animae Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 διαβαζω αυτο το thread..................και οσο και αν σε καποια πραγματα δεν μπορω παρα να συμφωνησω (με πρωτο και καλυτερο την απεχθεια για την αυτο-αναγορευση των εντεχνων-κατσιμιχαιομαχαιριτσαιοτσακνηδων κ.λ.π σε θεματοφυλακες της μουσικης μας παραδοσης 8O 8O 8O 8O 8O 8O ) αλλο τοσο απο την αλλη αναρωτιεμαι και ολο και η αυτοπεποιθηση γινεται τοσο μικρη που χρηζω ψυχολογικης υποστηριξης: μαλλον ζω σε ενα φορουμ περιστοιχιζομενος απο μουσικες ιδιοφυιες.....μικρους Μοτσαρτ' date=' pat metheny, δυο τρεις lennon, πεντε εξι the edge.... (βαλτε οποιον αλλο θελετε στη θεση τους)....... Οποιος εχει προσπαθησει να γραψει τραγουδι ξερει ποσο δυσκολο ειναι αυτο........ειναι δυσκολο (τουλαχιστον ετσι νομιζω....διορθωστε με αν κανω λαθος) να γραψεις ενα απλο ποπ singlακι το οποιο θα ειναι απλως hummable και τιποτα παραπανω......ποσο μαλλον ενα μνημειωδες εργο το οποιο θα μεινει αναλλοιωτο απο το περασμα του χρονου....Τα τραγουδια οπως εχει πει και ο μεγιστος Waters δεν μεγαλωνουν πανω στα δεντρα.........Εγω παντως καθε φορα που δοκιμασα εβαλα τα γελια μετα.......ναι το ομολογω ειμαι αταλαντος...........Κατι ακομα: ξερετε τι ζητατε και απο ποιους???Κρινομαστε ολοι με τα ιδια κριτηρια???? Ολοι κρινουν τους αλλους ανεπαρκεις.....οπως οι εξεδρες των γηπεδων ειναι γεματες προπονητες ετσι και το νοιζ εχει γεμισει μου φαινεται μουσικοκριτικους που τα βγαζουν ολα σκαρτα σωρηδον.......και ειλικρινα δεν νομιζω να οφειλεται σε κομπλεξ κατωτεροτητας αυτο.....αλλοι ειναι οι λογοι που υποψιαζομαι....... Δε λεω καλα κανετε ολοι και κρινετε............ειδικα την (και σε μενα αντιπαθη) σταση των λεγομενων "ποιοτικων". Δεν με ενδιαφερει και μενα η "προσφορα τους" ουτε ο "αγωνας τους". Επισης καλα κανετε και τους κρινετε και μουσικα(αλλιως θα λεγαμε ολοι το αντιπαθητικο "αααααααααα εγω τα ακουω ολα" )......Εδω ομως στο καθαρα μουσικο σκελος της υποθεσης εχω ενστασεις...........με δεδομενη την αταλαντοσυνη μου.....δε ξερω μερικα κομματια τους μου φαινονται απο αξιοπρεπη εως καλα :oops: :oops: :oops: .......Και τελος παντως τοση πολλη ΧΟΛΗ, τοση ΟΙΗΣΗ, τοσος ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ και τοσος ΚΟΜΠΑΣΜΟΣ, μοιραια μεσα στην ασημαντοτητα μου με κανουν να σκεφτω....... :oops: :oops: Δειξτε μου ρε παιδια κατι δικο σας.....πλεον ο καθενας μπορει να το κανει αυτο.....δεν υπαρχουν τα παλια εμποδια των δισκογραφικων......και αμα ειναι πραγματικα τοσο καλο.......ε εχετε το λογο της τιμης μου, θα αναφωνησω: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ........ :?: :?: :?: :?: :?: :?:[/quote'] Αυτο ακριβως λεω απο την αρχη που μπηκα στο θρεντ. Κill the wise one! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
db548 Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να έχουμε άποψη αν δεν έχουμε βγάλει δίσκο κτλ... Δηλαδή για να έχουμε άποψη για μια ταινία πρέπει να έχουμε γυρίσει μία δικιά μας;;; Όταν δημοσιοποιείς το υλικό σου όπως οι Κατσιμίχα κ ο Χατζηγιάννης τότε αυτόματα εκθέτεις τον εαυτό σου κ δέχεσαι κριτικές. Αν δεν ήθελες να καθόσουν στο σπίτι σου όπως κάνω εγώ. Γι'αυτό η δική μου άποψη είναι ότι κ οι δύο (Κατσιμίχα, Χατζηγιαννης) δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη μουσική κ τζάμπα μαλώνουν. Μπορεί ο Πάνος να πέρασε δύσκολα χρόνια αλλά αυτό δεν τον κάνει μουσική ιδιοφυία... Κ σίγα το πράμα τώρα που έγινε κ θέμα. Είπε μια βλακεία εκεί ο Μιχάλης κ χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 fenderiarhs, νομίζω ότι κατά βάθος συμφωνείς με το "κράξιμο" . .... Δε λεω καλα κανετε ολοι και κρινετε............ειδικα την (και σε μενα αντιπαθη) σταση των λεγομενων "ποιοτικων". Δεν με ενδιαφερει και μενα η "προσφορα τους" ουτε ο "αγωνας τους". Επισης καλα κανετε και τους κρινετε και μουσικα ..... Καθώς αυτή και μόνο η αυτοαναγόρευση ορισμένων στην τελευταία ελπίδα της ροκ (την οποία ροκ έχτισαν οι ίδιοι κατά τα λεγόμενά τους) είναι τουλάχιστον ενοχλητική. Δεν θα τολμούσα ποτέ να τοποθετηθώ αρνητικά προς κάποιον που λέει "αυτά είναι τα τραγούδια μου" αν θέλετε ακούστε τα. Ούτε προς κάποιον που -τίμια και ωραία- γράφει τραγούδια για να βγάλει λεφτά. Αυτό -ιδιαίτερα αν κάποιος καταφέρει να το κάνει επιτυχημένα- είναι αξιέπαινο και πολύ δύσκολο. Αυτό που είναι φαιδρό' date=' είναι να παίρνεις τον εαυτό σου περισσότερο στα σοβαρά από ότι χρειάζεται. Και να καλείς το μεροκάματο=λειτούργημα, την επιτυχία=προσφορά και να θεωρείς την στήριξη ΟΛΟΥ του κόσμου αυτονόητη. Γι αυτό και αυτήν την ερώτηση Δειξτε μου ρε παιδια κατι δικο σας.....πλεον ο καθενας μπορει να το κανει αυτο..... δεν θα την έστρεφα στους εδώ κρίνοντες, αλλά προς όσους απαιτούν την ευγνωμοσύνη μας. Το βάρυνα..... παω για νάνι. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Ολοι κρινουν τους αλλους ανεπαρκεις.....οπως οι εξεδρες των γηπεδων ειναι γεματες προπονητες ετσι και το νοιζ εχει γεμισει μου φαινεται μουσικοκριτικους που τα βγαζουν ολα σκαρτα σωρηδον.......και ειλικρινα δεν νομιζω να οφειλεται σε κομπλεξ κατωτεροτητας αυτο.....αλλοι ειναι οι λογοι που υποψιαζομαι....... Όπως θα σε διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε μάνατζερ, οποιουδήποτε έλληνα μουσουργού (άλλα της...) πουθενά δε θα συναντήσεις περισσότερα συμπτώματα "κόμπλεξ κατωτερότητας" από εκείνα που εμφανίζουν οι καταξιωμένοι. Το θάψιμο που ρίχνουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις (εννίοτε και δημόσια) στους συναδέλφους τους, είναι κάτι το ασύλληπτο: λαμπρό παράδειγμα είναι ακριβώς αυτή η επιστολή του Πάνου Κατσιμίχα, αλλά και δηλώσεις του Χ''γιάννη που έχω διαβάσει ο οποίος (ούτε λίγο, ούτε πολύ) έχει πει ότι οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουν καριέρα στη μουσική μόνο κατά φαντασίαν (αναφερόμενος στο ότι αυτός πουλάει δίσκους ενώ οι άλλοι όχι). Στο noiz ο μηχανισμός είναι πολύ πιο απλός: δοκιμάζουμε την βιωσιμότητα των ιδεών μας εκθέτοντάς τες στη δημόσια χλεύη. Όσο και αν ακούγεται "παιδική" η διαδικασία, επίτρεψέ μου να θεωρώ ότι απαιτεί balls από εκείνα που δεν συναντάς συχνά στους φερόμενους ως καριερίστες του χώρου διότι πολύ απλά δεν ανέχονται τη πιθανότητα να μιλήσουν με άλλον άνθρωπο σαν ίσος-προς-ίσο. Οι μουσικές μας επιδόσεις είναι κάτι που δεν σχετίζεται με την παραπάνω διαδικασία καθόλου, διότι τα τραγούδια μας ή οι συνθέσεις μας δεν δημιουργήθηκαν για να χρησιμεύσουν σαν επιχειρήματα στις συζητήσεις. Αν εγώ έχω γράψει ένα πολύ ωραίο τραγούδι εξηγώντας στην Ελένη πόσο πολύ την αγαπώ, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το τραγούδι σαν επιχείρημα σε ένα διάλογο μαζί σου, ακόμη και αν είσαι η Ελένη (πόσο μάλλον όταν δεν είσαι). Επίσης, υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στους μουσικούς που μνημονεύτηκαν και σε εμένα(π.χ.) ή εσένα: ότι εγώ δεν έχω δημοσιεύσει τη δουλειά μου, ίσως γιατί θεωρώ ότι είμαι ατάλαντος επίσης, ίσως επειδή δεν την αντιλαμβάνομαι ως έτοιμη, ίσως επειδή έχω έμμετρη συναίσθηση των περιορισμών μου. Αυτοί όμως, έχουν υπογράψει έργο και για το έργο αυτό έχουμε κάθε δικαίωμα να τους ξεσκίσουμε αν γουστάρουμε (όχι βέβαια για την καταγωγή τους ή την οικονομική τους κατάσταση, όπως συνέβη με ορισμένες παραφωνίες στο thread). Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
animae Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2007 Μα δεν ειπε κανεις οτι δεν μπορουμε να τον κρινουμε απο τα λεγομενα του. Το θεμα ειναι ομως, αν τα λεγομενα του ειναι μπαρουφες, αυτο δεν σημαινει οτι μπορουμε να τα μηδενιζουμε ολα οπως το τι εχει προσφερει στην σκηνη που βρισκεται οπως και εν γενει στο ελληνικο τραγουδι. Και ας μην γελιομαστε. Σχεδον ολοι, με αυτα τα τραγουδια μεγαλωσαμε, οχι πως τα ακουγαμε με παθος, αλλα το γεγονος οτι ολοι τα ξερουν, αν και εχουν περασει δεκαετιες απο τοτε που βγηκαν, κατι λεει απο μονο του. Τεσπα, ξαναλεω για να κλεισω: φυσικα και μπορουμε να κρινουμε τον οποιονδηποτε ως μουσικο και ως ανθρωπο. Δεν πρεπει ομως να μπλεκουμε αυτα τα 2 μαζι και επειδη καποιος λεει π@παριες, να μηδενιζουμε και το καλλιτεχνικο του στατους, το οποιο οπως και να το κανουμε, θελουμε δεν θελουμε το εχει και θα το εχει. Κill the wise one! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Παιζουμε τωρα Bερα Λαμπρου εναντιον Μπεζεντακου για το ποια ειναι πιο κλασσικη; My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Ρε παιδιά τα 'χετε χάσει; Εδώ ακόμα και οι PINK FLOYD για τα γκομενάκια ξεκίνησαν να παίζουν μουσική, και όχι για να... ανεβάσουν το μουσικό επίπεδο της χώρας τους! Και επειδή κάποιος πριν από καναδυό σελίδες έιπε κάτι για πιπινάκια που χορεύουν αλλά εσείς το περάσατε στο ντούκου... άρπάχτε την καναγιες! LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Παιζουμε τωρα Bερα Λαμπρου εναντιον Μπεζεντακου για το ποια ειναι πιο κλασσικη; Φυσικά η Λάμπρου γιατί έχει την δύναμη να σέρνει και ........ καράβια! :lol: In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Seth Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Επειδη μου ηρθε τωρα, ετσι στη τρελα....Ρε Superfunk δεν ειχες πει οτι αποχωρεις απο το forum? Παλι εδω? Παλι πρηζεις? Μη ξεχασω...Πηρα Tonelab, it sucks!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2007 ... Μη ξεχασω...Πηρα Tonelab' date=' it sucks!!! [/quote'] Την SE πήρες? Τη σκοτώνεις? Ίσως ενδιαφέρομαι να σε απαλλάξω. :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις