Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτές κιθάρας...

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν νομίζω πως η λέξη "χειρότερος" είναι κατάλληλη στη συγκεκριμένη περίπτωση....εγώ θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "διαφορετικός".Ναι,είναι γνωστό ότι η marshall για να μειώσει τα έξοδά της και για να φτιάξει (ίσως) ένα ενισχυτή με πιο "μοντέρνο" ήχο (και αν αναλογιστεί κανείς ποιά εποχή βγήκανε οι jcm 900 το βρίσκω λογικό..) έβαλε clipping diodes για να μπορεί ο ενισχυτής να δώσει ένα πιο σκληρό ήχο σε χαμηλότερες εντάσεις,χωρίς να προσθέσει tube gain stages.Οι high gain ενισχυτες του σήμερα (βλέπε soldano SLO,triple rectifier,peavey 5150) το κάνουν με λυχνίες,αλλά κοστίζουν.Για να μη σας ζαλίζω με ηλεκτρολογικές λεπτομέρειες,όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο

http://www.harmony-central.com/Guitar/guitar-amp-evolution.html που τα εξηγεί σχετικά απλά.

Απλώς κρίνουμε τα πράγματα με διαφορετικό μάτι σήμερα (και έχουν αλλάξει και οι "μόδες").Η αλήθεια είναι πως με τον ένα η με τον άλλο τρόπο,πολλοί λαμπάτοι ενισχυτές που πίνουν νερό στο όνομά τους ορδές από κιθαρίστες έχουν ψηφιακά κυκλώματα(πχ το Effects Loop στους Fender Hotrod,το Graphic EQ section σε πολλούς Mesa/Boogie και πάει λέγοντας...)

Εμπιστευτείτε τα αυτιά σας (αφού αποφασίσετε ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ πρώτα :wink: )

ps. Πιστεύω ότι σε πολλούς εδώ μέσα αρέσει ο SRV....To ξέρατε ότι το διάσημο tubescreamer που χρησιμοποιούσε ο Stevie βασίζεται πάνω σε ένα diode clipping circuit; :wink:

roy "δεν τρώμε πρόλογο" batty

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εχτές πήγα στον φίλο μας τον Νάκα( :twisted: )και άκουσα τον LANEY LC50 FULL TUBE!!! ακόμη προσπαθώ να συνέλθω....απίστευτος ηχος, όσοι δεν τον έχετε ακούσει,σπεύσατε...

Υ.Γ πήγα και στον λογοθέτη και άκουσα τους engl..thunder-screamer..οσο και αν σας φανεί περίεργο, δεν τρελάθηκα κιόλας.....όχι οτι δεν ήταν καλός, στα χρηματα αυτα (1500 μαζι μετους ποδοδιακοπτες) θα προτιμουσα εναν mesa f-30-f-50....δεν είχε αυτό το κάτι ο ήχος τους, δεν είχε χαρακτήρα..

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Εχτές πήγα στον φίλο μας τον Νάκα( :twisted: )και άκουσα τον LANEY LC50 FULL TUBE!!! ακόμη προσπαθώ να συνέλθω....απίστευτος ηχος' date=' όσοι δεν τον έχετε ακούσει,σπεύσατε...

Υ.Γ πήγα και στον λογοθέτη και άκουσα τους engl..thunder-screamer..οσο και αν σας φανεί περίεργο, δεν τρελάθηκα κιόλας.....όχι οτι δεν ήταν καλός, στα χρηματα αυτα (1500 μαζι μετους ποδοδιακοπτες) θα προτιμουσα εναν mesa f-30-f-50....δεν είχε αυτό το κάτι ο ήχος τους, δεν είχε χαρακτήρα..[/quote']

Πόσο ρόλο τελικά παίζει το διαφορετικό αυτί και το γούστο,ε;Εμένα πάλι δεν μου άρεσε καθόλου ο LC50 και μου άρεσε πάρα πολύ ο engl thunder!Μου φαίνεται πως τσάμπα συζητάμε...μάλλον όχι τσάμπα γιατί ακούγονται διάφορες απόψεις αλλά καταλάβατε τι εννοώ.Καλύτερα να ακούει κανείς και να αποφασίζει...

Στους marshallικους σίγουρα θα αρέσει ο engl, περισσότερο ο screamer!! σε όσους αρέσει ο ήχος του satriani,van-halen andy timmons και γενικά πιο γλυκος-vintage ομως θα ξετρελαθούν με τον laney...να φαντασθείτε οτι τον άκουσα με samick της π....ς κιθάρα και τρελάθηκα ενώ τον engl screamer με ακριβή cort με seymoor duncan.. είναι θέμα γούστου και ακουσμάτων 100%

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

edit:είδα σε κάποιο άλλο φόρουμ ότι τον δίνει κάποιος 300¤ "χαλασμένο"...

αν έχεις όρεξη για ρίσκο κοίταξε το...

Αυτό είδα, και έκανα την ερώτηση... Αλλά παρ' όλα αυτά πιστεύω πως 300 ¤ για κεφαλή χωρίς λυχνίες τελικού, και με πιθανότατα καμμένους μετασχηματιστές, είναι πολλά λεφτά... Θα δείξει...

i]

Δεν νομίζω πως η λέξη "χειρότερος" είναι κατάλληλη στη συγκεκριμένη περίπτωση....εγώ θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "διαφορετικός".Ναι' date='είναι γνωστό ότι η marshall για να μειώσει τα έξοδά της και για να φτιάξει (ίσως) ένα ενισχυτή με πιο "μοντέρνο" ήχο (και αν αναλογιστεί κανείς ποιά εποχή βγήκανε οι jcm 900 το βρίσκω λογικό..) έβαλε clipping diodes για να μπορεί ο ενισχυτής να δώσει ένα πιο σκληρό ήχο σε χαμηλότερες εντάσεις,χωρίς να προσθέσει tube gain stages.Οι high gain ενισχυτες του σήμερα (βλέπε soldano SLO,triple rectifier,peavey 5150) το κάνουν με λυχνίες,αλλά κοστίζουν.Για να μη σας ζαλίζω με ηλεκτρολογικές λεπτομέρειες,όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο

http://www.harmony-central.com/Guitar/guitar-amp-evolution.html που τα εξηγεί σχετικά απλά.

Απλώς κρίνουμε τα πράγματα με διαφορετικό μάτι σήμερα (και έχουν αλλάξει και οι "μόδες").Η αλήθεια είναι πως με τον ένα η με τον άλλο τρόπο,πολλοί λαμπάτοι ενισχυτές που πίνουν νερό στο όνομά τους ορδές από κιθαρίστες έχουν ψηφιακά κυκλώματα(πχ το Effects Loop στους Fender Hotrod,το Graphic EQ section σε πολλούς Mesa/Boogie και πάει λέγοντας...)

Εμπιστευτείτε τα αυτιά σας (αφού αποφασίσετε ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ πρώτα :wink: )

ps. Πιστεύω ότι σε πολλούς εδώ μέσα αρέσει ο SRV....To ξέρατε ότι το διάσημο tubescreamer που χρησιμοποιούσε ο Stevie βασίζεται πάνω σε ένα diode clipping circuit; :wink:

roy "δεν τρώμε πρόλογο" batty[/quote']

Συμφωνώ...εξάλλου είπα ότι είναι οι προσωπική μου άποψη και μόνο

Μια μικρή διόρθωση .Οι ενισχυτές που λες στο effects loop δεν έχουν ψηφιακά κυκλώματα αλλά opamps(ολοκληρωμένα κυκλώματα - λειτουργικοί ενισχυτες) που περιέχονται και σε τρανζιστοράτους ενισχυτές και σε πολλά πεταλάκια(Tube Screamer,κλπ).

Στον peavey classic,fender hotrod,traynor και λοιπούς ενισχυτές της κατηγορίας αυτής τα ολοκληρωμένα στο effects loop δε μεταβάλλουν τον ήχο ούτε συμβάλλουν στην παραμόρφωση (<1%) σε αντίθεση με τον jcm900 :wink:

Μια που μιλατε για ενισχυτες να σας κανω μια ερωτηση.

Ψαχνω για ενισχυτη αυτο τον καιρο.Αυτο που με ενδιαφερει βασικα (περα απο τον ηχο) ειναι να μπορω να τον χρησιμοποιησω σε συναυλια σε μικρο φυσικα χωρο,και ταυτοχρονα να ειναι οσο ποιο φθηνος γινεται (καπου το εχω ξαναακουσει αυτο το τελευταιο....).Ετσι κατεληξα μεχρι τωρα σε μια κατασταση στα 30-50W.Παντα μιλαμε για τρανζιστορια φυσικα.Καλες ιδεες μεχρι στιγμες ειναι ενας roland στα 30W η ενας LineII thw tech21.

Θα ηθελα μια ιδεα για το αν 30W ειναι ικανα για μια τετοια δουλεια και αν κανενας εχει καποιο συγκεκριμενο μοντελο υποψη του.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου