Προς το περιεχόμενο

Blackmagic Design-DaVinci Resolve Download free Download video-audio editor

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Θα συμφωνήσω σε ένα οι κιμβουρδίστες είστε πολύπλοκοι χαρακτήραι σα τα ρημάδια που παίζεται, σε αντίθεση με το πιάνο που δεν έχει κανένα κουμπί, όπως και οι ακουστικές μπουθάρες

Αυτο ήθελα να πω. 

Και όχι μόνο εμείς. 

Είναι και άλλες μουσικές "ειδικότητες" έτσι. 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, manosx είπε

Πραγματι η ολη φαση με τα DAW ειναι σα να μαθαινεις ενα οργανο, ενα δυσκολο οργανο μαλιστα οχι κανα καζου.

Οπως ομως και εσυ γουσταρεις ΠΑΝΚΣ, και εμαθες να κοπανας αρκετα για να βγαλεις πανκς, δεν εβγαλες Μπαχ, πανκς εβγαλες ( νομιζω δηλαδη, ππαραδειγμα λαιμαι)

Ετσι και ενας ερασιτεχνης χομπιστας θα μαθει τις λειτουργιες αυτες που θα του επιτρεψουν να κανει τη δουλεια του.

Το 10% που αναφερεις στην ουσια δεν ειναι θεμα ερασιτεχνη εναντια του επαγγελματια, αλλα αναγκες εναντια των λειτουργιων του DAW. Γιατι αυτα τα προγραμματα εξελισσονται για δεκαετιες, και εχουν ενσωματωσει απιθανα σεναρια, τα οποια ουτε ο επαγγελματιας θα αξιοποιησει ποτε.

Για παραδειγμα ας πουμε στο cubase μπορεις να αντιστρεψεις τα πληκτρα, και να ειναι τα μπασα στα δεξια και να ανεβαινουν οι νοτες προς τα αριστερα. Υπαρχει περιπτωση να το αξιοποιησεις αυτο;

Η ταχυτητα που εχει ο επαγγελματιας δεν αφορα το συνολο των δυνατοτητων του προγραμματος, αλλα την καθημερινη τριβη του με το υποσυνολο εκεινο που αφορα τη δουλεια του. Αντιστοιχα και ενας ερασιτεχνης που εχει πολυωρη τριβη, θα μπορεσει να εχει μια αξιοπρεπη ταχυτητα στα πραγματα που τον αφορουν, αφου αλλωστε δεν εχει και το ρολοι του στουντιο να γραφει και να τον αγχωνει.

Το συντριπτικα μεγαλυτερο μερος του audio εξοπλισμου που πωλειται αφορα οχι καθαρα επαγγελματικο εξοπλισμο αλλα consumer και prosumer προιοντα. Ετσι και τα DAW κυκλοφορουν και σε εκδοσεις πιο προσιτες που απευθυνονται σε ερασιτεχνες, και διαθετουν πραγματι ενα υποσυνολο των δυνατοτητων που ομως αρκει για να καλυψει τις αναγκες ενος home studio.

Το οτι εσυ δεν ενδιαφερεσαι για τη φαση και προτιμας το στουντιο, δε λεει τιποτα ουτε για το ενδιαφερον των υπολοιπων, ουτε για το πως εχουν επιλεξει να καλυψουν τις αναγκες τους, ουτε στην τελικη για το ποιο χομπι να επιλεξουν. Αλλωστε αν ειναι μια φορα παραταιρο να κανεις μουσικη στο σπιτι σου με ενα DAW, ειναι 100 φορες πιο παραταιρο να κανεις ΠΑΝΚΣ με σεσιοναδες και ειδικους στο cubase 😆 Αν δεν το ζησεις πατροπαραδοτα σε υπογες και καταληψεις ως πιτσιρικας αστο καλυτερα.

Ο λόγος σου είναι πυκνός και συγκρτοτημένος, πλην της τελευταίας παραγράφου που αφορά εμένα προσωπικά, σύμφωνα με μια δικιά σου θεώρηση.Ειδικά δε, εκεί που λες

''ειναι 100 φορες πιο παραταιρο να κανεις ΠΑΝΚΣ με σεσιοναδες και ειδικους στο cubase Αν δεν το ζησεις πατροπαραδοτα σε υπογες και καταληψεις ως πιτσιρικας αστο καλυτερα''

Δεν παριστάνω την αυθεντία σε τίποτα, ούτε προτρέπω κάποιον να κάνει αυτό που αισθάνομαι εγώ.

Αν δε, θεωρείς πως ο Κοζ, ή ο Παρτέρης, ή ο Σιαχάμης και δεν ξέρω πόσοι άλλοι έχουν έρθει σπίτι μου , η στο στούντιο είναι σέσσιον μουσικοί δλδ αμοιβόμενοι έχεις λάθος και τους προσβάλεις γιατί πράγματι οι τύποι αυτοί θα μπορούσαν να σταθούν ως επαγγελαματίες αμοιβόμενοι, αλλά ήρθαν μαζί μου για το χαβαλέ.

Παλαιότερα χρησιμοιποίησα ένα επαγγελματικό  στούντιο, μέλους του φόρουμ, χωρίς να πάρει δεκάρα. Πρόκειται για τον Diggisilence.

Η ''ανάγκη'' λοιπόν όπως είπες είναι αυτή που καθορίζει τις επιλογές μας και η ανάγκη μου αυτή τη στιγμή με λέει πως δεν είμαι 18 χρονών που είχαμε μπάντα και νοικιάζαμε σπίτι στα Εξάρχεια για πρόβες μαζί με άλλο ένα γκρουπ.

Επίσης στα περί Πανκς, ο συχωρεμένος ο Βοσδογιάννης ο τραγουδιστής της Γενιάς του χάους ( που με αποκαλούσε εχθρό του λαού), έφτασε να γίνει πρωτοσύμβουλος της Φώφης Γενηματά, εγώ δεν τα κατάφερα, βλέπεις δεν αισθάνθηκα την '' ανάγκη'' να αυτοχαρακτηριστώ ως κάτι, παρότι έπαιξα και σε καταλήψεις και σε όλα τα γνωστά μέρη που θα ήταν δυνατό να παίξει μια μπάντα το 80.

Αυτά περί προσωπικού και για το Κώστα που ρώτησε Προ τουλς-κιουμπέις-κέικγοκ. Μούβι μέικερ-πρεμιέρ-φάιναλ κατ-Ρισολβ. Πλην των Προ τουλς που είχα αγοράσει, όλα τα άλλα τα δούλεψα φρι, ή σπασμένα.

• Like 1

13 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Ο λόγος σου είναι πυκνός και συγκρτοτημένος, πλην της τελευταίας παραγράφου που αφορά εμένα προσωπικά, σύμφωνα με μια δικιά σου θεώρηση.Ειδικά δε, εκεί που λες

''ειναι 100 φορες πιο παραταιρο να κανεις ΠΑΝΚΣ με σεσιοναδες και ειδικους στο cubase Αν δεν το ζησεις πατροπαραδοτα σε υπογες και καταληψεις ως πιτσιρικας αστο καλυτερα''

Δεν παριστάνω την αυθεντία σε τίποτα, ούτε προτρέπω κάποιον να κάνει αυτό που αισθάνομαι εγώ.

Αν δε, θεωρείς πως ο Κοζ, ή ο Παρτέρης, ή ο Σιαχάμης και δεν ξέρω πόσοι άλλοι έχουν έρθει σπίτι μου , η στο στούντιο είναι σέσσιον μουσικοί δλδ αμοιβόμενοι έχεις λάθος και τους προσβάλεις γιατί πράγματι οι τύποι αυτοί θα μπορούσαν να σταθούν ως επαγγελαματίες αμοιβόμενοι, αλλά ήρθαν μαζί μου για το χαβαλέ.

Παλαιότερα χρησιμοιποίησα ένα επαγγελματικό  στούντιο, μέλους του φόρουμ, χωρίς να πάρει δεκάρα. Πρόκειται για τον Diggisilence.

Η ''ανάγκη'' λοιπόν όπως είπες είναι αυτή που καθορίζει τις επιλογές μας και η ανάγκη μου αυτή τη στιγμή με λέει πως δεν είμαι 18 χρονών που είχαμε μπάντα και νοικιάζαμε σπίτι στα Εξάρχεια για πρόβες μαζί με άλλο ένα γκρουπ.

Επίσης στα περί Πανκς, ο συχωρεμένος ο Βοσδογιάννης ο τραγουδιστής της Γενιάς του χάους ( που με αποκαλούσε εχθρό του λαού), έφτασε να γίνει πρωτοσύμβουλος της Φώφης Γενηματά, εγώ δεν τα κατάφερα, βλέπεις δεν αισθάνθηκα την '' ανάγκη'' να αυτοχαρακτηριστώ ως κάτι, παρότι έπαιξα και σε καταλήψεις και σε όλα τα γνωστά μέρη που θα ήταν δυνατό να παίξει μια μπάντα το 80.

Αυτά περί προσωπικού και για το Κώστα που ρώτησε Προ τουλς-κιουμπέις-κέικγοκ. Μούβι μέικερ-πρεμιέρ-φάιναλ κατ-Ρισολβ. Πλην των Προ τουλς που είχα αγοράσει, όλα τα άλλα τα δούλεψα φρι, ή σπασμένα.

Ερχόμαστε όλοι γιστι σε αγαπάμε αλλα βγαίνουμε off topic. Αυτό μπορεί να μεταφερθεί στο περί ανέμων και υδάτων το υπόλοιπο. 😄

Μη φορτωνεις 😆

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η κ@υλα του ενος ειναι παραταιρη στα ματια του αλλου.  Και εμενα μου αρεσει το στυλ baroque, το οποιο εχει εξαντληθει εδω και 270 χρονια, αυτο και αν ειναι παραταιρο, χιλιες φορες πιο παραταιρο, αλλα τι να κανουμε που μου αρεσει.

Εσυ ΠΑΝΚΣ στα γερονταματα, εγω μπαροκ σε λαθος αιωνα, ε, και ο αλλος στουντιο στο υπνοδωματιο, ποιος ειναι πιο παραλογος; Δεν εχει σημασια, αν τη βρισκεις με κατι και δεν ενοχλεις και κανεναν ολα επιτρεπονται.

• Like 1

5 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Ερχόμαστε όλοι γιστι σε αγαπάμε αλλα βγαίνουμε off topic. Αυτό μπορεί να μεταφερθεί στο περί ανέμων και υδάτων το υπόλοιπο. 😄

Ρε συ, το νήμα έχει κατακρεουργηθεί ήδη, όλα σχετικά είναι μη τα κόβεται, ακόμα και τα οφ τόπικ

Παντως σε ψιλο- ontopic, προ αμνημονευτων που ημουν στο μονταζ τηλεοπτικων εκπομπων, ηταν πραγματι εξωφρενικος ο ρυθμος των γκουρου μοντερ, πραγματικα οι keyboard εντολες που εδιναν ηταν ΟΝΤΩΣ πιο γρηγορες απο ρυθμο γραμματεως που δακτυλογραφει κειμενο 😁

Οταν ομως χρειαζοταν το κατι εξτρα, καποια λειτουργια εξω απο το comfort zone της καθημερινοτητας, ο ρυθμος επεφτε δραματικα και το ψαξιμο ηταν απαραιτητο.

Οι μανιερες και τα στανταρακια στην τεχνη απο κατι τετοια προκυπτουν 😁 αν θελεις να κανεις το κουφο και την πρωτοπορια σε ψαξιμο και χασιμο ( not really χασιμο) χρονου καταληγεις, και ο Κιουμπρικ ο υπερτατος γκουρου σαν τον Γκαρι το Σαλιγκαρι πηγαινε, αν ηθελε να γυρισει τη Λαμψη οχι του Κιουμπρικ αλλα του Φωσκολου θα την ειχε ξεπεταξει στο μισαωρο.

• Like 1

2 ώρες πριν, manosx είπε

Παντως σε ψιλο- ontopic, προ αμνημονευτων που ημουν στο μονταζ τηλεοπτικων εκπομπων, ηταν πραγματι εξωφρενικος ο ρυθμος των γκουρου μοντερ, πραγματικα οι keyboard εντολες που εδιναν ηταν ΟΝΤΩΣ πιο γρηγορες απο ρυθμο γραμματεως που δακτυλογραφει κειμενο 😁

Οταν ομως χρειαζοταν το κατι εξτρα, καποια λειτουργια εξω απο το comfort zone της καθημερινοτητας, ο ρυθμος επεφτε δραματικα και το ψαξιμο ηταν απαραιτητο.

Οι μανιερες και τα στανταρακια στην τεχνη απο κατι τετοια προκυπτουν 😁 αν θελεις να κανεις το κουφο και την πρωτοπορια σε ψαξιμο και χασιμο ( not really χασιμο) χρονου καταληγεις, και ο Κιουμπρικ ο υπερτατος γκουρου σαν τον Γκαρι το Σαλιγκαρι πηγαινε, αν ηθελε να γυρισει τη Λαμψη οχι του Κιουμπρικ αλλα του Φωσκολου θα την ειχε ξεπεταξει στο μισαωρο.

Όλοι κολλάνε και ανατρέχουν.. Γιατροι πλέον που βλέπουν χιλιάδες ασθενείς σου μιλάνε και κοιτάνε στο ΓΚΟΥΛΑΓΚΛ

• Συμφωνώ 2

2 ώρες πριν, manosx είπε

Να λοιπόν που η ΑΝΑΓΚΗ συναντά το ΧΡΟΝΟ γιατί Κιούμπρικ δεν υπάρχει άλλος

22 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Να λοιπόν που η ΑΝΑΓΚΗ συναντά το ΧΡΟΝΟ γιατί Κιούμπρικ δεν υπάρχει άλλος

Πραγματι δεν υπαρχει αλλος.

Αλλα και αυτος στο home studio ειχε καταληξει. 😆

Διοτι με την παροιμιωδη τελειομανια του, και τα εξωφρενικως χρονοβορα γυρισματα, αν περιμενε τους επαγγελματιες του cubase 😆 θα εβγαινε το budget κανα τρισεκατομμυριο 😆 

Οποτε το ειχε γυρισει στην οικογενιακη επιχειρηση 😆 ειχε αγγαρεψει ολους τους δικους του 😆 και το τραβουσε οσο ηθελε

Για περιπτωσεις οπως του Σαμμυ σε φαση ΠΑΝΚΣ, και εγω θα προτεινα κανονικο στουντιο, διοτι και χρειαζεται η φαση χωρους- μικροφωνα- σοβαρες ηχομονωσεις για ντραμς και δε συμμαζευεται, πολυ μπλεξιμο, αν δεν εχεις την τρελα δεν αξιζει να μπεις σε τετοιο τριπακι.

Αλλα καποιος που θελει να την ψαξει με ηχους, συνθ και τετοια, να κανει τα πειραματα του, να βρει την ακρη του ρε bro σε ειδη μπλιμπλικοφασης, ε για αυτον ειναι ταμαμ η home κατασταση. Ολοι οι μεγαλοι μπλιμπλικαδες αλλωστε καπως ετσι τη βρηκαν την ακρη, και σε εποχες μαλιστα που επρεπε να τα χωσεις χοντρα, οχι τωρα που παιρνεις ενα απλο DAW PC και εχει μεσα πιο πολλα μπλιμπλικια και απο το Γιαννακη- Μιχαλακη  😆

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου