Προς το περιεχόμενο

Δωρεάν το SampleRobot για τους κατόχους Montage M & MODX+

Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Η Yamaha προφανώς ήξερε ότι έτσι που είναι φτιαγμένη η τωρινή έκδοση του E.S.P. θα διαδοθεί και σε μη-κατόχους Montage M.

Μακαρι το μονο που θα γραφει να είναι "Ενεργοποιήστε τα Windows" και τερμα.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Aσ'τους να το έχουν, το E.S.P. δεν είναι ακόμα 100% ίδιο με το κανονικό Montage, λείπουν κάποια "ψιλοπράγματα" που λογικά θα μπουν αργότερα σε κάποια νεότερη έκδοση του. Και η νέα έκδοση μπορεί τότε να χρειάζεται κάποιον κωδικό για να τρέξει, ποιος ξέρει? Η Yamaha προφανώς ήξερε ότι έτσι που είναι φτιαγμένη η τωρινή έκδοση του E.S.P. θα διαδοθεί και σε μη-κατόχους Montage M. Δεν της ξέφυγε, επίτηδες είναι έτσι και σίγουρα κάτι έχουν στο μυαλό τους που οι υπόλοιποι δεν το πιάνουμε.

Και να μην την έχω και να λείπει κάτι,  έχει ήδη αρκετά για να φάω μια ζωή από αυτό, αν και δε θα ασχοληθώ πολύ μαζί του, μάλλον θα μου χρησιμεύσει στην πορεία για να έχω εύκολους ήχους για να συμπληρώσω στις παραγωγές μου, κανα brass, κανα ρυθμικό.

Έχω να ασχοληθώ με το πραγματικό power, με ήχους και sound engines και effect generators που είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε hardware workstation 😃😜🤡💩

Όμως, σαν λάτρη των σύνθ και των workstations δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο μια τέτοια ευκαιρία να έχω ένα MONTAGE στη συλλογή μου και να παίξω με αυτό. Να το στύψω λίγο. Να το υποτάξω και αυτό. Και φυσικά, να έχω άποψη. Ευχαριστώ, ευχαριστώ που ήρθε.

Και μπράβο στη Yamaha για την VST 3 υλοποίηση. Δεν έχω χρόνο τώρα να γράψω individual τα tracks να δω τι γίνεται, μέχρι στιγμής πάντως είναι σταθερές οι δυο instances, προχωράω το κομμάτι και θα γράψω καμια 60αριά έτσι αφού μεράκλωσα και είμαι ανεξάντλητος μουσικοσυνθέτης προικισμένος μουσικά  και δουλεμένος και ας με δουλεύουν κάποιοι🤣

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

7 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Έχω να ασχοληθώ με το πραγματικό power, με ήχους και sound engines και effect generators που είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε hardware workstation

Σταθερά στην ουτοπική κοσμάρα σου βλέπω. Εύγε!👍😆

image.gif.cb25ec34e3d1bdb07f0003587957d157.gif

Πες μας τώρα κάνα ανάλογο αυτόνομο VST που να πλησιάζει έστω και σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων το Montage M VST. Μην γράψεις Omnisphere, δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω στο νοσοκομείο βραδιάτικα απ'τα γέλια..🤣🤣🤣🤣

Specs talks, M🐮🐮gs walks

6 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Σταθερά στην ουτοπική κοσμάρα σου βλέπω. Εύγε!👍😆

Πες μας τώρα κάνα ανάλογο αυτόνομο VST που να πλησιάζει έστω και σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων το Montage M VST. Μην γράψεις Omnisphere, δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω στο νοσοκομείο βραδιάτικα απ'τα γέλια..🤣🤣🤣🤣

Ακόμα και το Omnisphere είναι έτη φωτός μπροστά του. Δε θες να το δεχτείς. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Είναι στη γλώσσα του MONTAGE 8 PART με ακόμα περισσότερες δυνατότητες στο PART αλλά και στα EFFECTS, δεν είναι 16 αλλά ανοίγεις 2 και λύνεται το ¨πρόβλημα¨ και φυσικά αν δώσεις έναν σκασμό λεφτά να έχεις τις εξτρα 300 libraries............ Δεν μπορείς να καταλάβεις δυστυχώς τι συγκρίνεις ή μάλλον δε θες να το παραδεχτείς. 😀

Ανάλογο αυτόνομο VST δεν υπάρχει βέβαια αυτή τη στιγμή τόσο καλό 1:1 ενός hardware οργάνου αλλά το αποτέλεσμα του MONTAGE είναι μη συγκρίσιμο, παρωχημένο με τα αντίστοιχα λεφτά σε επιλογή π.χ. προϊόντων της ΝΙ με την προϋποθεση να τρέξουν σε hardware δεκαετίας. Το γιατί δεν υπάρχει όμως είναι γιατι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

To νέο KONTAΚΤ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του να έχεις τα PARTS ενος MONTAGE και να ανοίξεις όσα αντέχει το σύστημά σου με πολύ πιο εξελιγμένους Arpeggiators και chord generators. Τέλος πάντων, δεν μπορώ να σε πείσω γιατί δεν είσαι ούτε στο ελάχιστο, δεκτικός

Δεν εκθέτεις εμένα με το να μην το παραδέχεσαι κάτι που πλέον το ξέρουν όλοι.

Ο πόλεμος τελείωσε 20 χρόνια τώρα.

Το hardware είναι δημοφιλές για όλους τους άλλους λόγους εκτός από το ηχητικό απότέλεσμα.

Για προγραμματισμό ήχων ή τη δημιουργία layers ήχων είναι πραγματικά άτοπο να συγκρίνεις τα VST.

Γι αυτό είμαι στα VST 20 χρόνια τώρα. Δεν έχω έλλειψη γνώσεων για να κάνω ένα Workstation αεροπλάνο. Το αποτέλεσμα ακόμα και στα κομματάκια που βάζω εδώ στο NOIZ ανα καιρούς, δεν μπορεί να το φτάσει το MONTAGE, ούτε στο ελάχιστο γιατί είναι κάτι πράγματα που δεν μπορεί να αναπαράγει το MONTAGE. όσο και να το προγραμματίσεις, ότι και να του ρίξεις μέσα.

Δε φταίω εγώ, το έχω πει και είναι γνωστό αλλά και αυτονόητο για έναν που παρακολουθεί.

Εχθές που ξενύχτησα λίγο, έψαχνα ήχους μετά της συλλογής μου και γέλαγα μετά το MONTAGE, ήταν σαν αρμόνιο PSR μπροστά τους. 😀Και μην το πάρουμε προσωπικά για το όργανο το συγκεκριμένο. ¨Ολα αυτά έτσι είναι, τα workstations τουλάχιστο.

Εξάλλου και τα περισσότερα libraries και VA VST από πραγματικά έχουν φτιαχτεί είτε με emulation των κυκλωμάτων, των τσιπ κλπ. είτε με δείγματα, με modelling των effects και των φιλτρων. Όμως το interface και γενικότερα τα στοιχεία ελέγχου και προγραμματισμού είναι πολύ εξελιγμένα, πιο άμεσος ο έλεγχος των παραμέτρων και με ένα εξαιρετικό controller σαν το NOVATION τα ελέγχεις και ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ. ΤΡΕΛΑ.

Είναι πράγματα γνωστά αυτά.

Δε χρειάζομαι εγώ, είναι περιττά αυτά που γράφω.

Έχει τύχει ανα καιρους να βάλω και εγώ τον οβολό μου με παραδείγματα, τα έχω δείξει, έχω συνεισφέρει στην παρουσίαση τέτοιων θεμάτων ως μέλος του noiz, είναι τόσο καλό που το noiz είναι ένας τόπος που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα και χαίρω της πλήρους αναγνώρισης αυτών (εκτός από εσένα που δε θες να καταλάβεις. Ούτε θα σε πείσω να καταλάβεις, δεν μπορώ, ούτε πρέπει, ούτε χρειάζεται. Συνεπώς, it is fair to say ότι εσύ ζεις σε έναν ουτοπικό κόσμο και χλευάζεις ανώτερα πράγματα, ανώτερα εργαλεία μουσικής παραγωγής, μουσικού προγραμματισμού, εκτέλεσης και ελέγχου πληκτροφόρων οργάνων). VST Superiority.

Bγες από τη γυάλα 😀 ή τουλάχιστο μην το κηρύττεις στους ιθαγενείς που έχεις μέσα😀, γιατί εγώ είμαι ο ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ που θα τους φέρω στον Λόγο τον Αληθινό, Tων VST. Των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ VST🤣

8 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Δεν υπάρχει κάποιο σπάσιμο στην περίπτωση του E.S.P. ("Expanded Softsynth Plugin for Montage M" ονομάζεται η soft version του Montage M), το πρόγραμμα δεν είναι σπασμένο, δεν χρειάζεται κάποιο serial key/code για να τρέξει, αυτά χρειάζονται μόνο για να το κατεβάσεις από τη Yamaha, έτσι και το κατέβασες μπορείς να το κάνεις copy και να το δώσεις όπου θες. Αν και δεν πρέπει...

Ακόμη καλύτερα και καλά το κάνει,να μην το γεμίζουν trojan μέσα σε πειρατικές εκδόσεις και να χαλάει υπολογιστικά συστήματα μελλοντικών πελατών.

7 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Aσ'τους να το έχουν, το E.S.P. δεν είναι ακόμα 100% ίδιο με το κανονικό Montage, λείπουν κάποια "ψιλοπράγματα" που λογικά θα μπουν αργότερα σε κάποια νεότερη έκδοση του. Και η νέα έκδοση μπορεί τότε να χρειάζεται κάποιον κωδικό για να τρέξει, ποιος ξέρει? Η Yamaha προφανώς ήξερε ότι έτσι που είναι φτιαγμένη η τωρινή έκδοση του E.S.P. θα διαδοθεί και σε μη-κατόχους Montage M. Δεν της ξέφυγε, επίτηδες είναι έτσι και σίγουρα κάτι έχουν στο μυαλό τους που οι υπόλοιποι δεν το πιάνουμε.

Δεν θα είναι ποτέ ίδιο,λόγο του ότι τα ψιλοπράγματα που λείπουν είναι ένα υψηλής ανάλυσης επεξεργαστικό κύκλωμα/μηχανή αποτελούμενο από τα ανάλογα components για την εκτέλεση των διεργασιών που αυτό προσφέρει,δηλαδή αυτά που θα δείς αν ανοίξεις το Montage,έναντι μιάς κάρτας ήχου,ας πάρουμε παράδειγμα την Lamda που έχει ο Cos_dr,οπου όλα αυτά τα κυκλώματα απουσιάζουν,οποιαδήποτε παρέμβαση(επεξεργασία) πάνω στο σήμα γίνεται μόνο με μαθηματικές πράξεις,δέν υπάρχει εξειδικευμένο κύκλωμα να την αναλάβει ούτε μέσα στην κάρτα,ουτε σε κάποιο άλλο κύκλωμα του υπολογιστή και η βασική της εργασία κατασκευαστικά,είναι η μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό,το αντίστροφο καθώς και η προενίσχυση.

Εάν οι μαθηματικές πράξεις μπορούσαν να αντικαταστήσουν επαρκώς ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα,δέν θα υπήρχαν οι κάρτες ήχου,για παράδειγμα και πολλά άλλα.

Τσάμπα καίει η Lamda,τσάμπα σε θυμάμαι.

Επεξεργασμένο από MGs
  • Like 1

13 λεπτά πριν, cos_dr είπε

πλέον το ξέρουν όλοι...το έχω πει και είναι γνωστό...Είναι πράγματα γνωστά αυτά...χαίρω της πλήρους αναγνώρισης αυτών...

Μου θυμίζεις έναν φίλο -νομίζω στο έχω ξαναγράψει- που είναι τραγικά ημιμαθής (σαν και του λόγου σου ένα πράγμα, ίσως και χειρότερος) και στην αγωνία του να δικαιολογήσει στην παρέα τις συχνές υπερΜπαρούφες που πετάει, επαναλαμβάνει συνεχώς την κλασική φράση-ανέκδοτο "Όλη η αγορά το ξέρει".🤣🤣🤣

Τον ανεχόμαστε όμως γιατί κατά τα άλλα είναι καλό παιδί, και δεν διαθέτει ούτε το 5% της δικής σου αλαζονείας/υπεροψίας/έπαρσης/ξιπασιάς κ' κομπορρημοσύνης. Είσαι σπάνια περίπτωση Ψώνιου ρε Cos, το "καλάμι" που καβαλάς είναι το κάτι άλλο...🥳

36 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Δε χρειάζομαι εγώ, είναι περιττά αυτά που γράφω.

Συμφωνώ απόλυτα. Περιττά, κουραστικά και εκτός πραγματικότητας.👌 Άσε τα σεντόνια, μόνο κιθαρίστες μπορεί να πείσεις.🥱😆

Με γεια το Montage ESP λοιπόν, καλορίζικο και καλόπαιχτο.👍

Περιμένουμε με αγωνία τις υπερ-super-dooper-παραγωγές που θα κάνεις και με αυτό!😘🫵🙏

χαίρομαι πραγματικά που το έχεις, μια και στο τέλος κάτι μπορεί να μάθεις από αυτό. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Μόλις τώρα, MGs είπε

Ακόμη καλύτερα και καλά το κάνει,να μην το γεμίζουν trojan μέσα σε πειρατικές εκδόσεις και να χαλάει υπολογιστικά συστήματα μελλοντικών πελατών.

Δεν θα είναι ποτέ ίδιο,λόγο του ότι τα ψιλοπράγματα που λείπουν είναι ένα υψηλής ανάλυσης επεξεργαστικό κύκλωμα/μηχανή αποτελούμενο από τα ανάλογα components για την εκτέλεση των διεργασιών που αυτό προσφέρει,δηλαδή αυτά που θα δείς αν ανοίξεις το Montage,έναντι μιάς κάρτας ήχου,ας πάρουμε παράδειγμα την Lamda που έχει ο Cos_dr,οπου όλα αυτά τα κυκλώματα απουσιάζουν,οποιαδήποτε παρέμβαση(επεξεργασία) πάνω στο σήμα γίνεται μόνο με μαθηματικές πράξεις,δέν υπάρχει εξειδικευμένο κύκλωμα να την αναλάβει ούτε μέσα στην κάρτα,ουτε σε κάποιο άλλο κύκλωμα του υπολογιστή και η βασική της εργασία κατασκευαστικά,είναι η μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό,το αντίστροφο καθώς και η προενίσχυση.

Εάν οι μαθηματικές πράξεις μπορούσαν να αντικαταστήσουν επαρκώς ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα,δέν θα υπήρχαν οι κάρτες ήχου,για παράδειγμα και πολλά άλλα.

Τσάμπα καίει η Lamda,τσάμπα σε θυμάμε.

Και εσύ 20 χρόνια πίσω😀. Δεν έχεις καταλάβει το θέμα των VST instrumentts και effects.

Tα λεγόμενα σου από το cos_dr και κάτω εγώ που είναι ξεκάθαρο πως έχω καλύτερη κατάρτιση για το θέμα 😀 τα διαβάζω λες και είναι εν έτει 2024, δεισιδαιμονίες.

κοινως για το θέμα των VST και της απόδοσής τους στον πραγματικό κόσμο όπως τον ακούμε.... ΟΤΙΝΑΝΑΙ🤣

Μόλις τώρα, Waterfall-K είπε

Μου θυμίζεις έναν φίλο -νομίζω στο έχω ξαναγράψει- που είναι τραγικά ημιμαθής (σαν και του λόγου σου ένα πράγμα, ίσως και χειρότερος) και στην αγωνία του να δικαιολογήσει στην παρέα τις συχνές υπερΜπαρούφες που πετάει, επαναλαμβάνει συνεχώς την κλασική φράση-ανέκδοτο "Όλη η αγορά το ξέρει".🤣🤣🤣

Τον ανεχόμαστε όμως γιατί κατά τα άλλα είναι καλό παιδί, και δεν διαθέτει ούτε το 5% της δικής σου αλαζονείας/υπεροψίας/έπαρσης/ξιπασιάς κ' κομπορρημοσύνης. Είσαι σπάνια περίπτωση Ψώνιου ρε Cos, το "καλάμι" που καβαλάς είναι το κάτι άλλο...🥳

Συμφωνώ απόλυτα. Περιττά, κουραστικά και εκτός πραγματικότητας.👌 Άσε τα σεντόνια, μόνο κιθαρίστες μπορεί να πείσεις.🥱😆

Με γεια το Montage ESP λοιπόν, καλορίζικο και καλόπαιχτο.👍

Περιμένουμε με αγωνία τις υπερ-super-dooper-παραγωγές που θα κάνεις και με αυτό!😘🫵🙏

χαίρομαι πραγματικά που το έχεις, μια και στο τέλος κάτι μπορεί να μάθεις από αυτό. 

Εσύ ούτε κιθαρίστες δεν πείθεις πλέον.

Πάρε το manual του Montage και το Manual του Omnisphere για να καταλάβεις για τι μιλάς και τι συγκρίνεις και εσύ και όποιος άλλος δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και τις μουσικές γνώσεις.

Συγκρινε λειτουργίες, δομη και δυνατότητες αν καταλάβεις τα μισά από ότι διαβάζεις και μετά μίλα πιο σύγχρονα για να μην εκτίθεσαι (σε αυτούς που ξέρουν και ήδη σου έχουν απαντήσει και αυτοί, με περισσότερο τακτ βέβαια γιατί εγώ είμαι λίγο ευθύς ιδιαίτερα σε αυτούς που αμφισβητούν πράγματα για τα οποία εγώ εχω φτυσει αίμα😡🤣

1 λεπτό πριν, MGs είπε

Τι εννοείς?Πόση ώρα κοιμόμουνα πάλι?

ξέρεις. Εγώ πιστεύω πως τα ξέρεις αυτο.

8 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Πάρε το manual του Montage και το Manual του Omnisphere για να καταλάβεις για τι μιλάς και τι συγκρίνεις και εσύ και όποιος άλλος δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και τις μουσικές γνώσεις

image.gif.376617e6e4fb5f652ffcb9dfade70aa7.gif

• Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου