Προς το περιεχόμενο

Σωστό setup Windows για ήχο;

trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μη σας χαλάσω τη μαγιονέζα, αλλά από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτε στα Windows προκειμένου να λειτουργούν σωστά.

Το μεγαλύτερο μέρος των οδηγιών που θα βρεις στο ίντερνετ γι' αυτή την υπόθεση, γράφτηκαν στην μεταβατική περίοδο όταν τα PC πρωτοαπόκτησαν σοβαρές audio δυνατότητες (μεν) αλλά οι περισσότεροι είχαν ακόμη μηχανήματα παλιότερης τεχνολογίας (δε), οπότε (εκείνη την περίοδο) φαινόταν χρήσιμο να εξοικονομήσει κανείς όσο γίνεται περισσότερους πόρους για να λειτουργούν τα πράγματα σωστά.

Στις μέρες μας, τέτοιες οδηγίες έχουν όντως κάποια χρησιμότητα αρκεί να:

- τρέχεις ακόμη windows xp

- έχεις όντως φτάσει το σύστημά σου στα όριά του και χρειάζεσαι αυτό το "έξτρα" κάτι.

Α.. εννοείται ότι αν ο υπολογιστής σου είναι γιαπί πριν την εφαρμογή των σχετικών οδηγιών θα παραμείνει γιαπί και μετά από αυτές.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Αν και απο τα 90'ς (που αλλαξοπίστησα απο mac σε pc) ανάγαγα το tweak σε επιστήμη και μου γινε και λίγο αρρώστεια, θα συμφωνήσω με τον eye...

ένα σύγχρονο pc άκι δεν χρειάζεται τίποτα...αν φροντίσετε να έχετε φορτωμένα μόνο τo απαραίτητo software, έχετε μεριμνήσει το startup να είναι "καθαρό" και ίσως ίσως να έχετε απενεργοποιήσει τα περριτά graphic effect, όλα θα είναι μια χαρά...

περισότερους κινδύνους διατρέχετε κάνοντας περίεργα tweak που απειλούν την έτσι κι αλλιώς έθραυστη σταθερότητα των πονημάτων του αγαπητού bill...

η εμπειρία μου έχει αποδείξει, ότι το 5-10% σε perfomance που κέρδιζα με τα δεκάδες "πειράγματα" που εφάρμοζα, μου έβγαινε συχνά πυκνά ξυνό, παρόλη την εμπειρία που απόκτησα με τα χρόνια στο άθλημα...

αν και εξακολουθώ να ταλαιπωρώ τα xp (είπαμε αρρώστεια και τα Vista ακόμα περιμένω να βρω χρόνο να τα τεστάρω σε όλο το φάσμα των δραστηριότητών μου..), από την μεριά μου δεν θα πρότεινα τίποτα παραπάνω από αυτά που ανέφερα στην αρχή, ειδικά σε όσους δεν έχουν την πείρα να αντιμετωπίσουν άμεσα το όποιο πρόβλημα προκύψει...

ΥΓ. ποιο χρήσιμο θα έκρινα να ανοιχτεί ένα treand όπου όλοι θα αναφέρουμε "περίεργα" προβλήματα που συναντήσαμε και τον τρόπο που τα επιλύσαμε, ώστε να είναι συγκεντρωμένα...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

@eye,npap: Θα συμφωνήσω μαζί σας στο θέμα των tweaks, για αυτό και πρότεινα την λύση custom cd, όπου κόβεις τα win στο bare minumun ώστε να μπορείς να δουλέψεις μόνο ήχο.

Εννοείται ότι το χάρχαλο του 1Ghz δεν μεταμορφώνεται σε Deep Blue.Η διαφορά όμως είναι αισθητή (αρκετά σε σχέση με τα tweaks) ,καθώς όχι μόνο γλιτώνεις επεξεργαστική ισχύ, αλλά και μνήμη. Φυσικά δεν είναι πρόταση για αρχαρίους, απαιτεί εμπειρία.

Αν και απο τα 90'ς (που αλλαξοπίστησα απο mac σε pc) ανάγαγα το tweak σε επιστήμη και μου γινε και λίγο αρρώστεια, θα συμφωνήσω με τον eye...

Καλά και δεν το έχεις μετανιώσει??? Δουλεύω και με mac (όχι audio :( :( :( ) και η αξιοπιστία αυτού του πράγματος είναι απίστευτη.

Τσάμπα καίει η....κονσόλα...

Ναι δίκιο έχετε, που μιλάτε ότι αυτά ισχύουν για παλιότερα μηχανήματα, αλλά δεν έχουν και όλοι hi end συστήματα.

Εξάλλου πολλοί λέγανε, ότι τα vista είναι για το 3ο (ξέρετε, το μακρύ συνήθως), καθώς σιγά μην σκάσουν πόσα λ7 για καινούργιο, ισχυρό pc, λέγοντας πόσο ακριβό θα είναι, συγκρίνοντας πάντα τιμές τωρινές.( ¶σχετο που σε λίγο καιρό θα ξεφτυλιστούν και αυτές, όπως και όλες οι άλλες :wink: )

Τες πα παρόλο που θεωρώ ότι με την συμφωνία apple-intel πλέον τα mac είναι αδικαιολόγητα τόσο ακριβά, παρόλα αυτά δεν θα έλεγα όχι σε αυτό εδώ στην φουλ έκδοσή του. Έτσι για να δω αν θα γονατίσει ποτέ από δύναμη (8core-3ghz, 4 δίσκοι στα 3tb σύνολο, 16gb ram, και και και και.... 8O 8O και έχω ξεμείνει με τον παλιοpentium 3 στα 2ghz και σύνολο 280gb σκληρό! :oops: )

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

• Guru

Αν και απο τα 90'ς (που αλλαξοπίστησα απο mac σε pc) ανάγαγα το tweak σε επιστήμη και μου γινε και λίγο αρρώστεια' date=' θα συμφωνήσω με τον eye...[/quote']

Καλά και δεν το έχεις μετανιώσει??? Δουλεύω και με mac (όχι audio :( :( :( ) και η αξιοπιστία αυτού του πράγματος είναι απίστευτη.

να σου πω την αλήθεια tux, αρκετές φορές μπήκα στον πειρασμό να επιστρέψω σε mac format, αλλά η ανάμνηση των εκατομυρίων που είχα σκάσει για τα power mac τότε ήταν αρκετή να με συνεφέρει...

όχι ότι για pc έχω δώσει λιγότερα, απλά με την δυνατότητα αναβάθμισης που μου έδιναν ήμουν πάντα στην αιχμή, πράγμα που με τους mac ειδικά στις παλιότερες ηρωικές εποχές ήταν ανέκδοτο που προκαλούσε κλάμα σε μένα και γέλιο στην rainbow.... :wink:

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Με Win XP Sp2, δεν χρειάζεται να πειράξει κανείς τίποτα ..

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια κάρτα ήχου , που να μπορεί να δουλεύει σωστά με ASIO .

Πιστεύω οτι τα γιατροσόφια απο ορισμένους (music - γκουρού) , που θέλουν να παρουσιάσουν οξεία ξερωλήτιδα, είναι απλά ανούσια .

Μαγκες, το nLite και γενικότερα τα εργαλεία που πετσοκόβουν τα windows, αν τους δώσουμε σπασμένα windows xp να πετσοκόψουν, μετα θα δουλεύουν ή θα θέλουν ενεργοποίηση? :oops: :lol:

Μαγκες' date=' το nLite και γενικότερα τα εργαλεία που πετσοκόβουν τα windows, αν τους δώσουμε σπασμένα windows xp να πετσοκόψουν, μετα θα δουλεύουν ή θα θέλουν ενεργοποίηση? :oops: :lol:[/quote']

Το' πιασες το νόημα βλέπω.

Όλοι λέμε ότι δεν χρειάζεται κανένα πετσόκομα, και εσύ κατάλαβες ότι:

α) χρειάζεται πετσόκομα

β) τα windows πρέπει να είναι σπασμένα

γ) ας βεβαιωθούμε ότι δεν θα χρειάζονται και activation μετά.

Mea Culpa

Και μετά φταίνε τα pc αν κολλήσουν :roll: :roll:

Ας τα πέταγαν και σε μακ ότι πετούν και στα pc και εκεί να έβλεπες γέλια!!!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Το' πιασες το νόημα βλέπω.

Όλοι λέμε ότι δεν χρειάζεται κανένα πετσόκομα, και εσύ κατάλαβες ότι:

α) χρειάζεται πετσόκομα

β) τα windows πρέπει να είναι σπασμένα

γ) ας βεβαιωθούμε ότι δεν θα χρειάζονται και activation μετά.

δ) ας ειρωνευτούμε ΚΑΙ αυτόν τον τύπο όπως κάνουμε σε όλους τους άλλους και ας μην ξέρουμε γιατί ρωτάει.

ΚΛΑΣΣΙΚΗ απάντηση eye.

dude, μια ερώτηση εκανα. αν δεν ξέρεις να απαντήσεις δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετικός. τα windows θέλω να τα πετσοκόψω για άλλο pc που προορίζεται για παιχνίδια.

ΑΝ κάποιος ΓΝΩΡΙΖΕΙ ας απαντήσει παρακαλώ.

φιλικά :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου