Προς το περιεχόμενο

Δωρεάν το SampleRobot για τους κατόχους Montage M & MODX+

Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Να σημειωθεί πως το όργανο διαθέτει sequencer απ'ότι βλέπω τουλάχιστον στα specs (song & pattern tracks).

Aν θυμάμαι καλά, στην αρχή το πρώτο MONTAGE δε διέθετε καθόλου και το πρόσθεσαν στο οργανο μετά από τις διαμαρτυρίες. Αν θυμάμαι καλά, για να μην ψάχνω πάω για ύπνο. 🤣

9 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Και εδώ να κάνω την τρίτη ερώτηση.

Δίνουν μαζί και κανένα VST instrument με ήχους;   εκτός του οργάνου.

Δίνουν από ότι ξέρω το MONTAGE ESP (το VST)

Και ότι περιλαμβάνει το Cubase AI, αφού δίδεται δωρεάν στους κατόχους του οργάνου

https://www.steinberg.net/cubase/ai/

Ότι άλλο θέλετε εδώ.

Είμαι αυτόκλητος ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ της ΥΑΜΑΗΑ 🤣🤣

• Χαχα 2

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι Κύριε Χναρακη μου άλλες εποχές μεγάλες που λες έβλεπες Yamaha και ήθελες να το καταπιείς 😂

Εγώ ταπεινός καβαλάρης Suzuki φυσικά Κ7 αλλιώς και κανίβαλος ...αστα δεν καθόταν κάτω με τις δυο ρόδες

δηλαδή ένα πράγμα πως να στο περιγράψω λέμε Suzuki δηλαδή Roland και  GSXR 1000 σαν Fandom ναι ένα τέτοιο πράγμα 😂 

• Guru

Ωραία όλα αυτά -τα δώρα-, αλλά πως να το πω, μήπως αφήνει μία γεύση του στυλ "χρειάζεται συμπλήρωμα";

2 ώρες πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

sampler δεν έχουν το montage m και το modx+ ?

Εννοώ αν κάνουν sampling.

Πρέπει να κάτσω μια μέρα να μετρήσω πόσες χιλιάδες φορές έχω αναλύσει το Montage/MODX και εξηγήσει τι στον Μπέο είναι αυτό το όργανο. Όσοι γράφετε σε αυτό το θρεντ -πλην Foxxx- τα ξέρουν, αλλά συνεχίζουμε και γράφουμε ξανά και ξανά τα ίδια, απαντώντας ξανά και ξανά στις ίδιες ερωτήσεις.

Πάμε λοιπόν ρε Μανώλη να τα πούμε για 2,536η φορά, αφού απ'ότι φαίνεται δεν βαριέσαι να τα ξαναδιαβάζεις, και αφού κι εγώ δεν βαριέμαι να τα ξαναγράφω.😏

Τα Montage/MODX λοιπόν δεν κάνουν sampling με την έννοια που έκαναν τα Motif ή τα Fantom, δεν μπορείς να δημιουργήσεις waveforms (multisamples) από το όργανο κατευθείαν. Τα Montage/MODX μπορούν να ηχογραφήσουν ψηφιακά σε USB, κι αυτό sampling είναι, αλλά όχι με την έννοια που ξέρουμε από τα samplers ή άλλα workstations. Τα Montage/MODX μπορούν να ηχογραφήσουν κατευθείαν σε USB μέχρι 74 συνεχόμενα λεπτά στα 24bit/44.1kHz και σε wav format. Τα wav αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν elements και να παιχτούν και διαμορφωθούν κανονικά όπως όλα τα waveforms του οργάνου, οπότε οι ηχητικές δυνατότητες που ανοίγονται μόνο από αυτό είναι άπειρες. 

Όποιος θέλει να φτιάξει δικά του multisamples από κάποιο άλλο hard/soft synth, χρησιμοποιεί το SampleRobot, αυτή είναι η δουλειά του.

1 ώρα πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Οπότε είναι sample player.

Οπότε είναι ΚΑΙ rompler, όπως και το αγαπημένο σου Fantom εξάλλου, μόνο που σαν rompler είναι κάτι έτη φωτός πιο ισχυρό από οποιοδήποτε Fantom. Εκτός από rompler είναι και FM και VA. Φυσικά όλα αυτά τα ξέρεις, αλλά είπαμε, "δεν βαριέσαι να τα ξαναδιαβάζεις".

Μαζί με το όργανο δίνουν και κανένα DAW ?

θα σου έγραφα "Όχι, δεν δίνουν", αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μου έγραφες "Πως όχι? Αφού δίνουν μαζί και το Cubase!"😆, οπότε θα (ξανα)γράψω ότι Ναι, δίνουν μαζί και το Cubase, όπως το δίνουν μαζί με όλα τους τα synths εδώ και δύο δεκαετίες, μια και η Steinberg ανήκει στη Yamaha από το 2005.

Αφού sequencer υπάρχει... Το cubase AI τι ρόλο βαράει; 

Το ρόλο του (τζάμπα) DAW βαράει, τι άλλο? Ένα DAW τζάμπα σας δίνει η Yamaha μαζί με το Montage M, συν το Montage M σε soft μορφή, τζάμπα και αυτό. Δεν σας αρέσει? Δεν πειράζει, αγοράστε Fantom και πηγαίνετε να πληρώσετε άλλα τόσα για να κατεβάσετε απ'το cloud της Roland τους ήχους από παλιότερα της synths.😌

Τρέχα Bill!😆

Επεξεργασμένο από Waterfall-K
  • Χαχα 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Guru

Μην γράφεις τα ίδια, δεν θα τα διαβάσει κανείς. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν πως είναι το hardware sequencer, αφού χρησιμοποιούν μόνο DAW. Όσο για το ηχητικό αποτέλεσμα θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Γράψε εσύ κάτι και θα ακούσουμε.

Άλλωστε η γνώμη μου είναι πως κανένα προϊόν δεν ακυρώνει κανένα.

• Like 1

40 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Μην γράφεις τα ίδια, δεν θα τα διαβάσει κανείς

Γράφω τα ίδια γιατί ρωτάτε τα ίδια. Τι θέλετε, να σας ποστάρω λινκ σε άλλα θρεντς που τα έχουμε ξανα-ματα-γράψει? Θα το έκανα, αλλά δυστυχώς για μένα δεν θυμάμαι τα θρεντς...🤔

οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν πως είναι το hardware sequencer, αφού χρησιμοποιούν μόνο DAW.

Κάθε άλλο. Υπάρχουν άπειροι πληκτράδες/"producers" εκεί έξω που χρησιμοποιούν μόνο hardware sequencers, και μάλιστα εξωτερικά/standalone, όχι απαραίτητα τα ενσωματωμένα που υπάρχουν στα workstations. Μια βόλτα από το Thomann αρκεί για να διαπιστώσει κανείς  το πλήθος των standalone sequencers, drum machines, hybrid machines κλπ που υπάρχουν, μια τεράστια ποικιλία μηχανημάτων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Όλα αυτά υπάρχουν γιατί κάποιοι τα αγοράζουν, δεν τα κατασκευάζουν οι εταιρείες για πλάκα. Ποιοι τα αγοράζουν? Αυτοί που δεν ξυπνάνε και κοιμούνται με ένα mouse στο χέρι, κλεισμένοι στον μικρόκοσμο τους και ζώντας τον μύθο τους. 

Ζούμε στην εποχή που υπάρχουν και πωλούνται πιο πολλά αναλογικά synths από οποιαδήποτε άλλη εποχή, ακόμα και απο την εποχή που μόνο αναλογικά synths υπήρχαν. Μην πιάσουμε την κατηγορία των modulars, που εκεί κι αν γίνεται της π@#%*$ς το κάγκελο και έχει χαθεί η μπάλα από νεοεισερχόμενες εταιρείες που έχουν γεμίσει τον κόσμο με modules κάθε είδους, και μην πιάσουμε και την κατηγορία μουσικών που κάνουν παραγωγές αποκλειστικά σε MPCs. Το μόνο κοινό που έχουν οι περισσότεροι από αυτούς είναι ότι χρησιμοποιούν DAW για την ηχογράφηση των παραγωγών τους. Αλλά αυτό το κάνουν πλέον όλοι ανεξαιρέτως οι μουσικοί του πλανήτη και ανεξαρτήτως μουσικού είδους, οι μπομπίνες μάς τέλειωσαν εδώ και χρόνια.

Γράψε εσύ κάτι και θα ακούσουμε.

Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι, το youtube εκεί είναι γεμάτο με εκατοντάδες βίντεο. Από μένα περιμένεις να ακούσεις το Montage M?

η γνώμη μου είναι πως κανένα προϊόν δεν ακυρώνει κανένα.

Έχεις δει να κυκλοφορούν πολλά discs των 10ΜΒ στην αγορά? Εγώ πάντως ούτε ένα. Γιατί άραγε?...😌 

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Guru
12 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Έχεις δει να κυκλοφορούν πολλά discs των 10ΜΒ στην αγορά? Εγώ πάντως ούτε ένα. Γιατί άραγε?...😌 

Τι είναι αυτό; Εϊναι περασμένη η ώρα...

1 λεπτό πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Τι είναι αυτό; Εϊναι περασμένη η ώρα...

Hard discs, ξέχασα να γράψω το "hard".

image.png.eae30d0062708f565e40f1013cf6183a.png

• Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Guru
14 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Υπάρχουν άπειροι πληκτράδες/"producers" εκεί έξω που χρησιμοποιούν μόνο hardware sequencers

Εκεί έξω. Εδώ μέσα όμως;

Άσε που πάρα πολλές φορές οι άλλοι μισοί τα αγοράζουν επειδή τα αγόρασαν οι πρώτοι μισοί.

• Χαχα 1

Μόλις τώρα, Μανώλης Χναράκης είπε

Εκεί έξω. Εδώ μέσα όμως;

Και ποιος νοιάζεται ωρέ Μανώλη για το "εδώ μέσα"? 20 άτομα έχει αυτό το φόρουμ, και οι 15 παίζουν κιθάρα.😆

• Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου