Προς το περιεχόμενο

MONTAGE M ESP 2.0 thread

cos_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανοίγω αυτό το thread για όσους χρησιμοποιούν τη VST έκδοση του MONTAGE M ESP 2.0 για να ανταλλάξουμε απόψης.

Απάντησα με βίντεο σε ένα άλλο ξενόγλωσσο φόρουμ που ένας χρήστης ζητούσε να μοιραστούν οι κάτοχοι το CPU  USAGE τους  ανάλογα με τα συστήματά τους και είχε βάλει ως δεδομένα να χρησιμοποιήσουμε ένα  συγκεκριμένο "βαρύ" performance (Το performance με όνομα Ascensing) σε ένα instance του plugin για μερικά μέτρα μια οκτάφωνη συγχορδία και παραθέτω προς πληροφόρηση το video και εδώ στο φόρουμ μας!

Η CPU μου το καταφέρνει μια χαρά, φαίνεται το ποσοστό χρήσης στην πάνω δεξια γωνία του windows task manager που παρέθεσα.

Δεν βλέπω peaks περίεργα, το VST μου λειτουργεί καλά.

Θέλει πάντως 4ης γενιάς τουλάχιστο intel i5 CPU για να δουλέψει τουλάχιστο για windows αλλά για χαμηλή χρήση CPU και περισσότερα instances θέλει για εμένα τουλάχιστο 8πύρηνο σύγχρονο. Ο δικός μου δε νιώθει. 😀

Ένας άλλος παίζει με 7800Χ3D και δεν πάει πάνω από 1% η CPU στο πρόγραμμα στο ίδιο τεστ🤣

• Like 4

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη ο αλλος με τον 7800Χ3D εχει 100 montage ταυτοχρονα; Αφτο ειναι; 😆

- Καλησπερα κ. Thomann, θα ηθελα 99 Montage

- Να τα κανουμε 100;

- Οχι μωρε, 100 ποιος θα τα χρησιμοποιησει;

• Χαχα 3

1 λεπτό πριν, manosx είπε

Δηλαδη ο αλλος με τον 7800Χ3D εχει 100 montage ταυτοχρονα; Αφτο ειναι; 😆

- Καλησπερα κ. Thomann, θα ηθελα 99 Montage

- Να τα κανουμε 100;

- Οχι μωρε, 100 ποιος θα τα χρησιμοποιησει;

Μάνο, έτσι ακριβώς είναι.

Πλέον εδώ και καιρό, και πριν  αυτόν τον 5900Χ ανοίγω 10 komplete για δεκα διαφορετικά όργανα,μιας και το εξαιρετικό komplete software δεν έχει τη δυνατότητα να ανοίξει πολλά patches ταυτόχρονα, ένα τη φορά μέσα στο software. Ανοιγω 10 komplete και γράφω το κομμάτι μου απροβλημάτιστα με δέκα διαφορετικούς δυνατούς ήχους απο πολύ βαριά VST και παράλληλα γράφω στα forum, κάνω viber κλησεις🤣 Τα πλεονεκτήματα της σημερινής υπολογιστικής ισχύος

Γράφω ένα demo κομμάτι αυτές τις μερες σποραδικά με 2 Montage ESP ανοιχτά. Και δεκα tracks να ανοίξω με 10 διαφορετικά MONTAGE και ένα performance στο καθένα ανοιχτό, μπορώ να τα γράφω ταυτόχρονα αν τα σπλιταρω στο κλαβιε, ολα τα tracks, απροβλημάτιστα. Με πολλή μικρή χρήση της CPU

Στα πιο βαριά μου που έγραψα μέχρι στιγμης με πολλά βαριά υποτιθεται VST και ταυτόχρονα  το T-RACKS μέσα στο PROJECT στο master channel και plugin του OZONE, δεν πέρασα το 5-7% CPU USAGE🤣

Αυτουνού με τον 7800Χ3D θα του μπει στο ίδιο project σε κατάσταση αναστολής ο υπολογιστής 🤣

Τι να πούμε, να λέμε όλα καλά. 🤣

• Like 2

Και να φανταστει κανεις οτι το montage ειναι απο τα πιο ισχυρα hardware digital synths, αν οχι το ισχυροτερο.

Αν βαλεις και στο λογαριασμο οτι πλεον εχουμε και φοβερες εξομοιωσεις κλασσικων αναλογικων, μαζι με ολα τα αλλα που μας δινει η φαση, εφε, πολυκαναλα κλπ,  ενα PC ειναι πλεον κλασεις ανωτερο ακομα και απο τα στουντιο που γραφτηκαν ολα τα αριστουργηματα του παρελθοντος.

Φυσικα δε μιλαμε για χωρους- ηχεια, μικροφωνα και τα τοιαυτα, αλλα σε οτι εχει να κανει με editing, post processing, ηλεκτρονικες πηγες ηχου, βιβλιοθηκες δειγματων, sound fx, mixing, mastering, πλυσιμο, σκουπισμα, καθαρισμα σιδερωμα, σε οτι εχει να κανει δηλαδη με το dsp, χτυπας το PC ακι ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ, ΤΕΛΟΣ, ολα τα αλλα hardware και μαρντγουερ ειναι για τον φετιχισμο και το φλεξαρισμα, και το ABBEY ROAD να εγραφες για τις δουλειες αυτες ενα PC θα αρκουσε.

• Like 2

Κάνε μου μια χάρη. Τρέξε το ίδιο project στο daw όμως πρόσθεσε και 2 τουλαχιστον Arturia.

To ένα ας είναι από το pigments, το άλλο από το πιάνο της .

Και πες μας που φτάνει η cpu.

www.sonicspace.gr

37 λεπτά πριν, cos_dr είπε

......... ανοίγω 10 komplete για δεκα διαφορετικά όργανα, μιας και το εξαιρετικό komplete software δεν έχει τη δυνατότητα να ανοίξει πολλά patches ταυτόχρονα, ένα τη φορά μέσα στο software.

τι εννοεις με αυτο, γιατι δουλευω με το komplete και δεν καταλαβα.

Πρώην VARTANIS ?

4 λεπτά πριν, Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε είπε

Κάνε μου μια χάρη. Τρέξε το ίδιο project στο daw όμως πρόσθεσε και 2 τουλαχιστον Arturia.

To ένα ας είναι από το pigments, το άλλο από το πιάνο της .

Και πες μας που φτάνει η cpu.

Δεν  έχω Arturia αλλά να σου πω τι πιστεύω, χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορώ να το αποδείξω με arturia αλλά μπορώ να το αποδείξω με αντίστοιχα σύγχρονα της NI και τα της Spectrasonics.

Το ίδιο ποσοστό CPU χρήσης περίπου  θα δεις στον 5900Χ με όλα ανοιγμένα σε μερικά μέτρα να παίζουν και όλα μαζί. Είναι λίγα τα 4. Αν θες, να ανοίξω ένα βαρύ πιάνο της ΝΙ, τα δύο ΜΟΝΤΑGE, δυο TRITON, να ανοίξω κανα δυο VA της ΝΙ και ένα FM8 και κανα δυο ακόμα libraries, και να παίξω μια οκτάφωνη συγχρορδία να γράφεται σε όλα μαζί ταυτόχρονα για πολλά μέτρα να βλέπουμε τι θα γίνει στη CPU .

Θα το κάνω, μόλις μπορέσω και θα το παραθέσω να δούμε όλοι μαζί τι γίνεται, με τη δική μου CPU  τουλάχιστο και ποση μνημη θα χρησιμοποιηθεί και αν το USAGE της CPU είναι σταθερό μέσα στο Studio One.

• Like 1

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Χάρης Ο είπε

τι εννοεις με αυτο, γιατι δουλευω με το komplete και δεν καταλαβα.

Δεν μπορεί το KOMPLETE SOFTWARE να ανοίξει πολλά INSTRUMENTS ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, όπως π.χ. το KONTAKT πολλά libraries

Έχει ένα SLOT για ένα INSTRUMENT και ένα SLOT για FX για να φτιάξεις ένα patch π.χ. δικό σου.

Μετά πρέπει να επιλέξεις άλλο για να γράψεις στο ίδιο track, στο ίδιο κανάλι μέσα από το SOFTWARE.

Επεξεργασμένο από cos_dr
  • Like 2

@cos_dr

Δεν θέλω να αποδείξεις κάτι. Αν είχες την Arturia επειδή είναι βαριά ήθελα να δω που φτάνει ο επεξεργαστής. It's ok.

Σε μένα intel 5 6th gen φτάνει για πλάκα στο 33% με το που ανοίξει.

Στο dell workstation intel i9 10th gen φτάνει στο 12%

Επεξεργασμένο από Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε
  • Like 2

www.sonicspace.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου