elegendx Δημοσιευμένο Κυριακή στις 05:00 PM Share Δημοσιευμένο Κυριακή στις 05:00 PM Γεια σας. Θέλω να αγοράσω ακουστικά για να ακούω μουσική από το κινητό μου. Ποια μάρκα να αγοράσω και τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστκά του και ποιότητας ήχου; Θέλω να έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου. Από μάρκες είμαι ανάμεσα: Sony Soundcore by Anker Edifier Sennheiser JBL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο Κυριακή στις 05:20 PM Share Δημοσιευμένο Κυριακή στις 05:20 PM (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλως όρισες. Υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις που μπορείς να απαντήσεις προκειμένου και να σε βοηθήσουμε εμείς, αλλά και να βοηθήσεις τον εαυτό σου έτσι ώστε να περιορίσουμε τις αμέτρητες επιλογές. 1) Θες ασύρματα ακουστικά μέσω bluetooth ή έχεις audio jack 3.5mm; 2) Θες να έχουν μικρόφωνο σε περίπτωση κλήσης; 3) Προτιμάς over-ear, on-ear ή in-ear; - Over-ear: Μεγάλα ακουστικά που καλύβουν όλο το αυτί - On-ear: Λίγο μικρότερα από τα over-ear, κάθονται πάνω στο αυτί - In-ear: Οι λεγόμενες "ψείρες" που μπαίνουν μέσα στο αυτί 4) Σε τι εύρος χρημάτων κυμαίνεσαι; Επεξεργασμένο Κυριακή στις 05:23 PM από Alex Raptakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elegendx Δημοσιευμένο Κυριακή στις 05:34 PM OP Share Δημοσιευμένο Κυριακή στις 05:34 PM (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Alex Raptakis είπε Καλησπέρα και καλως όρισες. Υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις που μπορείς να απαντήσεις προκειμένου και να σε βοηθήσουμε εμείς, αλλά και να βοηθήσεις τον εαυτό σου έτσι ώστε να περιορίσουμε τις αμέτρητες επιλογές. 1) Θες ασύρματα ακουστικά μέσω bluetooth ή έχεις audio jack 3.5mm; 2) Θες να έχουν μικρόφωνο σε περίπτωση κλήσης; 3) Προτιμάς over-ear, on-ear ή in-ear; 4) Σε τι εύρος χρημάτων κυμαίνεσαι; Καλησπέρα και ευχαριστώ. Σωστά. Στα ακουστικά θέλω να είναι μέσω bluetooth. Σχετικά με την προτίμηση over-ear, on-ear ή in-ear, είμαι ανάμεσα από over-ear vs on-ear. Γιατί, δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν. Το μόνο που είδα είναι σε φωτογραφία η διαφορά τους είναι το μέγεθος δηλαδή διαστάσεις η διάμετρο τους τα ηχεία. Τέλος, εύρος χρημάτων από 150€ μέχρι 200€. Επεξεργασμένο Κυριακή στις 07:03 PM από elegendx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Slew Rate Δημοσιευμένο Κυριακή στις 07:19 PM Administrator Share Δημοσιευμένο Κυριακή στις 07:19 PM Εχω τα Sony WH-1000XM4 πολύ ευχαριστημένος overall. 3 https://www.bigfootsound.com | Studio Ηχογραφήσεων | Metal, Rock, Jazz, Acoustic, Electronic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο πριν 18 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 18 ώρες 16 ώρες πριν, elegendx είπε ...είμαι ανάμεσα από over-ear vs on-ear. Γιατί, δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν. Σε σύγκριση με τα on-ear, τα over-ear, επειδή καλύπτουν όλο το αυτί, είναι μεγαλύτερα, και συνήθως έχουν καλύτερο ήχο, καθώς έχουν και μεγαλύτερους/περισσότερους drivers, και περισσότερα features (όπως πχ noise cancellation). Αυτό τα καθιστά συνήθως πιο βαριά από άλλες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνονται ανυπόφορα. Εφόσον το budget σου το επιτρέπει, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τα Sony WH-1000XM4. Είναι εξαιρετική επιλογή, δεν μπορεί να πάει λάθος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elegendx Δημοσιευμένο πριν 9 ώρες OP Share Δημοσιευμένο πριν 9 ώρες 9 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε Σε σύγκριση με τα on-ear, τα over-ear, επειδή καλύπτουν όλο το αυτί, είναι μεγαλύτερα, και συνήθως έχουν καλύτερο ήχο, καθώς έχουν και μεγαλύτερους/περισσότερους drivers, και περισσότερα features (όπως πχ noise cancellation). Αυτό τα καθιστά συνήθως πιο βαριά από άλλες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνονται ανυπόφορα. Εφόσον το budget σου το επιτρέπει, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τα Sony WH-1000XM4. Είναι εξαιρετική επιλογή, δεν μπορεί να πάει λάθος. Κάπως έτσι; Εικόνα ακουστικών Over ear or on ear or in ear. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με αυτό το θέμα. Για να μπορώ να μάθω και να εμπλουτίσω την εγκυκλοπαιδική γνώση μου, δηλαδή, που μπορώ να διαβάσω σχετικά τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά από τα ακουστικά και ποια μάρκα να επιλέξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο πριν 8 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 8 ώρες 11 λεπτά πριν, elegendx είπε Κάπως έτσι; Εικόνα ακουστικών Over ear or on ear or in ear. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με αυτό το θέμα. Για να μπορώ να μάθω και να εμπλουτίσω την εγκυκλοπαιδική γνώση μου, δηλαδή, που μπορώ να διαβάσω σχετικά τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά από τα ακουστικά και ποια μάρκα να επιλέξω; Ένα καλό άρθρο για το θέμα με βασικά και επαρκή θα έλεγα στοιχεία για να σε καθοδηγήσει νομίζω είναι αυτό. https://emastered.com/blog/how-to-choose-headphones Για over ear που προτιμώ και εγώ για ακρόαση μουσικής με καλές προδιαγραφές αυτά που προτάθηκαν, τα Sony WH-1000XM4 θα σε καλύψουν. Προσοχή στο δρόμο όταν φοράς τέτοια ακουστικά γιατί θα απομονώνεσαι τελείως, το κάνω και εγώ και είναι πολύ επικίνδυνο γιατί περπατάω πολύ. Με τα in ear είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα σε χαμηλότερη ένταση Επίσης τα Sennheiser αντίστοιχων προδιαγραφών με τα Sony είναι στις προτιμήσεις μου Έχω αυτά 5 χρόνια τώρα και είναι σκυλιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος https://www.arco.gr/product/sennheiser-hd-4-40bt/ Έχουν βγει πιο καινούρια από αυτά. Για τα Sony όμως αν πάρεις over ear τελικά, δε θα το μετανοιώσεις σίγουρα, είναι και για εμένα υποψήφια αν τελικά χαλάσουν τα sennheiser που ακόμα αποδίδουν ακόμα και η μπαταρία τους κρατάει μετά από τόσα χρόνια και παραμένουν λειτουργικότατα και τα έχω ταλαιπωρήσει αρκετά. Ακόμα και σε συνθήκες παραλίας το καλοκαίρι 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο πριν 8 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 8 ώρες (επεξεργασμένο) Πολύ σωστά τα δείχνει η εικόνα. Υπάρχει και άλλη μια κατηγορία, τα earphones, τα οποία είναι οι παλιού τύπου ψείρες, οι οποίες δεν έχουν αυτό το bud σιλικόνης που παίνει καλά μέσα στο αυτί, αλλά έχουν ένα ηχείο το οποίο "ακουμπάει" πάνω, χωρίς να μπαίνει μέσα. Το λέω γιατί υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται από την αίσθηση των buds επειδή μπαίνει αρκετά μέσα στο αυτί. Οι περισσότερες ψείρες πλέον είναι με buds. H Apple συνεχίζει και έχει κάποια airpods χωρίς buds. Αριστερά bud σιλικόνης - κέντρο earphone ηχείο παλιού τύπου - δεξιά Apple earphones Δε γνωρίζω κάποια συγκεκριμένη πηγή αλλά μπορείς να ψάξεις μέσω Google, κάτι τύπου "What to look for in Wireless Headphones". Η ακριβής ποιότητα ενός ακουστικού έρχεται κυρίως από τους οδηγούς του, ή ας πούμε τα ηχεία που έχουν μέσα. Τα νούμερα ή τα ονόματα δεν λένε πολλά, καθώς παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Κάποια ακουστικά μπορεί να έχουν ίδια χαρακτηριστικά, αλλά να έχουν διαφορετικό χαρακτήρα (ήχου) γιατί έτσι τα έχει "πειράξει" ο κατασκευαστής. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι παίρνεις. Υπάρχει η λεγόμενη καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων (Frequency response curve) που μπορεί να δεις σε κάποια reviews, όπου δείχνει πόσο κοντά στη φυσική απόκριση του αυτιού μας είναι το προφίλ των ακουστικών. Κάποιοι θέλουν όμως περισσότερα μπάσα, σε κάποιους αρέσει το λεγόμενο V, ενώ κάποιοι το θέλουν τελείως φλατ/απείραχτο, όπως πχ οι μουσικοί παραγωγοί. Αν όμως δεν ακούσεις μόνος/η το συγκεκριμένο ακουστικό, δύσκολο να καταλάβεις στα χαρτιά το πώς θα ακούγεται πραγματικά στο δικό σου αυτί. Οι κατασκευαστές πάνε και έρχονται. Σε κάποια μοντέλα είναι καλά τα Sony, σε κάποια άλλα μπορεί να σου αρέσουν τα JBL, ή μια άλλη εταιρία μπορεί να προσφέρει περισσότερα extra πραγματα που μια άλλη να μην τα έχει, πχ διάρκεια μπαταρίας, μέγεθος θήκης, active noise cancellation, ambient mode, και άλλα. Εκεί βάζεις αυτά που θες εσύ, στην τιμή που θες, και διαβάζεις γνώμες χρηστών - κυρίως αρνητικές - προκειμένου να δεις αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος χρήστης θα είναι πρόβλημα και για σένα. Επεξεργασμένο πριν 8 ώρες από Alex Raptakis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elegendx Δημοσιευμένο πριν 7 ώρες OP Share Δημοσιευμένο πριν 7 ώρες (επεξεργασμένο) Πρώτα απ΄ όλα, ευχαριστώ για την βοήθεια και την υπομονή σας. Δεύτερον, δυστυχώς είναι μεγάλο πρόβλημα να μην μπορείς να δοκιμάσεις ακουστικά. Τρίτον, θέλω να ρωτήσω σχετικά για το Audio-Technica ATH-M50xBT2. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό; Τέλος, εκτός από την Sony, οι άλλες μάρκες όπως Soundcore by Anker, Edifier, Sennheiser και Audio-Technica, θερούνται πολύ καλές μάρκες; Ευχαριστώ πολύ. :D Επεξεργασμένο πριν 7 ώρες από elegendx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο πριν 4 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 4 ώρες Τα Audio Technica M50x BT2 είναι η ασύρματη εκδοχή (2η βελτιωμένη έκδοση) του wired best seller M50X το οποίο έχω στην κατοχή μου. Θεωρούνται εξαιρετικά entry-level ακουστικά monitor, που σημαίνει ότι έχουν σχετικά flat ήχο για να ακούς πιο καθαρά μια μουσική μείξη. Αν τα ακούσεις δεν θα πεις WOW ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΗΧΟΣ, γιατί απλά δεν έχουν φτιαχτεί για να σε εντυπωσιάσουν. Προσωπικά με έχει χαλάσει πολύ το ότι έχει φθαρθεί ψεύτικο δέρμα που βρίσκεται στο headband, το οποίο δεν διοθρώνεται. Θα πρέπει να πάρω 3rd party cover γιατί πλέον κυριολεκτικά δεν φοριούνται. Αυτό βέβαια ίσως έγινε γιατί δεν έχω μαλλιά, οπότε κάποιος με πιο... απαλή επιφάνια κεφαλιού να μην έχει θέμα. Έχουν φθαρθεί επίσης τα μαξιλαράκια των αυτιών τα οποία έχω αντικαταστήσει με άλλα, 3rd party τύπου velour. Είναι λίγο βαριά όμως, και φαντάζομαι τα ασύρματα θα είναι ακόμα πιο βαριά λόγω της μπαταρίας. Δεν θα τα πρότεινα για καθημερινή χρήση ακρόασης μουσικής, εκτός αν θες να χεις και ένα ζευγάρι για να μιξάρεις κιόλας. Η Sony, είναι εταιρία-τιτάνας που κεντράρει πολύ στην καθημερινή ακρόαση μουσικής με καλή ποιότητα κατασκευής και υλικά. Η Sennheiser είναι μια τεράστια εταιρία με πολύ μεγάλο όνομα, που βγάζει από entry μέχρι πανάκριβα προϊόντα. Απ' όσο γνωρίζω, τα "φθηνά" της προϊόντα (κάτω από 200 ευρώ) δεν παίρνουν τα καλύτερα reviews, αλλά δεν είχα ποτέ για να πω κάτι παραπάνω. H Audio Technica έγινε γνωστή και εξαιρετικά mainstream κυρίως λόγω της ποιότητας και αξιοπιστίας των M50x. Έχει αξιοπρεπέστατα προϊόντα αλλά δεν είναι και αυτή που θα προτιμήσουν οι "μεγάλοι" αν θέλουν κάτι πολύ ακριβό. Η Edifier απ' όσο γνωρίζω είναι γνωστό όνομα σε φθηνά, entry-level "audiophile" προϊόντα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μάλλον είναι αυτό που λέμε "τίμια". Η Anker είναι μια σχετικά νέα εταιρία που έγινε γνωστή από τα Power Banks της όταν ξεκίνησε η μόδα. Είχε πολύ καλή ποιότητα και καλό marketing. Η σειρά "Soundcore" είναι το μουσικό brand της. Θεωρείται value for money με καλή ποιότητα για τα χρήματα που δίνεις, αλλά δεν θα σου τινάξει τα μυαλά στον αέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση