Προς το περιεχόμενο

Πολύ χοντρό πρόβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλησα να κάνω format στον σκληρό μου δίσκο. Τον έχω χωρίσει σε δυο. Το συνολικό μέγεθος ήταν 18.5 GB . Αφού έκανα τη διαδικασία : boot του pc από τη μονάδα cd που μέσα είχε το cd των xp, για κάποιο λόγο μετά τη διαμόρφωση και την αντιγραφή αρχείων κολλούσαν τα πάντα. Το επανέλαβα αυτό 2 φορές ωσπού έβαλα το cd των windows ME και όλη η εγκατάσταση πήγε μια χαρά. Πάω να δω τους σκληρούς (μέσα από τα windows) και υπήρχε μόνο ένας!! Και δεν φτάνει αυτό, η χωρητικότητά του είναι 2 GB!!

Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι, ώστε να βρώ τα χαμένα GB του σκληρού μου????

(Τεράστια απογοήτευση)

http://www.jkd-brucelee.freehost.gr

www.myspace.com/nathanlyk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mαλλον εχει προβλημα το cd με τα xp. Ta ME οντας παλαιοτερα, μπορει να μην αναγνωριζουν αφορμαριστους δισκους, αλλα καπου απο την διαχειριση συσκευων θα το βλεπεις. Κοιτα αν εχουν "εργαλεια διαχειρισης" και σιγουρα θα μπορεις να το δεις και να το φορμαρεις απο κει.

Απο κει και περα, βρες αλλα xp και σιγουρα παρε αλλον σκληρο, καθως απ οτι καταλαβαινω ειναι πολυ παλιος.

Κill the wise one!

το οτι ειναι μονο δυο γιγα η χωρητικοτητα πλεον ειναι λιγο περιεργο. Υπαρχει πιθανοτητα να τρεχει σε safe mode η κατι τετοιο. κανε boot απο ενα cdrom παλιων windows ωστε να μπεις στο dos και απο εκει γραψε fdisk για να δεις αναλυτικες πληροφοριες σχετικα με τα μερη του δισκου σου. Δεν ειμαι και εντελως σιγουρος πως οτι λεω θα πιασει

άκου κουμπάρε. Αγόρασε έναν άλλο δισκο και βάλτον στο pc ως master. Βάλε σε αυτόν το λειτουργικό πρόγραμμα. Αυτόν που έχεις τώρα βάλτον ως δεύτερο, έτσι που να κάνεις μπούτ από τον νέο. Μετά θα βλέπεις δύο πραγματικούς δίσκους. Αντέγραψε από τον παλιό ότι σου χρειάζεται στον νέο. Μετά φορμάρισε τον παλιό, και έχετον ως αποθηκετευτικό μέσο.

Να κάνω μια υπόθεση;

Με τα XP έκανες quick format? Αν ναι, ξαναδοκίμασε με το full format στο partition που θες. Μετά από αυτό δεν θα πρέπει να κολλάει.

Τα XP είναι default NTFS. Τα ΜΕ μάλλον τα έχεις βάλει με FAT32, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει αυτά τα δεδομένα NTFS.

Πρωτού αρχίσεις τα format και τα λοιπά, πάρε το σκληρό και πήγαινε σε κανένα φίλο σου που έχει XP και βάλ'το εκεί σαν δεύτερο, πιστεύω θα τα βρεις άθικτα τα δεδομένα σου. Εκτός άμα έχεις κάνει κανένα encryption.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Να κάνω μια υπόθεση;

Τα XP είναι default NTFS. Τα ΜΕ μάλλον τα έχεις βάλει με FAT32' date=' οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει αυτά τα δεδομένα NTFS.

Πρωτού αρχίσεις τα format και τα λοιπά, πάρε το σκληρό και πήγαινε σε κανένα φίλο σου που έχει XP και βάλ'το εκεί σαν δεύτερο, πιστεύω θα τα βρεις άθικτα τα δεδομένα σου. [/quote']

και εγώ αυτό θα σου έλεγα.

http://kb.iu.edu/data/acsb.html

βάλε ένα utility σαν κι αυτο http://www.diskinternals.com/products/ntfs-reader/ και φαντάζομαι θα δεις το partition. πιθανό να χρειαστεί να το κάνεις enable απο το disk management των windows (στα xp τουλάχιστον γινόταν)

και η λύση να το πας σε κανα φίλο που έχει xp και να σώσεις τα δεδομένα σου είναι πολύ καλή ιδέα.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις έναν καινούργιο σκληρό μεγάλης χωριτικότητας εξ' αλλου έχουν πέσει αρκετά οι τιμές και σ΄αυτόν να εγκαταστήσεις τα ΧΡ. Μετά μπορείς να συνδέσεις πάλι τον δίσκο των 18,5 Giga και αφού πάρεις ότι χρειάζεσαι απο μέσα να διαγράψεις τα παλιά partitions και να κάνεις ένα καινούργιο χρησιμοποιώντας όλο το μέγεθος του δίσκου. Μετά απο ένα format θα τον έχεις σαν προσωρινή αποθήκη.Μήν τον επιστεύεσαι γιατί από ότι φαίνεται για να κολλάει η εγκατάσταση των ΧΡ έχει κάποια sectors χαλασμένα και κάποια στιγμή θα χαλάσει.

Δεν ξέρω εάν έχω αργήσει αλλά κι εγώ που είχα κάποια στιγμή ανάλογο πρόβλημα χρησιμοποίησα το EasyRecovery και ξέθαψα τα πολύτιμα αρχεία μου. Βέβαια έπρεπε να μεταφέρω τον σκληρό σε άλλο υπολογιστή και από εκεί τρέξαμε το EasyRecovery.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου