Προς το περιεχόμενο

MONTAGE M ESP 2.0 thread

cos_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Θελει  μεθοδο για να τσιτωσουμε ενα PC, ειδικα αν δεν εχουμε απενεργοποιησει τις πατεντες με τα ρολογια που ανεβοκατεβαινουν κλπ η cpu ενδειξη μπορει να μας ξεγελασει και να νομιζουμε οτι ζοριζεται χωρις να ισχυει. Η πιο ασφαλης ενδειξη ειναι να αρχισουν τα κλικς και τα pops, οποτε ξερουμε οτι οντως το φτασαμε στα ορια του.

2) Τα arturia ειναι οντως βαρια, και το τραγικο ειναι οτι απο οτι λενε τουλαχιστον τα αρρωστακια που την ψαχνουν με αυτα μεγαλο μερος του βαρους ειναι για το σκευομορφικο της υποθεσης.

3) Παρολα αυτα, θα πρεπει να λαβουμε υποψη μας οτι ο 5900x ειναι 8 (!) φορες πιο γρηγορος απο τον i5 6700 και 2 φορες πιο γρηγορος απο απο τον i910900, συνεπως  μπορουμε να περιμενουμε ενα σαφως χαμηλοτερο cpu load. Δεν ειναι και γραμενο στην πετρα βεβαια αυτο, τα generic benchmarks δε λαμβανουν υποψη το scaling στα low latencies κλπ, αλλα μια ενδειξη την παιρνουμε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε είπε

@cos_dr

Δεν θέλω να αποδείξεις κάτι. Αν είχες την Arturia επειδή είναι βαριά ήθελα να δω που φτάνει ο επεξεργαστής. It's ok.

Σε μένα intel 5 6th gen φτάνει για πλάκα στο 33% με το που ανοίξει.

Στο dell workstation intel i9 10th gen φτάνει στο 12%

Μια χαρά είναι το usage . Τα ΑRTURIA είναι φανταστικά αλλα δεν είμαι τόσο πλούσιος για να τα έχω όλα. 😄

Το θεμα είναι και στο loading. Αν δοκιμάζεις πχ να αλλάζεις ήχους κατά την αναπαραγωγή ενός μεγάλου project με πολλα βαριά VST, αν είσαι όπως εγώ βιαστικός και βίαιος στις κινήσεις, πως αντιμετωπίζει η CPU την κατάσταση. Όσο πιο δυνατή, τόσο καλύτερα και έχουν βελτιωθεί αίσθητα τα DAW στη διαχείριση της. 

• Like 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

8 λεπτά πριν, manosx είπε

Παρολα αυτα, θα πρεπει να λαβουμε υποψη μας οτι ο 5900x ειναι 8 (!) φορες πιο γρηγορος απο τον i5 6700 και 2 φορες πιο γρηγορος απο απο τον i910900, συνεπως

Και τον δουλεύω σε ρυθμίσεις eco υπόψη γιστι αν τον βάλω full να δουλεύει γιατί κάνω και αλλα πραγματα τραβάω πολλά watt χωρίς λόγο και κάνω οικονομία. Για audio εφαρμογές είναι τουλάχιστο για τα σημερινά δεδομένα overkill και είναι και γέρος πια. Ασπρομαλλης. 😄

• Χαχα 2

Παντως, αν το PC το εχουμε για μουσικη μονο, πλεον το να ΜΗΝ βαλουμε τελειως τουμπανο cpu μοιαζει η σωστη λογικη. Αλλωστε αν δεν τραβαει και πολλα βατ ο επεξεργαστης, ειναι και ΠΟΛΥ πιο ευκολο να κανουμε ενα αθορυβο συστημα που ταυτοχρονα θα ειναι και αξιοπιστο σε μακροχρονια και παρατεταμενη χρηση, ο μεγαλο εχθρος του hardware ειναι η θερμοκρασια.

Αλλωστε ποσα montage ταυτοχρονα να θελουμε τελοσπαντων 😆

• Like 2

Για μένα παίζει ρόλο μιας και στον ένα σταθμό εργασίας μου / χόμπι/ μίξη υστερεί σε χώρο και δεν θα ήθελα ένα κουτί υπολογιστή αλλά laptop σε hdmi μεγαλύτερη οθόνη. 

Έτσι έχω δύο οθόνες. 

Η Arturia  είναι δευτερευούσης σημασίας πλέον για μένα λόγω ότι είναι και βαριά και περισσότερο την αγόρασα παρά την δούλεψα να πω την αλήθεια.

Δουλεύω με Gforce, Spectrasonics και Roland cloud.

Συν audio πλέον από το Modx και το iPad.

Δεν το έχω, πρόσφατα πήρα το unify της Plugin Guru που με ικανοποιεί, αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε Montage vst. 

Επεξεργασμένο από Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε

www.sonicspace.gr

36 λεπτά πριν, manosx είπε

Παντως, αν το PC το εχουμε για μουσικη μονο, πλεον το να ΜΗΝ βαλουμε τελειως τουμπανο cpu μοιαζει η σωστη λογικη. Αλλωστε αν δεν τραβαει και πολλα βατ ο επεξεργαστης, ειναι και ΠΟΛΥ πιο ευκολο να κανουμε ενα αθορυβο συστημα που ταυτοχρονα θα ειναι και αξιοπιστο σε μακροχρονια και παρατεταμενη χρηση, ο μεγαλο εχθρος του hardware ειναι η θερμοκρασια.

Αλλωστε ποσα montage ταυτοχρονα να θελουμε τελοσπαντων 😆

Εγώ απλά είμαι και παιχνιδάς, ήμουν τουλάχιστο γιατί δε νομίζω να ξανααναβαθμιστώ για παιχνίδια ξανά, γέρασα😀 γι αυτό και είχα τα οφέλη των αναβαθμίσεων και στα μουσικά προγράμματα. Έχεις απόλυτο δίκιο.

Και εγώ αν το είχα το PC αμιγώς για μουσική θα το έστηνα διαφορετικά, δε θα είχα αυτά που έχω μέσα με όλο το κόστος σε θόρυβο κλπ. Ευτυχώς, η GPU με μουσική τουλάχιστο δουλεύει με μηδενικό RPM τους ανεμιστήρες, έχω ΑΙΟ  υδρόψυξη και ρυθμίσεις eco για χαμηλές θερμοκρασίες και καταναλώσεις.

Γενικά με τα νέα components και τις custom ή default quiet ρυθμίσεις των mobo στους PWM controllers και τα αντίστοιχα FANS κλπ. μπορείς να μειώσεις πάρα πολύ τον θόρυβο και σε ένα σχετικά τούμπανο σύστημα και να χαίρεσαι τις επιδόσεις του στα μουσικά προγράμματα. 

• Like 1

Νομίζω κάτι διορθώσανε στο Pigments 5 με το θέμα της cpu έχει μια ρύθμιση το multicore κάνεις ενεργοποίηση για καλύτερη διαχείρηση κάτι τέτοιο.

Επίσης και στο Analog Lab V

Επεξεργασμένο από foxxx

Μόλις τώρα, Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε είπε

Δουλεύω με Gforce, Spectrasonics και Roland cloud.

Συν audio πλέον από το Modx και το iPad.

Όταν δουλεύεις με αυτά γιατί ξέρω πως γράφεις και τι δυνατότητες έχεις, πες μας.

Κατεβαίνουν κρυφά οι άγγελοι από τον ουρανό να ακούσουν?  😀

• Like 1

1 λεπτό πριν, foxxx είπε

Νομίζω κάτι διορθώσανε στο Pigments 5 με το θέμα της cpu έχει μια ρύθμιση το multicore κάνεις ενεργοποίηση για καλύτερη διαχείρηση κάτι τέτοιο 

Με τα updates γίνεται δουλειά.

Και το πρώτο MONTAGE ESP δε δούλευε όπως η νέα έκδοση, είχε προβλήματα και έχει ακόμα, θα βελτιωθεί κι άλλο και αυτό θέλει βελτιώσεις, όπως είχα αναφέρει π..χ στο θέμα του τι και πως γράφεται στο automation

• Like 1

11 λεπτά πριν, foxxx είπε

Νομίζω κάτι διορθώσανε στο Pigments 5 με το θέμα της cpu έχει μια ρύθμιση το multicore κάνεις ενεργοποίηση για καλύτερη διαχείρηση κάτι τέτοιο.

Επίσης και στο Analog Lab V

Δεν είδα κάποια αναβάθμιση.

Χτες έτρεξα το Analog στα ίδια επίπεδα χρήσης του επεξεργαστή. Ειδικά στα Rhodes και στα Πιάνα.

Το pigments δεν το έχω δει ακόμα διότι δεν το χρησιμοποιώ.

11 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Όταν δουλεύεις με αυτά γιατί ξέρω πως γράφεις και τι δυνατότητες έχεις, πες μας.

Κατεβαίνουν κρυφά οι άγγελοι από τον ουρανό να ακούσουν?  😀

Κατεβαίνουν αγαπητέ. 

• Like 1

www.sonicspace.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου