Προς το περιεχόμενο

Blackmagic Design-DaVinci Resolve Download free Download video-audio editor

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
15 λεπτά πριν, marathon είπε

Δεν το γράφω για το Λάκη αλλά γενικά. Η adobe (ας πούμε) έχει 2 προγράμματα. Το After Effects που είναι εφεδιέρα και το Premiere που είναι μονταζιέρα…διαλέγετε και παίρνετε. Animation υπάρχει 2d, 3d…και παέι λέγοντας. Το DaVinci το είχα βάλει παλιά αλλά δεν στάθηκα γιατί με καλύπτει η Adobe. Καταπληκτικό 2d είναι το Crazy Talk Animator…μόνο για Pc πλέον.

Tα software τηε Adobe είναι top.

Η διαφορά με την Blackmagic είναι ότι δίνει μια επαγγελματική σουίτα δωρεάν  .

Η full έκδοση του DaVinci πωληται και χωριστά,  αλλά δεν έχει νόημα να την παρεις γιατί ο,τι hardware της black magic πάρεις,  στην δίνουν δώρο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, MGs είπε

Θέλω να ξεκινήσω να κάνω videoclip για τα κομμάτια που φτιάχνω,δέν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με επεξεργασία video,η κατάρτηση μου με το software είναι μεσαίου επιπέδου(εχω ένα πτυχίο τεχνικού εφαρμογών,δέν το έχω κάνει ποτέ επάγγελμα) και θέλω να κάνω όχι τόσο video editing,αλλά ένα εύκολο,ελαφρύ animation.

Ειχα βάλει το 3ds max παλιότερα,το οποίο πέταξα έξω με συνοπτικές διαδικασίες καθότι δέν ήταν για το επίπεδο μου και δέν είχα την ώρα να ασχοληθώ τόσο.

Εχω το Kdeline τώρα,το οποίο ήθελα για να κατεβάζω έτοιμα αποσπάσματα απο βίντεο,να τα φιλτράρω αλλά Primal scream,να τελειώνω,αλλά πάλι δέν το εφάρμοσα σαν ιδέα.

Τι βαθμό δυσκολίας έχει το DaVinci?

Το δουλεύει κάποιος μεγάλο διάστημα?

Είναι φιλικό προς χρήση η για το ξεκίνημα κάποιου αρχάριου?

Ενδεικτικά το βίντεο που ανέφερα παραπάνω τών primal screem και ένα που μου αρέσει(Arctic Monkeys),κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου όταν αναφέρω το animation,όχι φυσικά για να ανοίξω ένα προγραμμα και να τα κάνω σε ένα μήνα,έχω ιδέα στο τί ζητάω,απλά να κάνω μία αρχή με ένα entry level πρόγραμμα,φιλικό στην χρήση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα παραπλήσιο αποτέλεσμα.

Ωραίος κόσμος και ο κόσμος της εικόνας.

Για 3d και 2d animation (για να το σχεδιάσεις εσύ το υλικό με τα διαθέσιμα εργαλεία) δοκίμασε το Blender που είναι δωρεάν, μεγάλο μέρος του χειρισμού του γίνεται με συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο που δεν πρόκειται να θυμάσαι ποτέ, θέλει συνέχεια ερωτήσεις στο google, ευτυχώς υπάρχει πολύ υλικό, είναι όλα απαντημένα. πολύ δυνατό πρόγραμμα και fun να σχεδιάζεις με αυτό όσο θυμάσαι τις συντομεύσεις, άμα το αφήσεις λίγο πάλι google από την αρχή

Αν θες κοπτοραπτικη με έτοιμο υλικό από άλλα βίντεο και προσθήκη κάποιων εφέ τότε DaVinci Resolve που είναι δωρεάν και δυνατό. Όλα θέλουν μελέτη και τριβή

Επεξεργασμένο από Άγιος
  • Like 1
  • Ευχαριστώ 1

kavagio for strings

33 λεπτά πριν, LK είπε

Tα software τηε Adobe είναι top.

Η διαφορά με την Blackmagic είναι ότι δίνει μια επαγγελματική σουίτα δωρεάν  .

Η full έκδοση του DaVinci πωληται και χωριστά,  αλλά δεν έχει νόημα να την παρεις γιατί ο,τι hardware της black magic πάρεις,  στην δίνουν δώρο. 

Σαφές. Το έγραψα για να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα για όλα. Επίσης (όσο και να φαίνεται) εύκολο δεν είναι. Για να φτιάξεις κάτι με 3d προγράμματα, πρέπει να φτιάχνεις ή να βρίσκεις μοντέλα π.χ.
Εγώ μοντάρω στο After Effects, γιατί με ενδιαφέρει η εφεδιέρα και το μοντάζ του με καλύπτει. Επίσης για να φτιάξουμε κάποια από αυτά που βλέπουμε…πώς να το κάνουμε…θέλει και λίγες γνώσεις γραφικών τεχνών.

• Συμφωνώ 2

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

1 ώρα πριν, MGs είπε

θέλω να κάνω όχι τόσο video editing,αλλά ένα εύκολο,ελαφρύ animation.

To animation έχει να κανει με 3d renders , που μόνο έυκολο δεν είναι χρειάζεται να μάθεις δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων .Επίσης χρειάζεται δυνατό εξοπλισμό σε συγκεκριμένες κάρτες γραφικών με δυνατό rendering.  Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως και εαν έχεις χρόνο να μάθεις θα καταφέρεις να κάνεις ωραία πράγματα . Δυνατό και ταυτόχρονα ελεύθερο πρόγραμμα είναι το Blender. Λεπτομερή tutorials δίνονται απο τον "blender guru" 

• Like 1
  • Ευχαριστώ 1

Το DaVinci Resolve είναι εξαιρετικό πρόγραμμα, είναι κυρίως για editing και mastering, και απλά animations - ότι πάνω κάτω κάνει το Premiere - και όχι το After Effects - τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζω.

Ήταν πάντα free, δεν είναι κάποια προσφορά.

• Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1

Ευχαριστώ για τον χρόνο!Aυτο στο βίντεο των Arctic Monkeys ανηκει στα 2d η έχει και 3d στοιχεία μέσα?Το Blender είχα κατα νού αλλά δέν τα ξέρω,μια αρχή θέλω να κάνω,χωρίς να ξέρω αν πραγματικά ασχοληθώ.

• Guru
Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Το Davinci είναι ιδανικό για color grading και editing, ενώ το Adobe για  special effect. Ανάλογα τι κυρίως θέλει να κάνει κανείς. Κανένα από τα δύο δεν είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για animation.

Η διαφορά της πληρωμένης από τη free εκδοχή του Davinci είναι ότι έχει πολύ περισσότερα εφφέ και πιο γρήγορο export, και αξίζει για κάποιον που ασχολείται πολύ. Η αγορά hardware είναι πιο ακριβή, και εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα να αξίζει για τον μη επαγγελματία.

Χρησιμοποιώ χρόνια τη free εκδοχή, όλα τα βίντεο  από τον COVID και μετά στο YouTube μου με αυτό τα κάνω. Θα είχα αγοράσει τη studio version, αλλά είχα κακές εμπειρίες στο παρελθόν με αγορασμένα software που δεν περνούσαν στο νέο μηχάνημα, η η σελίδα του κατασκευαστή για upgrade δε δούλευε, η τα έκαναν ξαφνικά subscription κτλ οπότε δεν αγοράζω πια σχεδόν ποτέ software. 

Πχ ένα βίντεο που το γύρισα και μόνος μου επίσης :) (όλα στα playlist είναι φτιαγμένα στο Davinci).

Ένα με πέντε κάμερες

Και ένα με συρραφή free videos (με κάποια επεξεργασία στο Davinci)

Σαν πρόγραμμα είναι πολύ ελαφρύ, δουλεύει άψογα και σε μέτρια λαπτοπ, απλά αργεί το export. Γλιτώνεις ΑΠΕΙΡΑ χρήματα για video editing, και γενικώς αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Audio Daw μπορείς και αυτό! 

Το audio editing του είναι επίσης πολύ καλό, αλλά προσανατολισμένο στις ανάγκες βίντεο, οπότε εγώ χρησιμοποιώ το Reaper και κάνω import και auto sync στο Davinci μετά  (που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα).

Επεξεργασμένο από Alter
  • Like 2

46 λεπτά πριν, MGs είπε

Aυτο στο βίντεο των Arctic Monkeys ανηκει στα 2d η έχει και 3d στοιχεία μέσα?

2d.
Παρένθεση…το After Effects μπορείς να το πεις και 2d πρόγραμμα (εκτός των άλλων). Τα εφέ των Monkeys μπορείς να τα κάνεις με animated gifs (και photoshop δηλαδή) αλλά και με html. Το πρόγραμμα που σχεδιάζω html κάνει export και σε video. Εαν σου φαίνεται πολύπλοκο…είναι προφανές…όπως είπαμε, θέλει να έχεις κάποιες γνώσεις που έχουν οι γραφίστες🙂

• Like 1
  • Ευχαριστώ 1

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

1 ώρα πριν, MGs είπε

Ευχαριστώ για τον χρόνο!Aυτο στο βίντεο των Arctic Monkeys ανηκει στα 2d η έχει και 3d στοιχεία μέσα?Το Blender είχα κατα νού αλλά δέν τα ξέρω,μια αρχή θέλω να κάνω,χωρίς να ξέρω αν πραγματικά ασχοληθώ.

Δε χρειάζεται να μπλέξεις με Blender καθώς είναι περισσότερο για δημιουργία 3D μοντέλων, που είναι άλλη επιστήμη.

Το βίντεο που έχεις παραθέσει ναι μεν έχει κάποια 3D στοιχεία (τα κόκκινα "κτίρια") αλλά όλα τα περισσότερα είναι stylized editing από ήδη υπάρχον περιεχόμενο (φωτογραφίες και βίντεο), και η εμπειρία μου λέει ότι έχει γίνει με After Effects.

Το After Effects είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόγραμμα, και αρκετά απαιτητικό και χαοτικό. Δεν έχει καμία σχέση με editing προγράμματα όπως Premiere, Resolve, Final Cut, Sony Vegas, κτλ. Η κατηγορία του After Effects ονομάζεται "Motion Graphics" και έχει 2D, 3D (συνεργάζεται πολύ με το Cinema4D), και το ενδιάμεσο (2,5D). Βασίζεται πολύ στο να μάθεις κάποια βασικά εργαλεία, scripts, και έχει τρομακτικά 3rd-party plugins.

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου