Προς το περιεχόμενο

software equalizer (terratec dmx6fire24/96)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την terratec dmx6fire 24/96

Μπορώ να εγκαταστήσω καποιο software equalizer για να τρέχει μαζί με την το control panel της κάρτας (ή και ανεξάρτητα στην τελική...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πρώτ' απ' όλα, για δικό σου καλό, άλλαξε τον τίτλο του θέματος, για να μπορέσουν κι άλλοι να σε βοηθήσουν (αυτό που ρωτάς δε σχετίζεται τόσο με τη συγκεκριμένη κάρτα).

Κατά δεύτερον, γιατί το θέλεις αυτό;

Αν είναι για να ακούς μουσική από κάποιον player, χρησιμοποίησε το eq του. (το ίδιο ισχύει και για να βλέπεις ταινίες)

Αν είναι για να ηχογραφείς, μιξάρεις, δημιουργείς κλπ (μέσα σε ένα sequencer), θα σε συμβούλευα να μη χρησιμοποιείς κάποιο μόνιμο eq.

Αν είναι για παιχνίδια, πάω πάσο και δηλώνω άγνοια.

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Ρε παιδιά και εγώ το ψάχνω αυτό...Υπάρχει καποι eq...ετσι ώστε να φτιάχνω λίγο την έξοδο του ήχου γιατι τα ηχεία μου είναι αθλια και στις ταινίες μου σπάει το νευρα....

Δεν το θέλω για την μουσική μου και για τα synth κτλ απλά το θέλω για περιπτώσει πχ παιχνίδια-ταινιές...

Time is just a fraction of the sine.......

Υπάρχει καποι eq...ετσι ώστε να φτιάχνω λίγο την έξοδο του ήχου γιατι τα ηχεία μου είναι αθλια και στις ταινίες μου σπάει το νευρα....

Όπως γράφω και πιο πάνω, χρησιμοποίησε τις ρυθμίσεις μέσα από τον Player που χρησιμοποιείς. Το WinDVD έχει ωραιότατες επιλογές.

Μη φεύγεις θηρίο,

Αναφέρομαι στην terratec συγκεκριμένα επειδή αυτήν έχω και αυτή ΔΕΝ περιέχει eq κτλ στο software της κ ίσως θα με βοηθούσε κάποιος κάτοχος της.

Το ηχοσύστημα έχει ένα σταθερό eq με το οπίο παίζει τέλεια cd και ραδιόφωνα και ο,τι άλλο.

Χρειάζομαι software equalizer κυρίως για τη μουσική στο internet (youtube φάση κτλ) αλλά και για εφαρμογές όπως το cubase και το Reason όπου στην τελική μίξη θέλω να τονίζω διαφορετικές περιοχές ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το συχνοτικό περιεχόμενο των σπιτικών παραγωγών μου.

Α! Επίσης δεν μου αρέσει το WinDVD και χρησιμοποιώ το PowerDvd της Cyberlink.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε Lost_Highway αλλά νομίζω πως εσύ βγήκες εκτός θέματος, χωρις να θέλω να σε προσβάλλω...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε Lost_Highway αλλά νομίζω πως εσύ βγήκες εκτός θέματος' date=' χωρις να θέλω να σε προσβάλλω...[/quote']

Δε με προσβάλλεις, αλλά αν έχεις την καλοσύνη, μπορείς να μου πεις σε ΠΟΙΟ ακριβώς σημείο είμαι εκτός θέματος;

Το πρόβλημά σου δε σχετίζεται με τη συγκεκριμένη κάρτα, γι'αυτό σου συνέστησα να αλλάξεις τον τίτλο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποιο από τα μέλη θα γνωρίζει την ύπαρξη του utility που ζητάς (γιατί ΑΥΤΟ είναι το θέμα). ΟΜΩΣ με τον τίτλο που έχεις, πολλοί δε θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν το πρόβλημά σου.

Το ηχοσύστημα έχει ένα σταθερό eq με το οπίο παίζει τέλεια cd και ραδιόφωνα και ο' date='τι άλλο.[/quote']

Και ποιος σου είπε ότι η Terratec παίζει το cd και το ράδιο χειρότερα από το μέσο ηχοσύστημα;

Εξάλλου ξεχνάς και την πλέον σημαντική παράμετρο που είναι τα ηχεία.

Αν έχεις multimedia ηχεία, μάλλον εκεί στρέφεται το πρόβλημα.

Χρειάζομαι software equalizer κυρίως για τη μουσική στο internet (youtube φάση κτλ) αλλά και για εφαρμογές όπως το cubase και το Reason όπου στην τελική μίξη θέλω να τονίζω διαφορετικές περιοχές ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το συχνοτικό περιεχόμενο των σπιτικών παραγωγών μου.

Αν θες να έχεις την ολοκληρωμένη άποψη που ζητάς' date=' σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόσεις eq στον ήχο.

Α! Επίσης δεν μου αρέσει το WinDVD και χρησιμοποιώ το PowerDvd της Cyberlink.

Πολύ ωραία.

Μη φεύγεις θηρίο,

Αν θες να δουλέψεις εφαρμογές όπως το cubase ή το reason, τότε αυτό που λες απαγορεύεται δια ροπάλου. Πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν πιο flat ήχο και όχι να τον πειράζεις κατά ο δοκούν. Α ναι και monitor ηχεία που έγραψε και ο lost highway.

Και μια χαρά απάντησε ο lost. εσύ μάλλον δεν κατάλαβες.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

ok Amigo' date=' αν ντεν εχει απάντηση μην απαντάει ντεν πειραζει.[/quote']

Η χρησιμότητα του φόρουμ εξαρτάται όχι μόνο από τις απαντήσεις, αλλά κι από το πώς εκτιμάει ο καθένας τις απαντήσεις/πληροφορίες που παίρνει.

Εσύ βέβαια έσπασες το φράγμα, γιατί πιστεύεις ότι δεν πήρες απάντηση 8O :? :roll:

Μη φεύγεις θηρίο,

Παιδιά δεν χρειάζεται νομίζω να χαραμίζονται τα bytes για να μου πείτε που κάνω λάθος. ΔΕΝ κάνω λάθος, απλά εσείς δεν καταλάβατε ΑΚΟΜΑ τι λέω.

Λοιπόοοον μία τελευταία φορά. Αν και εσεις ηχογραφείτε σε κάποιο πρόγραμμα όπως το cubase θα παρατηρήσατε πως άλλο ακούγεται στην μίξη του cubase και άλλο μετά την εξαγωγή σε wave.

Εχω δύο ηχεία roland ds8 + δυο hifi ηχεία και sub και ενισχυτή χειροποίητα από dna lab (saxon-θεσσαλονίκη). Έχω και φέτα eq (behringer).

Στη μίξη μπορεί να έχω θάψει ένα βιολί στα 2khz αλλά ακόμα κι έτσι θέλω να υπερτονίσω αυτήν την συχνότητα για να είμαι σίγουρος πως ακούγονται σωστά τα εφέ του και ο τόνος του(φάλτσα).

Και τώρα αυτό κάνω μόνο που το eq δεν έχει presets ή κάτι και όταν το πειράζω πολύ θέλει μετά χρόνο να το ξαναστήσω στην επιθυμητή διάταξη.

Ελπίζω τώρα να έλυσα κάποιες απορίες σας.

Τώρα.... Υπάρχει κάποιο κατάλληλο software eq?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου