Ampelofilosofos Δημοσιευμένο πριν 17 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 17 ώρες Καλησπέρα στο forum, αναρτώ ένα βιντεάκι από άλλη μια χειροποίητη κατασκευή που ολοκλήρωσα πρόσφατα. Πρόκειται για μια υβριδική, όπως λέει και ο τίτλος, κιθάρα, που (υποτίθεται τουλάχιστον ότι) ενσωματώνει και ακουστικό και ηλεκτρικό ήχο. Κι επειδή στην "τέχνη" δεν υπάρχει παρθενογένεση, να πω ότι βασίστηκα στην Taylor t5z που κυκλοφορεί, με τις δικές μου αλλαγές (βελτιώσεις...εννοείται) Δεν το συνοδεύω από φωτογραφίες της ολοκληρωμένης κιθάρας, καθώς πρόλαβα να τελειώσω μόνο το πρώτο κομμάτι της παρουσίασης, οπότε δε θέλω να κάνω spoiler που λεν και στο χωριό... Θα ακολουθήσει και το 2ο κομμάτι σύντομα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο πριν 16 ώρες Moderator Share Δημοσιευμένο πριν 16 ώρες Ουάοο...Βαρβάτη δουλειά. Αναμένουμε εναγωνίως το part two και φυσικά να την ακούσουμε. Αφού η δουλειά με το tung oil πήγε... south, τι προβλέπεται στην συνέχεια; all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ampelofilosofos Δημοσιευμένο πριν 16 ώρες OP Share Δημοσιευμένο πριν 16 ώρες Ευχαριστώ πολύ Terry! Θα το δείξω στο δεύτερο μέρος, αλλά οκ.. Ας το πάρει το ποτάμι: Τρίφτηκε όλη η κιθάρα μέχρι το ξύλο και στην επόμενη (και τελευταία) προσπάθεια προτίμησα tru-oil που χρησιμοποιούν για φινίρισμα στα κοντάκια των όπλων. Αυτό πήγε εξαιρετικά και ήταν πολύ εύκολο και στην εφαρμογή! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nekkon Δημοσιευμένο πριν 13 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 13 ώρες Πάρα πολύ ενδιαφέρον project. Βέβαια ποτέ δεν κατάλαβα την όλη φάση με τις hybrid κιθάρες. Είναι είτε μία μέτρια ακουστική είτε μία μέτρια ηλεκτρική σε ένα σώμα, ποιος ο λόγος; Γιατί να μην έχω μία και μία που να κάνουν καλά τη δουλειά τους; Never give up! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο πριν 12 ώρες Moderator Share Δημοσιευμένο πριν 12 ώρες 21 λεπτά πριν, Nekkon είπε Βέβαια ποτέ δεν κατάλαβα την όλη φάση με τις hybrid κιθάρες. Είναι είτε μία μέτρια ακουστική είτε μία μέτρια ηλεκτρική σε ένα σώμα, ποιος ο λόγος; Γιατί να μην έχω μία και μία που να κάνουν καλά τη δουλειά τους; ΙΜΗΟ το θέμα από έναν βαθμό και πάνω έχει να κάνει πιθανώς με το innovation. Αμιγώς ηλεκτρικές με τα καντάρια, αμιγώς ακουστικές να φάνε και οι κότες... Οπότε από κατασκευαστικής άποψης έχει ενδιαφέρον το υβρίδιο. Και βέβαια από τη στιγμή που έχουν γίνει και έχουν ξαναγίνει τα πάντα όλα με τα συμβατικά μοντέλα, τα hybrid παντός είδους, είναι μια "διέξοδος" για να ξεφύγουμε από τα "τετριμμένα". Τώρα, το αν μας αρέσουν ή όχι αυτή είναι μεγάλη κουβέντα... Ακολουθεί υβρίδιο 1 all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ampelofilosofos Δημοσιευμένο πριν 11 ώρες OP Share Δημοσιευμένο πριν 11 ώρες Ευχαριστώ Nekkon! Καταλαβαίνω το επιχείρημά σου και η αλήθεια είναι ότι στο 2ο μέρος θα κάνω μια αναφορά στους τεχνικούς περιορισμούς που συνάντησα εγώ στο δικό μου "πείραμα", και που κάνει γενικά τις υβριδικές κιθάρες απλά μέτριες και στα δύο τερέν... Κατά τη γνώμη μου ο σημαντικότερος λόγος (πέραν πχ του μεγέθους του σκάφους) είναι οι διαφορετικές χορδές, πχ οι μπρούτζινες (της ακουστικής) δε μπορούν να παράξουν την ίδια απόκριση σε ηλεκτρικούς μαγνήτες, και αντίστοιχα οι ατσάλινες δε γίνεται να κουδουνίσουν τόσο γλυκά και γεμάτα, όσο ποιοτικό piezo "μαγνήτη" και να βάλεις. Επίσης, θα πρέπει κάθε ήχο να τον στείλεις στον αντίστοιχο ενισχυτή, αλλιώς θα βγει έτσι κι έτσι... Βέβαια, η Taylor στην t5z, όσο και η Fender στις Acoustasonic, νομίζω περνάνε τον ήχο από active κύκλωμα που με software βελτιώνει το αποτέλεσμα, κάτι σαν τα presets των modelers. Με τον καιρό γενικά βγαίνουν ολοένα και καλύτερες κιθάρες και σε αυτό τον τομέα. Πολύ ωραία πχ η Emerald virtuo που είναι και carbon fiber. Ακριβά χόμπι... Τώρα σε ποιους απευθύνονται? Τέτοια κιθάρα έχει νόημα σε λάιβ, αν έχεις και ακουστικά και γκαζωμένα τραγούδια στο setlist, βολεύει να έχεις "μία για όλα" αντί να κουβαλάς δύο κιθάρες. Επίσης, αν είσαι ο μοναδικός κιθαρίστας της μπάντας και χρειάζεται στα μισά του τραγουδιού να αλλάξεις όργανο. Κάτι αντίστοιχο ήταν παλιότερα η doubleneck του Sambora, αλλά αυτή είναι σα δίφυλλη ντουλάπα... Δεν είναι για τους πολλούς, όντως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση