες ένα πραγματικό synth ή midi Module που να έχει general midi, να το ηχογραφήσεις ως audio. Audio mixdown - στο cubase - μπορείς να κάνεις με Midi/VST και να δημιουργήσεις ένα audio track του midi σου με της αρεσκείας σου GM VSTs. Τέλος, απ ότι γνωρίζω στο sonar 6 μπορείς να παίξεις ένα Midi με απλό άνοιγμα του αρχείου με κάποιο δικό του VST. www.myspace.com/michalismusic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sonata-Arctica Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Κατάλαβα πως γίνεται η δουλειά... Κοίταξα και το hyper sonic, το οποίο φαίνεται πολύ καλό και εύκολο, όπως και το bandstand. το canvas μου φάνηκε λίγο πολύπλοκο. ¶ρα ανοίγω το cubase, κάνω import το αρχείο midi, και βάζω σε όλα τα κανάλια έξοδο to vst? Και μετά στο vst θέτω σε κάθε κανάλι από ένα όργανο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 όχι. Σε κάθε κανάλι μιντι θα βάλεις και 1 vst*. Σκέψου το μιντι ως νότες που πρέπει να πεχτούν από 1 από τα εικονικά σου όργανα. Έτσι στο μέρος ντραμς βάζεις το αντίστοιχο vst, στα συνθ το ίδιο και πάει λέγοντας. * τα vst αποτελούν τα όργανά σου. "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sonata-Arctica Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Έτσι κάνω με τα περισσότερα vst. Αυτό όμως δεν υποτίθεται ότι είναι ένα εννιαίο για όλα τα όργανα? Αφου από εικόνα που είδα δέχεται μέχρι 16 midi κανάλια και στο κάθε του κανάλι βάζω από έναν ήχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 ποιο είναι ενιαίο; "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sonata-Arctica Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Και το Bandstand και το Hypersonic, απ όσο είδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Α οκ χάθηκα λίγο. Ναι είναι. Οπότε μπορείς να το κάνεις αυτό που λες. Βέβαια για απλή χρήση έτσι; Γιατί από ποιότητα ήχου το Hypersonic δεν πολυλέει. "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
michelangel Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2007 Φαντάζομαι θα ξέρεις ότι υπάρχουν αρχεία midi τύπου "1" και "0" τα οποία, αν τα κάνεις import στο cubase, θα ανοίξει ο αντίστοιχος αριθμός midi tracks (όσα και τα tracks του midi) ή ένα track που θα τα περιέχει όλα αντίστοιχα. Στο τελευταίο αν ορίσεις ως έξοδο ένα VST από αυτά που αναφέραμε θα παίξει κανονικά το midi σου με όλα τα όργανα. www.myspace.com/michalismusic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση