lock Δημοσιευμένο 9 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Μαΐου 2007 Παιδιά καλησπέρα. Ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το εξής πρόβλημα: Έχω μια εξωτερική κάρτα ήχου και σχετικά καλά ηχεία, υπολογιστή κλπ. Η ένταση όμως κατα τη διάρκεια της ηχογράφησης αλλά και όχι μόνο, είναι σχετικά χαμηλή αν και είναι όλα τέρμα. Αυτό που σκέφτηκα είναι να παρεμβάλω ενισχυτή μεταξύ κάρτας και ηχείων και ακουστικών. Ήθελα να δω και τις δικές σας απόψεις για το θέμα. Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
acidfx Δημοσιευμένο 9 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Μαΐου 2007 Τι ηχεία και τι κάρτα ήχου χρησιμοποιείς ? Αν δεν αναφέρεις περισότερες πληροφορίες λίγο δύσκολο να σε βοηθήσουμε. Πάντως υποπτεύομαι πως αυτό που χρειάζεται είναι να τσιτώσεις τις εντάσεις όσο γίνεται - χωρίς να κλιπάρουν βέβαια - από το control panel της κάρτας σου. Ειδικά αυτό που λες για την ηχογράφηση λογικά σημαίνει ότι έχεις πολύ χαμηλά το line-in. Επίσης τσέκαρε το από τα sound and devices στο control panel του υπολογιστή σου - έλεγξε κι από κει τις εντάσεις γιατί πολλές φορές δε συμφωνούν με τις αντίστοιχες του control panel της κάρτας. Peace, Love, death metal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lock Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2007 Τα ηχεία που χρησιμοποιώ είναι τα M-Audio Bx5a και η κάρτα ήχου είναι η M-Audio Fast Track Pro. Εν ολίγοις τίποτα συνταραχτικό... Φίλε acidfx οι εντάσεις είναι τσιτωμένες στο φούλ όπως και όλα απο το control panel της κάρτας. Όλα αυτά είναι τέρμα όπως και τα line-in της κάρτας είναι τόσο δυνατά όσο που να μην πικάρει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα... για αυτό και ρωτάω για κατά πόσον είναι αναγκαίος ένας ενισχυτής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nikoskor41274 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2007 τί ηχογραφείς ???Μικροφωνο???κιθάρα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lock Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2007 Το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στο σήμα της ηχογράφησης. (Παρεπιπτώντως ηχογραφώ με πυκνωτικό μικρόφωνο κιθάρα, φωνή και άλλα ακουστικά όργανα άλλα και midi). Το πρόβλημα είναι στην ένταση του output (αν τα λέω σωστά). Γράφω δηλαδή κανονικά, η κυματομορφές είναι μια χαρά, αλλά στα ακουστικά και στα ηχεία η ένταση είναι σχετικά χαμηλή. Μη φανταστείτε βέβαια ότι δεν ακούγεται και καθόλου αλλά συγκριτικά με άλλα home studios φίλων που έχω ακούσει, η ένταση είναι χαμηλή. Ό,τι σας έρχεται στο μυαλό αν το μοιραστείται μαζί μου θα χαρώ να το ακούσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
acidfx Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2007 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2007 Χμμ, περίεργο ρε lock. Εγώ με τα BX8a και έχοντας το master απ'το sequencer το πολύ στα -2db και το output της κάρτας ήχου σχεδόν ποτέ πάνω απ'τα -15 ακούω μια χαρά δυνατά. Αν και τα 5άρια βέβαια είναι αρκετά χαμηλότερα απο τα 8 σε ισχύ, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι δικαιολογείται. Όσο γι'αυτό που λες με τον ενισχυτή, τι εννοείς ? Να βάλεις ενισχυτή πριν τα ήδη αυτοενισχυόμενα ηχεία ??? Σε καμμία περίπτωση! :) Peace, Love, death metal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lock Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2007 Πραγματικά αυτό σκεφτόμουν να κάνω... να παρεμβάλω έναν ενισχυτή μεταξύ των (αυτοενισχυόμενων) ηχείων και της κάρτας. Νομίζεις ότι θα είναι κακή ιδέα ε; Γιατί; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... Αν έχεις καμια καλή ιδέα θα σου ήμουν πραγματικά ευγνώμων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lock Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2007 Παιδιά με συγχωρείτε που επαναφέρω το θέμα μετά απο τόσο καιρό αλλά όσο περισσότερο καιρό δουλεύω στον υπολογιστή τόσο περισσότερο με ενοχλεί η κατάσταση... Αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει. Η ένταση δεν είναι ενοχλητικά χαμηλή αλλά όταν κάποιες στιγμές θέλω να δυναμώσω πολύ, αυτό δεν είναι εφικτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2007 Να υποθέσω ότι όπου υπάρχει volume (hardware) το έχεις ανεβάσει. (Όπως π.χ. πάνω στα monitor δίπλα στη σύνδεση ή πάνω στη fast track....) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zestair Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2007 Αφού (όπως υποθέτω) και τα δύο ηχεία αντιδρούν το ίδιο τότε το πρόβλημα είναι πιο πίσω. Η ποιότητα του ήχου είναι εντάξει ή εχεις και παραμόρφωση; Μπορεις να δοκιμάσεις την κάρτα σου με άλλα ηχεία; Εγώ το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να στείλω ένα mail στην m-audio... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση