Προς το περιεχόμενο

Ποια κιθάρα από τις 2: PRS ή Fender?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Αποφάσισα να κάνω ένα δωράκι στον εαυτό μου με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μεταπτυχιακού που έκανα τα δύο τελευταία χρόνια και ενόψει και black Friday.

Αρχικά να γράψω, ότι εδώ και αρκετά χρόνια είμαι κάτοχος μιας Gibson Les Paul με P-90's.

Με τη σκέψη ότι θα ήθελα να έχω κι ένα πιο ευέλικτο όργανο και με δέλεαρ την καλή τιμή (799 euros), προσανατολιζόμουν για την αγορά της PRS SE DGT.

https://www.thomann.de/gr/prs_se_dgt_gold_top.htm

Σήμερα το πρωί βλέποντας λίγο στην ιστοσελίδα του Νάκα, μου κίνησε το ενδιαφέρον η συγκεκριμένη κιθάρα: https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/ilektrikes-kithares/fender-fender-de-player-strat-hss-mn-sns-dtb-ilektriki-kithara_852696/

Είμαι σε δίλημμα τώρα, ποια από τις 2 να επιλέξω τελικά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Έχοντας και Gibson & Fender & PRS και όντας κυρίως Les Paul player, θα σου προτείνω την Strat ως δεύτερη κιθάρα.

Οι PRS SE είναι πολύ τίμιες κιθάρες αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Αν οι Αμερικάνικες PRSi κάνουν τα παντα "σχετικά καλά", οι SE κάνουν τα πάντα "σχετικά μέτρια".

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

• Moderator

Καταρχάς συγχαρητήρια για το μεταπτυχιακό. Χωρίς να προτάσσω το Fender "ζαβλάκωμα" μου και με μόνο γνώμονα ότι έχεις μια LP (αν και με P90s), θα σου έλεγα την strat για να αλλάξεις λίγο τις "παραστάσεις" σου.

Η PRS γέρνει πολύ προς την LP - και πρόσθεσε και αυτά που έθιξε ο @kpeyos

Βέβαια η συγκεκριμένη strat δεν είναι ο ορισμός της strat, αλλά είναι μια πιο ουσιαστική διαφοροποίηση απ' την κιθάρα που έχεις- αν φυσικά θες να διαφοροποιηθείς.    

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

Δωκε κατι παραπανω και παρε μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ strat

https://smart.noiz.gr/details.php?id=574999

μια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ strat που θα κρατησεις για μια ζωη.

• Like 2
  • Συμφωνώ 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Mια από τα ίδια και εγώ. Έχω και strat, και les paul και PRS και PRS SE.

Θα σου πρότεινα να κάνεις την υπέρβαση  παραπάνω να πάρεις μια μεταχειρισμένη αμερικάνικη στρατ.

Είναι κρίμα για ένα 100ευρω παραπάνω να μην πας για αμερικάνικη, μια φορά θα τα δώσεις και θα την έχεις μια ζωή.

Η PRS SE μια χαρά είναι αλλά μέχρι εκεί (οι αμερικάνικες βέβαια είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε κιθάρες μαζικής παραγωγής) 

Επεξεργασμένο από John Goumis
  • Like 1

Και εγώ την Strat θα προτείνω, ιδιαίτερα αν μπορείς να παίξεις την κιθάρα σε κάποιο κατάστημα. Θα ήταν ιδανικό, αν μπορούσες,  να δοκιμάσεις και τις δυο. Εάν δεν υπάρχει αυτή ήδη δυνατότητα, τότε αγοράζεις εκείνη  που μπορείς  να δοκιμάσεις, εάν φυσικά σε ικανοποιεί.

Οπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, η Strat καλύπτει πιο διαφορετική γκάμα ήχων από αυτούς της Les Paul που ήδη έχεις. Και είναι και σε ωραίο χρώμα. Και ένα από τα καλά μιας Strat είναι ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα στο μέλλον να αλλάξεις μαγνήτες / ηλεκτρονικά κλπ. 

• Like 1

πρς! ΙΜΗΟ...και μονο για την ποιοτητα κατασκευης! ή τσονταρε λιγα ακομα για μετ αμ στρατ;

Επεξεργασμένο από latusx
  • Like 1

Καθοσον κατοχος και PRS (usa μεν, αλλα εχω παιξει και se μαθητων μου και ειναι τιμιες) και fender (usa μεν αλλα εχω παιξει και απο τις αλλες) να πω γνωμη.

Σημασια δεν εχει το ποσο καλη μπορει να ειναι μια se ή η strat απο νακα που εβαλες.
Σημασια εχει να εχεις εσυ κατι διαφορετικο.

Οποτε Strat.

Αλλα να ειναι Strat.

Οποτε συμφωνω 100% με superfunk πιο πανω.

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου